Soğudum bu meslekten.. :(

Öğretmen değilim ama etrafımdaki öğrencilerden gözlemlediğim kadarıyla öğretmene saygı gittikçe azalıyor.Bu da velilerin 'Aman paşa oğlumu-prenses kızımı kırmış,hemen haddini bildirmeliyim o densize!!' tavrından kaynaklanıyor.10 sene öncesini düşünüyorum ben ortaokuldayken çoğu ögretmene saygıyla karışık sevgi beslerdim,sevmediklerime de saygı gösterirdim.Şimdiöyle değil,öğretmenler yavaş yavaş sınıf üzerindeki otoritesini kaybediyor.

çok güzel anlatmışsın hislerini bu durumda son derece haklısın.

allah sabır versin.

Kimse alınmasın ama köy çocugunu öpüp başıma koyuyorum ben merkezdekileri gördükçe.Saygı,terbiye,insanlık yönünden çok çok üstündeler merkezdeki çocuklardan.Merkeze gelmek istemememin tek sebebi budur.

Bu mesleğin yapılacak tarafı kalmadı maalesef..
Gerçekten çocuğumun öğretmen olmasını istemem şu şartlarda..

çok güzel anlatmışsın hislerini bu durumda son derece haklısın.

allah sabır versin.
Amin.. Teşekkür ederim..

küçük bi ilçede lisede çalıştım 3 yıl o çocuklarımı hala unutamıyorum,bu devirde bile öyle saygılı öyle temiz kalmışlardı ki.

Malesef ben de öğretmenim (lise branş öğretmeniyim). Henüz atanmadım ama özelde çalıştım, ücretli öğretmenlik yaptım.
Allaha şükürler olsun benim başıma gelmedi ama derste genç, bayan öğretmen ders anlatırken şeyiyle oynayıp boşalan lise öğrencisi duydum. Neler neler oluyor. Bir de öğretmenlik şöyle iyi böyle rahat diyenler yok mu, ağzına fırıncı küreğiyle vurasım geliyor.

Geçen gün bir gerzek "çocuğunuzun ozel yetenekleri var mıdır" sorusuna;
E onu da siz bulacaksınız, biz nerden bilelim demis

küçük bi ilçede lisede çalıştım 3 yıl o çocuklarımı hala unutamıyorum,bu devirde bile öyle saygılı öyle temiz kalmışlardı ki.

Aileyle alakalı işte,köydeki çocugun tek şansı okul,şehirdekiler o olmazsa dershane var olmadı etüt alırım vs takmıyor hocaları.Bu aşagı yukarı her ergen ögrencide var.Tatile geldiği gün kardeşimin cep tel.ine bakayım dedim,whatsapp grubu kurmuşlar derste hocalarının komik görüntülerini çekip caps yapmışlar,ki bu anlattığım lise kötü bir lise de değil.En azından ilkokul 1-2 zor olsa da eğer sorunlu ögrenci yoksa daha kolay geçer ama bu ergenlerle baş edilemez yaş gereği ego hat safhada..

mesela öğretmenlerin,öğrencilerinin olumlu fotolarını bile örneğin bir etkinlik ya da bir başarı fotosunu bile sosyal ağlarda paylaşması 3 hafta önce gelen bir yazı ile yasaklandı ama aynısı öğrenciler için yapılmıyor.onlara öğretmeninin her türlü videosunu çekmek serbest.

ben derse giren bir öğretmen değilim belki de şanslıyım bu konuda

Kim ne derse desin gönül işi öğretmenlik. Saf tertemiz kalpli çocuklar, nefretten hasetten uzak kalmış minik yavrular. Yüzlerinde kocaman tebessüme dünyaları değişmem. Belki de benim avantajım öğretmenliği bu kadar içten hissetme sebebim ilkokul öğretmeni olmam. Bir daha dünyaya gelsem yine öğretmen olurdum.

2 yıl önce ben de öyle diyordum..
Ama artık diyemiyorum.
Ayy 30 yaşıma varmadan bunu söylemem ne acı ya
Sevdiğim bu mesleği başa dönsem seçmezdim çünkü bizi paspas ettiler resmen..
Hiç olduk.. Dediğiniz gibi çocuklar var beni bağlayan hiç bir şey yok başka..

faat iyi ki açmışsın bu konuyu ne dertliymişiz

benim derdim maaş ya da zam değil,çalışma yükü de değil (bir çok mesleğe göre çalışma saatlerimiz bence ideal) benim tek derdim saygı..öğretmene,eğitime önem verilmesi ve saygı duyulması.

