• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smearda 2 ve 3 derece çıkması ne demek?

Benbenmesela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
1.524
1.501
133
merhaba, direk konuya gireceğim. Arkadaşımın smear testinde iki ve üçüncü seviyede lezyonlara rastlandı dedi doktor. Bu ne demek? Farklı testler de istedi. Nasıl tedaviler uygulanır. Nelere dikkat etmek lazım bilen var mı?

Lezyonun dereceleri diye biliyorum
1 2 3 şeklinde derecelendiriliyor
Biyopsi ameliyat ya da takip olabilir

Evet 1 2 3 4 5miş internette de baktık ama birax daha pratik bilgiler almak istedim

4 5 i hiç duymamistim
Biyopsi yaptilar Dondurma yakma yaptırdı arkadaşım
Smear testini 2 farklı yerde yaptırdı 2 farklı sonuç çıktı
Bi doktor kansersin dedi diğeri değil dedi..
Tek doktor ve fikirle hareket etmesin derim

4 5 i hiç duymamistim
Biyopsi yaptilar Dondurma yakma yaptırdı arkadaşım
Smear testini 2 farklı yerde yaptırdı 2 farklı sonuç çıktı
Bi doktor kansersin dedi diğeri değil dedi..
Tek doktor ve fikirle hareket etmesin derim
Gerçekten miiiii bunu mutlaka dikkate alıcam

Bildigim kadariyla 3, kanserden onceki son seviye. Konizasyon diye bi yontem var, lokal anesteziyle sipsak o kismi aliyolar. Bir sure sonra yine cagirip parca alirlar, hucrelerde degiskenlik var mi diye, kontrol amacli. Bu temiz cikarsa gercekten kanserimsi kisimdan temizlenmis demek oluyo. Bundan sonraki rutin smear testlerini doktor daha sik yapilmasini isteyebilir belki, 6 ayda bir gibi. (Bu arada doktor falan degilim).

Bildigim kadariyla 3, kanserden onceki son seviye. Konizasyon diye bi yontem var, lokal anesteziyle sipsak o kismi aliyolar. Bir sure sonra yine cagirip parca alirlar, hucrelerde degiskenlik var mi diye, kontrol amacli. Bu temiz cikarsa gercekten kanserimsi kisimdan temizlenmis demek oluyo. Bundan sonraki rutin smear testlerini doktor daha sik yapilmasini isteyebilir belki, 6 ayda bir gibi. (Bu arada doktor falan degilim).
Teşekkür ederim inşallah kötü bişi çıkmaz

Back