• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soğan kürü ile bilgi lazım lütfen....

ozugull

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
77
2
6
Manisa
Kızlar merhaba....ben soğan kürüne başlıycam bu ay nasıl yapıyorum ne zaman yapıyorum bılgım yok...bugun adetım bıtelı 6 gun oldu...7.gun basla falan dıyolar ama ıyce bılgılenmek ıstıyorum yardım edermısınız...

Soğan Kürü'nün Yapılışı

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.

Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız.

Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız.

Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir.

Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.

Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

Kızlar merhaba....ben soğan kürüne başlıycam bu ay nasıl yapıyorum ne zaman yapıyorum bılgım yok...bugun adetım bıtelı 6 gun oldu...7.gun basla falan dıyolar ama ıyce bılgılenmek ıstıyorum yardım edermısınız...
adet bitiminin 7.günü başlaman gerekiyor. 15 gün boyunca

soğan kürü'nün yapılışı

iki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.

Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız.

Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız.

ılıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir.

Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.

Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

teşekkur ederım canım...pekı gün olarak bır bılgın var mı?ne zaman baslamalıyım sence...hamılelık ıcın baslayıp da etkısını goren cok varmıs dogru mu

teşekkur ederım canım...pekı gün olarak bır bılgın var mı?ne zaman baslamalıyım sence...hamılelık ıcın baslayıp da etkısını goren cok varmıs dogru mu

adet bitiminin 7. günü yani yarın başla öğle öğününden 15 dk önce.
akşam öğününden de aynı şekilde. ara vermeden 15 gün boyunca devam
etmelisin. tekrar adet göreceksin, bu adetinde bittikten 7 gün sonra da 10 gün uygulaman
yeterli olacak.tabi inşallah ilk ay gebe kalırsın. gerçekten de çok etkili yumurtalıklarındaki
çalışmayı hissedeceksin zaten.ama bedenlerimiz çok farklı olduğu için bir anda hiç bir şey olmuyor sabır gerekli.

adet bitiminin 7.günü başlaman gerekiyor. 15 gün boyunca[/QUOTE

ADETIM BITTIKTEN SONRA 7.GUN MU YOKSA ADETIMIN GELDIGI GUN DEN ITIBAREN YEDI GUN MU SAYICAM....EGER IKINCI DEDIGIM GIBI OLUCAKSA YARIN BASLAMAM LAZIM BENIM YARIN 7.GUN BASLADIGINDAN BU YANA...VE BEN OLE OLUYO DIYE BILIYORUM

adet bitiminin 7.günü başlaman gerekiyor. 15 gün boyunca[/QUOTE

ADETIM BITTIKTEN SONRA 7.GUN MU YOKSA ADETIMIN GELDIGI GUN DEN ITIBAREN YEDI GUN MU SAYICAM....EGER IKINCI DEDIGIM GIBI OLUCAKSA YARIN BASLAMAM LAZIM BENIM YARIN 7.GUN BASLADIGINDAN BU YANA...VE BEN OLE OLUYO DIYE BILIYORUM

İbrahim Saraçoğlu adet bitiminden 3 gün sonra diyor.
Adetim biteli 3 gün oldu bugün başlıyorum ben de. Şuan kaynıyor soğan suyum...

Ben de yarın baslıyayım o zaman..adetım 28 martta geldı...bıtelı de ıkı gun falan oluyo...ama ıs yerınde bunu taze taze yapmam ımkansız nerdeyse...aksamları ıçsem sadece vaya hem aksam hem sabah aç karnına olmaz mı:34:

Ben de yarın baslıyayım o zaman..adetım 28 martta geldı...bıtelı de ıkı gun falan oluyo...ama ıs yerınde bunu taze taze yapmam ımkansız nerdeyse...aksamları ıçsem sadece vaya hem aksam hem sabah aç karnına olmaz mı:34:

Kahvaltıdan 15 dk önce ve akşam yemeğinden 15 dk önce içebilirsin.
Saraçoğlu da zaten duruma göre ya sabah akşam ya da öğlen akşam için diyor.
Ama sabah midem almaz benim zaten nasıl içicem bilmiyorum :)

Son düzenleme:
Şimdi içmeye çalıştım ama bardağın yarısını döktüm yok içemem ben bunu :43:
Adet söktürücü başka şeyler bulmam lazım :43:

Şimdi içmeye çalıştım ama bardağın yarısını döktüm yok içemem ben bunu :43:
Adet söktürücü başka şeyler bulmam lazım :43:

valla bılmıyorum ama ben bebek sahıbı olmayı cok ıstıyorum kı sende ıstıyosundur emınım...ınsallah ıcebılırım burnumu tıkayıp içerım heralde...aksam başlıcam ınsallah

valla bılmıyorum ama ben bebek sahıbı olmayı cok ıstıyorum kı sende ıstıyosundur emınım...ınsallah ıcebılırım burnumu tıkayıp içerım heralde...aksam başlıcam ınsallah

Ben bebek için daha erken diye düşünüyorum. Zaten adet olamıyorum nasıl hamile kalıyım :43:
Burnumu tıkadım pipeti boğazıma kadar sokup içtim tadı gelmesin diye ama olmadı yine de.
Ben hayıt tohumuna başlıycam. Daha önce de kullanmıştım.

Ben 6 gün yaptım sonra sıkıldım bıraktım ise yaramaz diye düşündüm ama hemen o ay ise yaradı ve suan 6 haftalik gebeyim inşallah sende faydasını görürsün

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben az önce dr'umu aradım durumumu biliyor zaten.
Doğum kontrol hapını bıraktığımı ve adet söktürücü kullanmadan adet olamadığımı anlattım.
Bana içeriği hayıt otu olan bitkisel bir ilaç tavsiye etti.
Hem adetleri düzenleyip hem de hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş.
Adetimin yeni bittiğini öğrenince hemen al başla dedi.
Az önce aldım onu kullanıcam. Umarım etkili olur :)
Soğan suyu ne yazık ki bana göre değil :(

Ben de bugün başladım soğan kürüne. Ben de çok korkuyordum ya içemezsem diye ama korktuğum gibi olmadı çok şükür. Burnumu kapattım üç dikişte içtim. İnşallah faydası olur.

Back