merhaba arkadaşlar doğum yapalı 3 ay oldu. normal doğum yaptım. doktorum smear testi istedi. sizdende aynı şey istendimi yaptırdnızmı sonuç nasıldı? biraz aklım karışık ne yapacağımı bilemedim. bilgisi olanlar varsa benide bilgilendirebilirlermi?
MERHABA.bende doğumdan 5 ay sonra yaptırdım.Açıkçası kendimi çok korkutmuştum canım yanıcakdiye.ama sinek ısırığı gibi bişey hissettim ve 2 dk. sürdü.sadece kendinizi kasmamanız gerekiyor.korkulacak birşey yok.şimdiden geçmiş olsun.
ben 4,5 yıl oldu normal doğum yapalı benden istenmemişti fakat ben her yıl düzenli olarak smear testi yaptırırım..hiç korkulacak birşey değil normal doğum yaşamış biri olarak diyorum..canımızı yakacak birşey değil..vaginal muayene esnasında vaginadan sıvı alınması..tavsiye ederim..
merhaba arkadaşlar doğum yapalı 3 ay oldu. normal doğum yaptım. doktorum smear testi istedi. sizdende aynı şey istendimi yaptırdnızmı sonuç nasıldı? biraz aklım karışık ne yapacağımı bilemedim. bilgisi olanlar varsa benide bilgilendirebilirlermi?
Smear testi rutin bir kontrol. Aslında senede bir yapılması uygun oluyor. Ben de evlendikten sonra yaptırdım. Sonucu temiz çıktı. Eğer kendini kasmazsan canın yanmıyor.
arkadaşlar çok teşekkür ederim. geçen yıl yaptırmıştım bende ama doğumdan hemen sonra ne kadar gerekli sonuç nasıl çıkar merakım bu yönde :) neyse artık kaçısı yok :)
ben daha once rahim agzi sorunu yasadigimdan 6 ayda bir yaptiririm yillardir.Dogumdan 3 ay sonra bende yaptirdim,sukur temiz cikti.Dogumun ustunden 3 ay gectiyse daha fazla beklemene luzum yok,rahatlikla yaptirabilirsin.
ben daha once rahim agzi sorunu yasadigimdan 6 ayda bir yaptiririm yillardir.Dogumdan 3 ay sonra bende yaptirdim,sukur temiz cikti.Dogumun ustunden 3 ay gectiyse daha fazla beklemene luzum yok,rahatlikla yaptirabilirsin.