Aynen öyle canım..
Asla maaştan yakınmıyorum.
Çok iyi biliyorum benden çok saat çalışıp yarısını alan insanlar var.
Bunu bilir susarım ben.

Ama saygı da çok şey işte.
Saygı görememek üzüyor insanı..

Benjamin button daki o sahneyi bilmem hatırlar mısınız kamyon daha önce geçseydi , adam daha erken uyansaydı, kız daha evvel paketleseydi ya da ayakkabı bağı kopmasaydı o kaza olmayacaktı. Siz bir çocuğun hayatını değiştirmeseniz belki bir kadın öldürülecek belki bi bebek öksüz kalacak , belki bir bilim insanı yetişmeyecek. Olaylar silsilesi. Bu yüzden siz çok değerlisiniz. Ne dersiniz

Basli basina bir disiplin yok. Hatta dikkat edin, cocuklarin degil ögretmene, anne ve babasina bile saygisi yok. Laf dinlemiyorlar, neden ??? Resmen anneyi babayi parmaginda oynatiyorlar. Neden ??? Cünkü yanlis yetistirdikleri icin. Cocugun egitimi bebeklikte baslar. Bebekken düzenli uyku saati, düzenli yeme saati, biraz daha büyüyünce, düzenli el yikama, düzenli dis fircalama, yüz yikama, esyalarini toplama katlama, odasini toplama, oyuncaklarini toplama, kendi ayakkabisini giyebilme, bagcigini baglama, kendi basina yemek yemeye, tuvalete gidip poposunu silmeye...
Yani uzun lafin kisasi, cocuklara " MESULIYET " vermek, kötü birsey degil. " DISIPLINLIK " kötü birsey degil. "KURALLAR " kötü birsey degil.
Okul yasina geldigindede, derslerini önemseme, esyalarina temiz bakmaya, düzenli ders yapmaya, sinirli Internet, sinirli tv, yine düzenli uyku saati..bu böyle devam eder gider.....ama nerdeee ???

Düşüncelerinizi takdir ettim. Bence de her şey bebeklikten başlar. Hem de her konuda. Keşke bunlar düzenli uygulanabilse. Saçma sapan tv programları izletilmese , özbakım becerisi desteklense, sorumluluk bilincine varılabilse. Düzen dahilinde yapılan her şey okul hayatına da yansır.

Ahmet Serif Izgören diye bir kisisel gelisimci var, diyorki : cocuklariniza mücadele ruhunu asilayin. Bir tatil köyünde dikkat edin, alman cocuk 5 yasinda acik büfeye gider, yemegini kendisi secer tabagina koyar ve yer, ama bizim 10 yasindaki cocugun yemegini babasi alir, anasi yedirir, halasida agzini siler.... tablo gercektende bu...katiliyorum..

universite sinavina hazirlanan derslerde epey zayif, ahlaken cok duzgun bi ogrencimin velisi yuzume karsi aynen şöyle demisti: 'hic bi sey olamazsa, bari ogretmen olsun..'
ben:
ne zaman bu kadar basit ve onemsiz gorulur oldu ogretmenlik?
ben orda bunu o adamin cehaletine verdim ve gectim.. cocuga da asla yansitmadim..
sen de kisilere takilma konu sahibi arkadasim.. Peygamber meslegidir sahip oldugun.. Allah rizasini hedef tut ve cocuklarin yuregine dokunmak icin cabala.. dua kazanmaktan tatli bi hediye var midir? nankor insana ne yapsan da anlamaz ama emin ol o yavrularin icinden seni dualarla anip, yillar sonra bile arayip duygulandiracak olanlar cikacaktir; Allah'in izniyle..

Bende anaokulu ogretmeniyim siz sanirim ilk okulsunuz... pes etmeyin bunalmissiniz belliki allah yardimciniz olsun malesef birey olamayan hr istedigini elde etmeye aliskin cocuklar yetistiriliyo malesef. Egitmeyede izin verilmiyo ogretmeyede... ama merak etmeyin sevginizi koruyun cocuklar simdi boyle olsada ilerde sevgiyle anicaklar birine bisey asilasaniz cok sey degisicek her biri bi dunya cunku ... ilk ogretmenimin beni kucsna alip opusunu hic unutmam mesela...

Canim hangi meslegi yaparsan yap hep boyle insanlar cikicak karsina. Doktorda olsan, hemsirede olsan, temizlikcide olsan kendini begenmis egoist insanlar hep olucak hayatinda. Rabbim sabir versin sana. Mslegin cok kutsal bir okadarda zor bir meslek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…