• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofreni geçmişli yakını olanlar,bu benim için çok önemli

ilknurum28

oyunun adı 'HaYaT' !!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
1.179
2
46
Kastamonu
mrb arkadaşlar... desteğinize ihtiyacım var. 1 buçuk senelik evliyim.. eşim önceden şizofreni tedavizi görmüş. yaklaşık4 sene çnce.daha sonra tedaviyi bırakmış.fakat şu an yine o kadar sinirliki anlatamam.normalde çok ii ama sinirlenince kendisini kaybedyo.. bu şiddete kadar varabiliyo yani.. ilk evlendiğimizde şiddet vardı ama artı yok kontrol etmek istiyo kendisini ki ediyoda...ama yinede bu illet peşimizi bırakmıyo.. sizce eşime nasıl davranmalıyım onu çok seviyorum...tekrar tedaviyede başlamak istemiyo... benimle aynı şeyi yaşayanlar var mı ?

Bizim bir akrabamız şizofreni hastası, ama %70 özürlü kategorisinde..
Siz daha önce farketmediyseniz ileri safhalarda değildir,
tedavi için kesinlikle ikna edin, üstüne gitmeden çaktırmadan bişeyler yapmalısnız
Çünkü ilerliyor diye duymuştum, sabırlı olun herşeyden önce

Bizim bir akrabamız şizofreni hastası, ama %70 özürlü kategorisinde..
Siz daha önce farketmediyseniz ileri safhalarda değildir,
tedavi için kesinlikle ikna edin, üstüne gitmeden çaktırmadan bişeyler yapmalısnız
Çünkü ilerliyor diye duymuştum, sabırlı olun herşeyden önce

tşk ederm öncelikle cvp yazdğnz için... ikna etmeye çalşyorm ama nafile.. sabırlı olmaya çalşyorm hemde çok ve çokta üzülüyorm çoğu kez evi terketmeye çalştm yarı yoldan döndüm ki o kendisine gelyo eşim hatasının farkına varyo sabırda bi yere kadar olıuyo yanii... onu çok sevdiğim için sabredyorm zaten ..öyleki ben ailemden uzaktaym başka memlekette kimsem yok burda ...o da çok etkiliyo beni şayet ailem yada akrabalarm yanımda olsaydı çoktan evi terketmiştim boşanmıuştm belkide çok farklı...allahm kimseye bu duyguyu yaşatmasın kimseye...

tşk ederm öncelikle cvp yazdğnz için... ikna etmeye çalşyorm ama nafile.. sabırlı olmaya çalşyorm hemde çok ve çokta üzülüyorm çoğu kez evi terketmeye çalştm yarı yoldan döndüm ki o kendisine gelyo eşim hatasının farkına varyo sabırda bi yere kadar olıuyo yanii... onu çok sevdiğim için sabredyorm zaten ..öyleki ben ailemden uzaktaym başka memlekette kimsem yok burda ...o da çok etkiliyo beni şayet ailem yada akrabalarm yanımda olsaydı çoktan evi terketmiştim boşanmıuştm belkide çok farklı...allahm kimseye bu duyguyu yaşatmasın kimseye...

Rica ederim ne demek, keşke daha çok yardımcı olabilsem ama anladığım kadarıyla bizim akrabaya göre daha normal eşiniz.
Eşinizin ailesi nerede? Onlardan yardım isteseneiz..
Yani bilemedim ne yapsanız..
Önce sebebini sorun neden gitmek istemediğini, merak ediyorum sadece diyin..
sonra internetten tedavi olunması şart diye yazılar bulun, ve günümüzde artık psikolojik rahatsızlıkların çok fazla olduğunu normal olduğunu anlatın..

Rica ederim ne demek, keşke daha çok yardımcı olabilsem ama anladığım kadarıyla bizim akrabaya göre daha normal eşiniz.
Eşinizin ailesi nerede? Onlardan yardım isteseneiz..
Yani bilemedim ne yapsanız..
Önce sebebini sorun neden gitmek istemediğini, merak ediyorum sadece diyin..
sonra internetten tedavi olunması şart diye yazılar bulun, ve günümüzde artık psikolojik rahatsızlıkların çok fazla olduğunu normal olduğunu anlatın..

eşim ii aslında hani rapor çıkarttıracak gibi deil aklı başında sadece sinirlenince kendisini kaybediyo sonrada pişman oluyo..ailesi cahil biraz bu konularla ilgilenmiyorlar...oğulları ne yaparsa yapsn hiiiççç umurlarında bile değil...aynı apartmanda kalyorz...çok çalışkan eşim çok akıllı maşallah... eskisi gibi değilim dio hatta şu an unutkanlıkları çok var mesela bu hastalıktan arda kalan..

eşim ii aslında hani rapor çıkarttıracak gibi deil aklı başında sadece sinirlenince kendisini kaybediyo sonrada pişman oluyo..ailesi cahil biraz bu konularla ilgilenmiyorlar...oğulları ne yaparsa yapsn hiiiççç umurlarında bile değil...aynı apartmanda kalyorz...çok çalışkan eşim çok akıllı maşallah... eskisi gibi değilim dio hatta şu an unutkanlıkları çok var mesela bu hastalıktan arda kalan..

