İlköğretim Yorum ve Soruları Slayt

E

EU1

Ziyaretçi
kızlar strese girdim ödev hazırlamam gerek bu bır slayt odevı olacak adam hıc bır seyı begenmıyor cok ılgı cekıcı cok guzel bır konu bulmama gere ama bulamıyorum ne yapıcam begenmedıgı konuyu ızlmeıyor bıle kaldın dıyor dırek bu benım son senem kalmamam gerek bılgısayrdan dersınden kalmak ne kadar komık olur bana yardım eder mısınız ılgınc bır konu bulup onun slaytını yapmalıyım ((( yanlıs yere mı actım konuyu bılemıyorum kusuruma bakmayın))

canım ısallah guzel hazırlarsın...
bence dıkkat cekmek ıcın savaş yada aclık yada dogal afetlerle ılgılı...
odev hazırlayıp slaytlarlada butunlestırebılırsın...
basarılar...

Evet özellikle açlıkla ilgili çok güzel şeyler yapabilrisin. Şuan ülkemizde bulunan sorunlarıda yapabilirsin. Bir de ilginç resim bul renk tonları falan sade yaparsın süper olur.. :1rolleyes:

Son düzenleme:
Ben eğitim derslerin birinde deprem i seçmiştim.Hem karşındaki bilgileniyor hem de resimler videolar bir sürü kaynak sunabiliyorsun.Ayrıca ben resimler geçerken birde arka fondan müzik verdim baya güzeldi.Sende bu tarz birşeyler yapabilirsin.

aslında çok konu var..
mesala su tasarruflarla ilgili bir konuda olabilir...
yada küresel ısınma ile ilgili bir konuda olabilir....

kuzenimde darwinizmi hazırlamıştı slayt olarak çok güzel olmuştu darwinizmi çökertti çok farklı bakış açılarıyla sunum yaptı güzel olmuştu belki seninde işine yarar

illa toplumsal duyarlılık tarzı mı olcak
hoca nası bi hoca konuyu aşk olarak belirlesen belki dikkatini çekebilirsin ama böle şeylere müsaade etmiosa
konu ankara olabilir sokaklarda dolaşır ve hiç tanımadığın insanlara ankarayı sorarsın resimler çekersin falan
sunumunun adıda kimyonun karesinden ankara olur

illa toplumsal duyarlılık tarzı mı olcak
hoca nası bi hoca konuyu aşk olarak belirlesen belki dikkatini çekebilirsin ama böle şeylere müsaade etmiosa
konu ankara olabilir sokaklarda dolaşır ve hiç tanımadığın insanlara ankarayı sorarsın resimler çekersin falan
sunumunun adıda kimyonun karesinden ankara olur

aşk sevgi konularına cok karşı msj vermelıymıs salyt öyle dedi kabul etmem dersten cıkarsınız dedi senağlama

allah yardımcın olsun canım işin zor gibi inşallah çok güzel bir sunum yaparsın

gündem konularıyla alakalı şeyler çok işine yarar mesela..
Küresel ısınma,doğal afetler falan olabilir..Yada kriz,işşszlik konularını falan da işleyebilirsin..

Anladigim kadariyla hangi konu olursa olsun sadece ask ve sevgi falan olmicak degilmi?:uhm:

Bence Piskolojide cok ilginc olabilir, Insan piskolojisini slayt olarak yapamazmisin?:kahve:

Degisik olur kanimca....:nazar:

alkol ve madde bagimliliği ile ilgili bir sunum hazirlayabilirsin..

sunumda zararlarindan,tedavilerden,tedavi merkezlerinden,eski bagimlilarin yasadiklarindan bahsedebilirsin..

edebiyatı seviyorsan romanın gelişimini yazarları ile ve dönem akımları ile inceleyebilirsin...

tiyatro gelişimi de olabilir.

film endüstrisini baz alırsan çok materyal bulabilirsin.../yeşilçamın başlangıcı ve sonu mesela....aktör ve aktrisleri ile beraber....

diyetlerin iç yüzü veya diyet endüstrisi olabilir....

ya da edgar ellen poe veya virginia woolf gibi yazarların enteresan hayatları ve eserleri olabilir....

çocuk psikolojisi ve tv.......

çocuklardaki algılamayı azaltan etkenler......

edebiyatı seviyorsan romanın gelişimini yazarları ile ve dönem akımları ile inceleyebilirsin...

tiyatro gelişimi de olabilir.

film endüstrisini baz alırsan çok materyal bulabilirsin.../yeşilçamın başlangıcı ve sonu mesela....aktör ve aktrisleri ile beraber....

diyetlerin iç yüzü veya diyet endüstrisi olabilir....

ya da edgar ellen poe veya virginia woolf gibi yazarların enteresan hayatları ve eserleri olabilir....

çocuk psikolojisi ve tv.......

çocuklardaki algılamayı azaltan etkenler......

