-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Ist
Iste hep bu cozumlere kaciyoruz...o ogretmenin fedakarliklarini cocuklar unutmayacak aileleri varsin kiymet bilmesin.emek var ortada..bunlar bosa degil...konu sahibi,meslektasiz ilk yillarimda egitim verdigim lise ogrencilerim hala unutmazlar beni.arar sorarlar.ogretmenler gunumde oyle guzel mesajlar atiyorlarki bana..iyiki yapmisim iyiki emekten kacmamisim diyorum.
Ki ucretli ogretmendim
Onlardan herbiri universtede farkli bolumlerde.
Unutulmamak cok guzel bir duygu inananin.
Ben simdi atanmak icin direniyorum.
Keske kiymet bilmeyen velilerim olsada o piril piril bakan ogrencilerime kavussam diyorum..cok ozluyorum.....vazgecmeyin..dogrulari gosterdiginiz bir nesil yetisiyor...
Aynen öyle canim... ben gecen yaz yazlikta 10 yasindaki oglan yegenime bir görev verdim. Her gün cöpü sen götüreceksin diye. Cöp kutusuda kaldigimiz evden 30 metre uzakta. Annesi ve babasi cok alindilar, efendim böyle isler cocuguna yaptirmazlarmis. Vallahi kusura bakmayin dedim, hepimiz burda bir is yapiyoruz, nerdeyse benim boyuma gelmis 10 yasindaki cocukda cöpü atsin günde bir, kimseye birsey olmaz ve dedigimide son gününe kadar uyguladim...malesef birey olamayan hr istedigini elde etmeye aliskin cocuklar yetistiriliyo malesef. Egitmeyede izin verilmiyo ogretmeyede...
hani herkesin gözü sizin tatillerinizde yarım gününüzde ya .Artık gerçekten soğudum.
Sabah olsun istemiyorum okul var diye..
Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.
Karşımda ilk kez bu kadar vurdumduymaz, rahat, şımarık çocuklar buldum.
Ve ilk kez bu kadar rahat, nankör velilerle tanıştım.
Hep öğretmenler mi şikayet edilecek..
Ben de bu akşam ilk kez velilerden yana ağlayacağım işte...
Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,
düğmesini açamaz açarım kaparım.
Kaç ayakkabı bağcığı bağlıyorum günde sayamıyorum.
Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.
Ben tiksinmedim, midesi mi iyi değil hasta mı çocuk diye üzüntüyle sildim.
Aynı anda 10 çocuğu dinlemekten kulaklarım uğulduyor.
Eve geldiğimde uyuyana kadar zonkluyor başım.
Çocuğunu almayı unutan veliler bilmiş bilmiş konuşabiliyor karşımda.
O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?
Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..
Katlanamıyorum artık böylelerine.
Çalışıyorum ilgilenemiyorum diyen annenin, yarın gelip durumum yok aldırdım ama
set parasını ödeyemiycem hocam diyen o yüzsüzlüğüne katlanamıyorum..
5 yılım dolmadan midem bulandı, bulandırdılar..
Fedakarlıklarımın bir değeri yok..
O doğurdu hiç ilgilenmese de olur. O anne! Sen ne yapsan da kimsin ki?
İşlerine geldiğince yerden yere vururlar seni.
Çocuğuna emeği geçmiştir, hakkı geçmiştir kimin umrunda? Kaçının umrunda?
Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..
Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri hiç bir şey öğretmesin çocuğumu çok sevsin, hayallerini yıkmasın yeter!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!
Sen sen!! Sana sesleniyorum?
Sen ne kadar dört dörtlük annesin,ya da insansın ondan haber ver önce?
Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..
Senin için değil, masum yavruna kıyamadığım içindir!
Ama bizim de bir sabrımız var.. Yeter!!
söylediklerinizin doğru tarafları olduğu gibi, kimsenin çocuğu için gitmiyorsunuz o okula, para için gidiyorsunuz. burda kimse demogoji yapmasın. kimse işe başkaları için gitmiyor, kendi rızkı için gidiyor. ben de dahilim bu gruba, sizde...
