ben bu hastalığı atlatan biri olarak yazıyorum.
Bu hastalığı atlatmak diye bir şey yok şunu bir kafanıza sokun artık yeter ya. Tamam iyileşmek istiyorsunuz o halde ilaçlarınızı kullanıp düzenli doktora gideceksiniz. Benimde kronik alerjim var ve eğer takip etmezsem kan değerlerimde düşüyor. Bir kere doktora gittim tamam artık kan değerlerim düşmez diyemiyorum veya alerjim geçer diyemiyorum. Ömür boyu doktora gideceğim ve sürekli ilaçlarımı kullanacağım bu kadar basit
atlatan diyorum çünkü literatürde bu hastalığın ömür boyu süreceği yazıyor.
Eee yazıyor işte daha ne atlattım filan diyorsunuz. Kitapta yazıyor, doktor söylüyor siz daha mı iyi bileceksiniz?
çevremdekilere yardım etmeye çalışıyorum ama bu hastalıkla manipüle edilmiş kişilerde yardım etmek çok zor. öncelikle kişinin kendi istemesi önemli.çünkü hastalık öncesini sağlıklı bir şekilde hatırlamıyorsunuz.
ben maymunu oynadım.insanlar kaçta uyuyor kaçta uyanıyor ne zaman yemek yiyor kişisel bakımlarını ne kadar arayla yapıyorlar.
Bununla bir sonraki cümlelerin bağlantısı yok bunuda diyeyim. Neyse normal zaten bu şekilde olayları anlatmanız.
lisans eğitimim olduğu için hidrolik sistem bi spor salonunda işe girdim.beden yorgunluğu gerçekten çok iyi geliyor üstelik bu dönemde düzenli ilaç kullanıyordum.
Düzenli kullanılan ilaçlar ve doktor kontrollerinin yanında bu tip aktiviteler iyi gelecektir elbette.
sanırım 3-4 aylık antrenörlükten sonra ilaçları bıraktım.
İyi b.. yedin...
kendi spor salonumu açtım.2 ayda 1 kez doktorumla görüştüm.
Doktor ne kadar görüşeceksin derse o kadar görüşürsün kafana göre uyduramazsın ooofff
antidepresanlar kanser yapıyor arkadaşlar malesef bunu tecrübe ettim.9 yıldır sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ediyorum
Hıhı aynen inandık
. 9 yıldır sağlıklısın ve sürekli ilaç kullanmana rağmen nasıl kanser olmadıysan artık. Ha belkide kanser yapmıyordur kafandan uydurmuşsundur ne dersin???
ama bu risk altında olmadığım anlamına gelmiyor.
herhangibir atak geçirdiğimde en yakın acile gidip norodol+akineton ampul vurdurmam gerektiği ve ertesi gün doktoruma ulaşmam gerektiğini bilerek yaşıyorum.
Zaten atak geçirdiğin zaman kolundan tutar götürürler otobüse bineyim gideyim diyecek kadar bir şeylerin farkında olmazsın
. Ha birde hangi iğneyi vuracağına doktor karar verir
ve bu benim şansım olsa gerek hastalığım boyunca ne zaman fısıltı ve tv ekranı yada sokaktaki insanların dialoglarını sanrı olarak yaşasam ilk işim acile gitmek oluyordu.ve doktor açısından gerçekten çok şanslıydım…Allah ondan razı olsun.hasta kişiler kendileri dahil herkesden korkabiliyor ve kendi dahil herkesi tehdit olarak algılayabiliyor.çayı karıştırdığı yönden tutun çay kaşığını koyduğu yöne kadar her hareket,istisnasız her hareketin bir anlamı bir içeriği var.
Bu şekilde farkında olman iyi ve hemen doktora gitmen bak bunu desteklerim
eğer güvenlerini kazanabilirseniz ki bu çok önemli emin olun size açılacaklar ve yardımınızı kabul edecekler.
Bu biraz zorda neyse haklısın bunada bir şey diyemiyorum.
yada ne zaman kötü hissetseler sizi bulacaklar.yüzlerce sayfa kitap çıkar bu konudan.Rabbim düşmanımın başına bile vermesin.varsa yakınınız şifa diliyorum
Amin. Size de çok geçmiş olsun inşallah ömrümüz boyunca hafif geçirirsiniz rahatsızlığınızı ve sosyal, iş, ev hayatınız bundan en az düzeyde etkilenir.