- 11 Temmuz 2015
- 989
- 1.445
- 113
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kabul etmedigi insanlara hep mesafelidirler mesela hic istemedikleri insanin yuzune hersey gulluk gulistanlik davranir arkasini doner dusman olur ufacik seyleri dusmanliktan sayardi nekadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar gozlerinde hep bi dehsete dusurucu bakis oluyor
Birde gun icinde anlattiklarini takip edin abarti hep vardir konusurken ellerini kullanirlar parmaklari el ayalarina paralel dik tutarlar ve serce parmaklari diger parmaklardan hep biraz yukardadir karsidakini dinlerken isaret parmaklari genelde sakaklarinda olur adapte olamazlar cunku
günlük hayatınızı sekteye uğratacak düzeyde bir probleminiz var ise lütfen bir uzmana başvurun şizofreni veya başka bir ruhsal hastalığınız var ise hem burada zaman kaybetmezsiniz hem de yersiz kaygılar edinmezsiniz sevgiyle kalın..Yani bende evdekilerle arkadaslarımla iletişim kuramıyorum cekingenim duygu değişimi cabuk yasıyorum ve sizin burfa bahsettiğiniz bazı şeylerde oluyo zaman zaman ama halüsinasyon flan görmüyorum.. üstelik kendimi de gıdıklayamadım
olabilir mi böyle bişey bende de
Amin bende de panik atak var Rabbim herkese şifa versin zor ruh hastalığı.Grip olsan ilaci belli ruh hastalığının tedavisi zor.bende maj depresyon supheli hastayim Allah hepimize sifa versin insallah
allah sifanızı versinBen sizofreni hastasiyim foruma yeni uye oldum benm gibiler varsa bi grup kurulsa watsapp grubu grup terapisi gibi ișlese guzel olmazmi bu hastaligi cekenlerden destek bekliyorum
Rahmetli dedem,onun annesi hasta imiş.Dedemin annesine köyde deli derlermiş.Dedem senelerce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yatmış.Ben onu hep kendi kendine konuşan bir adam olarak hatırlıyorum.Halam da hasta gençliğinde altı ay hastanede yatmış.Şuan tekrardan ilaç kullanıyor.Bu halamın üç çocuğu da hasta.Biri bipolar diğer ikisi şizofren.Diger halamın iki çocugu hasta.Ki biri ağır şizofren.En son geçen yaz babaannemin vefatiyla babam rahatsızlandı.Teshis paranoid şizofren.İntihar etmeye kalktı.İki ay hastanede yattı ilaç tedavisi kar etmedi.En son elektroşok tedavisi ile toparladı.Şuan hala ilaç kullanıyor.Bir gün aksatsa hemen anlıyoruz konuşmalarından.Babamin belirtileri şöyleydi;telefonlarinin dinlediğini söylüyordu,eve gelen misafirler için onlar polis beni hapse atacaklar diyordu.Takip edildiğini düşünüyordu.Uzun yol şoförü ve bir anda araba sürmeyi unutmuş,hatta yolda az daha kazaya sebep oluyormuş.Sonrasinda araba kullanmaktan korkuyordu.Halusinasyonlar görüyordu ancak ne gördüğünü anlatmıyordu çünkü çok ketum biridir.Hic borcu olmamasına rağmen çok yüksek meblada borcu olduğunu söylüyordu ki banka borcu olmadığını söylemesine rağmen inanmıyordu.Evde çırılçıplak gezmeye başlamıştı ki kendisi inanılmaz dindar birisidir.Çok afedersiniz çıplak şekilde balkona çıkmaya çalışıyordu.Hatirlayabildiklerim bunlar.Allah bu şekilde hastası olanlara yardım etsin,sifa versin.Bizlere de akıl sağlığı bağışlasın.Her şeyin başı sağlık.O olmadan mal mülkün hiçbir değeri yok
