• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizinde evinize biri geldiginde eviniz darmadagınık oluyormu...??

goek33

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
26
0
16
İçel Mersin
demek istedigim benim evime her misafir geldiginde ben evimi tanıyamıorum..mesala dun aksam..mısafır deıl ama gorumcemler geldı..AMAN ALLAhIM...evım kabus gıbıydı..ustune o yetmez gıbı benım kaynanam sen gel koskoca öje kutusunu gorme..ojeler yere dussun kırılsın..halılarım kapım vee canımm fayanslarımm berbat oldu..:(( bu ev ıkı gunde ne temızlenır ne toplanır.. sankı bır aydır temızlık yapmamısım

canım kayınvalidenin yaptığı talihsizlik o da çok üzülmüştür eminim hemen silseydiniz çıkardı belki kuruyunca oje çıkmaz:25:
eve misafir gelince dağılır ama öyle 2 günde toplanmıcak kadar değil görümcenizin çocukları mı var acaba çocuk olunca çok dağılıyor maalesef hele anne ilgili değilse ev sahibi olarak ses de çıkaramıyosun:31: sıkıntı yapma toparlarsın eşinde yardım etsin misafir olmadan yapayalnız oturmak daha zor :34::34:

Bizimde misafir gelince arakasından ertesi gün mutlaka temizlik yapmak gerekiyor.Heleki gelen çocuklu misafirse halı bile silmek gerekiyor.
Ama olsun ben bu durumdan rahatsız değilim yinede gelen kişiye göre değişir

demek istedigim benim evime her misafir geldiginde ben evimi tanıyamıorum..mesala dun aksam..mısafır deıl ama gorumcemler geldı..AMAN ALLAhIM...evım kabus gıbıydı..ustune o yetmez gıbı benım kaynanam sen gel koskoca öje kutusunu gorme..ojeler yere dussun kırılsın..halılarım kapım vee canımm fayanslarımm berbat oldu..:(( bu ev ıkı gunde ne temızlenır ne toplanır.. sankı bır aydır temızlık yapmamısım

aynı durum bendede var,,benım eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz ayda bır mutlaka yatıya gelirler 2 günlüğüne tüm aile,ky kb,görümceler (3)eşleri çocukları, kayınlar(5) eşleri ve çocukları hepsinin 2 çocuğu var sadece benım 1 çocuğum var,birde biz,20 kişi falan oluyırz abartmıyorum evim 2+1 fazla eşyamda yok ama onlar geldıkten 30 dakıka sonra eve bomba atılmış gibi oluyor,her odadan bır çocuk ağlayarak çıkıyor,herkes boş bulduğu yerde yatıyor,kıyafetler ortalara saçılıyor,halıların anası ağlıyor çaydan koladan,ben elinde tepsi süreki koşuyorum zaten benımle ilgilenip sohbet edende yok amaç oğullarının evine gelmek:/zaten okadar kişiye yapacağım yemek bıle gözümü korkutuyor,,tatlısı çayı,,,yanı anlayacağın onlar geldiğinde :27: benım halim bu oluyor:)))) temizlemesi 1 hafta sürüyor:18:

aynı durum bendede var,,benım eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz ayda bır mutlaka yatıya gelirler 2 günlüğüne tüm aile,ky kb,görümceler (3)eşleri çocukları, kayınlar(5) eşleri ve çocukları hepsinin 2 çocuğu var sadece benım 1 çocuğum var,birde biz,20 kişi falan oluyırz abartmıyorum evim 2+1 fazla eşyamda yok ama onlar geldıkten 30 dakıka sonra eve bomba atılmış gibi oluyor,her odadan bır çocuk ağlayarak çıkıyor,herkes boş bulduğu yerde yatıyor,kıyafetler ortalara saçılıyor,halıların anası ağlıyor çaydan koladan,ben elinde tepsi süreki koşuyorum zaten benımle ilgilenip sohbet edende yok amaç oğullarının evine gelmek:/zaten okadar kişiye yapacağım yemek bıle gözümü korkutuyor,,tatlısı çayı,,,yanı anlayacağın onlar geldiğinde :27: benım halim bu oluyor:)))) temizlemesi 1 hafta sürüyor:18:

maşallah canım öyle bi anlatmışsın ki gözüm korktu valla :)
bana da misafir gelince aynen dağılıyor benimde ev 2+1 küçücük..eşyamda fazla olunca tıkış tıkış oluyoruz...
misafiri severim ama dar evde misafir ağırlamak resmen eziyet..aynen senin gibi elimde tepsi yemek çay getir kuruyemiş hazırla..dökülen saçılanı topla bi yandan, halıya çay dökülür sil...kırıntı döküldı gırgırla derken valla bi an yeter yangın var diye bağırasım geliyor...:52:

Ayyy canım çok güldüm ya ne tatlı anlatmışsın:1::1:
bizim de misafir geldiğinde aynı böyle oluyo annem çıldırıyo:9::9::9:

evet canım ama misafire göre değişir bu tabi..çocukluysa misafir gelmeden ben aksesuarları mutlaka kaldırırım kırılıcagına daha iyi kaldırmak..ama mutlaka ertesi gün temizlik yaparım süpürge açılır sonuçta salonda yeniyor içiliyor ama misafiri de severim açıkçası..
oje şişeleri genelde kırılmaz nasıl kırıldı acaba?

