soğuk karşılama.

ya bendede misafir düşmanlığı var hafta içi 22:00 den sonraya kalan misafiri sevmiyorum deliriyorum nedense. bana hafta sonu gelin dicem ama hafta sonuda haftada bi gün iznim var diye deliriyorum :) bana misafir gelmemeli ben hazırlık yapıp davet etmeliyim. bide sabah 6:30 da kalktığım için akşam erkenden uykum geliyor eşim çok problem yapıyo ablasına falan gittiğimizde hadi kalkalım diye tutturuyorum. :KK43:
biz 22den sora hadi kalkalim dedik yorgundur yarin işe gidecek. düşündük kalktik fazlada oturmadik ben olsam seve seve misafir ediyorum ne bilim hele ki çalışan bayan olarak..

biz 22den sora hadi kalkalim dedik yorgundur yarin işe gidecek. düşündük kalktik fazlada oturmadik ben olsam seve seve misafir ediyorum ne bilim hele ki çalışan bayan olarak..
aranızdaki mesafeyi bilmiyorum ancak kişisel algılamamlısınız diye düşünüyorum. zamanla belli olur zaten nasıl insan olduğu belki başı ağrıyo size çaktırmadı, belki eşiyle o an tartıştı, belki tam biyere gideceklerdi siz arayınca eşi size gelin dedi plan bozuld bir çok nedeni olabilir :)

aranızdaki mesafeyi bilmiyorum ancak kişisel algılamamlısınız diye düşünüyorum. zamanla belli olur zaten nasıl insan olduğu belki başı ağrıyo size çaktırmadı, belki eşiyle o an tartıştı, belki tam biyere gideceklerdi siz arayınca eşi size gelin dedi plan bozuld bir çok nedeni olabilir :)
ben çalışan bayan olarak seve seve misafir edemiyorum akşama kadar 20 elamanla uğraşıyorum. eve gidiyorum saat 8 yemek yap masa kur topla çay iç 10 e açıkta eşimle ilgileneyim. bilme ne olmuyo misafir ya :)

Ben sizi hatırladım konu sahibi...
Abiniz zaten yeni evlenmiş, ne istiyorsunuz gelin gilden..
Biraz insanları rahat bırakın... Üstünüze vazife olmayan şeylere karışmayın..
Siz zaten dört dörtlüksünüz, eşinizden habersiz birşeyde yapmazsınız.. Önünüze bakın konu sahibi.. Başkasının işine de karışmayın..

önce eşine söledi abim. akşam kardeşim ve annemler gelcek dedi yengem başka zaman gelsin deseydi abimde ayni şekilde sölerdi başka zaman gelin bi yere gidecez diyebilirdi.
bundan sora ben abi size gelicez müsaitmisiniz demiycem. yengemin çagirmasini bekliycem. bu son olsun

Ben sizi hatırladım konu sahibi...
Abiniz zaten yeni evlenmiş, ne istiyorsunuz gelin gilden..
Biraz insanları rahat bırakın... Üstünüze vazife olmayan şeylere karışmayın..
Sen zaten dört dörtlüksün, eşinden habersiz birşeyden yapmazsın önüne bak konu sahibi.. Başkasının işine de karışma..
artık önüme bakarim kimsenin işine karışmam..

Kusura bakmayın da bir aylık evli insanlara size bu akşam gelelim diye zorla davet yaptırılmaz ki

Gelinin neye bozulduğunu söyleyeyim annene bozulmuştur

Kızına damadına yemek yapmış bizi çağırmamış bizi dışlamış diye düşünmüştür bence bir kaç gün önceden annen hepinizi toplu davet edecekti yemek ve akşam oturması çay vs

Hem kaynaşırdınız hem de geline sen zaten çalışıyorsun tatil gününüzü de bize yemek vs hazırlama ile geçirme bir akşam haberleşip çaya gelelim derdiniz gelinde buyrun gelin derdi herhalde

