Soğan Gözlerimizi Neden Yaşartır?

MutlulukRecetem

EvlendmEkonomiyeCanVerdim
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
4.065
3
116
37
Antalya
Soğan kesildiğinde, içinde bulunan sıvı bir madde gaz haline dönüşür ve hava moleküllerine tutunarak yayılır. Bu uçucu gazın içinde, gözleri tahriş edici ve göze acı veren bir madde vardır. Gözyaşı bezleri, gözü bu yabancı maddeden temizlemek için bol miktarda gözyaşı çıkarmaya başlar. Böylece, soğan soyan kişi ağlamış olur.

tşk canım soğanın adını duyunca bile gözlerim yaşarıyor

bende de diğer insanlara göre çok fazla yaşarma oluyor. neden olduğunu bilmiyorum ama hüngür hüngür ağlıyorum, burnumu silmekten soğan soymayı bile bırakıyorum.mafoldumben. ertesi gün bile zaman zaman yanması devam ediyor..

ama en azından mikropları temizlermiş o yakıcı madde.

Sogani önceden yikiyormusun canim?

yıkıyorum.. ikiye bölüp içini de yıkıyorum. hatta ve hatta suda bekletiyorum.. o zamanlar çok ağlamıyorum ama acil yemek yapmak grektiğinde bi sudan geçirip soyunca ağıt yakarcasına alıyorum valla??

soğanın da yararları çokmuş tabi ki. Bir kere çok hastaydım sinüzitim var benim burnum genizim falan hep tıkalıydı. Soğan doğramıştım bütün iltihaplarımı akıtmıştı. Tabi bilmeden yaptım çok iyi gelmişti.

kızlar soganı soyup ikiye bölüp yıkayın sonra buzdolabınızın buzluk gözünde sade ve sadece 2 dk bekletin bu şekilde yaptıgınızda görüceksiniz soğanlar gözlerinizi yakmacak

size bir tavsiye kızlar soğan doğrarken çeşmeyi açın su akarken gözleriniz yanmıycak deneyin derim ben öyle yapıyorum ve yanmıyor

valla sanırım benim gözlerim alıştı.
bazı soğanlar acayip yakıyor doğramayı falan bırakıp gidip yüzümü yıkıyorum ama çoğu zaman hiç gözümden yaş gelmiyor:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…