- 14 Nisan 2010
- 4.317
- 1.911
Insallah guzel ablam destegin icin cok cok tsk ederim iyiki varsin
Benim 2 tüpte tikaliydi abla. Ama benim grip agir oldugu icin anestezi uzmani da benim yine tanidigim beraber calistigimiz bi abim. Tlfonda sesimi duyunca bile asla yapmayalim bilge dedi. Bende zaten bi korkum yok o zamn anestezisiz cektiririm dedim ve oyle de yaptim. Doktorum sanirim sol'un acilacagini dusundu. Cnki herseyimi o yapti radyalog feln yoktu. Biraz daha dayan tekrar ilac vercem dedi dayandim ve cok sukur sol acildi. Ama sag hala kapali. Ama buna da sukur yine de mutluyumAyy ben de hafif gripliydim bide onun stresini yasadim gunlerce grip oldum nasil olacak diye anestezi yaparlarsa ya nefes alamaz ölürsem diye:)) bitki caylari ictim zencefil bal limonlar yaptim cektirecegim gun gittim anestezidekiler erteleyelim dediler ben kendimi artik bidefa hazırlamıştım ozaman kbb ye gorun dediler neyse ki doktor bi engel görmedi oldu bitti cok şükür ben cok korkuyordum. Senin iki tüpte tıkalı mi cikti yoksa sadece sol tup mu tikaliydi
Severim ben sizi en minik benim heraldeNe demek kuzum benim rica ederim. Sende iyi ki varsın topiğimizin küçük meleği
Bilemiyorum canım belki adet döneminde olduğum için böyle duygusal karışığım 2-3 gündürgünaydın kuzum iyiyim çok şükür sen nasılsın kuzum.
Aaaa olmadı şimdi çıkart o düşünceleri kafandan olumlu olumlu şeyler düşünmeye başla bakayım. Bak adet olman demek rahminin temizlenmesi, yumurtanın büyüyüp gelişmeye başlaması, olası hamilelik için vücudunun hazırlanması demek. Lütfen vücudunun sesine kulak ver. Bak vücudun mucizevi bir varlığa yapacağı ev sahipliği için hazırlanıyor sen de olumlu pozitif rahat düşüncelerle bu sürece yardımcı ol bakim. Hiç belli olmaz belki de Rabbimin sana yazdığı o ay bu aydır sen ellerini kollarını aç bekle olmazsa bunlar açık olsun ki geleni yakala canım.
Ayy iltifat ediyorum şekerim ama hepsi de gerçek haklı iltifatlar.
Ettim kuzum aynen öyle baya bi yol katettim. İnsan yaşadıklarıyla gelişiyor büyüyor ders çıkarıyor ve tekrar ayağa kalkıyor. Bunu yaşarken öğreniyorsun. Amin kuzum güzel duaların için. Aynı şekilde senide önce evlatlarına sonra eşine ve ailen bağışlasın. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun.
evet ya cidden nostalji oldu, bizimkinin de bir çok eşyası durur hala, sadece böyle büyük ve evde ciddi yer kaplayacak cinsten olan eşyalarını verdim işte ben, bi kısmını sattım falan, iyi oldu böyleAhhh kuzum işte anne olunca aynen böyle oluyor durum hem büyüsünler istiyoruz hem de büyümesinler. Bende 22 ay emzirdim. Nasıl güzeldi şimdi daha iyi anlıyor insan. o zamanlar uykusuzluk yorgunluk insan büyüsün istiyor ama şimdi nasılda güzel günlerdi diyorsun. Zaman çok hızlı geçiyor gerçekten daha dün gibi kucağımda emzirdiğim dönemler şimdi ise kucağıma sığmıyor sıpa. Ben de bi çok şeyini verdim ama bebeklik kıyafetlerinin çoğu durur onlara kıyamıyorum bakınca onlara Allah'ım ne kadar da küçükmüş diyorum kendisine gösteriyorum tabi şaka gibi geliyor bir zamanlar onların içinde olan çocuğun eli kadar nerdeyse.
Ahhh ahhh sabah sabah geçmişe gittik kuzum annelik duygusallığı işte.
