Soğudum bu meslekten.. :(

Sizin gibi ögretmenlere cok ihtiyacimiz var, zorda olsa lütfen yilmamaya calisin.
Ben dis hekimiyim ve her gün gördüklerimi ve yasadiklarimi buradan yazsam inanmazsiniz. Sadece sunu diyebilirim, calisan ebevynlerin cocuklari genelikle daha disiplinli ve disleri piril piril. Ama cogu velilere soruyorum neden bu cocuklarin dislerinde bu kadar cürük var ? Ne yapalim Doktor hanim söylüyoruz fircalamiyorlar ? Öylemi, diyorum ne zamandan beri 6 yasindaki cocugun dedigi oluyor diye soruyorum tabi. Yani öyle cevaplar aliyorumki o an sacimi basimi yolasim geliyor. Eeee ne yapalim, cocugum geceleri uykusu geliyor yatiyor, bende kiyamiyorum. Veya cocukdur canim, sizde cok sertsiniz ama, gibi laflar....ama yemin ediyorum dizileri sorsam bana her diziyi anlatabilirler...disiplin, egitim, ögretim, kural, Rutin yok....iste böyleeee. Ama pes etmiyorum...etmiyecegimde...gecen bir kural koydum 10 yasindan büyük cocuklar tek basina kalacak odada, yaninda anne ve baba olmayinca cocuk daha rahat uyum sagliyor tedavisine...
Yani her meslekde dertli anlayacagin...

herkes nasilda sadece kendini dusunur konusmus.
o knusanlar once anne olunda sonra anneleri elestirin.ayrica her is insan iliskisi gerektirir ve buda tabiki zordur.
cok sikayetciyseniz yapmazsiniz.gercekten egitim askiyla yanan IDEALIST ogretmenler kalir egitimde.veli onu demis veli bunu demis derdinde olmaz ,benim derdim bu cocuklari yetistirmek der ve onune bakar.

faatcım hala o zaman seçmeseydin bu mesleği yazan çıkmadığına göre bu bile büyük bi şey bence

sen idealist davrandığın için şu anda bu konuyu açmış durumdasın.oysa sadece dersini anlatıp çıkan çocuklarla ilgilenmeyen çok arkadaşım var.onların ne veli derdi var ne öğrenci.

ama bizlerin,bir anne olarak yazıyorum bunu,senin gibi öğretmenlere çok ihtiyacımız var.hele ki şu günlerde inan siz ilkokul öğretmenlerinin yapması gereken öğretimden çok eğitim olmalı,çocuklarımızı bilinçlendirmek olmalı.lütfen pes etme.

Canm yazdıklarında kendımı gordum .Bende orta hallı sayılacak bı mahallede calısıyorum velılerın cogu o kadar cahilce konusuyor kı ama bu onların sucu degıl tabi o yuzden bende bse demıyrm.. Cok ıyı velıler oldgu gıbı bu tarz velıler de var ama bence sorunlarını bı velı toplantısında dıle getrsen bence anlayacaklardr. Inan 1. snftan bı cocuk geldı bana ben anasıfını ogretmenym cocugun burnu yara ıcınde annesıne dyrmkı su cocugu bı doktora gotur e krem suruyrm dıo .. O cocuk burnu aka aka yara ıcınde gezdı .. Beslenme lıstesı hazrlıyrm hocam benm durumum yok bana zor bse yazma .. yazdklarımı gorsenız varya o kadar basıt seyler kı.. Bu donem hazrlamadm nolur hazrlayn hergun beslenme koymak zor dıolar. Yanı yaranamazsn bı kısmına canm bunu boyle kabul edeceksn.. Meslegmzn zor yanı bu zaten veliler ayrı dert

Kafa aynı kafa..
Ödevini yaptıramıyorum, ayy hocam okutamıyorum kavga ediyor benle.
Valla geçen babasıyla birbirimize girdik bunun yüzünden topladım bavulu gidiyordum..
Bir sabah telefon geldi bana babası arıyor bir tanesinin.
Hocam Sinan okula gelmek istemiyormuş ne yapalım.
Gelmesin tamam dememi bekledi galiba.
Dedim pardon öyle bir lüksü mü var?
Siz gitmek istemiyorum diye işe gitmiyor musunuz hemen getirin okula.
Tamam hocam dedi getirdi bir de orda söylendim.

