Şizofreni hastası tanıdığınız varmı? lütfen yardım

bluemoon

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
340
31
298
öncelikle merhaba,direk konuya geçmek istiyorum.
birkaç gün önce çok yakın bir akrabama şizofren başlangıcı teşhisi konuldu daha yaşı çok genç, netten de araştırdım ama yaşanmışlık tecrübesi farklı olur diye düşündüm,ne yapmamız gerekiyor,geçici bir hastalıkmıdır yoksa ömür boyu bununla mı yaşamak zorunda bildiğininz iyi gelecek herhangi bir tedavi yöntemi varmı ,kısacası şizofrenle ilgili yaşanmış bütün bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

canim bizim yakin bi akrabimizda var bir kac senedir, söyle söyliyim gecici degil yani ömür boyu yasamak zorunda ama hap tedavisi var o onu sakinlestiriyo sanki yada söyle söyliyim nöbetlerini daha rahat atlatiyor onun icin ilaclarini muntazam kullanmasi gerekiyor aksi takdirde agir nöbet geciriyolar oda zaten ancak hastanede düzeliyo, bu hastalar o nöbet halindeyken gercekle hayali birbirinden ayirt edemiyorlar cok zor bi durum gercekten Allah yakinlarina sabir versin, ha bide asosyal olmaya cok egilimliler onu sosyal olmaya tesvik etmelisiniz ,
benim bildigim kisi ilk nöbeini cok ama cok agir gecirmisti kimseyle konusmuyo ve cok korkmus gibi deli gibi etrafina bakiyordu sonra herkese ken kimsin niye eldin beni cehennememi götüreceksin falan derdi coook korkardi, aciz aciz bakardi, onu yerinden kimse kaldiramadi ancak ve ancak ambulans cagrildi ambulansla ruh ve sinir hastanesine yatirildi orada uzun bi tedavi altina alindi sonra düzelmis gibiydi eve geldi herkesi taniyordu ama haplarini bi süre sonra gizli gizli yutmamaya baslamis ve ardindan yine nöbet gecirdi bu böyle devam ediyo yanindakilerin cok anlayisli olmalari gerekiyor sonucda elinde olmadigini bilin bide ilaclarini kullaniyormu diye siki takip edilmesi lazim normal gündelik hayatina devam ediyorlar ama biraz süpheci davraniyolar herkesin ona zarar verecegini saniyolar devamli telkinde bulunmaniz gerekiyo falan öyle Allah yardimciniz olsun canim

benımde eşimde sorun var ben 14 yıllık evlı bayanım ama eşim 2aydır bana çok eziyet edıyor çok şüpheci ve sinirli oldu bizim evde 2kişi nin kaldıgını.onların benım sevgılım oldugunu.söyleyip adam arıyor.gec yarısı polıi çagırıp eşimin dostlarını yakaldım gelın alın diyor.polısler arıyor ama kimse yok 3kez yaptı bunu.kendı kendine kim var çıkın ordan diyor.şömüneyi gece 4de yaktırıp içinde adamlar oldugunu gördüğünü.saklandıkalrını söylüyor.biz kimse yok dedikçe bizi inandırmaya çalışıyor.bana kim o adamlar 2 yıldır aynı evde yaşıyorsunuz diyor.belindeki silahla benı tehdit ediyor söyle yoksa vurcam seni diyor.hayatım tehlikede. karakola gıdıp benden şikayetçi oldu buyazdıkalrımı ıfadesınde kullandı çok zor durumda kaldım.rezil oldum neyapcagımı şaşırdım.allah rızası için yardım edın konyada oturuyoruz bu anlattıklarının asla dogru olması mümkün deyıl evimizde köpeklerimiz var saldırganlar kimseyı yanımıza yanaştırmalarki ama doktora gitmeyede razı edemedık evımıze yabancının gırmesı mümkün deyıl sonra adamların onu öldürecegini benım onu zehirliğiyecegını söylüyor bana o...kahp.. dıor herkesın yanında :insanların içinde küçük düşürüyor kimsenın yüzüne bakamaz oldum.gerçi kimse ona inanmıyor ama ben nasıl davranacagımı şaşırdım.birilerinin onu takip ettiğinisölüyor.cinleri görüyor dedıler hocaya gıttık değişmedi.doktora götüremedık eşimin aılesı ve benı dınlemıyor.siz nıe bana inanmıyorsunuz görüyorum seslerını bile duyyom dıor.şaştık kaldık allah rızası için yardım edın evde kavga edıyoz dıe eşimin aılesının yanında kalıyoruz..gündüzleri gidip köpekelrımızı doyurup geliyoruz.10köpgimiz var bizim evimize kimse giremez asla.sokmazlar zaten. bır yol gösterin neolursunuz.cevabınızı beklıyorum acil yardım

söylediklerin aynı şizofren hastasının yaptıklarına benziyo bir doktora götürebilseniz çok iyi olur ,eğer hastaysa acil ilaç kullanması gerekiyor kullanmazsa tehlikeli olabiliyomuş,seni tehdit etmesi hiç iyi değil,doktora eşin gitmiyosa sen git anlat belki bir çözüm yolu söyler ama ihmal etme bence

Bir tanıdığımda var bu rahatsızlık fakat şizofrenin çok fazla çeşitleri var bununla yıllarca yaşayan insanlar var belirti vermiyorlar hepsinde hayali insanlar yok yani başka insanları görmüyor

Evet ömür boyu ne yazıkki bu hastalıkla yaşamak zorunda ilaçlarla kontrol altına alınıyor ve o insanın iş hayatıda bitiyor genelde.Fakat tanıdığımız bir prof.vardı şizofren hastası işinin başındaydı.:44:

çok iyi bir dr.a gitmeli teşhisi çok iyi konmalı.Çok geçmiş olsun .

yukarda eşim hastamı diye yazan arkadaşın eşi ya şizofren yada 3 harfli (adını anmak istemediğim ) kişiler musallat oldu .Allah şifa versin inşallah zor bir durum.

benim tanıdığımda kendi kendine konuşuyo ama o başlangıç aşamasındaymış. tam teşhis konmamış 6 ay geçmsi gerekiyomuş tam teşhis için inşallah iyileşir.birde arada bir anlamsız davranıyo durup dururken herhangi birşeyi yırtıp kırabiliyo,onun haricinde gayet normal görünüyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…