Smear testi verenler

kaderaysma01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
21
34
3
27
3 4 aydır tekrarlayan enfeksiyon yaşıyorum . En son kadın hastalıklarına gittim doktor yoğun akıntım olduğunu söyledi ve bayağı bir ilaç verdi . Tekrar gel vs söylemedi bir kaç gün sonra e nabıza baktığımda smear testi aldığını gördüm ama bana söylemedi böyle test aldık gel vs . Test hakkında baktığımda rahim kanseri vs bakıldığını gördüm çok tedirgin oldum uyuyamıyorum kaç gündür , 20 güne yakın oldu çıkmadı sonuçlar arıyorum sürekli . Böyle test veren var mı ne için veriliyor

3 4 aydır tekrarlayan enfeksiyon yaşıyorum . En son kadın hastalıklarına gittim doktor yoğun akıntım olduğunu söyledi ve bayağı bir ilaç verdi . Tekrar gel vs söylemedi bir kaç gün sonra e nabıza baktığımda smear testi aldığını gördüm ama bana söylemedi böyle test aldık gel vs . Test hakkında baktığımda rahim kanseri vs bakıldığını gördüm çok tedirgin oldum uyuyamıyorum kaç gündür , 20 güne yakın oldu çıkmadı sonuçlar arıyorum sürekli . Böyle test veren var mı ne için veriliyor
Smear testini aynı meme kanseri gibi düzenli kontrol amaçlı yapılması öneriliyor bir yıl önce ara kanama şikayetiyle kadın doğuma gittiğimde benden de aldılar çok şükür bişey çıkmadı sonuçlar 30-40 günde flan çıkıyor her ihtimale karşı alıyorlar

Öncelikle geçmiş olsun bende senin gibi çok tedirginim 10 gün oldu testi vereli rahim duvarında kalınlaşma var dedi doktorum sonuç bekliyorum

Bence her kadının olması gereken bir test, hpv varsa ya da diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar bunlar bu testte çıkıyordu sanki, bazı hastalıklar kendini belli etmese de belki akıntın sebebi sadece enfeksiyondan kaynaklı olmayabilir diyerekten önlem amaçlı bakmış olabilir

her kadın her sene smear vermeli. bu cok rutin bir sey. allaha şükür benim hic sağlık problemim yok ama ben de gider veririm smear testimi.
endiselenecek bir sey yok. iyileşseniz de seneye gidin tekrar verin.
*devlet hastanesinde yaptiysaniz gec cikiyor. hastanenin laboratuari var mi yoksa eah'ye mi gonderildi buna da bagli olarak 30-40-60 gunde çıkıyor. e nabizda patoloji raporlarim kısmından bakabilirsiniz.
ayrica hpv testi yaptirmak isterseniz onu da belediyelerde ucretsiz yapiyorlar - mesela istanbul sislide var benim bildigim. siz de kendi ilcenizin il sagligindan ogrenip gidebilirsinzj

Back
X