Sivilceli Ciltler sLm. 14 yasndaym ama sivilcelerle basım belada. Bisi sorcam..

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

chatLaq.

Ne biliiim insanı
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
2.068
2
Sevgili kk üyeleri 14 yasndaym yüzümde ergenlik sivilceleri var. Forumu cok dolastm bakıormki herkes lekelerden cukurlardan sikayetci. Siz tecrübeli oldugunuz icin soruorm. İlerde yüzümde leke cukur vs. olusmaması icin ne yapmam lazm? Lütfen cvpsz bırakmayın.. :Saruboceq::1no2:

Son düzenleme:
canım klasik bir cevap:

sivilcelernle oynama, kaşıma, kabuklarını yolma...

yüzünün sivilceli yerlerine kese- peeling yapma...

sadece güvenilir ve doğala yakın bir temizleyici ile temizle mutlaka.
nemlendiriciye ihtiyaç duymuyorsan hiç bişey sürme, gerek varsa, mutlaka yağsız ve çok hafif bir şey kullan...

gözenek tıkayacak türden makyaj malzemeleri kullanma, gerekli değilse ten makyajından kaçın veya iyi markalar kullanmaya bak :))

şimdi bir de yaz geldi, bol bol denize gir, deniz suyu çok iyi gelir :)) zemuszemus

canım sana verebileceğim yegane tavsiye kesinlikle doktora git!!!öyle sakın senin yaşın daha küçük daha ergenlik çağındasın büyüyünce bebek gibi tenin olur diyenlere kanma. gerçi yüzündeki sivilce durumunu bilmiyorum iki üç taneyse ergenlik çağında normal ama eğer çokça çıkıyorsa ve iltihaplıysa ve de cildin de yağlıysa çok geçmeden doktora git. benim yaptığım en büyük ahmaklık senin yaşındayken gidip kozmetikçilerden kendi kafama göre jeller tonikler kullandım elledim sıktım şimdi sivilceler geçse bile gözeneklerin geçmesi mümkün değil :1no2:
sakın öyle kozmetik ürünlerle uğraşma en iyisini doktor bilir git iyi bir doktora en iyi çözümü o sana söyler yaşına uygun ürünler verir. ergenlik çağında olduğun için çıkmaya devam eder ama en azından izi kalmadan kontrollü bir biçimde çıkar. kolay gelsin canım a.s.

Bzn sıkmamak elde diil. Sıkıorm leke kalıo. ama burnumda ve yanagımda yavas yavas kücük gözenekler acılmaya basladı. Cok korkuorm iz kalcak die. Sizinde dediginz gibi en iisi dr'a gitmek. Yazın kesin gitcem ins. Bzn iltihaplı cıkıo sıkıorm bazılarndan leke kaldı onlar icin ne önerirsnz? cok bilmis ablalarm :1rolleyes: ha bide ank.da ii bi dermatolog?

Son düzenleme:
Bephantene kullandm sivilce yaptı. Ya bna Ankara'da tecrübeli ii bi dermatolog önercek yokmu?

Son düzenleme:
bnde arıyorum ankarada bi kadın doğum hastanesnn dermotoloğuna görünmeyi dusunuyorum bephntene hem siyah noktalarımı azdırdı hmde sivlcelerimi

Kzlar ank.'ya gidince szce dr'dan antibiyotikmi? yoksa losyon, jel flnmı alsam? sz dha tecrübelisnzdr. hngisini istesem?

Kzlar ank.'ya gidince szce dr'dan antibiyotikmi? yoksa losyon, jel flnmı alsam? sz dha tecrübelisnzdr. hngisini istesem?

zaten doktor senin sorunun neyse ona göre bişeyler yazar. dikmende özel imece tıp merkezinin cilt doktoru iyi diye duydum. magnet tıp merkezi tandoğanda orasıda iyidir. hacettepeye gidebilirsin, fatih üniv. hastaneside iyidir.ankarada hangi semttesin veya nerelere gidebilirsin onu söylersen sana daha iyi yardımcı olabilirim.

Brz Ank. dısında oturuorm. Heryere giderm acaba hngisi en ii?

14 yaşında sıvilce olması normal 14 yaşındayım ama demen saçma olmuş cnm ben 23 yaiındayım hala sivilce sorunum var valla ben onca şey denedim şimdiki aklım olsaydı 14 yaşında bepanthen kullanırdım

Brz Ank. dısında oturuorm. Heryere giderm acaba hngisi en ii?

kulaktan dolma sözlerle hareket edip yüzünü daha çok mahfetme kimse uzman doktordan daha ii bilemez. özel hastanelerdeki doktorlar uzmandır, ve belli deneyim sahibi insan oluyorlar.hepsi iidir ama sempatik olamayabilirler. benim doktorum buzdolabı gibi olduğu halde ona gitmeye devam ediyorum, çünkü işyerime yakın. sonuç olarak nereye gitsem aynı sonuca çıkacak. ulaşım olarak sana hangisi yakınsa ona gidebilirsin. imece tıp merkezindeki doktor ii diye duydum. magnet tıp merkezide metroyla ulaşım olarak çok rahat olur

Cok tskler.. :)

bepanthen sivilce yaptı. benneyaptımki

canımcım bencede mutlaka bir dermatoloğa görün. zaten sana antibiyotik vereceğini sanmıyorum. yaşından dolayı hormonal dengen ile alakalı bir durum. doğanın kanunu yani kısacası çoğumuzun o yaşlarda sivilceleri oldu. ama sakın başkalarının önerdiği krem,losyon vb ile cildini yorma. daha çok bozarsın yoksa. ama antibakteriyel ve antiseboroik sabunlar kullanabilirsin yan etkisiz dir onlar çünkü. kolay gelsin...

selam ben 19 yaşındayım 6-7 sene dir sivilce sorunum vardı 2 aydır tedavi görüryorum .bende sivilcelerimle oynadım yüzümde iz kaldı ama şimdi kullandım ilaçlar o izleri % 50 iyileştirdi .sana söylicem oynama oynarsan iz kalır yoksa kalmaz .alkisalkisalkis

Ya ama bu yaslardayz die cekmez zorunda diilz hepimz. dr.'a gidenlern cogu "Kremler losyonlar ise yaramıo sadece antibiyotikler ise yarıo icten kuruttugu icin." dio. benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…