Soğudum bu meslekten.. :(

Artık gerçekten soğudum.
Sabah olsun istemiyorum okul var diye..

Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.

Karşımda ilk kez bu kadar vurdumduymaz, rahat, şımarık çocuklar buldum.
Ve ilk kez bu kadar rahat, nankör velilerle tanıştım.

Hep öğretmenler mi şikayet edilecek..

Ben de bu akşam ilk kez velilerden yana ağlayacağım işte...:KK14:

Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,
düğmesini açamaz açarım kaparım.

Kaç ayakkabı bağcığı bağlıyorum günde sayamıyorum.

Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.
Ben tiksinmedim, midesi mi iyi değil hasta mı çocuk diye üzüntüyle sildim.

Aynı anda 10 çocuğu dinlemekten kulaklarım uğulduyor.
Eve geldiğimde uyuyana kadar zonkluyor başım.

Çocuğunu almayı unutan veliler bilmiş bilmiş konuşabiliyor karşımda.
O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?

Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..

Katlanamıyorum artık böylelerine.
Çalışıyorum ilgilenemiyorum diyen annenin, yarın gelip durumum yok aldırdım ama
set parasını ödeyemiycem hocam diyen o yüzsüzlüğüne katlanamıyorum..

5 yılım dolmadan midem bulandı, bulandırdılar..

Fedakarlıklarımın bir değeri yok..
O doğurdu hiç ilgilenmese de olur. O anne! Sen ne yapsan da kimsin ki?
İşlerine geldiğince yerden yere vururlar seni.
Çocuğuna emeği geçmiştir, hakkı geçmiştir kimin umrunda? Kaçının umrunda?

Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..

Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri hiç bir şey öğretmesin çocuğumu çok sevsin, hayallerini yıkmasın yeter!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!

Sen sen!! Sana sesleniyorum?
Sen ne kadar dört dörtlük annesin,ya da insansın ondan haber ver önce?

Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..
Senin için değil, masum yavruna kıyamadığım içindir!

Ama bizim de bir sabrımız var.. Yeter!!

Agziniza yureginize saglik ayakta alkisliyorum sizi...

Kendini eve kapatmış, insanlarla görüşmeden sadece telefonda ya da yazışarak kısa iletişim kurarak
evden yazarlık yaparak parasını kazanan biri vardı izlediğim bir dizide.

Ne güzel bir iş diye düşünmekteyim:KK14:

Bir iki yıl içinde tamamen o hale çevireceğim ben de işleri, yolunu yapıyorum bu aralar. :)

Tamda tarifine uygun saglam bir cocuk yetistiriyorum cok emekle sabirla..

Seneye 1.sinif olcak yavrum ins. vurdumduymaz bir ogretmene denk gelir diye uykularim kaciyor inan.

Rabbim hepimizi iyilerle karsilastirsin..

Böyle bir konu açılmışken klasiklere yer vermeden olmaz...

Yarım gün çalışıyorsunuz hala şikayet: O yarım günün sonunda pelteye dönüyorsun zaten, sen mesain bitip Esra Erolu izlerken ben evde yazılı okuyorum.

Kar yağar tatil olur zaten üç ay yatıyorsunuz: Öğrencinin olmadığı okula gidip poker mi oynayalım? Ayrıca üç ay tatili sen de öğrenciyken yaptın, ben de en son o zaman yaptım.

O kadar atanamayan var haline şükret: Haksız kazanç sağlayan trilyonerler varken ben neden hakkımı arayamıyorum?

Asgari ücretlinin haline bak da sus: Okuldaki hizmetlinin maaş bordrosuna beraber bakmaya ne dersin?

Öğrenciye çok ödev veriyorsun: Senin gibi bilinçsiz anne babaların vermediği sorumluluğu kazandırırım belki?

Yazarken sıkıldım, zaten buralara sığmaz.

Türlü hikayelerle öğretmeni dayakçı ilan eden ama öğrencilerce öldürülen...

"Son model arabaları var" diye haset edilen ama öğrenci evladı için emekli olamayan öğretmenlerin ülkesi...

Kötüsü yok mu?

