Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
sizin kaygananızda böyle mi???
- Konu Sahibi nio
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Aynen kardeş:)) hani bide diyolar ya 'ama o esinin annesi onu buyutmus bugunlere getirmis bu yuzden bile idare etmen lazm'ben tam 1,5 yıldır senin yaptığını yapıyorum,kesin çözüm :))
Oldu ztn ben evlenip esimi buyutmeye devam etmeyi goze aldim bide annesinin gereksiz kiskanclik yasina yakismayan hareketleriyle ugrasaym tahammul edeyim gelinim ben ztn diger adim sabir,sus psikolojik manyagim ben bu genc yasimda annem yasindaki kadinla ugrasip ömrümu yıpratıp aglamak icin evlendim...yoksa babamin evini nie ardima ataym dimi :):)
Bazen kulaklarm çınlıyor aha diyorum yine gömüyolar beni
Benimde çok kulağım çınlıyo sorma valla eskiden çok çektirdi bana, eşşme demiştim evlenmeyip ananla kalaydın ozamanlar :)) ilk başta farketmiyodu konduramıyodu annesinin yaptıklarını,en son kendide çok kötü bi olayına şahit oldu (bana yaptığı) veee tek tek ortaya döküldü herşey. O gün bugündür özgürüm özgür şşmdi hamileyim gerçi evime gelir diye bi huzursuzluğum var ama geçrn kasımda tam bir sene sonra yüzyüze geldik evşmde kaldı ve hiç konuşmadım. Soru soruyodu o sağdaysa sola bakıyodum ama bana yaptığına kocam bana karşı tavır alsa çoktan boşanmıştık öyle kötü bişey... Haklıyım yaniiiAynen kardeş:)) hani bide diyolar ya 'ama o esinin annesi onu buyutmus bugunlere getirmis bu yuzden bile idare etmen lazm'
Oldu ztn ben evlenip esimi buyutmeye devam etmeyi goze aldim bide annesinin gereksiz kiskanclik yasina yakismayan hareketleriyle ugrasaym tahammul edeyim gelinim ben ztn diger adim sabir,sus psikolojik manyagim ben bu genc yasimda annem yasindaki kadinla ugrasip ömrümu yıpratıp aglamak icin evlendim...yoksa babamin evini nie ardima ataym dimi :):)
Bazen kulaklarm çınlıyor aha diyorum yine gömüyolar beni
Pembe diziler ve ikiz deyince aklıma Sahte Dünyalar diye bir pembe dizi vardı, o geldiben bu kadına akıl sır erdiremedim ve sanırım onu hiç bir zaman anlayamayacağım...
bir iyi bir kötü
pembe diziler deki gibi acaba bir ikizimi var diye zaman zaman düşünüyorum
cidden merak ediyorum kişili bozukulğu mu var bu kadının?
çift kişilikli mi?
yoksa standart kv tripleri mi?
yok hayır görümcem de yapıyor aynısını
zaman zaman benden mi kaynaklanıyor acaba diyorum
yani kimi zaman hoşlarına giden bir hareketim yahut gözlerine batan bir durumum oluyor da ona göre mi böyle değişiyorlar diye !
ama en son tartışmamızdan sonra neredeyse 4 hafta geçti durduk yere bir neşelenmiş benle bayağı iyi konuştu
laf ta sokmadı ve öyle kızım hı hı ne yapcan yavrum vs diye konuştu sabah beri güzümde bir gülümseme Allah Allah diye geziniyorum...
ama şu an yine vicdanım rahat demek ki bana iyi davransa bende ona iyi olucam demek ki sorun gerçekten onda..
cidden bunlar neden bir iyi bir kötü????
Benim kv de bazen kızıyo kendince bazı şeylere. Genelde kızımla ilgili şeyler. Ona göre bazı şeyleri yanlış yapıyorum. Söylüyo ve ben onu dinlemiyorum diye kızıyo. Hatta küsüyo.
Ben hiç oralı olmuyorum bir kaç gün sonra börek falan yapıyo getiriyo hiç bişey olmamış gübi konuşuyo:)
Bende öyle yapıyorum. En iyisi hiç takmamak.
