Soğuk Urtiker (Kurdeşen) hakkında yardım lütfen

Diloxsxum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
344
1
96
Antalya
Hamileliğimin 3.ayında stres ıle beraber urtıker başladı ve sımdı bebegım 3 aylık oldugu halde ve benım urtıker halen gecmedı
azıcık bır soguk hava veya su vucüdumda kabartı ve kaşıntı olmasına neden oluyor
cok zorluk cekıyorum ve gıttıgım dr.lar kurdeşenın bu cesıdını daha önce görmedıklerı ıcın çözüm de bulamadılar.dr veya hast. tavsıyenız olursa cok sevınırım

Cnm aynı sorunu ben de yaşadım ama bu sorun bayanlarda 20-35 yaş arasında görülebilen ve 1 yıl ile 10 yıl gibi sürelerde sona eren bir durummuş.Benim ürtikerim 8 ayda geçti.Maalesef net bir çözümü yok.Kendi geliyor,kendisi gidiyor.ALLAH yardımcın olsun,kafanı çok takma,kaşınsa bile kaşıma,diren.Çok sıkı şeyler giyme...Onu görmemezlikten gel...

cok gecmis olsun öncelikle,sifa diliyorum..

ben de hamilelik dönemimde ürtikerle tanisip,dogumdan sonra gecer ümidiyle mecburi erken dogum yapmistim...gecmemisti...

neler yasadigini anlayabiliyorum..

öncelikle ürtikerinin neye karsi oldugu bilmen gercekten büyük sans,bilmelisin..

benim ürtikerimin sebebi bulunamiyordu,bu sebeple deneme yanilma yoluna gidilip sonuca ulasilmaya calisiyordu..örnegin basim agridiginda parasetamol iceren ilac kullandigimda ürtikerimin azdigini tespit etmistik...
antibiyotikler ürtiker atagi gecirmeme sebep oluyordu...

hayvansal gidalarin tamami bende ürtikeri azdiriyordu,protein vs yasakti...

sonra bir baktik domates-salatalik disinda hersey yasakli listemdeydi...

arastirmadigimiz,gitmedigimiz dr kalmamisti,yurtdisi ve istanbulda...

sonuc yoktu,o an dindirmek icin avil + kortizon vs verip eve gönderiyorlardi..

ben sonunda pes ettim..

canim bisey mi cekiyor örnegin et mi yemek istiyorum; 1 tane avil yutup yemegimi yiyordum...
bu dogru degildi elbette ama artik sabrim kalmamisti..
üstelik sürekli alerji ilaclari kullaniminin karacigere kalici hasarlar birakabildigini biliyorum...

tibbin yaninda alternatif tip´a da basvurdum..

ürtikerin latince karsiliginin isirgan oldugundan yola cikip sabah aksam isirgan cayi ictim,1 fincan...

internette "ürtiker,bagirsak mantari" diye arama yaptirirsan bir iksir,tonik cikacak karsina...taaa burdan kalkip gidip istanbulda o adami buldum...bana dedigi suydu; bütün alerjilerin kökeni bagirsakta bulunan mantardan kaynaklanir..bagirsaklarinda mantar temizlenmeden ürtikerden ya da her türlü alerjik hastaliktan tam anlamiyla kurtulman mümkün degildir...iksir ve tonik verdi..sadece 1 hafta kullanabildim,icemedim devaminda...cünkü ishal yapiyordu...evden cikmakta zorlaniyordum..evde hala duruyor..bir ara yeniden baslamayi düsünüyorum..

bu ara canim annecigim ne dualar okuttu benim hastaligim icin...

sonuc suan cok sükür ürtikerim yok...

bu bi daha baslamayacak anlamina gelmiyor elbette ama insallah baslamaz...

antibiyotik asla kullanmiyorum,bagirsaklardaki iyi mantarlarida yok ettigi icin ve vücutta alerji bas gösterirmis..ben tatmin oldum cok uzun aciklamalarindan sonra...

parasetamol grubu ilaclar icmiyorum...

sabah ac karnina gece yatmadan önce mutlaka kekik cayi,isirgan cayi vs tarzinda caylar iciyorum,antioksidanmis...