Bu ne yüz yaaa nasıl bu kadar yüz veriyorsunuz kim baba kim çocuk acaba?
Ne sorumluluğu varmış okula gelip ödev yapmaktan başka?
Çalışıp para mı kazanıyor?
Bebek mi bakıyor evde temizlik mi yapıyor yoksa?

Sizden onu bunu al bana diye istemeyi biliyordur ama o size ne veriyor karşılığında?
Bir avuç şımarıklık!!
Kusura bakmayın sebep sizsiniz!
Çok uğraşırsınız ben 4 yıl uğraşırım en fazla siz hayat boyu uğraşırsınız dedim..

Cevap haklısınız hocam doğru söylüyorsunuz..
Sonuç.. Aynı tas aynı hamamm...

ayrica cocuksa muhattabi kisinin kusmukta temizler,terde siler,cişli donda degistirir...
bunlara neden ve kime yaptigin onemlidir.
bunlari yapan kim olursa olsun degersizlesmez aksine pirilpiril parlar.
gelecek ellerinizde sekilleniyorsa lutfen hassas olun.dersimi anlatir gerisine karismam alan alir almayandan banane diyenlerden rabbim cumle evlatlarimizi korusun!!!

Ne güzel çağırmışsın öyle kadesacım...
Bak gelmiş bile..

Hanımefendi çocuğun çişli donunu değiştirmek anne olarak sizin göreviniz aslında
kusmuk temizlemek falan bile.
Doğru olan telefon edip sizi okula çağırmak inadına rahatsız etmek biliyor musunuz?

Benim velilerim çok şanslı ki ben öğrencilerim söz konusu olduğunda gerçekten fedakarım ama
asla MECBUR DEĞİLİM BU BENİM İŞİM DEĞİL!

Doğurmayı bildiğiniz gibi çocuğunuzun kişisel bakımını tam yapmayı bilin tamam mı?
Saçının fönü eksik kalsın ama o eksik kalamaz!
Haa kalır mı o zaman da ben iyi veliyim ayy süper anneyim diye gezemezsiniz.
Çünkü süperliğiniz çocuğunuzun gömlek renginde, çiş kokusundadır buram buram...

Oyle.. Bende yonetimde calisiyorum, hissettiklerim hemen hemen ayni. Calisanlara yardim et, guler yuzle konus, onlara iyi zam ver, ayin calisani ilan et, bir istegi varmi diye sor, karar almadan once fikirlerine ve bilgilerine danis, ama sonra hoslarina gitmeyen tek bir seyde bam bam bam seni delip desecek yorumlarini dinle. Insanlar kesinlikle nankor.

Ne güzel çağırmışsın öyle kadesacım...
Bak gelmiş bile..

.

faat bu günlerde bi uğursuzluk var üstümde

ya manyak mıknatısı gibiyim ya da böyle malum oluyo birden.

hiçbir öğretmenin görevi sümük silmek ya da çiş temizlemek değildir önce bunu bi anlayın.ama genelde öğretmenler bunu şikayet etmeden yapar.

Hiç güleceğim yoktu valla.
Neyse iyi yine 5 sayfa iyi gittik ya gelişme var.
Ben de anlattım uygun bir dille ama anlayabileceklerini sanmıyorum.

Ne kadar şanslı öğrencilerin var faat. Benim hiç senin gibi bir öğretmenim olmadı.

Bir keresinde koridorda koşan bir öğrenci nöbetçi öğretmenin ayağına basmıştı. Kadın kızın yüzüne tokadı patlatıp o kıza kendi ayakkabısını sildirmişti. Besbeterini kendi evlatları yaşasın inşallah.

