Şampuan ve Saç Kremleri Sodyum Lauryl Sülfat (SLS) Şampuanlardaki Zararlı madde

ladyybug

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
76
1
Sodyum Lauryl Sülfat (SLS) Şampuanlardaki Zararlı madde

İngilizcesi =Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Şuan da Benimde ilk defa bu konu üzerinde ilk araştırmam bu ve okuduklarıma Şok oldum.

Kimyasal içerikli bir sitede okuduğum makale SLS kansorejenmi/kansorejen değilmi tartışmasını okuycaksınız.

*Hindistan cevizinde bulunan yağ asitine basitçe sodyum ve sülfat eklenerek elde edilen bu kimyasal maddenin ismini herhangi şampuan veya diş macununun içindekiler kısmında görmek mümkün.

*Her daim kullandığımız diş macunun (Varsa bakalım Hemen arkasına Örn=ipana)

*Küçük bir araştırma sonunda evet SLS var dişmacununda,

*SLS ve türevleri = *sodium laureth sulfate,* ammonium laureth sulfate, *sodium lauryl ether sulfate..----Temizlik Sektörüne el atmış bildiğim kadarıyla en kalabalık ailelerden biridir. BU ailenin En büyük ve En rütbeli olan ve ayrıca aileye ismini veren sodyum lauryl sülfat'ın, şöhretini kanserojen olabilme özelliğini gizli tutmak gibi birtakım gayrimeşru yollarda kullandığı öne sürülüyor.

*Yazının başında da dediğim gibi ve bu yazı boyunca mümkün olan her virgül'üm sonuna ekleyeceğim gibi SLS'nin bu olası zararları konusunda ihtilaf var. ‘Zararsızdır' içerikli yazılardan, ‘tamamen zararlıdır' diye bas bas bağıran yazılara kadar birsürü yazı bulabilirseniz internette.

*Yine de, bu kadar tartışma içinde bazı bilimsel bulgular vermek mümkün. SLS'nin trietanolamin (TEA), dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) gibi bileşiklerle, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan ‘nitrozoamin (ing. nitrosamines)'leri oluşturur. ‘İlla SLS kullancam, o benim hayatımın anlamı' diyenlerin SLS'yi en azından bu bileşiklerle birlikte kulanmaması bu kişilerin son kullanma tarihini artıracaktır inancındayım.

*SLS'nin %2'den fazla kullanımı sonucunda AŞAĞI saydığım zararlara yol açtığı tespit edilmiştir.

*Bu araştırmalarda beni rahatsız eden en önemli cümle ise, bir çok üründe bu oranın %20'den fazla olduğunu belirteniydi. Uçurum gayet açık. Bundan emin olmak için firmalarla haberleşmek mümkün.

* Ama ben size şimdiden alacağınız cevabı vereyim; ‘Hanımefendi/ beyefendi, ilginiz için teşekkürler. Ürünlerimiz kesinlikle belirtilen oranın altında SLS içermektedir'.

*Her zamanki gibi karar size kalıyor. Bu çetrefilli sorun için en kolay çözüm bunu içeren ürünlerden sakınmak olacaktır. Hatta SLS içermeyen diş macunlarının satışa sunulmaya başlandığı günümüzde bunu gerçekleştirmek gittikçe kolaylaşıyor. Tahminim, SLS kullanan tüm firmalar alternatif çözümler için kafa yoruyordur ve bu yüzden bu kadar ucuz bir yöntem bulunabilir mi? SLS bu alandaki hükümdarlığını sürdürür mü? sorularının cevabını ilk merak eden kişi ben değilimdir.

*SLS'nin %2'den fazla kullanımı sonucunda=

BAZI FİRMALAR %20 oranında.Of anam Offf...ŞUan İNTİKAM DUYGUSU VAR:

*Zararları;
- Çocuklarda göz gelişimini engeller,
- Derinin zarar görmesine yol açar,
- Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir.
- Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar.


*SLS'nin avantajları şu şekilde özetlenebilir;
- Sabun köpüğünü daha aktif hale getirir,
- Köpük miktarını artırır,
- Emülsiyon özelliği nedeniyle fazla yağ ve kiri saç ve deriden uzaklaştırır,
- Ve - belki de bu kadar çeşitli alanlarda kullanılmasının en önemli sebebi- üretimi gayet ucuzdur.




**************kızlar bu yazıyı başka bir forumda okudum.bu günlerde bu kimyasal şampuanlara takmış durumdayım.saçlarımd yağlanma olduğu için cildiyeye gittim ve doktor bana "KONAZOL" isimli bir medikal şampuan verdi.saçımı bunla yıkayacağım birkez ve ardından birkezde normal br ampuanla yıkayacağım.fakat ben ikinci kullanacağım şampuanında doğal olmasını istiyorum silikon vs içermesin.john frieda alcaktım ama çok kimyasalmış.aklımda SEBAMED , LİVE CLEAN(watsonsta satılıyor %98 doğalmış) , TRESAN fln var acaba hangisini alsam hangsi iyi gelir bilemedim. benim saçlarım çok sert çok gür ve çok zor açılıyor.zaten medikal şampuan kurutucak üzerine birde sebamedle yıkarsam iyice keçe gibi olmasından korkuyorum.kullandığınız doğal kimyasal içermeyen saçı yağlandırmadan nemlendiren ve parlatan yumuşatan bir şampuan varmı acabaaa:26::26::26: off epeyde yazmışım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…