Aahahahh öyle wahtsapp grupları da mı oluyormuş, ıykAhh ahh o veliler doğru diyorsun canım. Ben kreşe gittiği yıl çok memnundum veliler çocucuklar hep beraber çok güzel kaynaşma vardı. Ana okulunda velilerle hiç muhattap olmadım sadece toplantıda gördüm. Ama şu 1.sınıf 2.sınıf aman Allah'ım o whatsap grubu beni çileden çıkartır. Boş boş muhabettler geçenin kaçı olur sanki muhabbet için kuruldu neyseki şikayet olmuş kapandı gurup bu yıl tekrar açıldı ama uyarıldı okul dışı hiç bir konuşma olmayacak diye. Ama bazı veliler var okulla ilgili olsa bile muhabbetleri çileden çıkarır cinsten. Tabi ben yine muhattap olmuyorum. Allah bizim sınıf annesine ve öğretmene sabır versin. Gerçekten çileden çıkaran veliler var. Öğretmen toplantıda velilere olan şikayetlerini hep dile getiriyor ama inatla düzeltmiyorlar kendilerini.
Severim ben sizi en minik benim heralde
Yaa canım bnim cok geçmiş olsun,, senin sarı akintinda vardi acaba onlar tıkamış bn de surekli enfeksiyon oluyordum ama akintim beyaz ve kokusuz ditodum kesin bu akintilar bnim tuplerimi tıkamıştır Allahtan açık cıktı sadaka verecem ben insallah en kisa zamanda hamis kalırsın laporaskopi onerdimi doktorunBenim 2 tüpte tikaliydi abla. Ama benim grip agir oldugu icin anestezi uzmani da benim yine tanidigim beraber calistigimiz bi abim. Tlfonda sesimi duyunca bile asla yapmayalim bilge dedi. Bende zaten bi korkum yok o zamn anestezisiz cektiririm dedim ve oyle de yaptim. Doktorum sanirim sol'un acilacagini dusundu. Cnki herseyimi o yapti radyalog feln yoktu. Biraz daha dayan tekrar ilac vercem dedi dayandim ve cok sukur sol acildi. Ama sag hala kapali. Ama buna da sukur yine de mutluyum
Ben endiselenmistim hormonlarimi bozdu diye neyseki sen hamile kaldin icim rahatladı:) bnim ostrojende düştü 29 cıktı gecen ay ilk yaptigimda 54 tu sonra 36 oldu simdi 29 bu iyi bisey mi bilmiyom saglik ocaginda yaptirdim. adet olursam universite hastanesine gidecem tekrar butun tahlillerimi yaptıracam eşimde test yaptiracam butun sonucları alıp kendi doktoruma gidecem bakalim ne diyecekDemek ki senin de göğüslerin fibrokistik yapıda. Bu tip göğüsler adet döneminde hormonların değişmesiyle aşırı şişer ve ağrı gösterirlermiş hatta bu da süt bezlerinin genişlemesine sebep olurmuş. Ben yaşdıkalrımdan araştırdıklarıma göre anladığım bu. Benim de her iki memede fibroksitik değişiklikler mevcut ama sadece birinde kitle var. Ama durum bende aynen senin anlattığın gibi oldu. hamile kaldığım ay az şişlik ve ağrı oldu ama soğan küründen beri hiç sıkıntı yaşamıyorum. Bunu da sağlayan bence kesinlikle soğan kürü. Şimdi yine hamile kaldım ve dediğim gibi ne şişlik var ne ağrı.
Ben hep diyorum mutlaka her kadın bu kürü yapmalı hatta Saraçoğlunun dediği gibi yılda 1 sefer mutlaka yapmalı. o kadar faydaları çok ki bu basit kürün.
Ben rahim temizlensin diye yapmıştım fakat sadece ona değil benim en büyük sıkıntılarımdan birine çare olmuştu daha ne diyeyim.
İnşallah canım, bakalım beklemekten başka yapacak bir şey kalmıyorSen bence icini ferah tut. Ben en kısa sürede senin de guzel haberini alacagimiza inaniyorum ablam benim
Peki kuzum sen bi ay maydonoz ve süt kürü de yapmıştın aslında, hani o da kapalı olan tüpleri açabiliyordu ya, demek ki yeterli gelmemiş.Ablam cok sagollBen kafayı takmistim resmen rahim filmine. Illa cektircektim yani onu. Her 2 tupumde enfeksiyondan kapaliymis. Cok sukur sol açıldı ama bende neler neler cektim. Iste asla corapsiz gezmiceksin soguk almicaksin dedi. Kendini hep sicak tut dedi. Ayrica tupler kapali oldugu icin hem iliski sirasindaki agrim hemde adet oldugumdaki o fazlaca olan agrim hep bu yuzdenmiss.
