soğuk karşılama.

Orası senin abinin evi YENGENİN DEĞİL ...
Tabiki de gidip gelmeye devamm et .
eşine de ben abim için gidiyorum yengem için değil , de ...
ORASI ABİSİNİN DEĞİL ABİSİ VE YENGESİNİN EVİ... TABİKİ GİDECEK O AYRI ANCAK HERKEZİN BİR DÜZENİ VAR ADETİ VAR YAŞAM TARZI VAR... SANA DEĞİL ABİME GELİYORUM ÇO YANLIŞ BİR KELİMEDİR BENCE :)

Sevgili görümce, İnsanın her anı her dakikasını tutmayabilir değil mi? Ziyaret için en azından abinizden önce yengenizle görüşün.. Abiniz gelin deyip kestirip attı belki eşine uygunluk sormadan.. Veya daha once bi tartısmaları vardı içinde tutamadı yüzüne yansıdı.. Olayı buyutup işi bosanmaya kadar getirmişsiniz sanki daha büyük meseleler var aranızda gibi.

nasıl yani. orası yengesininde abisininde evi. ortak bir ev. böyle bi anlayış kaldımı ya?

o zaman yengesi çayda getirmesin hatta onlar varken uyusun bence.
TABİKİ ÇAYDA GETİRİR HİZMETTE EDER BUNLAR ÇOK FARKLI ŞEYLER. ANCAK DÜŞÜNCENIZ YANLIŞ EVLİMİSİNİZ ÇOK MERAK ETTİM ?

YANLIŞ ANLAŞILMA VAR DİYE BAKARKEN KONU BAŞLARIN ŞİMDİ RESMEN GELİNE KASITLARI VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. AH BU INSANLAR NE FENA

o kadar yazdim yanlış anliyorsunuz valla yaa. düşünceleriniz nedir bu şekilde.. bu kötü düşüncelerinze cvp veremiycem arkadaşlar konu burada kapanmiştir bilgi aldim.. uzatmana hiç de gerek yok. teşekkürler teşekkürler!!:)

yaş kaç evlimisiniz sorularıa cvp vermiycem. yuvayi ben yıkıyormuşum suçu hemen bana attiniz herşeyi valla saolun.. hiç suçum yok yanlış anliyosunuz .artık hiç de cvp vermiycem bu konu burada bitmiştir!!! UZATMAYINIZ yeter:)

YANLIŞ ANLAŞILMA VAR DİYE BAKARKEN KONU BAŞLARIN ŞİMDİ RESMEN GELİNE KASITLARI VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. AH BU INSANLAR NE FENA
Büyük harfle yazmak yasak hanımefendi. Sizde herkes gibi küçük harf kullanın lütfen. Büyük harf bağırmak anlamına geliyor forumda ve yasak.

TABİKİ ÇAYDA GETİRİR HİZMETTE EDER BUNLAR ÇOK FARKLI ŞEYLER. ANCAK DÜŞÜNCENIZ YANLIŞ EVLİMİSİNİZ ÇOK MERAK ETTİM ?

neresi yanlış anlamadım. orası ortak bir ev diyorum. eğer sadece abi evi olsaydı yenge orda yaşamazdı yada sadece abiye gidiliyorsa yengenin vasfı nedir orda? ben onu görmek istemiyorum ama çayda getirsin hizmette etsin diye bi dünya yok.ben bunu demek istiyorum.

bu arada uzun yıllardır evliyim.

neresi yanlış anlamadım. orası ortak bir ev diyorum. eğer sadece abi evi olsaydı yenge orda yaşamazdı yada sadece abiye gidiliyorsa yengenin vasfı nedir orda? ben onu görmek istemiyorum ama çayda getirsin hizmette etsin diye bi dünya yok.ben bunu demek istiyorum.

bu arada uzun yıllardır evliyim.
mesaj yanlış anlaşıldı sanırım aynı taraftayız bende ikisinin evi diyorum. hizmete gelince eşinin ailesi saygıdan insan sevmesede eşi için bi çay demlemek zor olmamalı diye düşünüyorum :)

