slm ben ela123

ela123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2009
11
0
3 defa düşük yaptım kaç hastane ve doktora gittim ama hiç araştırma yapılmadı hangi testler yapılıyo bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim:bbo:

Canım öncelikle çok geçmiş olsun, allah bir daha yaşatmasın:Saruboceq:

Bildiğim kadarı ile uzman bir kadın doğumcuya gittiğinde rahim ve şekli ile ilgili kontrolleri yapacaktır.
Bir de bende tespit edildiği için bildiğim ve 3 düşükten sonra devlet-üniversite hastanelerinde de ücretsiz olarak yaptırılabilinen kanda pıhtılaşma olup olmadığını ölçen testler var ( Protein S, Protein C, Antitrombin III Aktivitesi, FV Leiden Mutasyonu, Protrombin Gen Mutasyonu,MTHFR vs.)

Daha tecrübeli arkadaşlar diğer testleri de yazarlar sanırım ama ben bu pıhtılaşma testlerini de yaptırmanı tavsiye ederim, çünkü benim düşük yapmamın sebebi bu test ile anlaşıldı. Kanım pıhtılaştığı için bebek beslenemiyormuş, üstelik tedavisi olan bir şey, hamileliğin boyunca kan sulandırıcı iğne kullanıyorsun sadece.

canım benim cok cok gecmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın.umarım en kısa zamanda tekarar hamiş olur sağlıcakla kucağına alırsın...
bende 3 kez bebeklerimi kaybettim..arkadaşında dediği gibi öncelikle uzman bir doktora başvurup sorununu anlatman lazım..bize doktorum rahim filmi ve eşimle bana genetik test yaptırmamızı önerdi..cok şükür tahlillerimiz normal.ama bendede kan pıhtılaşması şüphesi var eğer tekrar hamiş olursam kan sulandırıcı iğne bebe aspirini kullanıcam..rabbim hepimizin yardımcısı olsun..umarım bebişlerimiz sağlıcakla kucağımıza gelir...:Saruboceq:

şu dr ların 3 düşüğü yada daha fazlasını beklemesi beni deli ediyor...duygusuzlarrrrrrrr...her düşükten sonra neler yaşadığımızı acımızı bilmiyorlar....,

inşallah bir an önce tetkiklerini tamamlarlar canım çoooook geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın ..

çok teşekkür ederim inşallah rabbim bana ve burda herkese bidaha düşük acısı yaşatmasın çok zor neler çektim bi benim durumumda olanlar bilir siz düşük yaptınız mı bide bebeginiz var mı acaba?

bende hamileligimde (progestam)kullandım ve kan sulanması için de asprin türü bi ilaç verdi doktor onu kullandım benim gebeligim 1buçuk ayı geçmiyo kürtajda olmadım hiç kendi düştü

arkadaşım öncelikle geçmiş olsunda yaa allah aşkına sen hangi doktora gidiyosunda 3 düşük yapıyosunda hala sana test yapmıyolarmı kalmışki sigorta hastanesi bile yapıyor CADIARZU bu nasıl iştir anlamadım yanii bende düşük yaptım ama hemen ilkinde yaptılar testi doktorunu değiştir bence öyle şey olurmu hiç lmaz:

cnm o doktoruna git.......azına geleni say duygusuzlar anlamıorlaracıdan vicdansızlar mahkemeyebile verebilirsin..cok gecmş olsn bende yasadm 1düşüğüm var allah yastmasın bidaha:sinifsinif:

ben özel hastaneye gittigim halde bana denilen araştırma yapsak bile bişey bulamıyoruz genelde sebep söyleyemiyoruz yinede yaptırmak istedim ama özelde altından kalkamam diye devlete gittim hemde sadece dogum üzerine olan bi hastane 3 düşükten sonra evt araştırma yapılıyo ama bizim burda cihazlarımız yok dendi

herkese çok tşk ederim bilgilendirmelerinizin devamını bekliyorum ben özele gittigim halde araştırma yapsak bile genelde bi sebep bulamıyoruz dendi yine de yaptırmak istedim bu seferde özelde çok masraflı olur diye devlet hastanesine gittim tamamen dogum üzerine büyük bi hastaneye orasıda biz araştırma yapamıyoruz cihazlarımız yok hastanede dendi kafam çok karışık bu yüzden napıcagımı şaşırdım hangi testler yapıldıgını da bilmıyorum ama bidaha bebek kaybetmek istemiyorum varsa bi sorun en azından bilsem de ona göre hareket etsemçok doktorda degiştirdim digerleride 3 düşükten sonra araştırılır dedi 3 de oldu ama güzel bi araştırma yapıcak bi devlet hastanesi bulamadım malesef burdakı arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum

arkadaslar istanbuldaki devlet hastaneleri sana yazar zaten ne olursa olsun universite hastanesinde bu testleri yaptirman ozelden daha iyi diye demisti doktorum. sigortan varsa da hic para odemiyorsun. uc dusukten sonra zaten sorun yapmadan bakiyorlar, lutfen iyice arastirilmadan bir daha hamile kalma guzelim. bir de mutlaka rahim filmi cektir, o da dusuklerde cok onemli. universite hastanesinde kanda pihtilasma testleri yaninda tam kan sayimi, tum hormon testlerin, troid ve seker testlerini de yaptiklarindan emin ol.
mutlaka bir nedeni cikacaktir ve burda saydigimiz tum bu testlerin sonucunda bir neden ciksa da tedavisi var, o yuzden yaptirmani cok israrli tavsiye ediyorum. hic korkma yeterki dermansiz dertlerimiz olmasin. bazen de gercekten hicbir neden cikmadigi da oluyormus ama ender. o zaman da zaten eninde sonunda bir hamileligin saglikla geciyor ve bebegine saglikla kavusuyorsun.
Insallah guzel haberlerle donersin bizlere, aslinda gebelik basligi altinda kan pihtilasmasi nedeniyle dusuk yasayanlarin paylasimi diye bir baslik var ordaki arkadaslarimiz sana cok yardimci olacaktir universitede onlarin soyledigi bir profosore gidersen her seyinle ilgilenecektir. lutfen alaninda uzman bir doktor bul.
cok gecmis olsun, Insallah bir dahaki hamileliginde yuzun gulecek ve yavruna kavuscasksin.

ela geçmiş olsun, öncelikle aşağıdaki testleri yaptır canım:

1) Kan pıhtılaşmasını gösteren antitrombin, Gen II, Gen V Leiden, Mthfr 677c ve 1298A, Protein C, Protein s

2) Bağışıklık sistemi testleri ENA profili ve antikorları, Ena DNA

3) Tiroid hormonları ft3, ft4, tsh ve tiroid antikorları anti tpo ve antitg

4) Eşine ve sana kanda preferik karyotip analizi

Senin rahim şekline karar verilmesini sağlayacak rahim filmi ve histereskopi

aklımda kalanlar bunlar tatlım, bunları yaptırsan iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…