Bebek Beslenmesi Soğuk algınlığım bebeğime geçermi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SSarelle

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2017
9
8
37
merhaba,
2,5 aylık bir bebeğim var ve sanırım soğuk algınlığına yakalandım. Boğazım yanıyor burnum tıkalı ayrıca akşam olunca da kırgınlık baş gösteriyor. Bebeğimi anne sütüyle beslediğim için ilaç da alamıyorum sadece ağrı kesici olarak "parol" aldım. Emziren annelere verildiğini biliyorum. Birde "kış bohçası" diye bitki çayı içiyorum. Bebeğime geçmemesi adına çok dikkat ediyorum. Hiç nefes vermeden emziriyorum yaklaşmıyorum pek ellerimi yıkamadan doyurmuyorum. inşAllah geçmez bebeğime. Acaba kaç günde geçer benim gibi bu durumu yaşayanlar varsa şayet tecrübelerini paylaşmak isterim. Şimdiden teşekkür ederim

Şu maskelerden kullanabilirsiniz bebeğinizin etrafındayken. En fazla 3-4 gün sürer normalde ama tam toparlanmanız 1 haftayı bulacaktır. Geçmiş olsun

Ilacli 1 hafta ilacsiz 7 gün. elinden geldiğince dikkat ediyorsun. Inşallah bebecige bulasmadan atlatirsin.

Sütten bulaşma ihtimali çook yüksek
Sütten bulaşacağını düşünmüyorum okuduğum ve danıştığım doktor arkadaşlar vasıtası ile.

Grip olan annenin sütü bebeğine ilaç gibi geliyor!
Emziren anneler dikkat! 'Grip olunca emzirilmez' hurafesine kanmayın!

Emziren anneler, emzirmeye ara vererek bebeklerini olası bir hastalıktan koruduklarına inanıyorlar ancak uzmanlara göre aksine bilmeden zarar veriyorlar. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Çevik Gündoğan "Grip olduğunda annenin emzirmeyi kesmesi kesinlikle yanlış bir inanışın sonucu. Halk arasında özellikle konuşulur ama bir hurafedir. Tam tersine anne sütünü hiçbir şekilde kesmemeli. Çünkü sütü ile bebeğe doğal bağışıklık sağlıyor, gribe karşı antikorlar içerdiğinden koruyor. Yani anne sütü bebek için koruyuculuk sağlayan ilaç gibi" diyor.

Son düzenleme:
Benim bebeğim 27 günlükken önce ben sonra bebeğim hasta oldu doktor sütten bebeğine geçmiş dedi ilaç kullanmak istemediğimi belirtsemde sen iyileşmezsen yenileyip durar soğuk algınlığı dedi. Sütten geçiyor yani

Sütten bulaşma ihtimali çook yüksek
Ilacli 1 hafta ilacsiz 7 gün. elinden geldiğince dikkat ediyorsun. Inşallah bebecige bulasmadan atlatirsin.
Şu maskelerden kullanabilirsiniz bebeğinizin etrafındayken. En fazla 3-4 gün sürer normalde ama tam toparlanmanız 1 haftayı bulacaktır. Geçmiş olsun
Merhaba, gribi uzun bir zamandan sonra ilaçsız ve bebeğime bulaştırmadan atlattım çok şükür. Emzirmeden önce her seferinde ellerimi yıkadım ve maske taktım. Çok fazla nefesimi ona vermemeye çalıştım. Günde bir kaç kere Odayı havalandırdım ve çok şükür bebeğime geçmedi. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sizinle paylaşmak istedim.

Sütten falan geçmiyor.Grip nezle bunlar solunum yoluyla geçer yani bebeğinizle aynı ortamda hava solumanız dahi geçirebilir sütten bulaşan hastalıklar değildir.Emzirmeyi de kesinlikle kesmeden devam etmek ama maske tülbent vs takmak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…