size göre kısmet ama başkalarına göre evlenememek

bence çok vakit kaybetmeden hayatına ciddi birini almaya bak, 3-4 yıl sonra insan daha seçici oluyor hemde yaşı ilerlemiş oluyor bu sefer ne zmn evlenicem ne zaman çocuk yapıcam derdine düşüyosun benim şimdiki aklım olsaydı 20 yaşlarımın başında ciddi bir ilişki düşünürdüm o zaman çalışmaya yeni başladım vs diye istemiyordum ama hataymış anladım

Bunu cok kolay demissiniz bence, eminim arkadasimizin önüne istedigi gibi biri ciksa ciddi anlamda zaten hayatina almaya hemen hazir. Hem bu dediginiz sey nasil yapilir ben bilmiyorum. "çok vakit kaybetmeden hayatına ciddi birini almaya bak"... Evet gözünü dört acsin, taliplerine acik olsun, begendigi biri varsa ilk adimi o atsin bence, bunlari kesinlikle tavsiye ederim ama baski da olmasin kimsenin üstünde. Nasipten öte gecilmiyor zaten...

Okuldayken o kadar evliliğe karsiydimki evlenmek önemli değil önemli olan yürütebilmek derdim hep, sevgili olaylarina da hic girmedim (ilk sevgilim kocam ) ama 19 yasimda evlendim arkadaslarim inanamadilar simdi hem üni hem evlilik :KK28: kim ne derse desin kismet dogru zaman dogru insan

merhaba kizlar,aslinda benimki dert degil belki ama içimi açmak istedim.bu aralar hatta uzun suredir canimi sikan konu evlilik konusu.27 yasindayim 3 bucuk yildan beri calisiyorum ,devlet memuruyum.haliyle herkes artik gezdin tozdun e bi es bul derdindeler,erkek arkadaslarim oluyo ama malesef sorumluluk sahibi olmadiklarindan hayatimdan cikip gidiyolar ama buna cok sukur en azindan cabucak cikiyolar:) ama insanlara bu isin kismet oldugunu belkide hic evlenemiycegimi soyluyorum ama onlara gore sanki kapimda sayisiz insan bekliyo da ben begenmiyorum:63: nese bu sekilde sorun yasayan kizlar varsa yazmanizi isterim ne tur sorunlarla karsilastiginizi:KK28:

Çok yakın bir iş arkadaşım şuan 31 yaşında, şimdiye kadar bir çok kişiyi tanıma girişiminde bulunduğu en fazla 1 -2 aylık sürelerde adamların bi tuhaflığı çıktı, ona uymayan tavır ve davranışları oldu ve hepsi bitti. Bazen acaba mı dese de o umutlu valla sizin kadar karamsar değil.
Ne istediğinizi bilmeniz, önünüze çıkan adamla hemen evlilik hayali kurmamanız çok güzel. Sonuçta evlilik bu çocuk oyuncağı değil. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

merhaba kizlar,aslinda benimki dert degil belki ama içimi açmak istedim.bu aralar hatta uzun suredir canimi sikan konu evlilik konusu.27 yasindayim 3 bucuk yildan beri calisiyorum ,devlet memuruyum.haliyle herkes artik gezdin tozdun e bi es bul derdindeler,erkek arkadaslarim oluyo ama malesef sorumluluk sahibi olmadiklarindan hayatimdan cikip gidiyolar ama buna cok sukur en azindan cabucak cikiyolar:) ama insanlara bu isin kismet oldugunu belkide hic evlenemiycegimi soyluyorum ama onlara gore sanki kapimda sayisiz insan bekliyo da ben begenmiyorum:63: nese bu sekilde sorun yasayan kizlar varsa yazmanizi isterim ne tur sorunlarla karsilastiginizi:KK28:
27 yaşinda evlendim ki aslında hiç niyetim yoktu. Eşim ikna etti. Bana kalsa 2-3 sene daha evlenmek yoktu planlarım dahilinde.
Yaşınız genç, işiniz var, kimin ne söyledigine boşverin bence.
Soran olursa işimde gücümdeyim, zamanı gelince olur deyip geçin. İkinciye sorana cevap dahi vermeyin. Kimene yahu boşverin, ağzı olan konussun ki bitmez bu mevzular. Evlenirsin çocuk sorarlar, çocuğun olur ikinci ne zaman diye sorarlar böyle gider bu.

Kocan Kadar Konuş Sendromu olarak da bilinen KKKS Türkiye sınırları içerisinde oldukça yaygın bi hastalık olup her 10 kişiden 8inde bu hastalığın belirtileri gözlemlenebilir.

Hastalığın belirtileri arasında 20-25 yaş arası genç kızları

"hiiii anlat bakalım var mı birileri"

"okul bitince de senin dügünü yaparız artık"

"aa beklemeyin o kadar şimdi yüzükleri takarız yaza da dügün yaparız. genç anne olma fırsatını kaçırcaksın bak."

laflarıyla ölümüne sıkıştırmak, 25 yaşını geçmiş genç kızları ise sanki gökten erkek yagıyormuş da kızımız kendisine bi tane bile denk gelmesin diye camı pencereyi kitlemiş gibi hunharca azarlamak vardır.