Sana ve tüm hastalara yeniden acil sifalar diliyorum..

arkadaşlar tesekkur edıyorum sanırım sızlerde bu olay geldıgı gıbı gıtmıs
ben ınternetden araştırdım ömur boyu surenı varmıs cok moralım bozuldu anlatamam.
alerjı ılacları ıle de cozulmuyor ıse nasıl olacak bu ıs
veya bu ısın uzmanı dr veya hastane bulmam gerekıyor
artık elımı bıle yıkamaya korkar oldum hemen kızarıp kasıntı baslıor

Diloşum,ben resmen ruh hastası olmuştum.Taktığın müddetçe asla geçmiyor.İnadına ellerini yıka ve kaşıma.Ben bir de her sabah ve akşam bir kaşık çörek otu ve bal yedim.Onunda faydasını gördüm,deneyebilirsin cnm.

Bende de sebebi bilinmiyor, çünkü teşhis edilemedi!! Ben sadece iki kere doktora gittim, doktora bakın çizince kabarıyorum diye iki kere göstermeye çalıştım ama orada kabarmadım. Doktora gitmeden önce kabarık olan heryerim de inmişti!
Sonra bunun psikolojik olduğunu düşünmeye başladım. Doktordan korkan bir ürtikerim var:))
Şimdi kaşınmamaya çalışıyorum, kan dolaşımım artsın diye banyo yaparken bi sıcak bi soğuk 5 dakika sürekli ısıyı değiştirerek yıkanıyorum.
Bazen sırtım, bazen bacağım, bazen kolum fosur fosur oluyordu, ama son zamanlarda epey bir azaldı (maşallah) Kaşımamak ve unutmaya çalışmak çok faydalı oluyor, tabi dayanabilirsen:(( Allah şifamızı versin hepimizin..

arkadaslar tecrübelerimizi maddeler halinde yazalimki gözden kacmasin..

***kafana takmayacaksin, kendine yasaklar,kisitlamalar koymacaksin..ne kadar yasaklarsan o kadar icine isliyor...isin psikolojik boyutu cok önemli...

***vücudunu sürekli en yogun nemlendirici kremlerle nemlendirmek..

sabah yataktan kalkar kalkmaz,gece yatmadan önce bütün vücuduna sürülecek..kuru ciltler alerjiye daha aciktir..

***isirgan otu suyu,siyah turp suyu,lahana suyu,cörek otu ürtiker ve bütün alerjik hastaliklar icin cok faydali...(tabi bir iki kere icip birakmak degil en azindan 3-5 ay düzenli olarak icmek gerekiyor)..

***bir de ben sabah kalktigimda kremlenirken,gece yatarken kremlenirken yine 100 defa "YA ŞAFİ ŞİFA" diye tespih cekiyordum...gercekten rahatlatiyordu...

kızlar bende soğuk alerjisi olmuşum.kabartı kızarıklık olunca doktora gittim direk. alerji hapı verdi.doktora giderken bacaklarım şişti kaşındı yüzüm kabardı.devlet hastanesine gitmiştim doktor pek bişey demedi.ama çok kabarır şişersen acile gitmelisin dedi.
şimdi de bulaşık yıkayınca elim 3 dakikada kızarıyor,sonra kızarıklığın geçmesini bekliyorum.yüzümde durduk yere kızarıklıklar olmaya başladı.
acaba gripten olmuş olabilir mi diye şüpheleniyorum.gribi hissetmeyeyim diye yoğun parasetamol içeren grip ilacı almıştım eğer onun yüzünden olduysa diye korkuyorum. yarın tekrar doktora gidicem ama okuduğum kadarıyla hemen geçeni de var geçmeyeni de. çörek otu falan yiyorum iyi geliyormuş diye.arkadaş üstte bahsetmiş ısırgan otundan belki onu da denerim.
bir de şunu söyleyeyim kollarımda,göğsümde,karnımda hiç olmadı acaba sıcak olduğu için mi yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum

Urtiker oldum ben de kizlarr felaket biseymis bide hamileyim ilac da veremiyo doktor daha 1 aylık hamileyim bebeğime bisi olcak diye korkuyorum dua edin olur mu allah yardimcimuz olsun ♥

aynı dert bende de var. Şubat ayından beri kurtulamadım bi. Alerji ilacı içiyodum geçiyordu da şimdi onu da içemiyorum. :(çok kaşınıyorum.

Back
X