Hangi mesleğin hangi insanın kötüsü yok?

En iyi insanın bile alacası içinde...

Bizi toplumda nereye iterseniz çocuklarınız oraya gelecek...

Ne kadar mutsuz ederseniz çocuklarınızın önünde gülücüklerimiz o kadar eksilecek.

İyi öğretmen arayan veliler önce iyi ebeveyn olmalı.

Sokakta başıboş gezen gençleri görünce salt başarısız öğretmenleri değil...

İlgisiz, bilinçsiz velileri ve her gün daha da bozulan bir sistemi görmeli.

Çok üzüldüm.
Yani okuduğumda cidden fedakar bir insan olduğunuzu anladım ama şansınıza mı diyeyim karşınızdakiler nankörmüş...Sizin gibi insanlara defalarca teşekkür etmek gerekirken bir de gelip kızmalarını anlamıyorum cidden.

Ay gözlerim doldu sebepsiz okurken.
Yaşamayan bilmez arkadaşım, öğretmenlik rahat meslek falan değil valla
O kadar tatili de hak ediyorsunuz açıkçası
Her gün 30 tip insanla uğraşıyorsun en az, insanı nasıl çıldırtır biliyorum ya :KK47:

Ahhh ahhh...Herkes bilseydi keşke :KK14:
Bir de şöyle düşünün meslektaşım. Atanmışsinız devlet memurusunuz. Bizse sonumuz ne olacak diye beklemekte olan işsizleriz. En azindan bi işiniz var değil mi?
a

Çok şükür ben zaten işimi çok seviyorum normalde.
Burada bu duyguları yaşar oldum. Geçici olduğunu düşünmem tek tesellim..
Allah sizlere de, herkese de gönlüne göre işler nasip etsin.
O psikolojiyi de yaşadım bilirim zorluğunu.

Öğretmenlere verilen saygının azalmasından memleketin yozlastigini dusunuyorum.işiniz çok zor fakat en az o kadar da mühim azminizi yitirmeyin lutfen

İnşallah.. Çabalıyorum. Sağolun.

çook iyi anlıyorum sizi 1 sene ücretli öğretmenlik yaptım ben öğretmen olmam diye yemin ettim , köydeydim ben çocuklar o kadar pistiler ki üst baş köy çocuğu deyip geçemedim velileri o kadar uyarıyordum şu çocukları temiz yollayın okula diye yok yok, yine aynı her gün baş agrısıyla gidiyordum lojmana, seslerinden kafam uğulduyordu, baş edemiyordum bi tane öğretmen vardı orda kadrolu o bile uğraşıyordu gitmek için müdür yardımcısı olmak istiyordu tayin istiyordu, bir kız öğrencim vardı sınıftan atmıştım baktım velisiyle gelmiş kadın bas bas bağırıyo seni şkayet edicem diye buyur git şikayet et dedim kavga ettik, kesinlikle bu mesleği seven yapabilir ben sevmedim öğrencilerin her hali batıyordu bana, ancak mesleğine aşık olan biri katlanır bu mesleğe, diğerleri sırf iş olsun diye gider gelir okula.

Çocukların pisliği mi? :)
Velilerin saçmalıkları kadar asla rahatsız etmez o beni.
Çocuktur kirlenir, temizlenir.
Onların temizliği bile bir oyuna bakar toprak olup gelirler. :)

Beni veliler yıpratıyor..

Agziniza yureginize saglik ayakta alkisliyorum sizi...

Teşekkür ederim..

Hmm değilmiş faat. Allah yardimcin olsun Allah kolaylik versin.

Amin arkadaşım hepimize inşallah..

Bir iki yıl içinde tamamen o hale çevireceğim ben de işleri, yolunu yapıyorum bu aralar. :)

Ben de istiyorum ama bir şey yaptığım yok. :KK43: İstiyorum sadece:KK14:
Gönlünce olsun inşallah..

Tamda tarifine uygun saglam bir cocuk yetistiriyorum cok emekle sabirla..

Seneye 1.sinif olcak yavrum ins. vurdumduymaz bir ogretmene denk gelir diye uykularim kaciyor inan.

