Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aynen bende senin gibi düşünüyorum canım. Çocukları oyuncaklar konusunda sınırlamamalı özgür bırakmalı tabi ki şiddet ve zarar içerenler dışında.

Ayyy sağol kuzum senin kızında çok şanslı kuzum akıllı zeki başarılı çalışkan azimli bir anneye sahip daha ne olsun. Eminim çok çok da güzelsindir.

Evet canım diğer isim Allah'tan daha sakin değilse halim nice olur

Evet kuzum ya büyüdükçe ne onlar sevdirir ne de onların bebeksi masumiyetleri kalır. Bende doya doya seviyorum öpücüklere boğuyorum onu tabi o da beni. Poposundan bile seviyorum hala napimm çok tatlı

İnşallah bir erkek gelir sizin eve sağlıcakla hayırlısıyla. Gör bak işler nasıl değişiyor. Kızlar baba aşığı ise oğlanlar anne aşığı hem de ne aşık. Hele bir olsun oğluşun büyüsün bak gör eşin nasıl kıskanıp delirecek şimdiye kadar yaşadığını anlar o zaman.

Canlarım hepinize günaydın

Hayırlı cumalar. Rabbim hepinize sağlık huzur ve mutluluk versin. Evlerinizden neşe ve bol kahkaha eksik olmasın inşallah. Dolu dolu çocuk sesleriyle şenlensin evleriniz.

Kızlar maşallah sayfalar dolmuş ben geriden başlayarak geliyorum yakalarım sizi sohbetiniz bol neşeli olsun canlarım.

Teşekkür ederim tatlım, o senin kalbinin güzelliği; iltifat ediyorsun utandım şahsen
Sende bu hayatta çok yol katetmişsin canım belli görüşlerinden, Allah seni önce evlatlarına diyeyim artıksonra da eşine bağışlasın canım benim

Canim Allah hayırlı etsin sağlıkla kucağına al inşallah ne guzel herkes teker teker hamile kalıyor:) darisi artik biz siradakilerin başına insallah. Belirtilerin nezaman basladi canım ve ne gibi seyler oldu

Teşekkür ederim canım. Allah'ım inşallah tez zamanda hayırlısıyla sağlıcakla sizlere de nasip etsin canım.

Belirtiler 1 hafta önce başladı. Kasıklarda ara ara iğne batması ve sonralarında bıçak saplanır gibi ağrılar oldu. Adet öncesi böyle ağrılarım önceden var mıydı bilmiyorum hiç dikkat etmemişim. Ama ben diğer hamileliğimi öğrendiğimde bu ağrıları çok sık yaşamıştım bende biraz ordan umutlandım. Sonra geçen hafta bir öğlen başım döndü artık tansiyonum falan oynadı bi yarım saat sürdü. Bir de tam testi yapmadan bir gün önce bacağımla kasığımın birleştiği yerden başlayan diz kapağına kadar yayılan bir ağrı oldu 2 gün süren neyseki dün ayak parmaklarıma kadar indi o ağrı ve yok oldu. Belirtiler kişiden kişiye değişir. Ama insan kendini tanıyorsa aradaki farkı anlayarak anlaması bence mümkün. Ben iki hamileliğimde de hissetmiştim öncesinden. Hem belirtiler sayesinde birazda 6.his oluşuyor insan hissediyor sanki.