Özellikle 25 ini geçmiş bireyler sıklıkta

"kaç yaşına geldin evini yuvanı kur artık."

" senin biyolojik saatin var kızım hadi 1. yi yaptın 2.yi ne ara yapcaksın"

"yok mu ciddi birileri" ataklarına maruz kalabilirler.

Hele 30unuzu geçtiyseniz çok üzgünüm ama onların gözünde siz artık bir kedili kadınsınız. Yaşlı, yalnız ve kedilerinizle bi başınıza kalacaksınız ve hepsi sizin için çok üzülüyorlar. O yaştan sonra evlenseniz bile yaşı kaçırdınız bi kere, hastalarımız size menapoza girene kadar tüp bebek merkezlerinde sürünecek bi kadın olarak bakıyorlar.

KKKS nin tedavisi henüz bulunmuş değil, zira bugün 100 İsviçreli bilim adamını 5 gün teyzesiyle bi araya getirseniz şirazeleri şaşar, hepsi düğünlerde halay başı olup "onun anası bize çeyrek takmıştı biz niye yarım takıyomuşuz" diye triplerden trip beğenirler.

O yüzden siz hiç bunlara takılmayın, açıklama yapmaya falan da uğraşmayın. Şu malum filmi izlemediyseniz izleyin keyif yaparsınız biraz.:KK52:

Dünyayı evlenmekten ve kocişinin çorabını yıkamaktan ibaret görüp en büyük başarısı "çocuk yapmak" olan kişilerin söylemlerine aldırmayın. Sorsanız %90'ı günde 3 kere neden evlendim diye düşünüyordur.

Ben de 27 yaşındayım. Bu saatten sonra içime sinmeyen biri olmaz. Yani evlenmek için evlenmek saçma geliyor bana ne kadar yaş geçse de. Ama insan arıyor, istiyor Rabbim en kisa zamanda tüm isteyenlerin gönlüne göre versin insALLAH

okulu bıtmıs, meslegını almıs,bellı yasa gelmıs her kadının ve erkegın yasadıgı durum sadece sana evlen baskısı yapılmıyor emın olabılırsın... sırada beklıyorlar zaten hangısını secsen acaba :)))) aıleler hep boyle zannedıyor...

bosver sen ınsanları, kendı hayatına bak, gunu gelınce ıstemesende evlenırsın... :KK66:))

benkı evlenmem dıyen ınsan evlenıyorum :KK66:)

Sikinti ne biliyomusunuz, evlenememek hic degil. Ama belirli bir yastan sonra karakterler okadar oturuyorki, birbirinize dogru egilmek inanin zor oluyor. Agac yasken egilir diye bosune dememisler. Yani sirf bu mantiktan yola cikarak bende 'keske daha genc yasta evlenseymisim' diyorum (24/25 yaslarimda). O yuzden hayirla bulun bi an once birini, evet dogru kapinizda sirada degiller ama siz bi sekilde yolunu bulup tanisacaksiniz. Olacagi yok isede fazla uzatmadan zaman vermeden 'next' diyeceksiniz. Bazi arkadaslar kizabilirler ama bazen o ilk tanisma evrelerinde bir baskasi cikarsa onuda cevirmeyeceksiniz : ) emin olun o ilk tanisma evrelerinde erkekler icinde gorustukleri kiz sadece siz olmuyorsunuz cunku.

bence milletin ne dediğine bakma. ben de 29 a geldim. etrafımdakiler sorarlardı. artık onlar da umutlarını kaybettiler :KK45:hiç evlilik düşünmüyorum. ama umutsuz da bakmıyorum. olması gerekirse olur.

aşka hayır demem mesela:KK23:

üniveristedeykenki erkek arkadaşımdan hemen okul bitince evlenelim dediği için (farklı sebeplerde vardı tabii) ayrıldım. 22 yaşımdayken işe girmişim kendim gezmek tozmak paramı rahatça harcayabilmek ve evlilik için sorumlulık sahibi olamadığım için ayrıldım. ondan sonra 2 kez platonik aşka düştüm ikisi de çok oyaladılar ettiler gelen hiçbir talibi istemedim derken yaş 27 oldu artık evlenmekten vazgeçtiğim anda nişanlım çıktı karşıma. şu an 29 yaşındayım ve 2 ay sonra evleniyoruz. ha bazen diorm keşke o salak platonik aşklarla vakit geçireceğime veyaz gezcem tozcam derken eski erkek arkadaşımdan ayrılacağıma erken evlenip erken anne olma fırsatını kaçırmasaydım ama o zaman da içimde uhdeler kalacaktı. hayatın sana ne çıkaracağı hiççç belli olmaz yaşamak yapmak istediklerini asla erteleme kısmetin ne zaman çıkacağı asla belli olmaz umutsuluğa düşüp de evlenmiş olmak için aslaa evlenme.

