Vajina girişi değil bahsettiğim, vajina sonundan (rahim başlangıcı) ortaya doğru kısım, ben her zaman bir doktorun veya hemşirenin yapacağı işlemi yapmadan önce bahsetmesi ve kullandığı aparatları göstermesi taraftarıyım. Daha önce videolar da izlemiştim bu konuda, yalnız spekulumun doğum yapmış kadınlara dönük olması çok saçma eğer yapan bayanın söylediği doğruysa, sonuçta amaç rahim deliğini görmek amaç, herkese dar da kullansalar olur, bahsettiğim ketem sonuç almaya gittiğimde kapanmış sonuçlar belediye labaratuarrına devredilmiş. Yaptıracak olanlara tavsiyem, kullanacak olan aparatları görmeniz, kanama olur mu, acır mı gibi sorular da sormanız. Bende aparatı yerleştiriken değil onu açarkan içimden aşırı acı oldu ki reğlimi dahi ağrısız geçiren birisiyim. Hayatımda tatmadığım biacı beynime kazınmış oldu ve anımsayınca aynı duyguyu yaşıyorum.Balım grçmiş olsun. Benimkinde hiçbişi hissetmedim. Bazılarının vajina girişi çok dat oluyomuş acaba seninkide mi öyle? Benim arkadaşım vajinal muayrne bile olurken zorlanıyordu mesela..
Teşekkür ederim canım buaradaBalım grçmiş olsun. Benimkinde hiçbişi hissetmedim. Bazılarının vajina girişi çok dat oluyomuş acaba seninkide mi öyle? Benim arkadaşım vajinal muayrne bile olurken zorlanıyordu mesela..
evet aynen plastik mi metal bişey mi kullandı spekulumu onu dahi bilmiyorum, göstermeden yaptı herşeyi. Kanayacak şekilde açtırması hiç normal değil bence de.Geçmiş olsun. Doğum yapmadım ama benim çok rahat olmuştu. Hiç ağrı sızı olmadı sadece örneği alırken fırçanın sürtünmesini hissettim. Kanayacak kadar açtırması hiç normal değil altı üstü incecik bir fırça girecek
Arkadaşlar Ketem Antalya' da ilk defa smear testi yaptırmak için gittim. Test için örnek alıcak bayan doğum pozisyonuna alıp göstermeden spekulum adında bialeti yerleştirdi ve onu genişletmek için açarken aşırı açı çektim içimden rahmime doğru, sanki vajina içim o alete kıstırılmış gibi geldi kıvrandım resmen, örnek aldığı uca dahi kan damlaları geldi ve dayanmamı söyledi yaparken çok zor olsa da dayandım. Çıkardıktan sonra o aletin doğum yapan bayanlar için olduğunu ve doğum yapmadığım için vadina içimin dar olduğunu söyledi. Neden bunun için özel spekulumları yoktu ki, yoksa neden yaptı. Benim sonra söylediğim ona burada yaptıracağım ilk ve son smear testim olduğuydu. Sonrasında 3-4 gün boyunca içimde acı yaşadım. Üzerinden iki ay geçti hala anımsayınca o acıyı yaşıyorum, şuanda da oramda ağrıya benzer bişey hissediyorum. Testi yaptırma amacım da ara ara tekrarlayan mantar şikayetimdi. Ara ara oramda hala acıyaşıyorum, acaba rahmime yakın biyere o aletle ciddi hasar mı verdi. Buna benzer bişey yaşayan var mı aranızda, çok pişmanım yaptırdığıma sonuçları nedeniyle, tecrübesiz olup gitmem nedeniyle de.
Canım çok üzüldüm, bence bekarlara hususi de yapabiliyor olabilirler, sağlık bakanlığa kurumları şikayet edin lütfen böyle olursa, bunların küçük, orta ve büyük boyutları varmış. Sanırım bize en büyük boyutunu uygulamışlar, araştırma hastanesinde kadın doğuma yaptırırken kadın doktoru boşu boşuna yordum small uyguladı ve hiç acımadı. Acırsa ucu geniş olanı uyguluyorlar acımadan, bu çok kötü bişey ve şuç bence, kanatıp acıtanları sağlık bakanlığına şikayet edin lütfen, benim yaptırdığım ketem kapandığından yapmadım.Keşke bu başlığı daha önceden görseymişim dedim bugün. daha evvelinde smear tedyaptırmış ve hiç sorun yaşamamıştım. Bugün Ketem’de yaptırdım belki de aynı semttir. yaptırmaz olaydım. Aynı cümleler ile teselli edildim “...normal doğum yapmadığın için.....”
Çığlık çığlığa ağlaya ağlaya.. şuan da hala kanamam var. Normal dediler! Bence hiç değil