soğuk karşılama.

Yanlış anlamayın ama, çayı önceden hazırlamak bence de yanlış anlaşılacak birşey değil. Eğer uzun uzun oturtulacak kadar vakit yoksa bende önceden hazırlarım çayı. Ya da en azından suyunu koyarım, gelince hemen demlerim.

Yengenizin surat ifadesi sizi üzmüş, ama o da insanlık hali. Belki normalde öyle değildir...

bari bende öle yapayım çayım hazir olsun :)

Yengeniz çalışıyormu bilmiyorum ama yorgunluktan da olabilir surat asıklığı.Bende haftaiçi misafir gelicek olduğunda onlar gelmeden çayı koyarım.Bunda kötü birşey yokki.Onun haricinde siz gelmeden abiniz ile bir sorun yaşamış olabilir.Şahsen ben bu durumlarda yok öylemiydi,yok böylemiydi diye düşünenene kadar sorarım.Keyifsiz gibisin bir sorun mu var diye.

Aranızda daha önce bir sorun yaşanmadıysa eğer insanın kendine ait sorunları da olabilir. Siz gelmeden 5 dk önce abinle tartışmış bile olabilir. Kendince sorun arama bence. Bir de tek olayla insanları silip atmak çok doğru değil. İçinde ön yargı barındırma olasılığı her zaman vardır. Bir kere surat astı bir daha gitmem demek ilişkinizi başından yargılamadan baltalamaktır.
Biraz zaman tanı bence.
ben abim için giderim ama yinede yengem gelin buyur desede gideriz. benim planimla olmuyor bu işler artık.

anladıgım kadarıyla abınızın sıze duskunlugune guvenıyorsunuz :KK70:
ama unutma sen nasıl evlıysen oda oyle evlı

Abinin evi .Esin bu kadin niye böyleydi dese bile hastaymış der bisey uydurursun azcık akıllı davranın hanimlar herbiseyide bilmeyiversin eşiniz.
Al iste abinin evine gitmem diye tutturur sonra .
Bide yengeye soraydin ne oldu diye .
Bi çay somurtukluğundan abiniz bosardı zaten yengeyi te Allahim yaaaa

ben abim için giderim ama yinede yengem gelin buyur desede gideriz. benim planimla olmuyor bu işler artık.
Bir de şunu bırakın artık; abin tek bir birey değil. O ve gelin diye ayırmayın. Artık abin evli ve sorumlulukları var.
Bu ayrımı başından siz de yapıyorsunuz gelin ve abim diye.
O ön yargı ile başlayan ilişkiler maalesef ki çok içten olmuyor.

ben de hemen hazir ederim cayi ko brklemesin misafir iki saat demlenmesini dye.kalk anlamina gelecegini hiv dusunmemistim
bizim eskiden bir komşu vardı. kendini hiç sevmezdim de, o da çayı hemen getirene, ne o hemen içip gitmemizi istiyorsun herhalde, gibisinden söylermiş. bize geldiğinde çayı hemen önüne koymak isterdim bende. :KK70:

Bisey dicem. Bende bi sikinti var sanirim yada afyonum patlamadi ben yine hic bisey anlamadim:KK71:
yok canım sende sorun yok.ben de anlamakta güçlük çektim.

@Curly_me
sevgili konu sahibi;
1.abin yeni mi evli?
2.geleceğinizden haberdarmış çayı hazır etmiş ne güzel.niye; aferin yengeme, bizi bekletmedi çayı hemen hazır etti demiyorsunuz.yarım saat sonra getirse haberi vardı bilerek geç getirdi mi diyecektiniz?
3.siz gelmeden önce belki tartıştılar.bazı insanlar belli etmemeyi başaramazlar.hem belki başka bir planları vardı, belki özel birşeyler düşündü yengeniz.abiniz gelin deyince kadının hevesi kursağı kaldı.olamaz mı?
4.belki yengenizin bir sıkıntısı var.köşeye çekip hal hatır sormayı, nedenini öğrenmeyi düşündünüz mü?benim kayınvalide tarafım beni öyle görse oğlumuz seni üzüyor mu diye hemen sorarlar mesela
5.siz kafanızda kurup istenmediğinizi düşündünüz bunu eşinize söylediniz.eşiniz ne tepki verecekti?oysa eşiniz böyle bir anlam çıkarsa bile siz yapıcı olmalısınız ki sonradan yok eşim birdaha gitmem diyor demeyesiniz.
6.öyle boşanma moşanma bunları dillendirmek bile ayıp.burası neyse de başkalarının yanında böyle konuşmasanız iyi olur.gün gelir ucu size dokunur.fesat olursunuz, çekemiyor olursunuz, dedikoducu olursunuz, vs vs. boşverin Allah aşkına.insanların her yaptığından mana çıkarmayın.pozitif bakın hayata.
mesela ben olsam bu kadar kafama takılıyorsa arar yengemi hal hatır sorardım.aklıma takıldı derdim.sizin yaşadığınız anları biz video izler gibi göremiyoruz.kim haklı kim haksız, işin özü ne nereden bilelim dimi ama?
üzmeyin kendinizi.
sevgiler.