O zmaan, eskiden ki sorunuyla değil, sinirli olmasıyla alaklı bir görünmesini tavsiye edin.
Sizi incitmesini istemediğinizi, her zaman daha huzurlu olmak istediğinizi belirtin..
Ne diyelim Allah beterinden saklasın demelisniz birde..

aynen onun için dua edyorm zaten şükürler olsun ki daha fazla değil yanii...bakalm ikna etmeye çalşcam yine inşallah ikna olur çok tşk ederm ilgilendğnz için :D

canım geçmiş olsun öncelikle
inşaallah eşini ikna edebilirsin.Bu hastalık bildiğim kadarıyla aynı seyirde durmuyor tedavi görmesi gerekiyor aksi takdirede ilerliyebiliyor.En kötüsünü düşünürsek eğer ilerler ve çocukların olursa sıkıntıların daha büyük olur.Bide ben duaların tesirine çok inanırım çok dua et zor bir imtihan.inşaallah iyi olur duaların şifa vesilesi olur

öncelikle çok geçmiş olsun konu sahibi arkadaş ve eşine...
bu rahatsızlığı yaşayanların aileleri ve yakınlarıda çok yıpranıyor malesef..geçen yıl burda şizofreni ile ilgili bir annenin kaleminden dökülen yazıları gözyaşlarıyla okumuştum..benim çok yakın çevremde şizofrenili kimse yok şükürler olsunki...

fakat çalıştığım okulda her dakika engelli öğrencilerle birlikteyim.içlerinde çok hırçın olanıda mevcut,çok sakinide var...aileleri çok sabırlı olmak dumundalar..ama sabırda bir yere kadar..insanız ve zaaflarımız var diyor çoğu zaman aileler velii toplantılarında..gerçekten hastalarında ,hasta yakınlarınında işi zor sabır versin Allah...

ama şizofreni tedavi edilmedi sürece ilerleyen ve Allah korusun intihar eğilimine kadar götüren bir rahatsızlık..ve işin kötü tarafıda hastalar rahatsızlıklarını kabul etmiyor ve tadaviyi red ediyor bildiğim kadarıyle...
siz bir dr.'dan önceden randevu alıp kendiniz gidip durumu anlatsanız ve sanki sizin bir rahatsızlığınız varmışta eşinizin refakatinde gitmek istiyormuşsunuz gibi bir dahakine onunla birlikte gitseniz :26:tabii doktor ne tavsiye eder bilmiyorum ama ...

mutlaka görmek isteyecektir..ama eşiniz reddediyorsa ,hastalık atağa geçtiğinde zorla götürmektense şimdiden önlem almak en iyisi gibi görünüyor...allah şifa versin demekten başka bir şeyde gelmiyork elden...:26:

çok tşk ederm hepnze allah razı olsun çok dua edyorm sabır edyorm hemde çok...üinşallah düzelir doktora gitmekl istemyo kimseyi dinlemyo eşim ailesnide kendi kafasına göre davranyo aslında çok ii ama sinirlenince.......

merhaba çok geçmiş olsun.
benim amcam travmatik bir olay sonucu şizofren tanısı alarak tedavi oldu.
ama zorla.
maalesef.
hala da kabul etmiyor.
biz ilaçları bi şkilde alıyoruz.
eşi de kahvesine koyup gizlice veriyor.
yoksa çocuğunu değişik şekillerde gördüğünü iddia edip, şiddet uyguluyor.
ikna etmek çok zor.
çok kişi uğraştı ama hala hasta olmadığını iddia ediyor.

merhaba çok geçmiş olsun.
benim amcam travmatik bir olay sonucu şizofren tanısı alarak tedavi oldu.
ama zorla.
maalesef.
hala da kabul etmiyor.
biz ilaçları bi şkilde alıyoruz.
eşi de kahvesine koyup gizlice veriyor.
yoksa çocuğunu değişik şekillerde gördüğünü iddia edip, şiddet uyguluyor.
ikna etmek çok zor.
çok kişi uğraştı ama hala hasta olmadığını iddia ediyor.

çok tşk ederimm sizede geçmiş olsun... benimde eşim bi travma geçirmiş travmatik bi olay zamanında ... o dönemlerde o da öleymiş... ama imdi öle şeyle yok allaha şükür.. sadece kendisine hakim olamyor sinnir var.. o dönem benim eşimde tedavi olmuş ilaç kullamş düzelmiş ama işte arad sinir yapyo çok ... kendisine hakim olamyo sadece onun haricinde öle beni tanımama gibi bi şeyi yok... umarm amcanızda sağlığına kavuşur.. çok geçmiş olsun

Back