Ay valla ya darısı bana yapmadı doktor ama hep aklımda yaptırmayı çok istiyorum hsgyi.Düşünüyorum ağrılı adetim hiç olmadı,ilşki sırasında da ağrım olmaz ama bunlar açık olduğuna işaretmi bilmiyorumİnşallah canım, bakalım beklemekten başka yapacak bir şey kalmıyor
Ama ben senin film olayını halletmene gerçekten sevindim, ne iyi oldu bak çıktı aradan.
Bilemiyorum canım belki adet döneminde olduğum için böyle duygusal karışığım 2-3 gündür
Şubat ayıyla birlikte 6 ay olacak deneyeli, giderek üzülmüyor değilim; ama çok şükür artık eskisi gibi kafaya takmıyorum 7/24 bununla yaşamıyorum neticede ama işte bazen aklıma gelince de üzülüyorum napiiim
Elbette dualarımı bırakmıyorum tabi, inancım da tam ama kırılma noktalarım oluyor işte bazen, insanım sonuçta duygularım değişebiliyor
Eşimde artık istersen vazgeçelim demeye başladı, şimdiye kadar çok üzüldüğümü haliyle görüyor sürekli aynı evin içinde
Ona göre zaten nasılsa bir evladımız var, sen her ay böyle üzüleceksen olmasın daha iyi diye yorumlar gelmeye başladı
Bende onun kadar rahat değilim şahsen, artık adet olduğum için üzülmüyorum yumurtlama zamanının gelmesine üzülür hale geldim inan ki, burda motivem düşüyor işte arada
Tekrar sağol kuzum, yine diyorum o senin güzelliğin ve temizliğin canım benim, ball yanaklardan öperim bak
Çok naifsin gerçekten, ailen senin ne kadar iyi yetiştirmiş ki sende evladına bunları verebilen bir insansın, tatlış anniş seniii
evet ya cidden nostalji oldu, bizimkinin de bir çok eşyası durur hala, sadece böyle büyük ve evde ciddi yer kaplayacak cinsten olan eşyalarını verdim işte ben, bi kısmını sattım falan, iyi oldu böyle
sen şimdi yeniden bu serüvene dahil olacaksın, ve bence tecrübeli olduğun için de çok daha fazla keyfini çıkaracaksın inşallah
Aahahahh öyle wahtsapp grupları da mı oluyormuş, ıyk
Canım bende zaten senin gibi çok fazla muhattap olamıcam bu tür velilerle, zaten ben çalışan anneyim bi defa kendi çocuğumu bile ben sabah-akşam okula götürüp getiremicem ki, kaldı ki onlarla kaynaşcam, işim olmaz.
Çok haklısın canım bu tarz insanlar maalesef eğitimden noksanlar, bu ülkede öğretmenlerimize çok yazık cidden, çocuklara ayırmaları gereken zamandan çalıp ebeveynlere bir de fal anlatma telaşına giriyorlar, en başta da benim eşime yazık
Bende de adetlerim normal ağrılı geçiyor, ilk 1-2 gün sadece ama bazende değişiyor açıkçası ağrı durumlarım bu zamanlarda.. Ama ilişki esnasında asla ağrım, acım yok çok şükür.Ay valla ya darısı bana yapmadı doktor ama hep aklımda yaptırmayı çok istiyorum hsgyi.Düşünüyorum ağrılı adetim hiç olmadı,ilşki sırasında da ağrım olmaz ama bunlar açık olduğuna işaretmi bilmiyorumBilgeUfuk
Ben endiselenmistim hormonlarimi bozdu diye neyseki sen hamile kaldin icim rahatladı:) bnim ostrojende düştü 29 cıktı gecen ay ilk yaptigimda 54 tu sonra 36 oldu simdi 29 bu iyi bisey mi bilmiyom saglik ocaginda yaptirdim. adet olursam universite hastanesine gidecem tekrar butun tahlillerimi yaptıracam eşimde test yaptiracam butun sonucları alıp kendi doktoruma gidecem bakalim ne diyecek
canım hsg'den sonra doktor 1 ay korunmanı istedi mi?Benim 2 tüpte tikaliydi abla. Ama benim grip agir oldugu icin anestezi uzmani da benim yine tanidigim beraber calistigimiz bi abim. Tlfonda sesimi duyunca bile asla yapmayalim bilge dedi. Bende zaten bi korkum yok o zamn anestezisiz cektiririm dedim ve oyle de yaptim. Doktorum sanirim sol'un acilacagini dusundu. Cnki herseyimi o yapti radyalog feln yoktu. Biraz daha dayan tekrar ilac vercem dedi dayandim ve cok sukur sol acildi. Ama sag hala kapali. Ama buna da sukur yine de mutluyum
Bende de adetlerim normal ağrılı geçiyor, ilk 1-2 gün sadece ama bazende değişiyor açıkçası ağrı durumlarım bu zamanlarda.. Ama ilişki esnasında asla ağrım, acım yok çok şükür.
