- 14 Nisan 2010
- 4.317
- 1.911
Çok takdir ettim seni canım, bende böyle canavarca hisler uyandıran oyuncaklardan hiç hazetmiyorum cidden, çünkü bu tür oyuncakları eline aldığında oyun senaryosu da oan göre oluyor haliyle.
Benimde kızımın oyuncak arabaları vardır mesela, sadece kız oyuncak gruplarıyla bende sınırlandırmıyorum; yaşına hitap eden her oyuncağı alıyorum. Sadece tek tip oyuncakla oynamasını istemem; kız çocuğu diye elinde hep bebek olmamalı.
Mesela kızım arabaları yarıştırmayı ve legoları çok seviyor, evde atı da var kovboyculuk da oynar yeri geldi mi
Çok doğru söylüyorsun canım gerçekten, oğlun böyle bir anneye sahip olduğu için çok şanslı
ne kadar güzel bir haber yaa, nasip işte
Allah büyüktür...
Heheh, evet diğer ismi daha sakin
Şimdi sevdik sevdik tatlım, ergen olunca sevdirmezler, kaçarlar bizden
Bende bol bol öpüp ısırıyorum hep
Benim eşimde 3 kardeşler evli olan görümcemin de 2 kızı var, bizde de kız var, o nedenle eğer nasip olacaksa erkek bize iyi gider, eşim de bazen der sohbet aramızda erkek olsun gibisinden, öyle deyince hoşuma gidiyor benimde valla, oğluşum olursa bana çok ama çok değişik gelir yaaaaaaaa
Beni çok kıskandırıyorlar evde, bende eşime diyorum ah bir oğlum olursa bende çüküne kadar öpücem diyorum, sinir olsun diye
Hadi hayırlısı olur inşallah hepimize canım
Teşekkür ederim tatlım, o senin kalbinin güzelliği; iltifat ediyorsun utandım şahsenAynen bende senin gibi düşünüyorum canım. Çocukları oyuncaklar konusunda sınırlamamalı özgür bırakmalı tabi ki şiddet ve zarar içerenler dışında.
Ayyy sağol kuzum senin kızında çok şanslı kuzum akıllı zeki başarılı çalışkan azimli bir anneye sahip daha ne olsun. Eminim çok çok da güzelsindir.
Evet canım diğer isim Allah'tan daha sakin değilse halim nice olur
Canim Allah hayırlı etsin sağlıkla kucağına al inşallah ne guzel herkes teker teker hamile kalıyor:) darisi artik biz siradakilerin başına insallah. Belirtilerin nezaman basladi canım ve ne gibi seyler oldu
Haklısın bebişim, en güzel zamanları en çocuk, en masum, en melek olduğu zamanları cidden, ama işte çok çabuk büyüyor sıpalar; bazen hem seviniyorum bu duruma 'oh be kendini kurtardı artık bana muhtaç değil eskisi gibi' diyorum sonra da niye bu kadar büyüdü daha keşke altını bezleseydim, 19 ay emzirdim, isteseydi daha da emzirirdim; en en en doyamadığım şeylerden biriydi; çok uzun bir süredir yanımdan asla ayırmadığım anne-bebek çantamı bile özlüyorum malum bütünleştik artık bir bebek bir o çanta benim herşeyimdi, taşırken söyleniyordum ama şimdi özlüyorum wala ne yalan söyliyeyimEvet kuzum ya büyüdükçe ne onlar sevdirir ne de onların bebeksi masumiyetleri kalır. Bende doya doya seviyorum öpücüklere boğuyorum onu tabi o da beni. Poposundan bile seviyorum hala napimm çok tatlı
İnşallah bir erkek gelir sizin eve sağlıcakla hayırlısıyla. Gör bak işler nasıl değişiyor. Kızlar baba aşığı ise oğlanlar anne aşığı hem de ne aşık. Hele bir olsun oğluşun büyüsün bak gör eşin nasıl kıskanıp delirecek şimdiye kadar yaşadığını anlar o zaman.
Sana da Hayırlı Cumalar bitanemCanlarım hepinize günaydın
Hayırlı cumalar. Rabbim hepinize sağlık huzur ve mutluluk versin. Evlerinizden neşe ve bol kahkaha eksik olmasın inşallah. Dolu dolu çocuk sesleriyle şenlensin evleriniz.