Rabbim bu mübarek cuma günü hiç birimizin dualarını boş çevirmesin. Hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Haklısın bebişim, en güzel zamanları en çocuk, en masum, en melek olduğu zamanları cidden, ama işte çok çabuk büyüyor sıpalar; bazen hem seviniyorum bu duruma 'oh be kendini kurtardı artık bana muhtaç değil eskisi gibi' diyorum sonra da niye bu kadar büyüdü daha keşke altını bezleseydim, 19 ay emzirdim, isteseydi daha da emzirirdim; en en en doyamadığım şeylerden biriydi; çok uzun bir süredir yanımdan asla ayırmadığım anne-bebek çantamı bile özlüyorum malum bütünleştik artık bir bebek bir o çanta benim herşeyimdi, taşırken söyleniyordum ama şimdi özlüyorum wala ne yalan söyliyeyim
mesela mama sandalyemizi de başka bebeğe verdik evden onun bebekliğine dair bi şeyleri böyle kaldırmaya başlayınca çok sevindiğim gibi üzülüyorum da yaa, çok değişik
Sana da Hayırlı Cumalar bitanem
Hamilelerin duaları kabul oluyor, önce kendine sonra bizlere de dualarında yer ver kuzum

Yok yok merak etme çok cadı olmaz ama kendini koruyacak birine benziyor.

Canım bizimde serüvenler başlayalı 4 sene olcak. 2 sene kreş ve anaokulu olarak gitti. O zamanlar iyiydi herşey hoş o zamanlar bizimki kimseye bişey yapmaz aksine olan benimkine olurdu. Vuran ittiren vs oluyor hep çocuklar arasında. Bizimki naiftir kavga itiş kakış yapmaz kibardır. Hemen uyum sağlar utangaç değil daha fazla girişkendi. Ama işte insan zorlanıyor kreş anaokulu ortamları ayrı zor. Aşırı yaramaz çocuklar olurdu bizimkine vursalar ittirseler bişey yapmaz zaten ben hep tembihlerim sakın ola kimseye vurmak ittirmek zarar vermek yok diye. O yaşta çocuğa ne dicen başka git oğlum sana vuran birde sen vur diyemiyorsun.

Sonra 1. sınıf derken 2.sınıf. Eee tabi bizim haşere çocuklar büyüdü yaramazlıkları da büyüdü. Milletten göre göre vuran ittiren itiş kakış bu da biraz onlara benzemeye başladı. Derken şikayetler bizim ki birini ittirmiş vs vs. Öğretmen aradığında korkar oldum 1.sınıfta ya hasta diye yada yeni bir şikayet var diye. Tabi işte yine annelik nasihatlari uzun uzun bu sene daha iyiyiz çok şükür şikayetler yok belki 1 veya 2 sefer oldu. Çok şükür öğretmen bu sene fazla aramak zorunda kalmıyor

Kuzum bunalrı uzun uzadıya anlattım sana ama inan bunlar özet. Gerçekten okul serüveni kreş serüveni zor bir süreç alışmak için. Ama biz anneler bilinçli olursak daha kolay. Tabi bu aynı trafikte kaza olayı gibi senin şoförlüğün iyidir ama karşının bir hatası senide götürür. Biz kendi çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek yetiştirelim artık çocuğun kişiliğinin oluşmasında yeni bir etken daha giriyor okul arkadaşlar ve çevre.
dün de konuştuğumuz çocuğun yetiştirilmesinin en büyük sorumluluğu aile ait diyoruz ya heehh tamda burda okul ve kreş döneminde yeni bir etkenle savaşmak zorunda kalıyorsun.

Senin de dediğin gibi Allah yavrularımızı iyi insanlarla adil dürüş vefalı vicdanlı insanlarla denk getirsin inşallah.

Ovulasyonda çift çizgiyi yakaladıysan hemen değerlendir canım. Akıntı vs bazı kadınlarda gelmeyebiliyor.Her kadın yumurtlama belirtisi görmeye bilir yada bir tanesini görebilir. Mesela akıntı görmezsin ama kasık ağrısı görürsün ya da hiç birini hissetmezsin. Ama kürü yanlış uyguluyorsun mutlaka sabah akşam 2 sefer uygulaman lazım.

Ve böyle güzel annelerin çocukları ilerde eşlerine de çok güzel davranıyorlar, ben kaynanama hep dua ederim ne güzel yetiştirmiş diye

Aynen öyle canım. Nasıl yetiştilerse ilerde öyle koca koca adamlar oluyorlar. Merhamet bir erkeğe yakışan en güzel şeymiş. Allah eşlerimizden merhameti eksik etmesin. Gerisi zaten kolay.

