Pgd yöntemiyle anne baba olabilirsiniz ne güzel keşke herkes sizin gibi bilinçli olsa.
Sma riskli olduğunuz için devlet size direkt olarak tüp Bebek rapor hakkı sunuyor. Fakat onda da tekrar şu şartları istiyor, 3 yıllık resmi evlilik, son 5 yılda 900 günlük SGK dökümü.
Yüreğinizden öpüyorum sizi harikasınız bilinçli anne baba olmak budur. Rasgele üremek yerine bu şekilde bilinçli yaklaştığınız için tebrik ediyorum sizi.
Bunu internetten alıntı yapıyorum
PGD Yöntemi Nedir, PGD Yöntemi Kimlere Uygulanır?
Genetik biliminde son yıllardaki gelişmeler; embriyolarda genetik incelemeler yapılmasını mümkün hale getirmektedir. Bu duruma “embriyoda genetik tanı” (preimplantasyon genetik tanı) adı verilir. Gebelik öncesi genetik tanı; yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında birbirini döllemesi sonucunda gelişen embriyolardan bir veya iki blastomer hücresi alınması ile gerçekleştirilir. Alınan hücreler üzerinde yapılan özel incelemeler ile doğacak bebekteki sayısal ve yapısal kromozom bozuklukları, tek gen hastalıklarının (talasemi, orak hücreli anemisi, kistik fibrozis gibi) teşhisi konabilmektedir. Böylece sağlıklı embriyoların anneye transferi yapılarak sağlıklı bebeklerin doğması sağlanabilmektedir.
PGD, kalıtsal hastalığı olan ve sağlıklı çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere önerilir. Ayrıca kısırlık nedeniyle tüp bebek veya mikroenjeksiyon gibi yardımcı üreme tekniklerinin uygulanacağı ve embriyolarında kromozomal bozuklukların görülme riski yüksek olan çiftlere de tavsiye edilmektedir.