Rabbim hepimizi iyilerle karsilastirsin..

Amin. İnşallah..

Böyle bir konu açılmışken klasiklere yer vermeden olmaz...

Yarım gün çalışıyorsunuz hala şikayet: O yarım günün sonunda pelteye dönüyorsun zaten, sen mesain bitip Esra Erolu izlerken ben evde yazılı okuyorum.

Kar yağar tatil olur zaten üç ay yatıyorsunuz: Öğrencinin olmadığı okula gidip poker mi oynayalım? Ayrıca üç ay tatili sen de öğrenciyken yaptın, ben de en son o zaman yaptım.

O kadar atanamayan var haline şükret: Haksız kazanç sağlayan trilyonerler varken ben neden hakkımı arayamıyorum?

Asgari ücretlinin haline bak da sus: Okuldaki hizmetlinin maaş bordrosuna beraber bakmaya ne dersin?

Öğrenciye çok ödev veriyorsun: Senin gibi bilinçsiz anne babaların vermediği sorumluluğu kazandırırım belki?

Yazarken sıkıldım, zaten buralara sığmaz.

Türlü hikayelerle öğretmeni dayakçı ilan eden ama öğrencilerce öldürülen...

"Son model arabaları var" diye haset edilen ama öğrenci evladı için emekli olamayan öğretmenlerin ülkesi...

Kötüsü yok mu?

Hangi mesleğin hangi insanın kötüsü yok?

En iyi insanın bile alacası içinde...

Bizi toplumda nereye iterseniz çocuklarınız oraya gelecek...

Ne kadar mutsuz ederseniz çocuklarınızın önünde gülücüklerimiz o kadar eksilecek.

İyi öğretmen arayan veliler önce iyi ebeveyn olmalı.

Sokakta başıboş gezen gençleri görünce salt başarısız öğretmenleri değil...

İlgisiz, bilinçsiz velileri ve her gün daha da bozulan bir sistemi görmeli.

Ağzına sağlık.. Keşke bunları düşünebilseler..

Çok üzüldüm.
Yani okuduğumda cidden fedakar bir insan olduğunuzu anladım ama şansınıza mı diyeyim karşınızdakiler nankörmüş...Sizin gibi insanlara defalarca teşekkür etmek gerekirken bir de gelip kızmalarını anlamıyorum cidden.

Kızmıyorlar.. Yoruyorlar.. Bık bık bık öyle gereksiz konularla yoruyorlar ki..
Öyle hiç bir şey bilmedikleri konularda bile bilmiş kesiliyorlar ki..

Öyle bir lüksleri yok o kadarına asla müsade etmem.
Veririm ağızlarının payını.
Fedakarım ama kıymet bilmeyenin yüzüne yüzüne nankör de derim yani..
Ama sonra da neden böyle insanlar beni buluyor diye üzülürüm..

Çocukların pisliği mi? :)
Velilerin saçmalıkları kadar asla rahatsız etmez o beni.
Çocuktur kirlenir, temizlenir.
Onların temizliği bile bir oyuna bakar toprak olup gelirler. :)

Beni veliler yıpratıyor..
beteriyle karşılaşmamışsın sen o zaman :) öyle böyle pislik değil, çocuk yanıma geliyordu kokudan midem kalkıyordu bi an önce gitsin diye hallediyordum işini , insan çocuğunu bir yıkar tırnaklarını keser , gittiğim köyün insanları felaketti ya çocukların yanında ilişkiye giriyorlarmış , öğrencim geliyordu annemgil şöyle böyle yaptı diye bana anlatıyordu , neler gördüm yaşadım, velilerden tehdit üstüne tehdit alıyordum, kar yağdı mahsur kaldım , aç mıyız açıktamıyız gelipte bakmadılar bile , ekmeksiz kaldık 1 hafta , aman ya ben gittim oraya ardımdan kadrolu bır kız atanmıştı ne yaptı acaba Allah yardımcısı olsun :)

