Abim yıllardır şizofreni hastası uzun zamandır onunla mücadele etmeye iyi olmasını sağlamaya ugrasıyoruz başımıza gelmeyen rezil olmadıgımız gün kavga etmediğimiz aksam olmadı yaşım 21 fakat 20 senedir ugrasıyomuscasına yoruldum ilaçlar tedaviler hiçbiri yeterince iyi gelmedi yaşadığımız seylerin hangisini anlatabilirim bilmiyorum ve utanmadan edemiyorum buraya yazmamın sebebi son çare olarak gördüğümüz hastaneye yatırma fikri ve ben bunun ne kadar doğru yada iyi olcagını bilmiyorum kötü koşullarla daha kötü olmasından vicdanımın hiç susmamaasından endişeliyim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Şizofreni hastası abimle daha fazla mücadele edemiyorum
- Konu Sahibi Kainattan
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 8 Mart 2013
- 600
- 194
- 303
Allah yardımcınız olsun öncelikle. Sizlere zor olduğu gibi kardeşiniz için de çok zor belki de anlayamayacağınız kadar çok. Aile hep böyle zor günler için vardır yanında olur elinden geleni yapar. Ama sizin de yapacağınız birşey kalmamışsa eğer bir gün daha kötü ihtimallerin olmaması için hastane düşüncesi yatkın geldi bana. Belki doktorları değiştirebilir daha iyi merkezlere gidebilirsiniz.
- 17 Ocak 2013
- 387
- 353
- 123
- 5 Ağustos 2016
- 141
- 79
- 13
- 34
Çok kötüyse kontrolden çıktıysa en mantıklısı bu olacaktır evde sizede zarar verebilir bence evde kalması senin vicdanını rahatsız etmeli çünkü hastanede kontrol altında oluyorlar evet zor bi tedavisi var aşamalar kolay değil ama bu da bi hastalık neticede kendine yada size zarar vermemesi önemli olan
Abim ilk konulduğun da hastaneye kısa bir süreliğine yattı fakat ozamanlardaki durumu klasik bir şizofreniden daha ağır ve tamamen kopuktu halisünasyon karla yasayıp kendisinin izlendiğine bile inandığı bi dönemdi yattığı ilk dönem ağır olduğu için hastane ona da iyi gelmedi sonrasında 6 yıl kadardır evde mücadele ediyoruz evet o halinden daha iyi ilaçlarını içtiğinde en azından fakat kalan Zaman'larda herşey başa dönmüş gibi ailem hastaneyi son çare olarak gördü hep aslında bende fakat daha fazla geriye gitmesinden iki şekildede korkuyorum hastanenın yorumları ne iyi ne kötü İzmir'de oldugum için Manisa ya sevk ediyorlar ve duyumlarım beni allak bullak ediyor
Çok kötüyse kontrolden çıktıysa en mantıklısı bu olacaktır evde sizede zarar verebilir bence evde kalması senin vicdanını rahatsız etmeli çünkü hastanede kontrol altında oluyorlar evet zor bi tedavisi var aşamalar kolay değil ama bu da bi hastalık neticede kendine yada size zarar vermemesi önemli olan
Ve kendisi hastaneye yatmayı asla kabul etmiyor
- 5 Ağustos 2016
- 141
- 79
- 13
- 34
Manisada bi tanıdığımız tedavi gördü şimdi çok iyi evet ortam kötü tedavi zor elektirik falan ama en son ççare buysa bence bi süre deneyinVe kendisi hastaneye yatmayı asla kabul etmiyor
- 17 Ocak 2013
- 387
- 353
- 123
Bak ben manisada oturuyorum hastahane hakkinda ne djydun bilmiyorum ama hastahanede cok guzel bakiyorlar bizde ablami yatirdik ablam 1 hafta kaldi daha iyi oldu ve cikardik ama agresiflesti kalmak istemedi bizi ozledigini uyuyamadigini soyledi bizzde cikarttik.Abim ilk konulduğun da hastaneye kısa bir süreliğine yattı fakat ozamanlardaki durumu klasik bir şizofreniden daha ağır ve tamamen kopuktu halisünasyon karla yasayıp kendisinin izlendiğine bile inandığı bi dönemdi yattığı ilk dönem ağır olduğu için hastane ona da iyi gelmedi sonrasında 6 yıl kadardır evde mücadele ediyoruz evet o halinden daha iyi ilaçlarını içtiğinde en azından fakat kalan Zaman'larda herşey başa dönmüş gibi ailem hastaneyi son çare olarak gördü hep aslında bende fakat daha fazla geriye gitmesinden iki şekildede korkuyorum hastanenın yorumları ne iyi ne kötü İzmir'de oldugum için Manisa ya sevk ediyorlar ve duyumlarım beni allak bullak ediyor
Bak ben manisada oturuyorum hastahane hakkinda ne djydun bilmiyorum ama hastahanede cok guzel bakiyorlar bizde ablami yatirdik ablam 1 hafta kaldi daha iyi oldu ve cikardik ama agresiflesti kalmak istemedi bizi ozledigini uyuyamadigini soyledi bizzde cikarttik.