Bence sen de içten içe erkek istiyorsun gibi geldi :) hadi itiraf et :)

Kuzum aslına bakarsan kız istiyorum çünkü benim koca bu zamanda iki çocuk yeter diyor. Hem oğlumuz var diyor bi tane de kız olsun diyor. Ama kıyamam o böyle isterken bile aslında kendi soyadından da bir oğlu olmasını istiyordur diyorum bi taraftan. Sağ olsun kocam oğlumu kendi evladı gibi tutar. Çok sever çok düşkün. hatta bazen der büyüsün kendi nüfusuma alcam der. Yani herkes gibi hayalim aslında 1 oğlan bir kız. 3. zor ama belli olmaz bu eşimden de 1 oğlan bir kız hiç fena olmaz yani

Teşekkür ederim güzel annecik :) evet dün kopkoyu kırmızıydı dünü değerlendirdik sadece sol kaşıkta batma oldu o kadar bugun de silikleşmiş ovulasyon testi çatladı sanırım bugunu de değerlendirip bekleyeceğiz artık :)

Herşey gönlünce oksun canım benim hayırlı evlat en önemlisi tabi

cennetkokulumm günaydınlar tazecik anniş, napıyorsun bakiim

kuzum niyeyse benimde içimde bu ay bende de olmayacakmış hissi var, nie öyle hissediyorum onu da bilmiyorum
halbukisi daha adet halindeyim belki ondan mı bu duygu değişimim ne, uff

günaydın kuzum iyiyim çok şükür sen nasılsın kuzum.

Aaaa olmadı şimdi çıkart o düşünceleri kafandan olumlu olumlu şeyler düşünmeye başla bakayım. Bak adet olman demek rahminin temizlenmesi, yumurtanın büyüyüp gelişmeye başlaması, olası hamilelik için vücudunun hazırlanması demek. Lütfen vücudunun sesine kulak ver. Bak vücudun mucizevi bir varlığa yapacağı ev sahipliği için hazırlanıyor sen de olumlu pozitif rahat düşüncelerle bu sürece yardımcı ol bakim. Hiç belli olmaz belki de Rabbimin sana yazdığı o ay bu aydır sen ellerini kollarını aç bekle olmazsa bunlar açık olsun ki geleni yakala canım.

Ayy iltifat ediyorum şekerim ama hepsi de gerçek haklı iltifatlar.

Ettim kuzum aynen öyle baya bi yol katettim. İnsan yaşadıklarıyla gelişiyor büyüyor ders çıkarıyor ve tekrar ayağa kalkıyor. Bunu yaşarken öğreniyorsun. Amin kuzum güzel duaların için. Aynı şekilde senide önce evlatlarına sonra eşine ve ailen bağışlasın. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun.

Ahhh kuzum işte anne olunca aynen böyle oluyor durum hem büyüsünler istiyoruz hem de büyümesinler. Bende 22 ay emzirdim. Nasıl güzeldi şimdi daha iyi anlıyor insan. o zamanlar uykusuzluk yorgunluk insan büyüsün istiyor ama şimdi nasılda güzel günlerdi diyorsun. Zaman çok hızlı geçiyor gerçekten daha dün gibi kucağımda emzirdiğim dönemler şimdi ise kucağıma sığmıyor sıpa. Ben de bi çok şeyini verdim ama bebeklik kıyafetlerinin çoğu durur onlara kıyamıyorum bakınca onlara Allah'ım ne kadar da küçükmüş diyorum kendisine gösteriyorum tabi şaka gibi geliyor bir zamanlar onların içinde olan çocuğun eli kadar nerdeyse.
Ahhh ahhh sabah sabah geçmişe gittik kuzum annelik duygusallığı işte.

