• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şizofreni ve darbe

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
bir insanın başına aldığı bir darbe sonucu şizofren olması mümkün mü hocam?

ayrıca size geçen gün şizofreni ile ilgili soru sormuştum. sözlümn dayısında ve anneannesinin yeğeninde varmış diye. meltem hanım bunu öğrendiğimden beri kendime gelemiyorum. çok korkuyorum. sürekli internetten araştırıyorum. bir sitede dayı,hala, teyze gibi akrabalarda varsa yüzde 5 ihtimal risk altındadır yazıyordu. korkudan sevincimi yaşayamıyorum. ben sözlümü 8 yıldır tanıyorum. herhangi bir şeyini görmedim ama şu anda bütün hareketlerini acaba diye izliyorum. kayınvalideme, kardeşlerine ki hepsini özellikle kayınvalidemi çok severdim sürekli bu gözle bakıyorum. kendimi geri çekiyorum bu nedenle aramız çok soğudu. söyleyemiyorum da aklımdakileri.

ne yapacağımı bilmiyorum.sözlüm 23 yaşında. 25e kadar özellikle risk varmış öyle okudum. ne önerirsiniz bana :(

bir insanın başına aldığı bir darbe sonucu şizofren olması mümkün mü hocam?

ayrıca size geçen gün şizofreni ile ilgili soru sormuştum. sözlümn dayısında ve anneannesinin yeğeninde varmış diye. meltem hanım bunu öğrendiğimden beri kendime gelemiyorum. çok korkuyorum. sürekli internetten araştırıyorum. bir sitede dayı,hala, teyze gibi akrabalarda varsa yüzde 5 ihtimal risk altındadır yazıyordu. korkudan sevincimi yaşayamıyorum. ben sözlümü 8 yıldır tanıyorum. herhangi bir şeyini görmedim ama şu anda bütün hareketlerini acaba diye izliyorum. kayınvalideme, kardeşlerine ki hepsini özellikle kayınvalidemi çok severdim sürekli bu gözle bakıyorum. kendimi geri çekiyorum bu nedenle aramız çok soğudu. söyleyemiyorum da aklımdakileri.

ne yapacağımı bilmiyorum.sözlüm 23 yaşında. 25e kadar özellikle risk varmış öyle okudum. ne önerirsiniz bana :([/QUO

Merhaba Die Katze, hayır, kafaya alınan darbe ile şizofren olunmaz.
Bu konuda bu kadar kuvvetli kaygılarınız varsa, yapacağınız şey, sözlünüz ile birlikte bir psikiyatra giderek risklerin değerlendirilmesi istemektir.
Probleme odaklanmayın, çözüme yönelin.

Back