Şartları iyi deniliyor fakat abim zorla yatırılıcagı için bu endişem ablanız karşı cıkmısmıydı hastaneye ben ikna edemiyorum Nasıl basacıkabilirim bilinçsiz bi durumdayım
- 17 Ocak 2013
- 387
- 353
- 123
Ablam karsi cikacak durumda degildi agzina lokma koymadigi su icmedigi 1 hafta olmustu ne konusuyordu ne yuzumuze bakiyordu oyle sabit bir noktaya bakiyordu ve benim ablam anneydi 3 yasinda oglu vardi hastahaneye yatirdigimizda ve oglunu demir parmaakliklar arkasindan goruyordu cok zor gunler gecirdik bizde sizi cok iyi anliyorum hastahane kapisinda ruh ve sinir hastaliklari yaziyor ya cok etkileniyorlar o yazidan ve ruhlarin varligina inaniyorlar ablam kendindeykende hastahaneye kontrole gittigimiz zaman istemiyordu ruhlar beynime giriyor sesler var beynimde surekli konusuyor diyordu o yuzden hastahaneye gitmek istemiyordu ben onu ilac alicaz donucez diye goturuyordum zor ikna ediyordum allaha sukur bu aralar cok iyi ilaclari iyi geliyor insallah abinizde cok iyi olur ablam gibi hastahaneye goturun mutlaka ama uzun sureli birakmayin ve hastahanede kaldigi surece ziyaret edin kendini yanliz hissettirmeyin surekli sizden guc almali.Şartları iyi deniliyor fakat abim zorla yatırılıcagı için bu endişem ablanız karşı cıkmısmıydı hastaneye ben ikna edemiyorum Nasıl basacıkabilirim bilinçsiz bi durumdayım
- 20 Mayıs 2016
- 1.411
- 3.054
- 83
Hastaneye yatırmak en mantıklı olan Bu durumda şizofreni hastalarının ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsundur hem kendine hem aileye hemde çevreye karşı ilaçlarla bile zor kontrol altında tutuyorsanız Zaman'ı gelmiştir geçiyor bile sizde ziyaret edin ama sakın çıkarım beni diye size ağlamalarına acındırmalarına inanmayın şizofrenler çok zeki insanlardır unutmayın
- 17 Ocak 2013
- 387
- 353
- 123
Ben kesinlikle size katilmiyorum benim ablam kac yildir sizofren ama hadtahanede sadece bir hafta yatti eger hastahanede uzun sureli yatirsaydik daha kotuye gidecekti biz ablami ilgi sevgi ile sakinlestirdik oyle iyi olduHastaneye yatırmak en mantıklı olan Bu durumda şizofreni hastalarının ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsundur hem kendine hem aileye hemde çevreye karşı ilaçlarla bile zor kontrol altında tutuyorsanız Zaman'ı gelmiştir geçiyor bile sizde ziyaret edin ama sakın çıkarım beni diye size ağlamalarına acındırmalarına inanmayın şizofrenler çok zeki insanlardır unutmayın
Abim yıllardır şizofreni hastası uzun zamandır onunla mücadele etmeye iyi olmasını sağlamaya ugrasıyoruz başımıza gelmeyen rezil olmadıgımız gün kavga etmediğimiz aksam olmadı yaşım 21 fakat 20 senedir ugrasıyomuscasına yoruldum ilaçlar tedaviler hiçbiri yeterince iyi gelmedi yaşadığımız seylerin hangisini anlatabilirim bilmiyorum ve utanmadan edemiyorum buraya yazmamın sebebi son çare olarak gördüğümüz hastaneye yatırma fikri ve ben bunun ne kadar doğru yada iyi olcagını bilmiyorum kötü koşullarla daha kötü olmasından vicdanımın hiç susmamaasından endişeliyim
Öncelikle gerçekten çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Ben 18 yaşındayım. Abim 22 yaşında. Benim abim de yıllardır psikolojik açıdan rahatsız. İlk başlarda okb tanısı koyuldu. İlaçları kullandı ama hiçbir şekilde faydası olmadı gün geçtikçe daha da kötü oldu. Aradan yıllar gecti biz tabi doktorlara götürmeye devam ediyoruz ama devlet hastanesi doktorları bir hastaya şizofreni tanısı koyabilecek kadar hastayla vakit geçirdiklerini düşünmüyorum ve dediğim gibi her gittiğimiz doktor ayni tarz ilaclari yazip yazıp gönderdi. Okb dedi. Son gittiğimiz psikiyatri uzmanımız abime şizofreni tanısı koydu. Bu tanı ne kadar doğru bilmiyorum. İnternetten arastirmalarim ve onun şüpheci düşünceleri saldırganlıkları doğrultusunda