Sizin fikriniz bizim icin önemli..

KardelenMasaliM

Musmutlu:)
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
1.039
6
116
42
Arkadaslar esim ve ben Avusturyada yasiyoruz ve Türkiyeye kesin dönüs yapacagiz.Kendimize bir isyeri acmak istiyoruz.
Öncelikle Istanbul /Maltepede ikamet edecegiz. Aklimizda birkac fikir var ve sizlerinde fikirlerinize ihtiyacimiz var.
1.Islek cadde üzeri temiz,şık,cesiti bol bir kösesinde kahvenizi yudumlarken size masanizin üzerindeki gazetelerinizden birini okuyabilecceginiz yaninda pastanizi yiyebileceginiz, sabah kahvaltisindan aksam yemegine,sicak iceceklerden soguk meyve tabaklarina bircok alternatifi olan bir büfe.
2. Yine genis ferah ve temiz büyük bir camasirhane.El ilanlari su sekilde;
Camasirlarinizi evinizden kilo hesabi ile aliyoruz,yikiyor,kurutuyor,ütülüyor ve evinize teslim ediyoruz.Firmalara,ve sürekli camasir vermek isteyen bayanlara özel fiyat paketlerimiz vardir.

Bizim aklimiza gelenler simdilik bunlar.Sizlerinde önerileri veyada bu secenekler arasinda begendiginiz varsa bize yardimci olurmusunuz?
Yorumlarinizi merakla bekliyoruz.

İnşallah herşey gönlünüzce olur.Ama ne açarsanız açın riskli bir iş ve iş yapmayacağınıda düşünerek yapacağınız masraflar harici sizi en az 6 aya yakın idare edecek para lazım yoksa çok büyük risk hem ülke değiştirip hemde yeni bir işe girişmek.Allah yardımcınız olsun.

Lovely17 iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Ülkeme hemen dönmek vardiya bizde bizi isi kurdukdan sonra en azindan 1 yil icin idaere edecek parayi ayarlamak icin yazi bekliyoruz.E tabi isletmeyi ben idare edicem esim baska bir ise girecek belli bir süre.Hayirlisi diyelim:)

İnşallah dönersiniz şimdiden hoşgeldiniz diyorum.Siz bu ayrıntıları zaten düşünmüşsünüz.

İlk mesajdaki fikirlerde güzel ben beğendim ikisinden biri olabilir.

Şık bir cafe olabilir.Maltepe de ikamet edeceğinizi söylemişsiniz ama maltepenin iç taraflarına açmayın derim dükkanı.Sahil taraflarına imkanınız varsa sizin için getirisi yüksek bir yer olacaktır. Şahsen ben şuan biryer açsam kesinlikle öyle yaparım iç kesimlerde açıkçası öyle şıklığa rahatlığa bakan yok ucuz olsun doyalım mantığı var genelde..
Çamaşırhane tarzı biryer bizim ülkemizde genelde tutmuyor.herkes çamaşırını ütüsünü yapıyor birşekilde.Kuru temizleme desek ondan da her sokakta var maşallah :)

Umarım sizin için hayırlısı olur.Allah bol kazanç versin şimdiden.

Öncelikle şimdiden, evinize hoşgeldiniz. Umarım döndüğünüzde memleketi ve İstanbul'u umduğunuz gibi bulursunuz. Bol şans diliyorum size.

2 iş fikriniz hakkında düşüncelerimi yazmak istiyorum.

1 - Tarif ettiğiniz tarzda bir cafe ancak belirli semtlerde tutar. Teşvikiye, Etiler, Bebek gibi. Viyana usulü cafe keyfi isteyenler genelde bu semtlerde takılıyor. Maltepe civarı, veya benzer işlek, işyerlerinin yoğun olduğu yerlerde daha "fast-food" tarzı ve ucuz bir yer açmak lazım. Çünkü bizde öğlen tatili 1 saat civarında. İnsanlar hemen yiyip doyup cebinden çok harcamadan yemek işini halletmek isteyecekler. "Sabah ofise girmeden bi kahve içeyim pasta yiyeyim, o arada gazeteleri okurum" mantığı bizde yok. Mesai 9'da başlıyor, metroda koştur, metrobüste koştur derken kimse pasta düşünmüyor. Hem maaşlar da düşük, minik keyiflere ayıracak para kalmıyor.

2 - Laundry olayı bizde hiç tutmuyor. Deneyen arkadaşlarım var. Bekar ve çalışan kesimin yoğun olduğu Cihangir, Elmadağ civarında denediler. Yine bekarların yaşadığı rezidanslarla anlaştılar. Ama tutmadı.

Size tavsiyem, iş kurmadan önce piyasa araştırmaları yapmanız. Mesela Maltepe'de cafe-büfe mi açacaksınız? O civarda iyice gezin, esnafla konuşun, anket yapın.

Bir diğer tavsiyem ise, KOSGEB ve İş-Kur'un girişimci sertifika programı var. Google'layın. Örn: İş kuruyorsunuz ve yaptığınız masrafın %70'ini bu kurumlar karşılıyor. Avrupa Birliği'ne uyum programı kapsamında yaptıkları bir şey. Size çok faydalı olacağına inanıyorum. Ki bence herkese, özellikle iş kurmak isteyen kadınlara inanılmaz faydalı olacak bir program. (Belki de bu konuda bir konu açmalıyım. Kendi işini kurmak isteyen kaç kişi var acaba KK'da? :) )

Yeniden, bol şans diliyorum.

Arkadaslar fikirlerinizle bizi cok aydinlattiniz cok tsk ederiz.Iskur ve kosgeb i internette okudum.Cok faydali aslinda.Geldigimde bende pat diye acmayi düsünmüyorum tabi arastirma yapicam insallah.
Cok tesekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…