Hem çalışıyor diyorsun hem Güleryüz bekliyor diyorsun çalışan bir kadının evi jer zaman temiz olmak zorunda değil yani siz emrivaki yapınca işten yorgun gelip apar topar ev topladiysa birde yorgunluktan suratının düşük olması gayet normal ve ben abinin yenge ne sorduğunu düşünmüyorum eminim abin yenge ne emri vaki yaptı oda haliyle strese girmiştir hem evinin dağınık olmasi hem yorgunluğu bunları düşünüp abinle tartışmış olabilir gayet doğal olarak sadece kendi yönünden düşünme yani . Yada herseyi geçtim yeni evliyse ve ilk defa misafir ağırlıyorsa tedirgin olmuş olabilir heyecandan farkına varmadan da öyle olmuş olabilir hepimiz yaşamışızdır yani bunları

Bir de şunu bırakın artık; abin tek bir birey değil. O ve gelin diye ayırmayın. Artık abin evli ve sorumlulukları var.
Bu ayrımı başından siz de yapıyorsunuz gelin ve abim diye.
O ön yargı ile başlayan ilişkiler maalesef ki çok içten olmuyor.
hayat oraya vardığında başliyor sonuçta ilk defa gittik oturmaya.. sonrasinda hiç bilemiycem.. zamana birakicam bu işleri. şimdi hamileyim. bebegim olcak bize gelsinler her zaman.. kapım her daim açik. sicak karşılarim yinede. misafir sonuçta.

Birilerine gitmek için siz aramayın, bırakın onlar sizi davet etsin. Öbür türlü emrivaki oluyor. Belki yorgundu, belki başka planı vardı. Size geleceğiz diyen birine hayır demek zor. Diyememiş belli.

Bir dahakinr bekleyin yengeniz sizi arasın, öyle gidersiniz.

Maşallah evlilikle alakalı Herşeyi biliyorsunuz fakat bilmediğiniz bir durum var:
Bir eve gidileceği zaman evin kadınına telefon açılır, sonuçta hazırlık yapacak o.
Bu Yüzden bozulmuş olabilir mi acaba?

hayat oraya vardığında başliyor sonuçta ilk defa gittik oturmaya.. sonrasinda hiç bilemiycem.. zamana birakicam bu işleri. şimdi hamileyim. bebegim olcak bize gelsinler her zaman.. kapım her daim açik. sicak karşılarim yinede. misafir sonuçta.
Onlar mı yeni evlendi de ilk gittiniz?
bu ayrıntıyı anlamadım ben.

Maşallah evlilikle alakalı Herşeyi biliyorsunuz fakat bilmediğiniz bir durum var:
Bir eve gidileceği zaman evin kadınına telefon açılır, sonuçta hazırlık yapacak o.
Bu Yüzden bozulmuş olabilir mi acaba?
haberleri vardi pastayi herşeyi hazirlamiş. oda ii. bişey de demem.. o saatte gelin derse o saate gideriz. sonuçta karı koca misafir gelecegi haber vermesi çok normal.. habersiz olunmaz işler. abime msj attim yengene söleyim dedi söledi sorada tmm gelin dedi o kadar basit.

