- 12 Temmuz 2006
- 5.055
- 5.694
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Artık gerçekten soğudum.
Sabah olsun istemiyorum okul var diye..
Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.
Karşımda ilk kez bu kadar vurdumduymaz, rahat, şımarık çocuklar buldum.
Ve ilk kez bu kadar rahat, nankör velilerle tanıştım.
Hep öğretmenler mi şikayet edilecek..
Ben de bu akşam ilk kez velilerden yana ağlayacağım işte...
Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,
düğmesini açamaz açarım kaparım.
Kaç ayakkabı bağcığı bağlıyorum günde sayamıyorum.
Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.
Ben tiksinmedim, midesi mi iyi değil hasta mı çocuk diye üzüntüyle sildim.
Aynı anda 10 çocuğu dinlemekten kulaklarım uğulduyor.
Eve geldiğimde uyuyana kadar zonkluyor başım.
Çocuğunu almayı unutan veliler bilmiş bilmiş konuşabiliyor karşımda.
O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?
Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..
Katlanamıyorum artık böylelerine.
Çalışıyorum ilgilenemiyorum diyen annenin, yarın gelip durumum yok aldırdım ama
set parasını ödeyemiycem hocam diyen o yüzsüzlüğüne katlanamıyorum..
5 yılım dolmadan midem bulandı, bulandırdılar..
Fedakarlıklarımın bir değeri yok..
O doğurdu hiç ilgilenmese de olur. O anne! Sen ne yapsan da kimsin ki?
İşlerine geldiğince yerden yere vururlar seni.
Çocuğuna emeği geçmiştir, hakkı geçmiştir kimin umrunda? Kaçının umrunda?
Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..
Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri hiç bir şey öğretmesin çocuğumu çok sevsin, hayallerini yıkmasın yeter!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!
Sen sen!! Sana sesleniyorum?
Sen ne kadar dört dörtlük annesin,ya da insansın ondan haber ver önce?
Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..
Senin için değil, masum yavruna kıyamadığım içindir!
Ama bizim de bir sabrımız var.. Yeter!!
Sizin gibi ögretmenlere cok ihtiyacimiz var, zorda olsa lütfen yilmamaya calisin.
Ben dis hekimiyim ve her gün gördüklerimi ve yasadiklarimi buradan yazsam inanmazsiniz. Sadece sunu diyebilirim, calisan ebevynlerin cocuklari genelikle daha disiplinli ve disleri piril piril. Ama cogu velilere soruyorum neden bu cocuklarin dislerinde bu kadar cürük var ? Ne yapalim Doktor hanim söylüyoruz fircalamiyorlar ? Öylemi, diyorum ne zamandan beri 6 yasindaki cocugun dedigi oluyor diye soruyorum tabi. Yani öyle cevaplar aliyorumki o an sacimi basimi yolasim geliyor. Eeee ne yapalim, cocugum geceleri uykusu geliyor yatiyor, bende kiyamiyorum. Veya cocukdur canim, sizde cok sertsiniz ama, gibi laflar....ama yemin ediyorum dizileri sorsam bana her diziyi anlatabilirler...disiplin, egitim, ögretim, kural, Rutin yok....iste böyleeee. Ama pes etmiyorum...etmiyecegimde...gecen bir kural koydum 10 yasindan büyük cocuklar tek basina kalacak odada, yaninda anne ve baba olmayinca cocuk daha rahat uyum sagliyor tedavisine...
Yani her meslekde dertli anlayacagin...
herkes nasilda sadece kendini dusunur konusmus.
o knusanlar once anne olunda sonra anneleri elestirin.ayrica her is insan iliskisi gerektirir ve buda tabiki zordur.
cok sikayetciyseniz yapmazsiniz.gercekten egitim askiyla yanan IDEALIST ogretmenler kalir egitimde.veli onu demis veli bunu demis derdinde olmaz ,benim derdim bu cocuklari yetistirmek der ve onune bakar.
faatcım hala o zaman seçmeseydin bu mesleği yazan çıkmadığına göre bu bile büyük bi şey bence
sen idealist davrandığın için şu anda bu konuyu açmış durumdasın.oysa sadece dersini anlatıp çıkan çocuklarla ilgilenmeyen çok arkadaşım var.onların ne veli derdi var ne öğrenci.
ama bizlerin,bir anne olarak yazıyorum bunu,senin gibi öğretmenlere çok ihtiyacımız var.hele ki şu günlerde inan siz ilkokul öğretmenlerinin yapması gereken öğretimden çok eğitim olmalı,çocuklarımızı bilinçlendirmek olmalı.lütfen pes etme.
ayrica cocuksa muhattabi kisinin kusmukta temizler,terde siler,cişli donda degistirir...
bunlara neden ve kime yaptigin onemlidir.
bunlari yapan kim olursa olsun degersizlesmez aksine pirilpiril parlar.
gelecek ellerinizde sekilleniyorsa lutfen hassas olun.dersimi anlatir gerisine karismam alan alir almayandan banane diyenlerden rabbim cumle evlatlarimizi korusun!!!