Ben hiç oralı olmuyorum bir kaç gün sonra börek falan yapıyo getiriyo hiç bişey olmamış gübi konuşuyo:)
Bende öyle yapıyorum. En iyisi hiç takmamak.
benim kayınvalidenimin özgüven sıkıntısı vardı. ilk seneler yarış halindeydik. şafın nereye gittiğine bakmazdı amaç o an istediğini yapmak. ama evliliğimin nerdeyse içine ediyordu ki. baktım ki özgüvenimi yok ediyor. daha sonra insanların içindede dahil bana ne derse desin takmamaya başladım. eğer onlar da kayınvalideme ianıyorlarsa kendileri bilir yani. ve şuan artık o kelimeleri sarfetmşyor sarfedemşyor savunmaya geçiyor herkes eşim dahi. takma onun dediği ile öyle olmuyor. yada onun demesiyle değil herşey. tavsiyem söylediklerini ciddiye alma ne derse desin o seni tanısa bu kelimeleri sarfetmez demekki tanımıor. tanimadığın insanların senin hakkında ne düşündüğününde önemi olmamalı. şöyle yap diyorsada sen kendi bildiğini yap. he de yap
kaç yıllık evlisiniz?
bende öyle düşünüyordum ama eşim çok sorun ediyor bunu kendine onu üzmek istemiyorum
Bir yilik evliyiz ..
Kaynanam sozde beni cok sever yani disardan bakildiginda hastaymis gibi davranir ama grl gelelimki kadinin kisilik bozuklugumu var nedir anlamadim.
Son zamanlarda laf sokmalar triplrt ozelikle hamileligimin son ayinda yaptigi bir kac davranisi beni cilrden cikarti vr artik tum baglarimi kopardim , esin bu konuda hala bana neden niye diye sormadi.
Kendiside biliyor cunku hakliyim , bigun melek olan kadin ertesi gun canavara donusuyodu ..
Nasil davranacagimi bende bilmiyordum tabii sadece kendisi degil kizida oyleydi .
Suan konusmuyorum onlarla , konusmayida dusunmuyorum.
Evet davranışlarına kendince anlamlar yükleyerek dilediğin şekilde hitap edebilirsin elbette ama bu değişik sıfatlar onun eşinin annesi olduğu gerçeğini değiştiremez.
ben aksini mi iddia ettim???
eşimin annesi olması haketmediği halde ona saygı duymamı gerektirmez saygıyı ve sevgiyi BEN HAK EDENE veririm..
Mesele kayınvalide değil.
Hangimizin anı anına uyuyor ki...
Kahkahalarla uyanıp, ağlayarak uyuyoruz ya da tam tersi.
Çok normal, çünkü o bir 'kadın'.
kadınlıkla hiç ilgisi yok bende bir kadınım..
kızdığım birine kızarım
sevdiğim birini de severim
bu başka bir psikoloji
Olabilir.. Belki de eşiniz uyarmıştır, olabilir mi?
eşim uyaramaz annesi intihar eder valla
benim oğlumu bana karşı doldurmuş gelinnnn yetişin a dostlarrrrr..
ben yeni evliken benim oğlum beni her akşam arardı şimdi haftada bir arıyor demişti tabi ben şok o zamanlar çömezdim hiç birşey diyemedim yooo seni sever o arıyoruz ya hep anne neden öyle dedin ki filan diye gönlünü yapmaya çalışmıştım..
keşke o zamanlardan böyle davransaymısımda tepeme çıkmasaymış
evine iderim güzelce ağırlamaz laf sokar yaptığımı beğenmez yemek yapmadı diye şikayet eder yapayım derimm mutfağıma karışma der herşeye ama herşeye muhalefet olur...saçımın açıklığından tut namaz kılma meselesine herşeye burnunu SOKARDI artık sokamıyor..yani sizinki yinede iyiymiş..Bütün hepsi aynı..
Bende evine giderim güzelce ağırlar sonra ne arar ne sorar. Ya da aradığında telefonda laf sokmadan kapatmaz.
Oğlunun yanında beni çok sevdiğini söyler ama nedense ben onu pek hissedemem.
Kadınsal egoları ağır basıyor oğullarını paylaşamıyorlar.
