Soğudum bu meslekten.. :(

Şahsen ben de bazı hocalarımla hala görüşürüm.
Liseden edebiyat hocam var mesela. Çocuğu olmamış hayatı boyunca o da kendini bize adamıştı çok uçuk ve ilginç bir kadındı....dersleri çok güzel geçerdi.
Ama bu devrin öğrencilerine değmiyor, ya da öğretmen olmak için çom daha farklı bir karakter yapısı gerekiyor bilemiyorum....ben de için 3 yıl meb de çalıştım sonra havlu attım üni. ye araş.gör. olarak geçtim
Sebep de öğrenci ve veli profili vb. mesleğimde doyum alamadığım için....

malesef birey olamayan hr istedigini elde etmeye aliskin cocuklar yetistiriliyo malesef. Egitmeyede izin verilmiyo ogretmeyede...
Aynen öyle canim... ben gecen yaz yazlikta 10 yasindaki oglan yegenime bir görev verdim. Her gün cöpü sen götüreceksin diye. Cöp kutusuda kaldigimiz evden 30 metre uzakta. Annesi ve babasi cok alindilar, efendim böyle isler cocuguna yaptirmazlarmis. Vallahi kusura bakmayin dedim, hepimiz burda bir is yapiyoruz, nerdeyse benim boyuma gelmis 10 yasindaki cocukda cöpü atsin günde bir, kimseye birsey olmaz ve dedigimide son gününe kadar uyguladim...

hani herkesin gözü sizin tatillerinizde yarım gününüzde ya .
Bence sonuna kadar hakediyorsunuz .
Size pes etmek yakışmaz .

söylediklerinizin doğru tarafları olduğu gibi, kimsenin çocuğu için gitmiyorsunuz o okula, para için gidiyorsunuz. burda kimse demogoji yapmasın. kimse işe başkaları için gitmiyor, kendi rızkı için gidiyor. ben de dahilim bu gruba, sizde...

Nerdesiniz bilmiyorum ama benim calistigim yerde sinifim tam 50kisi... Ailelerin cogu okuma yazma bilmiyor temizlik sizlere omur... Ben de Allaha emanetim anlayacagin...
Utaniyorum bunu soylemekten ama bende sogudum...

Birazcik agir olmus cunku ogretmenlik bu gruba dahil degil diye dusunuyorum

bende bir süre yaptım.sürekli eli sopalıysan aşağılıyorsan senden iyisi yok elindeyse veliye zebani gibi davran arkandan sövselerde sayarlar yüzüne.gripten kulağım tıkanmıştı sesim çok kötü olmuştu.çocuklarsa cıvıdıkça cıvıdılar.Allah var yine de ergenlrden daha aklı başındalardı ilkokullar.12+ yı ana okulundan yeniden başlat.

Birazcik agir olmus cunku ogretmenlik bu gruba dahil degil diye dusunuyorum
öğretmeni,doktoru, avukatı, mühendisi... özellikle bu ülkede kimse işini severek yapmaz. pek çoğumuza şuan aldığımız parayı zevk alacağımız bir işi yaparken de vereceklerini garantileseler hepimiz arkamıza bakmadan koşarız.
öğretmenler nedense mesleğinden en çok şikayet eden meslek grubudur. pek çok forum ve sosyal paylaşım sitelerinde açıkça görülebilir. maaşlarından, mesleki zorluklarından bahsedip dururlar. kimseyi orada zorla tutmuyorlar. beğenmeyen başka bir iş yapabilir.
konu sahibi arkadaş da çocukların burunlarını sildiği (iğrenmeden!) düğmelerni açıp kapattığı için ekstradan saygı bekliyor ama tamda burasında değilmidir zaten bu mesleğin kutsallığı. madem işinizi bu şekilde kutsal olarak nitelendiriyorsunuz o zaman bu gibi şeylerin hesabını yapmayacak ve işinize dahil olduğunu kabulleneceksiniz.
her mesleğe olduğu gibi öğretmenliğede saygım var benim. hiç bir meslekten ekstra bir şey beklemiyorum. mesleğinin gerektirdiği özen ve iş ahlakını sergilediği taktirde herkes işini doğru yapıyor ve aldığı ücreti hak ediyordur zaten....

ben seyi anlamadim.
"set parasi" ?
kitaptan bahsediliyor sanırım.set halinde alınıyor.aklıma bu geldi.

nomunomuchua bende sizi eğitim topiğinde verdiğiniz yararlı bilgilerden tanıyorum.

lütfen ümidinizi kaybetmeyin.üzülmeyin.
Rabbim inşallah bizim çocuklarımızı da en azından benim oğlumu
sizin gibi işini seven,özverili öğretmenlerle karşılaştırır.

Ogretmenler neden sikayet eder... gerekli degeri goremediklerinden... Butun mesleklerin kaderi ogretmenlerin elindedir. Ogretmen yogurur sekillendirir tum insanlari... bu sekilde siradan bir meslek olarak goruldugu takdirde ztn tum ogretmenler sikayete devam eder.