BilgeUfuk gibi bende 1 yıl öncesinde zannetmiyorum önereceğini ama özelde olacak ya belki talebi geri çevirmez doktorlarımız; bir de eğer benim doktorum istemezse hgs; bende çikolata kistleri var ya onu öne süreceğim belki tıkanıklık
veya yapışıklık vardır emin olmam lazım doktorcuğum dicem
Yarın kontrolüme bi gideyim yumurtacıklarım ne durumda baksın.Öbür ay adet olursam ısrarcı olcam artık.Düşün düşün kafayı yiycem.Bugün öğle yemeğine gittik arkadaşlarla kasada yaşlı bir adam duruyordu,minik kız geldi ilk okula gidiyomuş en fazla 8 yaşındadır. Adama baba dedi.Off o an düşündüm işte eşimin yaşını benim yaşımı gel de takma.Bende de adetlerim normal ağrılı geçiyor, ilk 1-2 gün sadece ama bazende değişiyor açıkçası ağrı durumlarım bu zamanlarda.. Ama ilişki esnasında asla ağrım, acım yok çok şükür.
BilgeUfuk gibi bende 1 yıl öncesinde zannetmiyorum önereceğini ama özelde olacak ya belki talebi geri çevirmez doktorlarımız; bir de eğer benim doktorum istemezse hgs; bende çikolata kistleri var ya onu öne süreceğim belki tıkanıklık
veya yapışıklık vardır emin olmam lazım doktorcuğum dicem
Benim tüplerimin ikisi de açıktı canım, sıvı çok rahat geçti hiçbir problem yok dmeişti doktorum ama ben yine de açıldığını düşünüyorum çünkü bazı salgılar da tıkayabiliyormuş tam yapışıklık gibi olmasa daCanım sana tuplerin tikalidi actik mi dediler yoksa bi sorun yok mu dediler
Kuzum yaaaAhhh kuzum benim canımın içi ben seni çok iyi anlıyorum. Modunun düşmesi o kadar normal ki kırılmalarının olması isyan noktalarına gelip kendine gelmelerin hepsi hepsi o kadar normal ki. Dediğin gibi insanız. Ama ne güzel ki inancımız sağlam yine silkelenip kalkıp devam ediyoruz kaldığımız yerden. Ben seni buradan tanıdığım kadarıyla çok şen şakrak eğlenceli hayatı seven biri olarak görüyorum. Mutlaka bu özelliklerimiz her an aynı koruyamadığımız oluyor.. Adet dönemleri yada bazı stresli dönemlerde olumsuz düşünüp karamsarlaşmak hepimizin yapısında var. Ahh sen beni bir bilsen ben nasıl karamsar yapıdaydım. Hele şu adet dönemlerinden nefret ederdim kendimden adeta tiksinirdim. Sinirli hayata küsmüş sanki herşey kötü gelirdi. Aksi birisi olurdum. Hatta eşimle tartışmamız normalde olmaz ama bi tartışma yaşıyorsak mutlaka adet döneminde olurdu. İşte maalesef hormonların sayesiyle böyle oluyoruz. Senin birde şimdi doğal olarak bi beklentin var olmayınca gardının düşmesi çok normal. Ama önceki hallerine göre bu konuda kendini o kadar güzel toparladın ki artık daha umutlusun ve işi birazda akışına bırakır hale geldin. Ben senin adına çok umutluyum çok geçmeden benim hemen peşimden geleceğini biliyorum Allah'ın izniyle. Bence eşinde bu konuda aslında rahat değildir o da çok istiyordur ama senin üzülmendense çocuktan bile vazgeçer. Sen onun bu haline bakma. Benim eşim boş gebelik çıkınca doğal olarak çok üzüldü sarsıldı ama dediği laf şu oldu napalım çocuk olmadıysa sen iyi ol da gerisi boş dedi. Garibim beni sancılar içinde görünce çocuk acısını düşünecek hali bile kalmadı. İnan bana eşinde seni böyle düşünüyordur. Sen söylediklerinde yazdıklarında sonuna kadar haklısın.
