• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofreni Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Ben de güncelleme yapayım posta.Babam 4 yıl önce yakalanmıştı hastalığa.Bu süreçte 3 ay hastanede yattı.En son elektroşok tedavisine olumlu yanıt verdi,toparladı ve hastaneden çıktı.Bu dort sene içerisinde ilaçlarını başta ilaçlarını düzenli kullanıyordu.Sonrasında ilaçlar çok uyku yapıyor,çalısmamı engelliyor diye bırakmış malesef 🤦🏻‍♀️ Bu arada bizde genetik akıl sağlığı sorunu var malesef.Halam da son iki senedir iyice kötüleşmişti.Son bir yıl içinde iki kez hastaneye yattı.Babam halamın o halini görünce yemeden içmeden kesilmiş.Ve bir gün yeniden paranoyaları başlamış ve beni hastaneye yatırın ben iyi değilim demiş.Acile gotürmüşler.Doktor halamın da yattığını ve hastalığın genetik olduğunu duyunca yatırmış babamı.Şuan hastanede yatıyor.Ne kadar kalacak belli değil.İlaç tedavisi yanıt vermezse son çare olarak yeniden elektroşok uygulayacaklarmış.Bipolar ya da şizofren farketmeksizin en önemli şeyin ilaçları düzenli kullanmak olduğunu dusunuyorum.Birakildigi anda tekrarlıyor malesef.

Back