Bana bir harf ogretenin 40 yil kolesi olurum diyerek meslegimizi kutsallastiran bizler degiliz. ztn kutsal bir meslege sahibiz.

Ogretmek her insanin yapabilecegi bir durum degil ve inanin ki bu meslek hic de kolay degil... sanilanlarin aksine...

ben de öğretmen(d)im.
veliler gerçekten insanı bezdirebiliyor. çocuğumun sınıfı değişsin diyenler, her olayda öğretmeni suçlayanlar, öğretmen beğenmeyenler vs. vs.
ilkokulda ayrı sorun, lisede ayrı sorun gerçekten.
sonunda dayanamayıp meslek değiştirdim :)

valla ne güzel öğretmenmişsiniz siz. yorulmak, pes etmek yok. bunu çok duyuyorsunuzdur biliyorum ama çoğu meslek böyle pisliği, insanla uğraşması yığınla. doktorlar mesela ayağımız, mememiz, dötümüz, vajinamız, kulağımız... hep pis. kuzu kuzu bakıyorlar, inceliyorlar. kakamızdan tahlil yapıyor laborantlar biz yavrumuzun altını değiştirirken bile bi fena oluyoruz bazen. ama öğretmenlik kesinlikle SAYGIN ve daha çok değer verilmesi gereken bir meslek. Keşke sizin gibi şefkatli, fedakar öğretmenlerin değeri bilinse.
Veliler çok arsızlaşmış, belki ben de öyle olucam (Allah korusun) bilmiyorum ama hak aramak ile hadsizliğin arasındaki sınırı bilmiyorlar.
Benim ilkokul öğretmenim yanımda oturan arkadaşım kusunca kusmuğunu bana sildirmişti. İlkokul 2 deyim daha. 3 gün yemek yiyememiştim de annem zorlayınca anlatmıştım. Annem şikayete gidince de yüzsüz yüzsüz "ne var yani incileri mi döküldü kızının?" demişti. böyleleri de var.
pes etmek yok, yavrular bari ilgiyi, şefkati sizden görsün.

Özverinizi ve fedakarlığınızı takdir ettim ama bu bir meslek ve bu işe başlarken çocuklar ve velilerle bu gibi sorunlar yaşanabileceğini biliyor olmalısınız diye düşünüyorum.
Sonucta her meslek grubunda farklı şekillerde tatmin olan farkli isteklerle gelen insanlar var (müşteri odaklı çalışan mesleklerden bahsediyorum) hepimiz yaşıyoruz bunları birebir aynı olmasada.
Dolayısıyla her mesleğin güzel yanları olduğu kadar, kötü yönleride var.
Öğretmenlik kutsal ve çok önemli bir meslek, öğretmenlere saygım sonsuz çünkü bir nesil yetiştiriyorsunuz ama lütfen soğumayın, severek yapın işinizi. Haklısınız aileler çok yapıci olamıyor,benmezkezci davranıyor çoğu zaman, tahmin edebiliyorum ve hepsi farklı taleplerle geliyor ama farklı insanlarla karsılaşıyorsunuz çok doğal bu durum.
Bu kadar soğudum diyecek kadar kötü olamaz bu meslek. Özel sektörde çıkış saati belli olmayan, tatil günlerinde bile işe gitmek zorunda kalan insanlar var , inanın saatinde çıkabilmek için neler vermez o insanlar yada tatil gününde çalışmamak , layıkıyla tatilini yapmak ićin biliyorum çünkü yasadım. Bu sebeple biraz daha sakin kafayla oturup mesleğinizin güzel yanlarını düşünmenizi öneririm.
Kolaylıklar dilerim.

Faat, öğretmenlik yapmış bir anaokulu çocuğu annesi olarak seni çok iyi anlıyorum. Aslında böyle bir konu açılmıştı eskiden, konuşmuştuk orada da. Ben lisede çalışırken de başka türlü sorunlar olurdu. Velilerle çok sorun yok, çünkü yüzlerini göremiyorsun. Evde hedef verme, rehberlik hak getire. Bir de sizin kaka yapan çocuğu almaya gelmeyen Veli gibi, bende de bayılan kızını almayan Veli vardı. İşi varmış Ayılınca gelsinmiş..

Bunlar öğretmenliğin cilvelerinden, her mesleğin zorlukları olduğu gibi, avantajlar, dezavantajlar aynı pakette geliyor. Ticaret mesela, çok farklı. Bizdeki güvence de onlarda yok. İş buluyorsan varsın, yoksa ekmek yok. Devletse ayrı bir güvence. Bütün olumsuzluklara beraber, öğretmenlik için değdiğini düşünüyorum. Hele ki sen çok temel bir aşamadasın çocukların bütün hayatlarında. Ve sen gayret ettiğin müddetçe hatırlayacaklar seni ileride, tıpkı benim ilkokul öğretmenimi hiç unutmamam gibi. Allah razı olsun, bana verdiği olumlu hava ve iyi temel hep ilerye katkı sağladı.