Böyle olunca gereksiz bir mesafe koyma tavrı hissetmiş de olabilir canları isteyince gelmesinler gibi burda ne konular okuyoruz

Yalnız onun annesinin sözünden çıkmamasını vs unutun her ne yaşanmış ise onlar oldu bitti yeni bir sayfa açıp devam edin düğün ve öncesi herşeyi silin karşılıklı hafızadan

ben çalışan bayan olarak seve seve misafir edemiyorum akşama kadar 20 elamanla uğraşıyorum. eve gidiyorum saat 8 yemek yap masa kur topla çay iç 10 e açıkta eşimle ilgileneyim. bilme ne olmuyo misafir ya :)
en güzeli boş zamani bulduğunda olur kabul etmezsin hayır başka zaman gelin bi yere gidecez dersin o kadar:)

bizim eskiden bir komşu vardı. kendini hiç sevmezdim de, o da çayı hemen getirene, ne o hemen içip gitmemizi istiyorsun herhalde, gibisinden söylermiş. bize geldiğinde çayı hemen önüne koymak isterdim bende. :KK70:

hihi iyiymis :p
ne bileyim ikinciyi ucuncuyu icsin hemen gitmesin
bence oyle anlailmamali yahu^_^

ben taze görümceyim.. bana nasıl davraniyorsa bende öle davranirim herşey karşılıklı arkadaş:) yinede yengemle sorunumuz yok. daha alışamadim. çünkü 3 ay içinde evlendiler hemen hemen.. herşey zamanla olur bu işler.

merhabalarr
konu başlığı nasıl yazsam bilemiyorum misafire soğuk davranmak mi abim mi? soğuk karşılama mi?
dün düşündüm acaba annemgile mi gitsek ordan abimgile çay içmeye gitsekmi?
eşime msj attim tmm gidelim dedi sora annemgili aradim abine ara dedi sora abime msj attim..
tmm gelin dedi kabul etti. annemelere gittik yemegi yedik ordan abimgile..
gittik ama gitmez olaydim yinede gittiğimde iyi oldu diyorum..
çünkü yengem kapıda çok soğuk asık suratla karşıladi. hoşgeldin demedi niye geldin der gibi..:63:
abim tabi kendi ailesine hoş karşıladi :KK52:yengemin davranişlari benimseyemedim...
işte yengem bu davranişlari hep yapmacik davraniyordu çayi 2 dk sora getirdi bende ne zaman demledi ya içimden dedim...:KK57:
sanirim 5 dk oturur hemen gitsin demek istemiş.
ilk defa gitiğimde bu kadar soğuk karşılaşmayi beklemezdim.. zaten annesine çok tutardi onun dediği yapardi sözüne çok dinliyordu böle olursa ben bilemiycem. abim de ailesine tutar sorada nolur boşanma gelir.. ( aman boşanma olmasin da) karı koca birbirine tutulur anne baba dediği yapılmaz.. evlliğin temeli budur.:stop:
eger erkek anasini dinleseydi karısı katlanamazdi.. kadin anasini dinleseydi hiç de katlanamaz.:KK11: insan birbirine baglı kalmalı.. buda konuda kaynana konu hakkında yazılıyor. evlilik bozulmasi bu sebeplerdir. ben konulari takip ediyorum hepsi ibretlik öykülerdir. ders aliyorum..
neyse gelelim. yengemin bu kadar soğuk karşılamasi eşimin hiç hoşuna gitmedi. bi daha gitmem diyor. :KK12: ben bile kv gile sicak davranirim. sadece kv degil misafirlerime bile sicagim. annem babamada... kayınvalidemgil beni kızlari gibi çok severler..:KK22:
ee ilk gittim bi daha giderse iyice rahatsiz olacagi düşünürüm. gitmeyiz bizde napalım.:KK51:
sizde bu durumu yaşadığı oldu mu Soğuk karşılamayı.:KK64:o_O

canım çayı geç de getirse erken de getirse sizin bilinçaltınızda kalan birşeyler var mutlaka bir artniyet arayacaktınız önce bir düşünün ben neden iyi yönde değil de kötü anlam çıkardım.ve belki canı birşeye sıkkındı öyle siz de gelince denk geldi gülemedi

