cok gecmis olsun öncelikle,sifa diliyorum..
ben de hamilelik dönemimde ürtikerle tanisip,dogumdan sonra gecer ümidiyle mecburi erken dogum yapmistim...gecmemisti...
neler yasadigini anlayabiliyorum..
öncelikle ürtikerinin neye karsi oldugu bilmen gercekten büyük sans,bilmelisin..
benim ürtikerimin sebebi bulunamiyordu,bu sebeple deneme yanilma yoluna gidilip sonuca ulasilmaya calisiyordu..örnegin basim agridiginda parasetamol iceren ilac kullandigimda ürtikerimin azdigini tespit etmistik...
antibiyotikler ürtiker atagi gecirmeme sebep oluyordu...
hayvansal gidalarin tamami bende ürtikeri azdiriyordu,protein vs yasakti...
sonra bir baktik domates-salatalik disinda hersey yasakli listemdeydi...
arastirmadigimiz,gitmedigimiz dr kalmamisti,yurtdisi ve istanbulda...
sonuc yoktu,o an dindirmek icin avil + kortizon vs verip eve gönderiyorlardi..
ben sonunda pes ettim..
canim bisey mi cekiyor örnegin et mi yemek istiyorum; 1 tane avil yutup yemegimi yiyordum...
bu dogru degildi elbette ama artik sabrim kalmamisti..
üstelik sürekli alerji ilaclari kullaniminin karacigere kalici hasarlar birakabildigini biliyorum...
tibbin yaninda alternatif tip´a da basvurdum..
ürtikerin latince karsiliginin isirgan oldugundan yola cikip sabah aksam isirgan cayi ictim,1 fincan...
internette "ürtiker,bagirsak mantari" diye arama yaptirirsan bir iksir,tonik cikacak karsina...taaa burdan kalkip gidip istanbulda o adami buldum...bana dedigi suydu; bütün alerjilerin kökeni bagirsakta bulunan mantardan kaynaklanir..bagirsaklarinda mantar temizlenmeden ürtikerden ya da her türlü alerjik hastaliktan tam anlamiyla kurtulman mümkün degildir...iksir ve tonik verdi..sadece 1 hafta kullanabildim,icemedim devaminda...cünkü ishal yapiyordu...evden cikmakta zorlaniyordum..evde hala duruyor..bir ara yeniden baslamayi düsünüyorum..
bu ara canim annecigim ne dualar okuttu benim hastaligim icin...
sonuc suan cok sükür ürtikerim yok...
bu bi daha baslamayacak anlamina gelmiyor elbette ama insallah baslamaz...
antibiyotik asla kullanmiyorum,bagirsaklardaki iyi mantarlarida yok ettigi icin ve vücutta alerji bas gösterirmis..ben tatmin oldum cok uzun aciklamalarindan sonra...
parasetamol grubu ilaclar icmiyorum...
sabah ac karnina gece yatmadan önce mutlaka kekik cayi,isirgan cayi vs tarzinda caylar iciyorum,antioksidanmis...
Sana ve tüm hastalara yeniden acil sifalar diliyorum..