Açikcasi farklarini çok bilmiyorum doktorlarin koyduğu teşhis böyleydi bizim ailede.Ancak bizim bipolar hastamizda halusinasyon yoktu.Sadece duygularını kontrol edemiyor.Yani sevinince çıldıracak kadar aşırı seviniyor yerinde duramıyor uyuyamıyor.Üzülünce ağzını bıçak açmıyor,hic konuşmuyor.İntihara bakabilmek ihtimali var bu halinin.Şizofren hastalarimizdaki en belirgin sey halusinasyonlar ve herkesi kendine düşman sanması.İzlendigini düşünmesi ve yaşadığı dünyanın gercekliignden kopması.Mesela babam atak geçirirken kendisini darbe döneminde sanıyordu,darbe oldu evden çıkmayın falan diyorduMerhaba, şizofren ve bipolar arasındaki fark nedir? Merak ettim de
bildiğim kadarıyla şizofrenler sanrılar görüyor olmayan sesler duyuyor ve olmayan şeyler görüyorlar. bipolarlarda böyle şeyler yok sadece edönem dönem farklı hisleri oluyor gabliba. ama emin değilim yine bir araştırınMerhaba, şizofren ve bipolar arasındaki fark nedir? Merak ettim de
canım benim aile dizimi regresyon falan belli ki işe yaramamış, bence bir terapiste gitmelisin bu işin ilmini okumuş bilişsel terapi yapabilecek birine yoksa aile dizimleriyle geçmiyor. ben panik atak geçirmiştimhiçbirşeyim kalmadı ama alanında uzman bu işi bilimsel olarak yapanlardan aldım.Bense delirme korkusu ve şizofren olma korkusu var. Şimdi bu yazıyı okudum acaba şizofrenmiyim demeye başladım beni kıran üzenleri kafama çok takıyorum. Son 1 yılda bütün arkadaşlarımla aram bozuldu ( gerçi durduk yere değil dedikodular yüzünden falan) çok kilo aldım hareketsiz yaşıyorum aynalara küsüm. Bazen ağzımda acı bi tat oluyor mentollü gibi oluyor. Ağız tadı değişikliği olur yazıyor. Arada karabasan oluyorum. Doktoruma şizofreni olmuş olabilirmiyim dediğimde bana şizofren olan bi insanın bunu kabul etmeyeceğini söyledi. Anksiyete için Aile dizimi terapileri regresyon vs terapilerine gittim oralarda da yok varlık etkisi negatif enerji falan çıktı bu sefer bunları kafaya taktım anksiyetem panik atağım arttı. Sürekli kötü bişeyler olcakmış hissi var kaybetme korkum çok var öyle uyanıkken bişiler görmüyorum ama gözümde sürekli siyah bi nokta var o sayılırmı? şizofrensem şizofren olduğumu nasıl anlarım? Teşhisim yaygın anksiyete bozukluğu panik atak ve depresyon eklendi son 6 ayda. Şimdi yine şizofrenmiyim korkusu sardı
Bense delirme korkusu ve şizofren olma korkusu var. Şimdi bu yazıyı okudum acaba şizofrenmiyim demeye başladım beni kıran üzenleri kafama çok takıyorum. Son 1 yılda bütün arkadaşlarımla aram bozuldu ( gerçi durduk yere değil dedikodular yüzünden falan) çok kilo aldım hareketsiz yaşıyorum aynalara küsüm. Bazen ağzımda acı bi tat oluyor mentollü gibi oluyor. Ağız tadı değişikliği olur yazıyor. Arada karabasan oluyorum. Doktoruma şizofreni olmuş olabilirmiyim dediğimde bana şizofren olan bi insanın bunu kabul etmeyeceğini söyledi. Anksiyete için Aile dizimi terapileri regresyon vs terapilerine gittim oralarda da yok varlık etkisi negatif enerji falan çıktı bu sefer bunları kafaya taktım anksiyetem panik atağım arttı. Sürekli kötü bişeyler olcakmış hissi var kaybetme korkum çok var öyle uyanıkken bişiler görmüyorum ama gözümde sürekli siyah bi nokta var o sayılırmı? şizofrensem şizofren olduğumu nasıl anlarım? Teşhisim yaygın anksiyete bozukluğu panik atak ve depresyon eklendi son 6 ayda. Şimdi yine şizofrenmiyim korkusu sardı