beteriyle karşılaşmamışsın sen o zaman :) öyle böyle pislik değil, çocuk yanıma geliyordu kokudan midem kalkıyordu bi an önce gitsin diye hallediyordum işini , insan çocuğunu bir yıkar tırnaklarını keser , gittiğim köyün insanları felaketti ya çocukların yanında ilişkiye giriyorlarmış , öğrencim geliyordu annemgil şöyle böyle yaptı diye bana anlatıyordu , neler gördüm yaşadım, velilerden tehdit üstüne tehdit alıyordum, kar yağdı mahsur kaldım , aç mıyız açıktamıyız gelipte bakmadılar bile , ekmeksiz kaldık 1 hafta , aman ya ben gittim oraya ardımdan kadrolu bır kız atanmıştı ne yaptı acaba Allah yardımcısı olsun :)

Seninki cidden betermiş. :)
Ama bende de oluyor koku.
Çok ağır idrar kokusu oluyor mesela ya da ahır kokusu.
Tırnaklar aynen pis ve uzun uzun..

Yine de inan veliler benim için çok daha büyük sıkıntı :S

Simdi merak ettigim birsey var. Ben de anneyim insallah cocuklarim okula gidecek ( daha cok var) biz veliler nasil davranacagiz ogretmenlere? Hic karismamak mi gerekli? Nedir bu isin oluru? Sizleri meslekten sogutmamayi nasil basaralim?

Artık gerçekten soğudum.

Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.

Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,

Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.

O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?

Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..

Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..

Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!

Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..

Kendini bu kadar uzme. Bir gun kiymetini bilen elbet cikacaktir. Ben ilkokul sinif ogretmenimi hala anarim mesela, maddi manevi geldigim noktada belki de en buyuk pay sahibi odur, seni de yillar sonra anan evlatlarin mutlaka olacaktir diye dusunuyorum, her ne kadar o an onemsenmesen de..

Artık gerçekten soğudum.

Sizi çok iyi anlıyorum. Maalesef ayni sorunları bende yaşadım üstelik avrupa gibi bir yerde sözüm ona medeniyet yeri.Aile lerin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri,suçlamaları ,iş arkadaşlarımın sürekli dedikodusu laf taşıması v.s v.s psikolojim alt üst oldu daha 4 ay oldu bu mesleği bırakalı birdaha da tövbe dönmem.Gider kafam rahat temizlik yaparım daha iyi insanlarla uğraşmak çok zor.

Okuldayken eğitim derslerinde hocalarımız kendinizi fazla yıpratmayın dersinizi anlatın çıkın artık idealist öğretmenlik diye bir şey yok çünkü öğretmenlere saygı yok derlerdi,yazınızı okuyunca onlara hak verdim bence kendinizi yıpratmayın sizin göreviniz ders anlatmak kusmuk temizlemek değil ki.

Simdi merak ettigim birsey var. Ben de anneyim insallah cocuklarim okula gidecek ( daha cok var) biz veliler nasil davranacagiz ogretmenlere? Hic karismamak mi gerekli? Nedir bu isin oluru? Sizleri meslekten sogutmamayi nasil basaralim?

Evladınızla lafta değil gerçekten ilgili olun.
Öğretmenin önüne her gün çıkıp çocuğum nasıl diye sormakla ilgili olduğunuz anlaşılmıyor.
İlginiz çocuktaki ilerleme ile kendini gösteriyor.

Çocuk var okula hasta olup gelmediğinde geri kaldı diye aklım kalmıyor.
İnanın o anne öğreniyor o gün ne yaptığımızı ve çocuk dün okuldaymış gibi o açığı kapatmış olarak
geliyor sınıfa. Hasta olduğu halde hem çocuğunun bakımını yapıp hem okulu da ihmal etmiyor.

Ve bu benim en az gördüğüm velim mesela...
Beni görünce kısa net konuşur.
Nasılsınız hocam günaydın.
Muhammet nasıl bir eksiğimiz var mı?
Söylüyorum mesela şunu biraz çalışmalıyız diye.
Cevabı sadece ' Peki öğretmenim'

İki güne kapanıyor o eksik vallahi..
Böylesine sadece helal olsun diyorum bunlar karı koca böyleler.
Saygılı, mesafeli ve gerçekten ilgili lafta değil.