merhabalarr
konu başlığı nasıl yazsam bilemiyorum misafire soğuk davranmak mi abim mi? soğuk karşılama mi?
dün düşündüm acaba annemgile mi gitsek ordan abimgile çay içmeye gitsekmi?
eşime msj attim tmm gidelim dedi sora annemgili aradim abine ara dedi sora abime msj attim..
tmm gelin dedi kabul etti. annemelere gittik yemegi yedik ordan abimgile..
gittik ama gitmez olaydim yinede gittiğimde iyi oldu diyorum..
çünkü yengem kapıda çok soğuk asık suratla karşıladi. hoşgeldin demedi niye geldin der gibi..:63:
abim tabi kendi ailesine hoş karşıladi :KK52:yengemin davranişlari benimseyemedim...
işte yengem bu davranişlari hep yapmacik davraniyordu çayi 2 dk sora getirdi bende ne zaman demledi ya içimden dedim...:KK57:
sanirim 5 dk oturur hemen gitsin demek istemiş.
ilk defa gitiğimde bu kadar soğuk karşılaşmayi beklemezdim.. zaten annesine çok tutardi onun dediği yapardi sözüne çok dinliyordu böle olursa ben bilemiycem. abim de ailesine tutar sorada nolur boşanma gelir.. ( aman boşanma olmasin da) karı koca birbirine tutulur anne baba dediği yapılmaz.. evlliğin temeli budur.:stop:
eger erkek anasini dinleseydi karısı katlanamazdi.. kadin anasini dinleseydi hiç de katlanamaz.:KK11: insan birbirine baglı kalmalı.. buda konuda kaynana konu hakkında yazılıyor. evlilik bozulmasi bu sebeplerdir. ben konulari takip ediyorum hepsi ibretlik öykülerdir. ders aliyorum..
neyse gelelim. yengemin bu kadar soğuk karşılamasi eşimin hiç hoşuna gitmedi. bi daha gitmem diyor. :KK12: ben bile kv gile sicak davranirim. sadece kv degil misafirlerime bile sicagim. annem babamada... kayınvalidemgil beni kızlari gibi çok severler..:KK22:
ee ilk gittim bi daha giderse iyice rahatsiz olacagi düşünürüm. gitmeyiz bizde napalım.:KK51:
sizde bu durumu yaşadığı oldu mu Soğuk karşılamayı.:KK64:o_O
Eger yeni evliyse alisamamis olabilir normaldir degilsede farketmez belki morali biseye bozuktu hepimize olan seyler hemen akliniza bosanma getirmeyin bide onun tarafindan dusunun biz kadinlar kayinvalide ve gorumcelerden hep cekiniriz size iyisi denk gelmis olabilir ama belki onunda cekingeleri vardir:)

merhabalarr
konu başlığı nasıl yazsam bilemiyorum misafire soğuk davranmak mi abim mi? soğuk karşılama mi?
dün düşündüm acaba annemgile mi gitsek ordan abimgile çay içmeye gitsekmi?
eşime msj attim tmm gidelim dedi sora annemgili aradim abine ara dedi sora abime msj attim..
tmm gelin dedi kabul etti. annemelere gittik yemegi yedik ordan abimgile..
gittik ama gitmez olaydim yinede gittiğimde iyi oldu diyorum..
çünkü yengem kapıda çok soğuk asık suratla karşıladi. hoşgeldin demedi niye geldin der gibi..:63:
abim tabi kendi ailesine hoş karşıladi :KK52:yengemin davranişlari benimseyemedim...
işte yengem bu davranişlari hep yapmacik davraniyordu çayi 2 dk sora getirdi bende ne zaman demledi ya içimden dedim...:KK57:
sanirim 5 dk oturur hemen gitsin demek istemiş.
ilk defa gitiğimde bu kadar soğuk karşılaşmayi beklemezdim.. zaten annesine çok tutardi onun dediği yapardi sözüne çok dinliyordu böle olursa ben bilemiycem. abim de ailesine tutar sorada nolur boşanma gelir.. ( aman boşanma olmasin da) karı koca birbirine tutulur anne baba dediği yapılmaz.. evlliğin temeli budur.:stop:
eger erkek anasini dinleseydi karısı katlanamazdi.. kadin anasini dinleseydi hiç de katlanamaz.:KK11: insan birbirine baglı kalmalı.. buda konuda kaynana konu hakkında yazılıyor. evlilik bozulmasi bu sebeplerdir. ben konulari takip ediyorum hepsi ibretlik öykülerdir. ders aliyorum..
neyse gelelim. yengemin bu kadar soğuk karşılamasi eşimin hiç hoşuna gitmedi. bi daha gitmem diyor. :KK12: ben bile kv gile sicak davranirim. sadece kv degil misafirlerime bile sicagim. annem babamada... kayınvalidemgil beni kızlari gibi çok severler..:KK22:
ee ilk gittim bi daha giderse iyice rahatsiz olacagi düşünürüm. gitmeyiz bizde napalım.:KK51:
sizde bu durumu yaşadığı oldu mu Soğuk karşılamayı.:KK64:o_O

cümleleri çok kalabalık yazmışsınız ...ancak anladığım kadarı ile ,sorun erken gelen çay ve soğuk karşılama.....

şimdi bende gelen misafirime onlar gelmeden çayımı demlerim ki hem beklemesinler hemde demini alsın daha lezzetli olsun diye bence bunda bişey yok ,fakat çayı hemen getirmeyebilirdi mesela 15 dakika sonra falan olabilirdi çünkü zaten yemek sonrası geç birsaat olur en makülü 15-20 dakika olabilirdi hal hatır sorulur 2 espri yapılır sonra getirebilirdi.burda belki düşünemedi diyelim.
Kapıda neden soğuk karşıladı ki önceden bir tatsızlık mı oldu aranızda ? durduk yere kel alaka yani ayıp düşmanda olsa evine gelen misafire daha bir hoşgörülü yaklaşabilirdi...

X