Amaaaaa tabi biz niye varız burda birlikte ayağa kalkmak motivasyonumuzu yükseltmek morel vermek birlikte ağlayıp birlikte gülmek için. Daha çocuklarımızı beraber büyütücez. Tabi öncesinde hamilelik sıkıntılarımızı anlatıcaz sonra doğum hikayeleri derken gaz problemi emme problemi falan derken şuan yaşadıklarımız geride bırakıcaz.
işte yanağım öp tabi kuzum bende senin bal yanaklarını öperim kocaman sarılırım sana Bu arada bu birbirini öpenlerde biri kız biri erkek biz burda kadın kadınayız bari ikiside bayan olanını da yapsalarmış iyi olurdu
Ay kuzum olmaz olurmu teknoloji her yerimizde artık
Bende çalıştığım için servisle gidip geldi hep işte velileri de toplantılarda vs gördüm. Zaten mübarek hepsi ev hanımı. Ayy nolur ev hanımları bana kızmasın ama ben bazı ev hanımlarını da anlamıyorum. NAsıl dert yanıyorlar bazıları bir görcen. Öyle olunca biz napalım diyorum sizlerden bir eksiğimiz yok fazlamız var diyorum onlar yoruluyor yetişemiyorlarsa biz ölelim diyorum. İşte bu da benim ayrıca yandığım bir konu.
Konumuza dönersek gerçekten zor işler dediğin gibi öğretmenlerin vay haline. Anlayışsız insanlara laf anlatmak birde onların evlatlarına eğitim ve öğretim işi çok zor. Ben bizim öğretmenin haline çok üzülüyorum bazen. Adamcağız toplantılarda anlatıyor anlatıyor nasılda iyimser bir öğretmenimiz var bir bilsen Ama biz veliler yok beslenmede benim çocuğum onu yemiyor onu değiştirsek mi yok benim ki hafta da bir gün serbest kıyafet giymek istiyor diğeri ben serbest kıyafet istemiyorum aman görsen toplantıları çoğunun boğazına yapışırsın. Senin eşinde mi öğretmen yoksa canım. Öyleyse gerçekten Allah kolaylık versin. Hani çok rahat meslek gibi görünüyor ya 3 ay tatil 15 tatil ohh diyorlar ya bana göre en zor mesleklerden biri. Biz evde 1 tanesini bişeyi öğretirken anlatırken yeri geliyor çileden çıkıyoruz onlarsa sürüsüyle uğraşıyor.
Git bakalım yarın canım, senin içinde cumartesi günü geldi çattı usg için, senin doktorun bakim ne diyecek.Yarın kontrolüme bi gideyim yumurtacıklarım ne durumda baksın.Öbür ay adet olursam ısrarcı olcam artık.Düşün düşün kafayı yiycem.Bugün öğle yemeğine gittik arkadaşlarla kasada yaşlı bir adam duruyordu,minik kız geldi ilk okula gidiyomuş en fazla 8 yaşındadır. Adama baba dedi.Off o an düşündüm işte eşimin yaşını benim yaşımı gel de takma.
Allahım hayırlı,sağlıklı evlat versin diyoruz elbette gönlümüz de ondan ana ama insanoğlu düşünüyor işte
Yarın kontrolüme bi gideyim yumurtacıklarım ne durumda baksın.Öbür ay adet olursam ısrarcı olcam artık.Düşün düşün kafayı yiycem.Bugün öğle yemeğine gittik arkadaşlarla kasada yaşlı bir adam duruyordu,minik kız geldi ilk okula gidiyomuş en fazla 8 yaşındadır. Adama baba dedi.Off o an düşündüm işte eşimin yaşını benim yaşımı gel de takma.
Allahım hayırlı,sağlıklı evlat versin diyoruz elbette gönlümüz de ondan ana ama insanoğlu düşünüyor işte