Ne güzel çağırmışsın öyle kadesacım...
Bak gelmiş bile..
.
faat bu günlerde bi uğursuzluk var üstümde
ya manyak mıknatısı gibiyim ya da böyle malum oluyo birden.
hiçbir öğretmenin görevi sümük silmek ya da iş temizlemek değildir önce bunu bi anlayın.ama genelde öğretmenler bunu şikayet etmeden yapar.
Ne güzel çağırmışsın öyle kadesacım...
Bak gelmiş bile..
Hanımefendi çocuğun çişli donunu değiştirmek anne olarak sizin göreviniz
aslında
kusmuk temizlemek falan bile.
Doğru olan telefon edip sizi okula çağırmak inadına rahatsız etmek biliyor musunuz?
Benim velilerim çok şanslı ki ben öğrencilerim söz konusu olduğunda gerçekten fedakarım ama
asla MECBUR DEĞİLİM BU BENİM İŞİM DEĞİL!
Doğurmayı bildiğiniz gibi çocuğunuzun kişisel bakımını tam yapmayı bilin tamam mı?
Saçının fönü eksik kalsın ama o eksik kalamaz!
Haa kalır mı o zaman da ben iyi veliyim ayy süper anneyim diye gezemezsiniz.
Çünkü süperliğiniz çocuğunuzun gömlek renginde, çiş kokusundadır buram buram...
kadesa hanim ilk once terbiyeli olun!faat bu günlerde bi uğursuzluk var üstümde
ya manyak mıknatısı gibiyim ya da böyle malum oluyo birden.
hiçbir öğretmenin görevi sümük silmek ya da iş temizlemek değildir önce bunu bi anlayın.ama genelde öğretmenler bunu şikayet etmeden yapar.
Ne kadar şanslı öğrencilerin var faat. Benim hiç senin gibi bir öğretmenim olmadı.
Bir keresinde koridorda koşan bir öğrenci nöbetçi öğretmenin ayağına basmıştı. Kadın kızın yüzüne tokadı patlatıp o kıza kendi ayakkabısını sildirmişti. Besbeterini kendi evlatları yaşasın inşallah.
Annelerini boş ver, o öğrenciler gün gelecek seni sevgi ve saygıyla anacaklar.
kadesa hanim ilk once terbiyeli olun!
her ikinizde ne dedigimi bile anlayamamissiziz.
benim bulundugum cevrede ve cocuklarimi gonderdigim okulda sizin gibiler olmaz , olamaz:)
kadesa hanim ilk once terbiyeli olun!
her ikinizde ne dedigimi bile anlayamamissiziz.
benim bulundugum cevrede ve cocuklarimi gonderdigim okulda sizin gibiler olmaz , olamaz:)
Öğretmenlik çok rahat diyenler var. Pek çok mesleğe göre de rahat. Doğrudur.Ama para kazanmak kolay mı? Her mesleğin bir çilesi var.Konu sahibi velilierinden yakınmış tabiki işin bi de o boyutu var. Ama ben velilerimden şikayet edebilecek kadar bile yaşayamadım öğretmenliğimi.
geçen yıl ilk dönem endüstri meslek lisesinde bir dönem ücretli öğretmenlik yaptım. pislik müdür para almayacağımızı bile bile bütün toplantılara çağırdı,her hafta sonu okuldaydık, nöbeti de verdi bize,sınıf öğretmenliğini de verdi. Sabah 8:30 a bir ders akşam 16:20 ye bir ders koyuyordu.Arada hiç ders yok.neden mi? kadrolu öğretmenlerin ders programının düzgün olması için.
bu sadece yönetimsel sıkıntılar.
derste soluk almadan anlatırdım. Sürekli yazdırırdım.Hepsi koca koca adamlar kolay mı? Hele ki genç bayan öğretmensen sürekli sulanıyorlar.
Sınıflar sigara dumanı içinde. Koşanlar,küfredenler,17 yaşında okuma yazma bilmeyenler...
Bizim bağrımıza basıp evladımız gibi gördüğümüz o öğrenciler tarafından elle Tacize uğradı bir meslektaşım benim de girdiğim sınıflardan birinde...
Güleryüzlü bir kadındım ben. Sert mizaçlı,mutsuz,huzursuz bir insan oldum.
3 ayda huyum suyum değişti.Bir de başladığımda yeni evliydim 1-2 aylık. O gerginlik ister istemez eve yansıdı. Çok büyük kavgalar yaşadık. Bu yüzden bıraktım. Şimdi kpss ile boğuşuyorum. En azından tacize uğrayacaksam da maaşımla uğrıyım diye!!!
(biraz #sendeanlat gibi oldu ama)
Kardes Doğu'da da durum pek icacici degil yalniz
Bizim okulda hatta günümüzde maalesef sizin gibi veli çok var ama derdimiz de o maalesef..