Evet benimde böyle bir ögretmenim vardı, bende edgar allan poe nın hayatı eserleri v.s gibi bir sunum hazırlamısdım, tabi öğretmen alışmış ordan burdan sağ soldan copy paste yapılmış sunumlara zannetmişdi ki bende öyle yaptım. Onun hayatıyla ilgili çok zor bir soru sormuşdu benim slyatımda bahsetmedigim, ve süper bir şekilde cevaplamışdım :1rolleyes:

Sana şunları öneriyim;

1. Kimsenin düşünemeyecegi ilginç bir konu bul, gündemde olan konular değil, yukarıdaki alıntı yaptıgım arkadaşın yazdıklarından fikir almaya çalış, insan psikolojisiyle ilgili konularda çok uygun olabilir üstelik bununla ilgili yasanmış gerçek hikayelerle ilgili örnekler paylaşabilirsin..

2. Asla ve asla konunu ne seçersen seç, google dan copy paste yapma, bunun yerine onlarca sitelerde araştır kendi fikirlerini katarak açıkla konuyu.

3. Lütfen ve lütfen türkçenin çok düzgün olmasına dikkat et..

4. Yapıcagın Slaytı p.point.ten yapcagını düşünüyorum. Bu yüzden;
Arka planlara koyucağın resimler, sembollar, yazı tipleri, geçişler, her şeyin orjinal olsun standart power pointte yada kullancagın programda olan hazır şeyler yada herkesin yaptıgı geçişler olmasın.

Gelelim kullanacagın resimlere, google ' ın öyle ilk sayfalarından buldugun resimleri degil, daha çok nadir bulunan değişik, hatta kendin kesip üzerinde oynamalar yaparak daha orjinal şekle sunulmuş resimleri kullanırsan daha farklı olur. Basit gif yapma programlarından da faydanalıp hareketli resimler yapabilrsin. Ama bu kadar detaya çok vaktim yok veya bu kadar uğrasamam dersen, yinede ve yinede slaytını standartlara uyarak hazırlama...

madem bilgisayar dersi o zaman konudan çok o programı iyice bilip bilmediğine göre değerlendirilmez mi.. konu ne alaka yani bilgisayar dersinde.. belli bi konu vermiyosa istediğini seçersin ne biliceksin hocanın ilgi alanına giricek konuları..power point sanırım yanlış anlamadıysam bahsettiğin slayt programı? konu versin o zaman allah allah ben böyle saçma şey duymadım yani ilgisini çekmeyen konu seçilince direkt kaldın demek de noluyo..beğendiği bi ünlü varsa onun hayatını ele alabilirsin bence, ben öyle yapmıştım ama bizim bilgisayar dersi 1. sınıftaydı o da var.. arkaya müzik de koydum audrey hepburn'ün hayatını ele aldım her sayfaya fotoğraflarını koydum altına da yazılar yazdım.. gayet de yüksek puan alıp geçtim.. bilgisayar dersinde konuya göre not vermek de neyin nesi..hocanla konuş bence kesin konu belirtsin değilse bırakmaya hiç hakkı yok programı bilip iyi kullandığın sürece!

Konular:
1- Istanbul tarihi mekanlari
2- Futbol (gelmis gecmis en heyecan verici maclar, pozisyonlar,efsane futbolcular, hocan erkekese ve bu onu emin ol cekecektir)
3- Suikaste ugramis devlet baskanlari
4- Dunyadaki harikalar, dogal guzellikler, deniz alti canlilar, manzaralari

madem bilgisayar dersi o zaman konudan çok o programı iyice bilip bilmediğine göre değerlendirilmez mi.. konu ne alaka yani bilgisayar dersinde.. belli bi konu vermiyosa istediğini seçersin ne biliceksin hocanın ilgi alanına giricek konuları..power point sanırım yanlış anlamadıysam bahsettiğin slayt programı? konu versin o zaman allah allah ben böyle saçma şey duymadım yani ilgisini çekmeyen konu seçilince direkt kaldın demek de noluyo..beğendiği bi ünlü varsa onun hayatını ele alabilirsin bence, ben öyle yapmıştım ama bizim bilgisayar dersi 1. sınıftaydı o da var.. arkaya müzik de koydum audrey hepburn'ün hayatını ele aldım her sayfaya fotoğraflarını koydum altına da yazılar yazdım.. gayet de yüksek puan alıp geçtim.. bilgisayar dersinde konuya göre not vermek de neyin nesi..hocanla konuş bence kesin konu belirtsin değilse bırakmaya hiç hakkı yok programı bilip iyi kullandığın sürece!

bu yaptıgımız 2 slayt olucak tatlım ılkı acemlıktı programı bılıp bılmedıgımızle ılılgı oldu konu cok onemlı degıldı şidmiki slayt daha profesyonel olmalıymış oyle dedı bu sefer konuya onem verıcem dedı burdakı herkesı etkıleyeceksınız dedı slaytınızı gorenler borva süper olmuş dıyecek dedı onemlı olan bilgi verip bırseylelr katmak ve super olmuş deditrebilmek dedi :):eek:

günümüzde tv de yayınlanan evlilik proglamları,sihirli diziler,vb gibi programların toplumsal hayata etkilerini sunabilirsin..
geçenlerde bir çocuğun sihirli dizi yüzünden psikolojisi bozulmuş

X