merhabalarr
konu başlığı nasıl yazsam bilemiyorum misafire soğuk davranmak mi abim mi? soğuk karşılama mi?
dün düşündüm acaba annemgile mi gitsek ordan abimgile çay içmeye gitsekmi?
eşime msj attim tmm gidelim dedi sora annemgili aradim abine ara dedi sora abime msj attim..
tmm gelin dedi kabul etti. annemelere gittik yemegi yedik ordan abimgile..
gittik ama gitmez olaydim yinede gittiğimde iyi oldu diyorum..
çünkü yengem kapıda çok soğuk asık suratla karşıladi. hoşgeldin demedi niye geldin der gibi..:63:
abim tabi kendi ailesine hoş karşıladi :KK52:yengemin davranişlari benimseyemedim...
işte yengem bu davranişlari hep yapmacik davraniyordu çayi 2 dk sora getirdi bende ne zaman demledi ya içimden dedim...:KK57:
sanirim 5 dk oturur hemen gitsin demek istemiş.
ilk defa gitiğimde bu kadar soğuk karşılaşmayi beklemezdim.. zaten annesine çok tutardi onun dediği yapardi sözüne çok dinliyordu böle olursa ben bilemiycem. abim de ailesine tutar sorada nolur boşanma gelir.. ( aman boşanma olmasin da) karı koca birbirine tutulur anne baba dediği yapılmaz.. evlliğin temeli budur.:stop:
eger erkek anasini dinleseydi karısı katlanamazdi.. kadin anasini dinleseydi hiç de katlanamaz.:KK11: insan birbirine baglı kalmalı.. buda konuda kaynana konu hakkında yazılıyor. evlilik bozulmasi bu sebeplerdir. ben konulari takip ediyorum hepsi ibretlik öykülerdir. ders aliyorum..
neyse gelelim. yengemin bu kadar soğuk karşılamasi eşimin hiç hoşuna gitmedi. bi daha gitmem diyor. :KK12: ben bile kv gile sicak davranirim. sadece kv degil misafirlerime bile sicagim. annem babamada... kayınvalidemgil beni kızlari gibi çok severler..:KK22:
ee ilk gittim bi daha giderse iyice rahatsiz olacagi düşünürüm. gitmeyiz bizde napalım.:KK51:
sizde bu durumu yaşadığı oldu mu Soğuk karşılamayı.:KK64:o_O
sana değil eşinedir o. şurada okuduğum konularından bile eşlni görsem aynını yaparım diye düşündüm ki yengen herşeyin farkında demek. iyi yapmış bence

ya bendede misafir düşmanlığı var hafta içi 22:00 den sonraya kalan misafiri sevmiyorum deliriyorum nedense. bana hafta sonu gelin dicem ama hafta sonuda haftada bi gün iznim var diye deliriyorum :) bana misafir gelmemeli ben hazırlık yapıp davet etmeliyim. bide sabah 6:30 da kalktığım için akşam erkenden uykum geliyor eşim çok problem yapıyo ablasına falan gittiğimizde hadi kalkalım diye tutturuyorum. :KK43:

geline daha alışamamışsınız ve kusur arıyormuşsunuz gibi geldi bana nedense. bende çalışıyorum ve evime hafta içi biri gelse geriliyorum çünkü zaten çok yoğun bir işim var, evin temizliği hazırlığı ikramı sohbeti derken daha da yoruluyorsunuz. benim görümce-kv ikilisi de böyle saçma bir sebepten "bizi istemiyor evinde" gibi bir şeyle söylemiş anneme resmen şok geçirdim. farkında olmadan bir hata mı yaptım diye kendimi yiyip bitirdim. oysaki açıkça söylenseydi inanın nasıl davranacağımı bilirdim,herkesin huyu yaşadıkları farklı çünkü. bir de sizle sohbet etmeyip yanınıza çıkmayıp evde yokmuşsunuz gibi davransa tamam da, ağzı kulaklarında olmasını beklemeyin her an herkesin. 1 aylık evli insanın daha düzeni bile oturmamıştır, keşke çağırmalarını bekleseydiniz.

ya bendede misafir düşmanlığı var hafta içi 22:00 den sonraya kalan misafiri sevmiyorum deliriyorum nedense. bana hafta sonu gelin dicem ama hafta sonuda haftada bi gün iznim var diye deliriyorum :) bana misafir gelmemeli ben hazırlık yapıp davet etmeliyim. bide sabah 6:30 da kalktığım için akşam erkenden uykum geliyor eşim çok problem yapıyo ablasına falan gittiğimizde hadi kalkalım diye tutturuyorum. :KK43:
geline daha alışamamışsınız ve kusur arıyormuşsunuz gibi geldi bana nedense. bende çalışıyorum ve evime hafta içi biri gelse geriliyorum çünkü zaten çok yoğun bir işim var, evin temizliği hazırlığı ikramı sohbeti derken daha da yoruluyorsunuz. benim görümce-kv ikilisi de böyle saçma bir sebepten "bizi istemiyor evinde" gibi bir şeyle söylemiş anneme resmen şok geçirdim. farkında olmadan bir hata mı yaptım diye kendimi yiyip bitirdim. oysaki açıkça söylenseydi inanın nasıl davranacağımı bilirdim,herkesin huyu yaşadıkları farklı çünkü. bir de sizle sohbet etmeyip yanınıza çıkmayıp evde yokmuşsunuz gibi davransa tamam da, ağzı kulaklarında olmasını beklemeyin her an herkesin. 1 aylık evli insanın daha düzeni bile oturmamıştır, keşke çağırmalarını bekleseydiniz.
ayy nasılda katılıyorum :)

X