aynı valla..gercekten anca toparlanıyor evlerımız ..ayrıca dedıgınız gıbı anne baba cok ılgısız..olsun canı sagılsun ne olacak.o.benım kız yapınca bendeolsum canı sagolsun dıorum olurmuu canımm dıkkat etsın ogrenmesı lazım dıyolar..anlamıorum nasıl bır beyıne sahıpler..

yazık bize yavvv,,,ben onlara gidince izinsiz buzdolabını açmam,izinsiz tuvaleti bile kullanmam,,ki tuvalet olayı ayrı bı komedı ben tuvalate gıdeceğimde bıle "lavaboyu kullanabılırmıyım" diyorum her dediğimde kahkahalarla gülüyorlar kusura bakmayın kelımem için ama"kız lavaboyamı s.çacan?" diyorlar:((((( offfffffffffff ben bı turlu tuvalet kelımesını kullanmaktan hoşalnmadım anlamıyorlar,,espri malzemesi oluyorum,,
aslında tuvalet kelımesını kullabılırmışım baksanıza burda nekadar çok yazmışım:))))))))))))))))))))))))))) :17:

bunda kotu birsey yok bence tuvalet kelimesi senin takintin galiba..yerine gore kullan..aile ortami tuvalet... arkadas ozel vs ortamlardada lavabo dersin

Olmaz mı yaa...
Geçen hafta annemin akrabaları geldi, çocuklar, kuzenler, kuzenlerin çocuklar...
Çocuk odası ve oyuncaklar üst katta.. Oraya çıkmalarına her zaman izin veremiyorum, çamaşır falan asılı oluyor, teras var korkuyoruz..
Bu kez her yeri kilitledik, çocuk odası ve koridor kaldı (banyoyu bile kilitledim, napiim cadılarımız çok cadı :1: )
Misafiri 11,30'da uğurladık, gittim merdivene oturdum annem kapıyı kapattı döndü...
"Başladık gülmeye, bu ev nasıl toplanacaaaakkk :52:"
Şaka gibi yaa, 25 kişi falan.. 10'u çocuk de..
Kabustu :1: :1: :1:
Üstelik bu her zaman böyle, dubleks daha yeni yaygınlaşıyor burda, çocuklar bayılıyor merdivenlere :1:
E korkuyoruz anneler dahil, düşen mi dersin, kayıp popo üstü yapışıp morartan mı :1: :1:

Temizlik... Hayatımın kabusu valla:1: :1: :1:

aah beti çokk güldürdün benii :1: çok tatlısın :16:
ben de eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum :37: benimkiler uzaklar :2: çok gelen giden olmaz bize...ayda yılda bir gelirler..bu da çok sıkıcı...arkadaşlarımı çağırıyorum ben de sık sık...misafir gelmeden bir güzeeell temizlik yapp...misafir gidince bir güzeeeelll temizlik yap...biz kadınların kaderi bu :37:

beti canım Allah yardımcın olsun.o ne öyle ya aynı şehirde oturup sülale boyu yatıya gelmek.k.validen çok hoşnut ama bu kendi evinde olabilecek bir organizasyon.bayram değil seyran değil,aynı şehirde tüm çocukları aileleriyle ne işleri var.
gelenler memnunlar mı bu durumdan acaba?
biz ablamlarla dönüşümlü gideriz anneme.hepimiz ayrı şehirlerdeyiz üstelik.
akraba ilişkilerinin cılkını çıkarmamak lazım.

bu arada çoğu misafir ev sahibinden çekinmiyorsa gayet rahat çoluk çocuk dağıtabiliyorlar.
bizde de akrabalardan biri evine gidince bizim çocuklara asker gibi davranır.bize gelince yıkmadıkları yer kalmaz,öylece giderler.yıllardır böyle.büyüğümüz diye bir şey demiyoruz.
artık o da dağıttırmıyor en küçüğüne,nihayet.

Son düzenleme:
ya aslında ben yurtda büyüdüm kalabalığa çok alışığım fazla ses benı rahatsız etmez ama yurtta kurallar vardı ve bu karşımızdakıne saygı duymayı ister istemez gerektiriyordu,işte burada bu sıkıntı var saygı yok:(((( hiç unutmam çok harıka bı orta sehpa beğenmiştim eşimde onu bana hediye almıştı,ki alındı arabaya koyuldu ve eve getirildi odaya koyulduuuuu ve anında tüm çocuklar üstüne çıktılar ve ellerideki malzemelerle natürmort çalışması yaptılar (onlar çocuk sonuçta heyecanlandılar) ama annelerinin yada babalarının uyarmamalarına çok şaşırdım yani nasıl bu kadar rahat olabılıyorlarki,,,ama onların evinde kesınlıkle ben böyle bı seye musaade etmem çünkü orası onların sınırı,,,yada benım iyi bir şeye sahıp olmamı asla istemezler bazen değişik ilginç şeyler bulurum onu gördüklerinde "ayyyy nekadar güzel harika" derler gidene kadar e benden dilindende onu ıstediğini sana belli ediyor zaten,,lanet olsun deyıp veriyordum ilk zamanlar şimdimi? hala veriyorum:((((((((((((:2:

vallahi canım gelen gidenin durumuna bağlı.kimisi var tertemiz geliyo tertemiz gidiyo çocukluda olsa.kimisinin çocuguna karıştırmadık yer bırakmıyor..burdan sesleniyorum çocuklu annelere misafirliğe gidince lütfen lafa dalıpda cocugunuzun başını boş bırakmayın..sahip çıkın canım..nereleri kurcalıyo ne yapıyo gozunuz ustunde olsun..bi zahmet...

Back
X