Size çocuğunuzla ilgilenin, şu konuda geri kalıyor dendiğinde bahaneler sunmayın.
Kocanızdan, özel sorunlarınızdan bahsetmeyin.

Benim velilerimin bazılarında hep bu var.

Herkesin hayatında sıkıntılar var.
Sizin ne kadar iyi ebeveyn olduğunuz o sıkıntıları çocuğunuza, onun eğitim hayatına
ne kadar yansıtmadığınızla doğru orantılı işte.

Benim bir velim boşanmış kadın çalışıyor.
3 kızına tek başına bakıyor hepsi sınıflarının en iyilerinden.
Bir kere o öğrencimi ben babasız olduğu için bir konuda ezik, sorunlu görmedim.
Kadın aynı zamanda baba olmuş çocuklara o derece güçlüler.

Ben mesela hastayım diye 1 gün gelmesem geçmiş olsun der veliler, iki gün gelmesem aaa yazık
çok hasta demek olur, 5 gün gelmesem olmaz ki canım çocuklar geri kalıyor olur.

Bebek düşünsek ya da hamile olsak bizim öğretmen doğum iznine çıkacak, vay erkek öğretmene mi verseydik,
vay iznini uzun kullanır mı diye tamamen bencilce hesaplamalar yapılıyor.
Bunlar hoş değil.

Bizim de bir hayatımız var anneliğimizi bile sizin istekleriniz doğrultusunda erteleyecek değiliz,
bebeğimizi biz de kendimiz büyütmek isteriz bunu sorgulayan veliler var.

Bunlar da hoş değil..

Bir de çocuğunuzun her hangi bir davranışı karşısında türlü bahaneler bulursunuz, ay susamıştır,
ay unutmuştur, ay karnı ağrımıştır gibi..
Öğretmen davranışlarını eleştirirken de o güzel bahanelerden bir kaç tane bulma çabasına girişmeniz
hoş olurdu..

Yanlış anlamayın bunu yapan veliler için konuşuyorum var çünkü..

açtığım konuları okursan görürsün canım çok bilmiş ama tek meziyeti doğurmuş olmak olan anayım ben diye tshirt yaptırıp gezecek olanlar yüzünden mesleği bıraktım. Zerre özlemiyorum zira kendileri daha iyi biliyor öğretsinler bakalım doğurup doğurup şımarttıkları saygısız şımarık çocuklarına

Ist
tayin isteyin idealist olmanın bir anlamı yok kadir kıymet bilmezlere
sizi başının üstünde taşımaları gerek
Iste hep bu cozumlere kaciyoruz...o ogretmenin fedakarliklarini cocuklar unutmayacak aileleri varsin kiymet bilmesin.emek var ortada..bunlar bosa degil...konu sahibi,meslektasiz ilk yillarimda egitim verdigim lise ogrencilerim hala unutmazlar beni.arar sorarlar.ogretmenler gunumde oyle guzel mesajlar atiyorlarki bana..iyiki yapmisim iyiki emekten kacmamisim diyorum.
Ki ucretli ogretmendim
Onlardan herbiri universtede farkli bolumlerde.
Unutulmamak cok guzel bir duygu inananin.
Ben simdi atanmak icin direniyorum.
Keske kiymet bilmeyen velilerim olsada o piril piril bakan ogrencilerime kavussam diyorum..cok ozluyorum.....vazgecmeyin..dogrulari gosterdiginiz bir nesil yetisiyor...

Son düzenleme:
Kendini bu kadar uzme. Bir gun kiymetini bilen elbet cikacaktir. Ben ilkokul sinif ogretmenimi hala anarim mesela, maddi manevi geldigim noktada belki de en buyuk pay sahibi odur, seni de yillar sonra anan evlatlarin mutlaka olacaktir diye dusunuyorum, her ne kadar o an onemsenmesen de..

İnşallah.. Olacaktır elbette..
Şimdi de kol kanat olan bir kaç veli var çok şükür ayaktayım..
Ama işte biri kol kanat olurken 10 dk sonra biri gelip kol kanat kırabiliyor.
Bunlar üzüyor insanı..