öğretmeni,doktoru, avukatı, mühendisi... özellikle bu ülkede kimse işini severek yapmaz. pek çoğumuza şuan aldığımız parayı zevk alacağımız bir işi yaparken de vereceklerini garantileseler hepimiz arkamıza bakmadan koşarız.Birazcik agir olmus cunku ogretmenlik bu gruba dahil degil diye dusunuyorum
kitaptan bahsediliyor sanırım.set halinde alınıyor.aklıma bu geldi.ben seyi anlamadim.
"set parasi" ?
hangi meslegi sectiniz sonra.. ben de dusunmuyor degilim gercekten :)ben de öğretmen(d)im.
veliler gerçekten insanı bezdirebiliyor. çocuğumun sınıfı değişsin diyenler, her olayda öğretmeni suçlayanlar, öğretmen beğenmeyenler vs. vs.
ilkokulda ayrı sorun, lisede ayrı sorun gerçekten.
sonunda dayanamayıp meslek değiştirdim :)
ben de öğretmen(d)im.
veliler gerçekten insanı bezdirebiliyor. çocuğumun sınıfı değişsin diyenler, her olayda öğretmeni suçlayanlar, öğretmen beğenmeyenler vs. vs.
ilkokulda ayrı sorun, lisede ayrı sorun gerçekten.
sonunda dayanamayıp meslek değiştirdim :)
Herkesin bir derdi var işte ama yine de beteri beteri var. bir de ben saymaya başlarsam inan belki şükredersin.Artık gerçekten soğudum.
Sabah olsun istemiyorum okul var diye..
Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.
Karşımda ilk kez bu kadar vurdumduymaz, rahat, şımarık çocuklar buldum.
Ve ilk kez bu kadar rahat, nankör velilerle tanıştım.
Hep öğretmenler mi şikayet edilecek..
Ben de bu akşam ilk kez velilerden yana ağlayacağım işte...
Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,
düğmesini açamaz açarım kaparım.
Kaç ayakkabı bağcığı bağlıyorum günde sayamıyorum.
Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.
Ben tiksinmedim, midesi mi iyi değil hasta mı çocuk diye üzüntüyle sildim.
Aynı anda 10 çocuğu dinlemekten kulaklarım uğulduyor.
Eve geldiğimde uyuyana kadar zonkluyor başım.
Çocuğunu almayı unutan veliler bilmiş bilmiş konuşabiliyor karşımda.
O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?
Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..
Katlanamıyorum artık böylelerine.
Çalışıyorum ilgilenemiyorum diyen annenin, yarın gelip durumum yok aldırdım ama
set parasını ödeyemiycem hocam diyen o yüzsüzlüğüne katlanamıyorum..
5 yılım dolmadan midem bulandı, bulandırdılar..
Fedakarlıklarımın bir değeri yok..
O doğurdu hiç ilgilenmese de olur. O anne! Sen ne yapsan da kimsin ki?
İşlerine geldiğince yerden yere vururlar seni.
Çocuğuna emeği geçmiştir, hakkı geçmiştir kimin umrunda? Kaçının umrunda?
Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..
Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri hiç bir şey öğretmesin çocuğumu çok sevsin, hayallerini yıkmasın yeter!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!
Sen sen!! Sana sesleniyorum?
Sen ne kadar dört dörtlük annesin,ya da insansın ondan haber ver önce?
Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..
Senin için değil, masum yavruna kıyamadığım içindir!
Ama bizim de bir sabrımız var.. Yeter!!
Ben de size katiliyorum tabiki ogrermenlik fedakarlık isteyen bir meslek ama bizim ülkemizde bu geçerli değil maalesef sadece senden isteneni yapacaksin yoksa insanlar kendilerini patron seni de bakici saniyorlar ben de ayni şeyleri yasadim seni anliyorum ama çocuğun ayakkabisini bağlamak öğretmene düşmez zaten sen bağlarsan cocuk ogrenemez .. Rehberlik et ama kimsenin bakicisi olma ..Öğretmen değilde bakıcı gibi davrandığınız için saygınlığınız yok bence. Kusura bakmayın meslektaşınız olarak yaptıklarınızı yanlış buluyorum.