• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soakak ta düğün yasak değilmi?

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
marmaradan başka bir bölgeye taşındım ama bu bölgede Köyden kente göçün insan yaşamını etkileyen belki de en önemli olumsuz sonuçlarından birisi, apartman aralarında yapılan davullu zurnalı, sazlı sözlü sokak düğünleridir. Zira hastasıyla, bebeğiyle, yaşlısıyla, geceleri çalışıp gündüzleri dinlenenleriyle birlikte yüzlerce kişinin yaşadığı bir yerleşim biriminde, müziği son sesine kadar açıp gece yarılarına kadar başkalarını umursamadan yapılan düğün, düğünden ziyade insanlara rahatsızlık vermek ve onların haklarına tecavüz etmektir.
her hafta sonu, hattâ bazen hafta içi günleri bile umursamaz bir şekilde insanların dinlenme haklarını ellerinden almaktadırlar.

Olaya diğer taraftan bakmak gerekirse, salon kiralama ücretlerinin maddî imkânları kısıtlı olan aileler tarafından karşılanamadığı ve bu yüzden sokakta düğün gerçekleştirildiği söylenir. Hâlbuki durum hiç de öyle değildir. Hattâ; verilen yemeğiyle, sazcısıyla, davulcusuyla, aydınlatmasıyla, havaî fişekleriyle ortaya çıkan düğün masrafı salon kirası ücretini de geçebilmektedir. Ufak bir hesaplama yapıldığında ne demek istediğim daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

kendi memlektimde balkonumuza halı asamazken,balkonumuzda belli bir saatten sonra oturamazken ,burda pazar sabahı 10,30 davullu zurnalı uyanmak zorunda kalıyorum polise şikayet etmeye kalktım ama burası sürekli böyle ve artık sabrım kalmadı nasıl baş edicem bilemiyorum.

Profil bilgilerinizde Sakarya yazıyor..
Bende Sakaryalı'yım ve bu dedikleriniz orda hiç olmaz :) ki zaten sanırım sizde ben gibi Sakarya'dan başka bir şehre geçtiniz..
Aynı sıkıntıları kat kat bende yaşıyorum.. Maalesef polise şikayet deneyimlerimde oldu, fakat hep verilen cevap saat daha 23.30 değil, izin var o saate kadar filan oldu.. En son geçen temmuz ayında gece saat 2.30 sıralarında hala eğlenceye devam eden düğüncüleri şikayet ettim ve polis sokak başında gözükünce tüm düğüncüler bir anda binanın içine girdi.. Polis sokaktan sessiz sakin usulca geçti.. Baktılar ortalıkta kimse yok,benim ki asılsız ihbar oldu.. Ama polis sokaktan ayrıldığı anda son gaz eğlenceye devam..
Kış geldi diye dua ediyorum, gürültüsüz günler başlıyor..

Malesef sokakta düğün yasak değil. ama gece 12 ye kadar izin veriyorlar burda. 23.30 olduğunda jandarma gelip düğün yerinde bekliyo ve 12 de bitiriyorlar düğünü.

profil bilgilerinizde sakarya yazıyor..
Bende sakaryalı'yım ve bu dedikleriniz orda hiç olmaz :) ki zaten sanırım sizde ben gibi sakarya'dan başka bir şehre geçtiniz..
Aynı sıkıntıları kat kat bende yaşıyorum.. Maalesef polise şikayet deneyimlerimde oldu, fakat hep verilen cevap saat daha 23.30 değil, izin var o saate kadar filan oldu.. En son geçen temmuz ayında gece saat 2.30 sıralarında hala eğlenceye devam eden düğüncüleri şikayet ettim ve polis sokak başında gözükünce tüm düğüncüler bir anda binanın içine girdi.. Polis sokaktan sessiz sakin usulca geçti.. Baktılar ortalıkta kimse yok,benim ki asılsız ihbar oldu.. Ama polis sokaktan ayrıldığı anda son gaz eğlenceye devam..

aynen canım sakaryalıyım ve gaziantepteyim 6aydır burda abartısız hafta içi gece 12 de ,dün sabah 10,30 uyanmak zorunda kaldım annem dedi şikayet et ama birşeyler yapmıcaklar çünkü genelde herkez orda öyle bu sefer daha da morali bozulacak

evet sakaryada bu anltııklarım hiç biri yok ondan zorlanıyorum ya biz birkere bahçemizde okey oynuyoruz gece diye şikayet edilmiştik polis gelmişti düşün canım

Profil bilgilerinizde Sakarya yazıyor..
Bende Sakaryalı'yım ve bu dedikleriniz orda hiç olmaz :) ki zaten sanırım sizde ben gibi Sakarya'dan başka bir şehre geçtiniz..

Yazıktır günahtır..Daha saat 11 bucuk olmadan aramışsınız siz de..Kimse keyfinden sokakta düğün yapmaz..

Yazıktır günahtır..Daha saat 11 bucuk olmadan aramışsınız siz de..Kimse keyfinden sokakta düğün yapmaz..

yazık günahta.. bir düşünün evinizde hastanızın olduğunu.. ya da daha miniminnacık bir bebek.. veyahut çok ciddi bir migren krizinizin tuttuğunu.. ayrıca da hiç görmediğiniz bir durumsa bu.. hayatınızda ilk kez sokakta böyle bir gürültüye maruz kaldı iseniz maalesef ki ilk olarak polisi aramak geliyor aklınıza.. kimse keyfinden yapmıyorda, içkilere,havai fişeklere, yemeklere, çalgıcılara verilen paraları üst üste koysalar gayet de gidip bir düğün salonunda düğün yapabilirler..

bu durum benimde çok sinirlerimi bozuyor çalan müziğin tarzı bi yana zaten ses sistemi cızırcızır vızır vızır olmuyor mu bi de işte bu da son nokta istanbulda bile oluyor bunlar eskişehirde de çok fazla vardı çok fena bi durum malesef:5:

Back