Annelerini boş ver, o öğrenciler gün gelecek seni sevgi ve saygıyla anacaklar.

kadesa hanim ilk once terbiyeli olun!
her ikinizde ne dedigimi bile anlayamamissiziz.
benim bulundugum cevrede ve cocuklarimi gonderdigim okulda sizin gibiler olmaz , olamaz:)

Öğretmenlik çok rahat diyenler var. Pek çok mesleğe göre de rahat. Doğrudur.Ama para kazanmak kolay mı? Her mesleğin bir çilesi var.Konu sahibi velilierinden yakınmış tabiki işin bi de o boyutu var. Ama ben velilerimden şikayet edebilecek kadar bile yaşayamadım öğretmenliğimi.
geçen yıl ilk dönem endüstri meslek lisesinde bir dönem ücretli öğretmenlik yaptım. pislik müdür para almayacağımızı bile bile bütün toplantılara çağırdı,her hafta sonu okuldaydık, nöbeti de verdi bize,sınıf öğretmenliğini de verdi. Sabah 8:30 a bir ders akşam 16:20 ye bir ders koyuyordu.Arada hiç ders yok.neden mi? kadrolu öğretmenlerin ders programının düzgün olması için.
bu sadece yönetimsel sıkıntılar.
derste soluk almadan anlatırdım. Sürekli yazdırırdım.Hepsi koca koca adamlar kolay mı? Hele ki genç bayan öğretmensen sürekli sulanıyorlar.
Sınıflar sigara dumanı içinde. Koşanlar,küfredenler,17 yaşında okuma yazma bilmeyenler...
Bizim bağrımıza basıp evladımız gibi gördüğümüz o öğrenciler tarafından elle Tacize uğradı bir meslektaşım benim de girdiğim sınıflardan birinde...
Güleryüzlü bir kadındım ben. Sert mizaçlı,mutsuz,huzursuz bir insan oldum.
3 ayda huyum suyum değişti.Bir de başladığımda yeni evliydim 1-2 aylık. O gerginlik ister istemez eve yansıdı. Çok büyük kavgalar yaşadık. Bu yüzden bıraktım. Şimdi kpss ile boğuşuyorum. En azından tacize uğrayacaksam da maaşımla uğrıyım diye!!!
(biraz #sendeanlat gibi oldu ama)

Ayağına bastı diye mi?
Eve nasıl dönüyorum görseniz tarlada çalışıyorum sanırsınız.
Ayağıma, eteğime her yerime geliyor ayakları, tek kelime etmem..
Çocuk bu yahu kazadır olur.
Toz toprak içinde kalıyorum.. Hiç dert etmem öyle şeyleri..

Ama kıymeti yok işte..

kadesa hanim ilk once terbiyeli olun!
her ikinizde ne dedigimi bile anlayamamissiziz.
benim bulundugum cevrede ve cocuklarimi gonderdigim okulda sizin gibiler olmaz , olamaz:)

manyak mıknatısı size değildi ona alınmayın.

bu arada lütfen bizim gibiler olmasın okulunuzda çünkü sizin gibi düşünen öğretmeni hizmetçi yerine koyan velilerden çok yıldık.hatta konuyu bile sabote ettiniz.sanalda azıık rahat bırakın bari

Benzer olaylara şahit oldum.
Sen de haklısın..
İdarecinin adaletsizi de var. Var da var..
Allah her daim iyilerle karşılaştırsın, gönlüne göre olsun inşallah arkadaşım..

Kardes Doğu'da da durum pek icacici degil yalniz

Deme öyle :)
Umutluyum..

Bizim okulda hatta günümüzde maalesef sizin gibi veli çok var ama derdimiz de o maalesef..

çocuk hasta anneye telefon açıyorlar ishal olmuş lütfen gelin alın diye ben gelemem hocam işim var diyor ve çocuk o gün 2 kez altına kakasını yapıyor.

nedir burada öğretmenin görevi? kaka temizlemek mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…