Bir de öğretmen olmak ve Veli olmak başka şeyler. İki taraflı bakabilmek lazım. Bilmiyorum çocuğun var mı. Ama onu okula gönderince sen de sorgulayacaksın öğretmenini. Çünkü çocuklar için en iyisini istiyoruz. Ama iki temel şey var: biri karşılıklı iyi niyet.biri de sorumluluk bilinci. Olmayınca büyük dert hem çocuk hem öğretmen için.

Benim de oğlum anaokulunda. İlk başta sürtüşme yaşadık biz de öğretmenle. Oğlum çok konuşur. Okulun ilk zamanı, biz çıkışta bekliyoruz çocukları ve oğlumun sınıfı koridorun en sonu. Oğlumu gönderirken koridorun en sonundan bağıra çağıra şikayet ediyor öğretmeni, çok konuşuyor, saygı öğretin biraaazz.. Oğlumun anne diye mutlulukla gelirken bunları duyunca yüzünün geldiği hali hiç unutamıyorum. Bundan Bir iki şikayet hep koridorun en sonundan ve bağıra çağıra tüm velilerin içinde. Konuştuk kenara çekilip, böyle yapmamalısın dedim. Herkesin problemini özel olarak konuş. Bu çocuk için ne kadar kırıcı bir şey. Öğretmenliğimi sorgulamayına getirdi önce hocası, fakat konuştukça o da dikkat etti, ben de onun tavsiyeleriyle çocuğumdaki eksikleri gidermeye çalıştım.İkimiz de iyi niyetliydik ve ikimiz de memnunuz şimdi birbirimizden. Hep söylüyorum çocuğuma da, öğretmeninin emeği var sana diye, oğlum şikayet ederse Ama etrafımda o kadar olumsuzluklar da gördüm. Öğretmenini şikayet edince anne baba arkasından küfürleri basıyor öğretmene. Bu ne biçim bir zihniyet. Sinirlerim ayağa kalkıyor.

Velhasıl, öğrenci kadar öğretmen de öğreniyor devamlı. Öğretmenlik kutsal bir meslek bence. Fakat okulların genel durumu da çok önemli. İyi bir okulda çalışmak öğretmen için de çok keyfliyken, sorunlu bir okulda bir o kadar a zor olabiliyor. Deniz yıldızlarını kurtarmak misali, bıkmadan çocuklara yoğunlaş. Senin gibi sorumluluk sahibi öğretmenlerin o çocukların hayatına ancak faydası dokunur.

Okuduklarımdan utandım resmen.
Gerçekten böyle anneler yada veliler her ne ise var mı?

Çoğu kez öğretmenler çok değişti, çocuklarla ilgilenmiyorlar, aldıkları paranın peşindeler diye konuşmalar geliyor kulağımıza.
Şimdi bir öğretmenden veliler çocuklarla ilgilenmiyor, sadece başlarından atıp gidiyorlar diye bir serzeniş duyuyorum.
Şaşırdım doğrusu.

Ben size ve mesleğinize büyük bir saygı duyuyorum.
Evlatlarımızı "sizin" gibi öğretmenlere teslim etmek bence gurur verici.
Annesi gibi ilgilenen bir öğretmen.. Çocuğum için başka ne isteyebilirim ki?
Gözüm arkada kalmaz, minnet duyarım.
Bu sizin mesleğiniz elbette yapmak zorunda olduğunuz ve yapmak zorunda olmadığınız durumlar var ama ne kadar çocuk kurtarırsanız bu ailelerin elinden kardır.
Belki aileleri sizi takdir etmez, yargılarlar ama siz kendi mahkemenizde vicdanınız rahat bir şekilde çıkarsınız.

hangi meslegi sectiniz sonra.. ben de dusunmuyor degilim gercekten :)

Hangi meslegi sectiniz? Mutlu musunuz? Ben de degistirmek isterdim.

Herkesin bir derdi var işte ama yine de beteri beteri var. bir de ben saymaya başlarsam inan belki şükredersin.
diğer şartlarını ele alarak bence biraz mutlu olmaya çalış.
Kaldı ki benim kızım 4,5 yaşında ana okuluna gidiyor ben dahil tüm veliler öğretmene çok saygı duyuyoruz. Bir şey lazım olunca ya da aile katılımında herkes birbiriyle yarışıyor sanki. Hangi ilin ilçesindesin bilmiyorum ama çok daha kötü meslek koşullarında çalışmak zorunda olanlar var.

Öğretmen değilde bakıcı gibi davrandığınız için saygınlığınız yok bence. Kusura bakmayın meslektaşınız olarak yaptıklarınızı yanlış buluyorum.
Ben de size katiliyorum tabiki ogrermenlik fedakarlık isteyen bir meslek ama bizim ülkemizde bu geçerli değil maalesef sadece senden isteneni yapacaksin yoksa insanlar kendilerini patron seni de bakici saniyorlar ben de ayni şeyleri yasadim seni anliyorum ama çocuğun ayakkabisini bağlamak öğretmene düşmez zaten sen bağlarsan cocuk ogrenemez .. Rehberlik et ama kimsenin bakicisi olma ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…