Hepsinin burnu yere batsın
Anladığım o ki, senin iletişim şeklin karşısında kaynanan nasıl davranacağını bilemez olmuş.ben aksini mi iddia ettim???
eşimin annesi olması haketmediği halde ona saygı duymamı gerektirmez saygıyı ve sevgiyi BEN HAK EDENE veririm..
İlişkilerde öz eleştiri ve empati şart. Tek taraflı değil elbette karşılıklı öz eleştiri ve empati olmalı.
Kaynanan empati yapabiliyordur kanımca. Çünkü güncelin kaynanası geçmiş zamanların geliniydi.
Senin empati yapabilmen için kaynana olman gerekiyor ama evladın varsa eğer (Allah bağışlasın)
onun da bir anne olduğunu hatırda tutarak empati kurabilirsin.
Canımm bilemedim o dediğin neki Cahilliğime ver
seri katil :)
Ay hakkaten ya ben de onu duşunuyorum neden bu dengesizlik anlamıyorum gerçekten. Benimki herşeye karışırdı herşeyin en iyisini o bilir, sadece bana değil etrafındakilere de aynı davranır herşeye muhalefet olur, her zaman başkalarının söylediği şeylere kesinlikle daha iyi bir alternatifi vardır. Bugüne kadar asla ben de onu bilmiyorum dediğini duymadım. Hep korkuyordum bebeğimin bakımına herşeyine karışır hangi bezi kullanacağımdan tutun da nasıl uyutacagıma kadar herşeyi kendisi belirler diyordum. Bikaç gündür fark ettim ki hiç de hevesli değil hiçbişeye karışmıyor yorum filan yapmıyor. Sadece alışveriş kısmıyla ilgileniyor o da zaten alışveriş bağımlısı olduğu için. Bugun çok şukur içim rahatladı onu oyle ilgisiz görünce tabi bir yandan da anlam veremedim bu ilgisiz tavrına neden olabilir diye duşunuyorum ama şikayetçi de değilim hani bu ilgisizliğine aksine mutluyum sanki :)
tamamen aynı
Anladığım o ki, senin iletişim şeklin karşısında kaynanan nasıl davranacağını bilemez olmuş.
İlişkilerde öz eleştiri ve empati şart. Tek taraflı değil elbette karşılıklı öz eleştiri ve empati olmalı.
Kaynanan empati yapabiliyordur kanımca. Çünkü güncelin kaynanası geçmiş zamanların geliniydi.
Senin empati yapabilmen için kaynana olman gerekiyor ama evladın varsa eğer (Allah bağışlasın)
onun da bir anne olduğunu hatırda tutarak empati kurabilirsin.
ben şu an agresif cevap verdim size çünki özellikle BDV de sırf konu sahibini kışkırtmak için bu tür yazarlar var hemde oldukça yaygınlar ama şu son cevabınızdan anlıyorum ne demek istediğinizi...
ilk evlendiğim yıl karşıma alarak uzun uzun konuştum eşimin hala onun oğlu olduğunu elbette en çok annesini sevdiğini benimde onu sevmek istediğimi biz çatışırşak en çok oğlu üzüleceğini hem hayatın bizim için daha zor olacağını açık açık anlattım..
kv hiç birşey anlamadı kendisinin çok eziyet gördüğünü tarlada doğurduğunu filan anlattı..
hep alttan aldım aaa öylemi tüh çok üzüldüm vs.. diye
sonraları kv haddini giderek aşmaya başladı kapıdan misafir geldiğinde kalk ellerini öp demeler, (ben 30 yaşımda bir insanım bekarkende insanlara hoşgeldiniz diyordum dağdan inme değilim)
git felancaya yardım et filancanın bulaşığını yıka vs telkinlerde bulunmalar..yeni doğum yaptığımda kızım gece uyutmadığı için gündüz uyurken beni uyandırıp kolu komşu elini öptürmeler..
en son eltimle aramızdaki ufak tartışma sonucu bana git eltinden özür dile elini öp diye baskı yapmalar hatta bunu sık sık yineleyerek yıldırmaya çalışmalar
ve beni en çok yaralayan hadise....
ben kötü bir ailede büyüdüm şiddet küfür yok sayılma güvensizlik vs...
en son beni buradan vurdu aileme hakaret etti bana da ...
ve ağladığımda oğluma söyleme oğlum üzülmesin annene de söyleme annen beni kötü bilir dedi kolu komşu sorarsa asla tartıştığımızı (halbuki tartışmadık o hakaret etti ben dinledim) kimse duymayacak dedi..