Ne demek canım rica ederim. Bak işte dediğim gibi sende de demek sadece kasıl ağrısı görülüyor. İnşallah hayırlısıyla tutar canım. Sağlıklı hayırlı bri evlan nasip olur inşallah

Ayy kıyamam ya eşin ne kadar iyi bir adammış maşallah size kuzum Allah gönlüne göre vermiş. Canım benim hayırlısı hangisi olacaksa o olsun gerçekten kız erkek farketmiyor sağlıklı olsunlar da, belki ilerde 3.yü de yaparsın kuzum belli mi olur Allah ikinizin de gönlüne göre versin canım benim

Herşey gönlünce oksun canım benim hayırlı evlat en önemlisi tabi

Amin canım Rabbim hepimizin gönlüne göre en hayırlısını en sağlıksını versin.

Dediğin gibi herşeyin hayırlısı en önemli olan. Değilse Allah korusun bu kadar uğraşlar verdiğimiz türlü sıkıntılara katlanarak sahip olduğumuz ve onları yetiştirmek için çabalarımızı bir hayırsız evlat gelip darma dağınık etmesin. Rabbim bizleri evlatlarımızla ve sevdiklerimizle sınamasın inşallah.

Muhtemelen bizimde öyle olacak canım önümüzdeki yıl kreş, bir sonraki sene de anaokulu artık, sonra da ilkokul vs artık.
Ya beni çocuklardan önce şu buldumcuk gibi davranan veliler var ya hani, şımarta şımarta her ortamda öve öve anlata anlata çocuğunu bitiremeyen, öğretmene sürekli kendi çocuğundan bahseden her gördüğü fırsatta öğretmenin peşinden ayrılmayan hani böyle cahil veli sınıfı var ya en çok onlarla uğraşacağım için aslında endişeliyim, bütün gün evde olup ev hanımı çoğu malum, çocukları 2 saat önceden okula almaya gelip sürekli yalaka gibi öğretmenin peşini bırakmayan cins insanlarla karşılaşacağım maalesef, maalesef bu süreçten de kaçış yok, artık sinir harbi geçiririm
Bunların yanı sıra pislik içinde çocukarını okula gönderen mi dersin of fofff, hepsi şimdiden gözümde büyüyor resmen
Tüm velilere Allah kolaylıklar versin bence

Amin canım benim Allah razı olsun.
Eşimde gerçekten de çok iyi biridir. Yani onun merhameti vicdanı dürüstlüğü beni kendine bağlayan en başta gelen şeyler. Allah ondan razı olsun o benim için büyük bir nimet. Rabbim hepimizin mutluluğunu huzurunu birliğini daim etsin inşallah.

Kısmet tabi canım belki ilerde 3. de olur. O da Rabbimin takdiri inan kız olmuş oğlan olmuş çok da önemli değil gerçekten evlat başka cinsiyet ayırt etmiyor o sevgi.

Amin kuzum. Rabbim hepimizin gönlüne göre herşeyin en hayırlısını en güzeli versin her zaman.

Ahh ahh o veliler doğru diyorsun canım. Ben kreşe gittiği yıl çok memnundum veliler çocucuklar hep beraber çok güzel kaynaşma vardı. Ana okulunda velilerle hiç muhattap olmadım sadece toplantıda gördüm. Ama şu 1.sınıf 2.sınıf aman Allah'ım o whatsap grubu beni çileden çıkartır. Boş boş muhabettler geçenin kaçı olur sanki muhabbet için kuruldu neyseki şikayet olmuş kapandı gurup bu yıl tekrar açıldı ama uyarıldı okul dışı hiç bir konuşma olmayacak diye. Ama bazı veliler var okulla ilgili olsa bile muhabbetleri çileden çıkarır cinsten. Tabi ben yine muhattap olmuyorum. Allah bizim sınıf annesine ve öğretmene sabır versin. Gerçekten çileden çıkaran veliler var. Öğretmen toplantıda velilere olan şikayetlerini hep dile getiriyor ama inatla düzeltmiyorlar kendilerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…