birazcık kafa yorunca bana da doğru bir tanı gibi geliyor. Ki benim abim de ilaçları aklı esince iciyo bazen alkol almak için bırakıyor. Biz de gerçekten yıllardır her şeyi denedik. Baş vurmadığımız yol kalmadı. Evde kavgasız hiçbir gün olmuyordu. Abim artık anneme babama şiddet uygulamaya başladı. İş çığrından çıktı. İlerleyen zamanlarda annemin üstüne daha fazla gelmeye kadını daha fazla dövmeye kollarını bacaklarını yüzünü gözünü morartmaya başladı. O da tedaviyi kabul etmiyordu. Anneme ve babama özellikle anneme o şekilde davranmasi yeri geldiğinde bana da dayanamıyordum artık. Benim psikolojim bozulma yolundaydı. Sürekli sinir krizleri geçirmeye başladım. Ben de artık tedaviye başladım. Doktor artık sadece kendini düşün dedi bana. Tabi ki bu hiç mümkün değil. Annem gözümün önünde dayak yerken ben kendimi düşünemezdim yani. Annemi de aldim ve karakolda şikayette bulunduk. Uzaklaştırma talep ettik. 1 hafta sonra zaten mahkeme kararı çıktı. 2 ay uzaklaştırma verildi abime. Yatmak dahil tedavisinin sağlanmasına karar verildi. Ben tabi ki size bunu yapın demiyorum. Belki sizin abinizle benim abimin durumu farklıdır. Ama benim abim yeri geldiğinde aşırı mantıklı konuşabilen aşırı mantıklı düşünebilen bir insan. Biz bilinci yerinde olduğu için böyle bir şey yaptık. Lütfen çıkmaza girmeyin. Kendinizi suçlamayın. Bazen insalar aile sevgi ilaç olamıyor ne yazık ki. Evet yine o siziniz canınız ciğeriniz ama farkındaysanız bu psikiyatrinin en ağır hastalıklarından birisi. İlaç tedavisi gerekiyorsa ilaçları kullanmalı. Yine iyiliği için yapacaksınız kötülüğü için değil. Ama sizin ve diğer aile üyelerinin çok dik bir şekilde kararlı durması gerek. Allahım en kısa zamanda ona şifa size de sabır verir inşallah.
- 20 Mayıs 2016
- 1.411
- 3.054
- 83
Bakın ben hayatımda 5 tane şizofreni hastası takip ettim şimdi bunları burada söylemek ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama gerçekleri bilip bu doğrultuda hareket etmek gerek. Hastalardan biri 37 yaşında bir kadındı kocasını öldürdü keserek hemde dilim dilim küp küp doğrayarak ve bu kadının aşırı saldırganlık huyu yoktu. Neden yaptığı sorulduğunda ben Koç kestim adaklık dedi. Kocasının öldüğüne inanmadı ama Adam doğranmış halde evin derin donduruncusundan çıktı paketlenmiş Etler olarak yıl 2012! Yine bir şizofren hastası erkek yaşı 31 anne ve babasıyla yaşıyor babası kanser hastası fakat bu şizofren hastası annesinin babasını ilaçlarla yemeklerle zehirlendiğini iddia ediyor kendi ilaçlarını asla annesin elinden içmiyor çünkü onu da zehirlediğine inanıyor yemeklerini bile yemiyor annesinin ve kadına şiddet uyguluyor ölümle tehdit ediyor. Ben oradan ayrıldıktan 1 yıl sonra doktor arkadaşımla konuşurken söylüyor babası ölmüş Ada'm da babamı öldürdün diye annesini öldürmüş yıl 2015! Diğer hastalardan çok şükür böyle bişey duymadık yaşamadık ama onlarda da şiddet tehdit her zaman vardı. Şizofreni tehlikeli bir hastalıktır. Bir annenin oğlundan korktuğu için yastığının altında bıçakla uyuduğunu biliyorum mesela. Her zaman olacak demiyorum elbette ama şizofreni hastalarının muntazam bir tedavi görmesi gerekiyor ilaçlarını saatli ve yeterli alması gerekiyor. Aileler genelde kıyamıyorlar haklılarda anlıyorum ama kontrol altına alınabilecek bir şizofreniyi evde tutalım aman içmesin bugün ilaçlarını sakin Nasıl olsa diye diye çığırından çıkan bir şizofreniye dönüştürüyorlar malesef aileler bu konuda aşırı bilinçsiz ve duygusal yaklaşıyorlar hepinize güç temenni ediyorumBen kesinlikle size katilmiyorum benim ablam kac yildir sizofren ama hadtahanede sadece bir hafta yatti eger hastahanede uzun sureli yatirsaydik daha kotuye gidecekti biz ablami ilgi sevgi ile sakinlestirdik oyle iyi oldu