VE BU OLAYDAN SONRA BUZ GİBİ OLDU ARAMIZ AĞZIYLA KUŞ TUTSA ERİMEYECEK BUZLAR...
insanlar bunları bilmeden sonuçta eşinin annesi demesi çileden çıkarıyor beni
EVET O EŞİMİN ANNESİ SADECE BU!!!!
VE BENİM İÇİN HİÇ KİMSE O ... HANIM..
ANNE BİLE DEMİYORUM ARTIK ONA..
Büyüklerin evlatlarını sürekli yönlendirme modunda olması dayanılır gibi değil gerçekten.ben şu an agresif cevap verdim size çünki özellikle BDV de sırf konu sahibini kışkırtmak için bu tür yazarlar var hemde oldukça yaygınlar ama şu son cevabınızdan anlıyorum ne demek istediğinizi...
ilk evlendiğim yıl karşıma alarak uzun uzun konuştum eşimin hala onun oğlu olduğunu elbette en çok annesini sevdiğini benimde onu sevmek istediğimi biz çatışırşak en çok oğlu üzüleceğini hem hayatın bizim için daha zor olacağını açık açık anlattım..
kv hiç birşey anlamadı kendisinin çok eziyet gördüğünü tarlada doğurduğunu filan anlattı..
hep alttan aldım aaa öylemi tüh çok üzüldüm vs.. diye
sonraları kv haddini giderek aşmaya başladı kapıdan misafir geldiğinde kalk ellerini öp demeler, (ben 30 yaşımda bir insanım bekarkende insanlara hoşgeldiniz diyordum dağdan inme değilim)
git felancaya yardım et filancanın bulaşığını yıka vs telkinlerde bulunmalar..yeni doğum yaptığımda kızım gece uyutmadığı için gündüz uyurken beni uyandırıp kolu komşu elini öptürmeler..
en son eltimle aramızdaki ufak tartışma sonucu bana git eltinden özür dile elini öp diye baskı yapmalar hatta bunu sık sık yineleyerek yıldırmaya çalışmalar
ve beni en çok yaralayan hadise....
ben kötü bir ailede büyüdüm şiddet küfür yok sayılma güvensizlik vs...
en son beni buradan vurdu aileme hakaret etti bana da ...
ve ağladığımda oğluma söyleme oğlum üzülmesin annene de söyleme annen beni kötü bilir dedi kolu komşu sorarsa asla tartıştığımızı (halbuki tartışmadık o hakaret etti ben dinledim) kimse duymayacak dedi..
VE BU OLAYDAN SONRA BUZ GİBİ OLDU ARAMIZ AĞZIYLA KUŞ TUTSA ERİMEYECEK BUZLAR...
insanlar bunları bilmeden sonuçta eşinin annesi demesi çileden çıkarıyor beni
EVET O EŞİMİN ANNESİ SADECE BU!!!!
VE BENİM İÇİN HİÇ KİMSE O ... HANIM..
ANNE BİLE DEMİYORUM ARTIK ONA..
Ben de annemin komutlarından usanıyorum. Öyle yap şöyle yap. vır vır da vır vır.
Annelerin çoğunluğu yönlendirmeyi anneliğin bir gereği sayıyorlar ve yaş nereye gelirse gelsin vazgeçmiyorlar.
Herşey bir tarafa kaynananın yaptığı gibi her fırsatta zayıf noktadan vurmaya çalışan bir insana güvenilmesi
imkansız gibidir.
İçtenlikle yüreğini açtığın için teşekkür ederim nio.
Dilerim hayatın ve ilişkilerin gönlünce ve güzellikler içinde olur.
Wuuuhuuuu yok kız ne katili Onların gücü bize yeterseri katil :)
Wuuuhuuuu yok kız ne katili Onların gücü bize yeter
Gelinlere goz actirmayan bir seri katil...
The Hatice.
Bildiginiz herseyi unutacaksiniz.
Demirden korksak trene binmezdik yada çeneden korksak ogullarini almazdik..
Onun gibi bisey iste
ben evlenmiyyyyyyyyceeeeeeeeeeem