Kızlar maşallah sayfalar dolmuş ben geriden başlayarak geliyorum yakalarım sizi sohbetiniz bol neşeli olsun canlarım.
ne varsa eski nesilde var zaten
canım öyle tabi kız çocuğu olarak kendini koruyabilmeli ama zaman kötü işte korkuyorum yine de çokta cadı olmasın hahahhdayak yemez inşallah okulda
zaten şu okul serüveni de başlayacak ya napcam bilmiyorum, şimdi evinde anneannesiyle içim o kadar rahat ki okulda aklım hep onda olacak, senin oğluş artık baya baya alışmıştır okula, ortama dimi, bi de erkeklerin doğası başka gerçekten ya, napcam bilmiyorum
şimdiden geriliyorum, ne kreşler var görüyoruz haberlerde, nette her yerde
Allah hayırlı insanlarla buluştursun yavrularımızı, melekleri yanından eksik olmasın inşallah
İyi akşamlar guzelll anneler ve anne adayları :) güzel akşamlarınız olsun canımlarım...
benim tam da yumurtlama haftam şuan soğana devam ediyorum ama yalnızca günde 1 sefer acaba fayda etmiyor mu ovulasyon testinde de çift çizgiyi yakaladım ama şimdi ççook eski konuşmalarınızı okudum akıntı vs geliyormuş bende bunlar henüz olmadı acaba kürü tek öğün yaptığım için miii
Ve böyle güzel annelerin çocukları ilerde eşlerine de çok güzel davranıyorlar, ben kaynanama hep dua ederim ne güzel yetiştirmiş diye
Bence sen de içten içe erkek istiyorsun gibi geldi :) hadi itiraf et :)
Teşekkür ederim güzel annecik :) evet dün kopkoyu kırmızıydı dünü değerlendirdik sadece sol kaşıkta batma oldu o kadar bugun de silikleşmiş ovulasyon testi çatladı sanırım bugunu de değerlendirip bekleyeceğiz artık :)Ovulasyonda çift çizgiyi yakaladıysan hemen değerlendir canım. Akıntı vs bazı kadınlarda gelmeyebiliyor.Her kadın yumurtlama belirtisi görmeye bilir yada bir tanesini görebilir. Mesela akıntı görmezsin ama kasık ağrısı görürsün ya da hiç birini hissetmezsin. Ama kürü yanlış uyguluyorsun mutlaka sabah akşam 2 sefer uygulaman lazım.
Herşey gönlünce oksun canım benim hayırlı evlat en önemlisi tabiKuzum aslına bakarsan kız istiyorum çünkü benim koca bu zamanda iki çocuk yeter diyor. Hem oğlumuz var diyor bi tane de kız olsun diyor. Ama kıyamam o böyle isterken bile aslında kendi soyadından da bir oğlu olmasını istiyordur diyorum bi taraftan. Sağ olsun kocam oğlumu kendi evladı gibi tutar. Çok sever çok düşkün. hatta bazen der büyüsün kendi nüfusuma alcam der. Yani herkes gibi hayalim aslında 1 oğlan bir kız. 3. zor ama belli olmaz bu eşimden de 1 oğlan bir kız hiç fena olmaz yani
kuzum niyeyse benimde içimde bu ay bende de olmayacakmış hissi var, nie öyle hissediyorum onu da bilmiyorum
halbukisi daha adet halindeyim belki ondan mı bu duygu değişimim ne, uff
Teşekkür ederim tatlım, o senin kalbinin güzelliği; iltifat ediyorsun utandım şahsen
Sende bu hayatta çok yol katetmişsin canım belli görüşlerinden, Allah seni önce evlatlarına diyeyim artıksonra da eşine bağışlasın canım benim
Haklısın bebişim, en güzel zamanları en çocuk, en masum, en melek olduğu zamanları cidden, ama işte çok çabuk büyüyor sıpalar; bazen hem seviniyorum bu duruma 'oh be kendini kurtardı artık bana muhtaç değil eskisi gibi' diyorum sonra da niye bu kadar büyüdü daha keşke altını bezleseydim, 19 ay emzirdim, isteseydi daha da emzirirdim; en en en doyamadığım şeylerden biriydi; çok uzun bir süredir yanımdan asla ayırmadığım anne-bebek çantamı bile özlüyorum malum bütünleştik artık bir bebek bir o çanta benim herşeyimdi, taşırken söyleniyordum ama şimdi özlüyorum wala ne yalan söyliyeyim
mesela mama sandalyemizi de başka bebeğe verdik evden onun bebekliğine dair bi şeyleri böyle kaldırmaya başlayınca çok sevindiğim gibi üzülüyorum da yaa, çok değişik
Sana da Hayırlı Cumalar bitanem
Hamilelerin duaları kabul oluyor, önce kendine sonra bizlere de dualarında yer ver kuzum
Teşekkür ederim güzel annecik :) evet dün kopkoyu kırmızıydı dünü değerlendirdik sadece sol kaşıkta batma oldu o kadar bugun de silikleşmiş ovulasyon testi çatladı sanırım bugunu de değerlendirip bekleyeceğiz artık :)
Ayy kıyamam ya eşin ne kadar iyi bir adammış maşallah size kuzum Allah gönlüne göre vermiş. Canım benim hayırlısı hangisi olacaksa o olsun gerçekten kız erkek farketmiyor sağlıklı olsunlar da, belki ilerde 3.yü de yaparsın kuzum belli mi olurKuzum aslına bakarsan kız istiyorum çünkü benim koca bu zamanda iki çocuk yeter diyor. Hem oğlumuz var diyor bi tane de kız olsun diyor. Ama kıyamam o böyle isterken bile aslında kendi soyadından da bir oğlu olmasını istiyordur diyorum bi taraftan. Sağ olsun kocam oğlumu kendi evladı gibi tutar. Çok sever çok düşkün. hatta bazen der büyüsün kendi nüfusuma alcam der. Yani herkes gibi hayalim aslında 1 oğlan bir kız. 3. zor ama belli olmaz bu eşimden de 1 oğlan bir kız hiç fena olmaz yani
Herşey gönlünce oksun canım benim hayırlı evlat en önemlisi tabi
Muhtemelen bizimde öyle olacak canım önümüzdeki yıl kreş, bir sonraki sene de anaokulu artık, sonra da ilkokul vs artık.Yok yok merak etme çok cadı olmaz ama kendini koruyacak birine benziyor.