Ona buna haram günah diye konu açıyorsunuz ama önce fesat kalbinize bir şey yapabilseniz keşke. Yeni geline daha şimdiden bilenmeye başlamışsınız, sebep: çayı erken yaptı. Allah gelininizi sizin şerrinizden korusun.

ben taze görümceyim.. bana nasıl davraniyorsa bende öle davranirim herşey karşılıklı arkadaş:) yinede yengemle sorunumuz yok. daha alışamadim. çünkü 3 ay içinde evlendiler hemen hemen.. herşey zamanla olur bu işler.
aynen canım ben hem görümce hem yeni gelinim. kardeşimin eşiyle bildiğin komsu gibiyiz kırkyılda bi çayı ortada varsa gel iç der keyfın varsa giderim yoksa sağol tatlım der kapımı örterim :) eşimin ablası ise hadi bize gelin, ne zaman gelceksiniz bak iki haftadır gelmiyosunuz , gidincede oturun kalmayın karpuzda kesecez tabi o iyi niyetinden kardeşini sevdiğinden ama dikkat et baştan nasıl başlarsan öyle gider ilişkiler.

aynen canım ben hem görümce hem yeni gelinim. kardeşimin eşiyle bildiğin komsu gibiyiz kırkyılda bi çayı ortada varsa gel iç der keyfın varsa giderim yoksa sağol tatlım der kapımı örterim :) eşimin ablası ise hadi bize gelin, ne zaman gelceksiniz bak iki haftadır gelmiyosunuz , gidincede oturun kalmayın karpuzda kesecez tabi o iyi niyetinden kardeşini sevdiğinden ama dikkat et baştan nasıl başlarsan öyle gider ilişkiler.
bende ayni şekildeyim bakin görümcem var benim.. çok iyidir kardeşim gibidir.. tabi abimin eşine yengem gibi degil de ablam gibi davranmak istiyorum. şimdi yeni evliler alışamadim henüz.. zamanla alışınca umarim abla kardeş gibi olur böle olsun istiyorum. soğuk karşılama olmasaydi o yengeme çok içten sicaktan davranirdim yinede öle sicaktan davranirim. millet beni yanlış algilanmiş olabilir fesat demiş olabilir ben çay önceden hazirlanmiş da olabilir. yinede buda benim için ders oldu bende çayımı önceden hazir koyayim misafir gelmeden.. iyi olur.

Bende ayni gün arayip biz gelmek istiyoruz diyen misafirden hoslanmam mesela. Belki yengenizde hoslanmiyordur.
Heleki habersiz gelen misafiri bir kasikta bogasim gelir.
Tabi hosgeldiniz dememekle biraz ayip etmis, ama ben fazla takmazdim. Bide cayin erken demlenmis olmasindan neden öyle birsey cikardiniz anlamadim, zaten haberli gitmissiniz gelininizde geleceginiz saate yakin cayini demlemistir.

Bende ayni gün arayip biz gelmek istiyoruz diyen misafirden hoslanmam mesela. Belki yengenizde hoslanmiyordur.
Heleki habersiz gelen misafiri bir kasikta bogasim gelir.
Tabi hosgeldiniz dememekle biraz ayip etmis, ama ben fazla takmazdim. Bide cayin erken demlenmis olmasindan neden öyle birsey cikardiniz anlamadim, zaten haberli gitmissiniz gelininizde geleceginiz saate yakin cayini demlemistir.
bilginiz için iyi oldu bundan sora ben size gelicez müsaitmisiniz demiycem. yengemden beklerim artık haberi.. :)

X