Sizi çok iyi anlıyorum. Maalesef ayni sorunları bende yaşadım üstelik avrupa gibi bir yerde sözüm ona medeniyet yeri.Aile lerin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri,suçlamaları ,iş arkadaşlarımın sürekli dedikodusu laf taşıması v.s v.s psikolojim alt üst oldu daha 4 ay oldu bu mesleği bırakalı birdaha da tövbe dönmem.Gider kafam rahat temizlik yaparım daha iyi insanlarla uğraşmak çok zor.

Ben bırakamıyorum da..
Özlerim biliyor musunuz?
O ışıl ışıl gözleri özlerim.
Sarılan, eteğimi çekiştiren minik elleri özlerim.
Yanağıma usulca kondurulan öpücükleri özlerim..
Kendimi tanıyorum.
Çok yıprandım belki ihtiyacım olan biraz ara ama tamamen bırakamamm..

Okuldayken eğitim derslerinde hocalarımız kendinizi fazla yıpratmayın dersinizi anlatın çıkın artık idealist öğretmenlik diye bir şey yok çünkü öğretmenlere saygı yok derlerdi,yazınızı okuyunca onlara hak verdim bence kendinizi yıpratmayın sizin göreviniz ders anlatmak kusmuk temizlemek değil ki.

İşte dersimi anlatırken beslenmesine dökülmüş ayran için ağlayan çocuğu görmezden gelip
derse devam edemiyorum ki ben..
Ya da kolları, kitabı kusmuk olmuş al mendil temizle diyemem..
Zaten veriyorum mendili bakıyorum temizlemeye yetmiyor gücü.
Elleri o kadar minik.
Ben onu yok sayıp nasıl dersime devam ederim.. Yapamam..

açtığım konuları okursan görürsün canım çok bilmiş ama tek meziyeti doğurmuş olmak olan anayım ben diye tshirt yaptırıp gezecek olanlar yüzünden mesleği bıraktım. Zerre özlemiyorum zira kendileri daha iyi biliyor öğretsinler bakalım doğurup doğurup şımarttıkları saygısız şımarık çocuklarına

İşte bana bu konuyu açtıran da onlar.. Ben pes etmem inşallah :KK43:
Özlemiyorsunuz bu iyi.. Ben özlerim de çocukları yaa.. Minik benimkiler :KK43:

Ist

Iste hep bu cozumlere kaciyoruz...o ogretmenin fedakarliklarini cocuklar unutmayacak aileleri varsin kiymet bilmesin.emek var ortada..bunlar bosa degil...konu sahibi,meslektasiz ilk yillarimda egitim verdigim lise ogrencilerim hala unutmazlar beni.arar sorarlar.ogretmenler gunumde oyle guzel mesajlar atiyorlarki bana..iyiki yapmisim iyiki emekten kacmamisim diyorum.
Ki ucretli ogretmendim
Onlardan herbiri universtede farkli bolumlerde.
Unutulmamak cok guzel bir duygu inan8n.
Ben simdi atanmak icin direniyorum.
Keske kiymet bilmeyen velilerim olsada o piril piril bakan ogrencilerime kavussam diyorum..cok ozluyorum.....vazgecmeyin..dogrulari gosterdiginiz bir nesil yetisiyor...

Normalde ben de kolay pes etmezdim ama burada bir başka oldum doğrusu..
Kaçasım var yalan söyleyemem :KK43:

sizin işiniz çocuklarla velilerle değil.....onları memnun etmek zorunda değilsiniz

Gel sen onu bizim müdüre söyle canım :)
Bir de çok bilmiş velilere..
Anammm sen ne diyorsun diye yerden yere vururlar.

Devlet okulundan bahsediyoruz.
5 kuruş para vermedi.
Set parası, temizlik parası, fotokopi parası, sınıfa diktirilen tül parası.
Tek kuruş vermedi.

Benim çocuğum küçük kirletir tabi, hizmetlinin işi ne temizleyecek!!!
Ne zaman masa örtüsü diktireceksiniz acaba?
diyen yüzsüz veliler görüyoruz biz..

Onlar hiç öyle düşünmüyor valla..

X