Canım bizimde serüvenler başlayalı 4 sene olcak. 2 sene kreş ve anaokulu olarak gitti. O zamanlar iyiydi herşey hoş o zamanlar bizimki kimseye bişey yapmaz aksine olan benimkine olurdu. Vuran ittiren vs oluyor hep çocuklar arasında. Bizimki naiftir kavga itiş kakış yapmaz kibardır. Hemen uyum sağlar utangaç değil daha fazla girişkendi. Ama işte insan zorlanıyor kreş anaokulu ortamları ayrı zor. Aşırı yaramaz çocuklar olurdu bizimkine vursalar ittirseler bişey yapmaz zaten ben hep tembihlerim sakın ola kimseye vurmak ittirmek zarar vermek yok diye. O yaşta çocuğa ne dicen başka git oğlum sana vuran birde sen vur diyemiyorsun.
Sonra 1. sınıf derken 2.sınıf. Eee tabi bizim haşere çocuklar büyüdü yaramazlıkları da büyüdü. Milletten göre göre vuran ittiren itiş kakış bu da biraz onlara benzemeye başladı. Derken şikayetler bizim ki birini ittirmiş vs vs. Öğretmen aradığında korkar oldum 1.sınıfta ya hasta diye yada yeni bir şikayet var diye. Tabi işte yine annelik nasihatlari uzun uzun bu sene daha iyiyiz çok şükür şikayetler yok belki 1 veya 2 sefer oldu. Çok şükür öğretmen bu sene fazla aramak zorunda kalmıyor
Kuzum bunalrı uzun uzadıya anlattım sana ama inan bunlar özet. Gerçekten okul serüveni kreş serüveni zor bir süreç alışmak için. Ama biz anneler bilinçli olursak daha kolay. Tabi bu aynı trafikte kaza olayı gibi senin şoförlüğün iyidir ama karşının bir hatası senide götürür. Biz kendi çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek yetiştirelim artık çocuğun kişiliğinin oluşmasında yeni bir etken daha giriyor okul arkadaşlar ve çevre.
dün de konuştuğumuz çocuğun yetiştirilmesinin en büyük sorumluluğu aile ait diyoruz ya heehh tamda burda okul ve kreş döneminde yeni bir etkenle savaşmak zorunda kalıyorsun.
Senin de dediğin gibi Allah yavrularımızı iyi insanlarla adil dürüş vefalı vicdanlı insanlarla denk getirsin inşallah.
Ayy kıyamam ya eşin ne kadar iyi bir adammış maşallah size kuzum Allah gönlüne göre vermiş. Canım benim hayırlısı hangisi olacaksa o olsun gerçekten kız erkek farketmiyor sağlıklı olsunlar da, belki ilerde 3.yü de yaparsın kuzum belli mi olurAllah ikinizin de gönlüne göre versin canım benim
Muhtemelen bizimde öyle olacak canım önümüzdeki yıl kreş, bir sonraki sene de anaokulu artık, sonra da ilkokul vs artık.
Ya beni çocuklardan önce şu buldumcuk gibi davranan veliler var ya hani, şımarta şımarta her ortamda öve öve anlata anlata çocuğunu bitiremeyen, öğretmene sürekli kendi çocuğundan bahseden her gördüğü fırsatta öğretmenin peşinden ayrılmayan hani böyle cahil veli sınıfı var ya en çok onlarla uğraşacağım için aslında endişeliyim, bütün gün evde olup ev hanımı çoğu malum, çocukları 2 saat önceden okula almaya gelip sürekli yalaka gibi öğretmenin peşini bırakmayan cins insanlarla karşılaşacağım maalesef, maalesef bu süreçten de kaçış yok, artık sinir harbi geçiririm
Bunların yanı sıra pislik içinde çocukarını okula gönderen mi dersin of fofff, hepsi şimdiden gözümde büyüyor resmen
Tüm velilere Allah kolaylıklar versin bence