Bunu cok kolay demissiniz bence, eminim arkadasimizin önüne istedigi gibi biri ciksa ciddi anlamda zaten hayatina almaya hemen hazir. Hem bu dediginiz sey nasil yapilir ben bilmiyorum. "çok vakit kaybetmeden hayatına ciddi birini almaya bak"... Evet gözünü dört acsin, taliplerine acik olsun, begendigi biri varsa ilk adimi o atsin bence, bunlari kesinlikle tavsiye ederim ama baski da olmasin kimsenin üstünde. Nasipten öte gecilmiyor zaten...

evet doğru söylüyorsunuz ancak bazen çok seçici olmak adına bir sürü kişiyi tepiyoruz, konu sahibi belki yapmamıştır öyle de ben kendimden örnek verdim. örneğin bunun boyu kısa bunun şurasını çok beğenmedim vs gibi sudan bahanelerle şans vermediğim oldu, nasılsa işe başlayınca biri olacak gibi bir rahatlık vardı ancak öyle olmuyor yıllra ilerledikçe sosyalliğimiz de azaldığı için her zaman daha zor oluyor. şuanda olsaydı üniversite yıllarımda geleceğime daha ciddi bakardım 25-26 lı yaşlarda evlenmiş olmak isterdim açıkçası. herkesin bakış açısı farklı benimkide böyle

Evlilik nasip kısmet işi maalesef öyle sipariş vermeyle olmuyor napacaksın milletin ağzı da torba değil ki büzesin.
evlenince susuyor mu ki o millet bu sefer çocuk yap diye tutturuyor yapıyorsun aa bak kardeşsiz olmaz bi kardeş yap o çocuğa diye tutturuyorlar.
Sen keyfine bak arkadaşım Allah sana da yazmıştır bir şeyler zamanı gelince karşına çıkar yaşarsın

Bence hiç içinizi karartıp da moralinizi bozmayın ve çevrenin ne dediğini önemsemeyin. Yanlış zamanda, yanlış kararlarla başlayan ilişkiler dahi insandan birşeyler alıp götürürken (bunların en önemlisi zaman) yanlış bir evliliği düşünemiyorum bile. Evlenmek için evlenip, bir de çocuk doğurup sonra sorun yaşayıp boşanmaktansa doğru kişi ile biraz geç evlenmek, birazcık geç anne olmak kötü birşey değil. Bu durum herkesin kendisini ilgilendirir. Bir de bazı insanların gerçekten hiç evlenesi yoktur, olmayınca da olmaz yani. Üzmeyin kendinizi. Millete bakacak olursak ohoo... Ben üniversitedeyim, 22 yaşındayım mesela, evlilik düşünmeyi geçtim öyle ciddi ya da uzun süren bir ilişkim dahi olmadı. Birine karşı duyduğum ilgi, aşk vs. bir yıldan fazla uzun bile sürmüyor mesela. Ama hayatın ne göstereceği de belli olmaz. Lisede beraber okuduğum insanlar birer birer nişanlanıyorlar. Üniversitede ciddi ilişki içinde olan arkadaşlarım var, onlar da okul bitince bazı adımlar atmayı düşünüyorlar falan... Bana demişlerdi mesela, üniversitede evleneceğin kişi karşına çıkmazsa bir daha hiç çıkmaz falan ama elbette bunlara inanmıyorum. Öyle saçma şey mi olur? Var öyle densizler. Bana bile "Okul da bitiyor, halen bulamadın birini" diye kendince "takılanlar" oluyor. "Koca bulmaya gelmedim ki, okumaya geldim diyorum." onlara. Laf söyletmeyin kendinize çünkü kimsenin buna hakkı yok. Kimsenin de kapısında öyle taliplerin falan yattığına inanmıyorum ben. Beni ne doktorlar, mühendisler istedi hikayeleri inandırıcı değil. Hiç kolay değil bu işler, kimse kimse için sıraya girmiyor ki bir an önce evlenmeye baksın insanlar. Koskoca bir hayat geçireceksin, ömür geçireceksin, çocuğunun babası olacak o insan; evlilik kararı almak öyle kolay değil bence, o sorumluluk oldukça ağır.

Sikinti ne biliyomusunuz, evlenememek hic degil. Ama belirli bir yastan sonra karakterler okadar oturuyorki, birbirinize dogru egilmek inanin zor oluyor. Agac yasken egilir diye bosune dememisler. Yani sirf bu mantiktan yola cikarak bende 'keske daha genc yasta evlenseymisim' diyorum (24/25 yaslarimda). O yuzden hayirla bulun bi an once birini, evet dogru kapinizda sirada degiller ama siz bi sekilde yolunu bulup tanisacaksiniz. Olacagi yok isede fazla uzatmadan zaman vermeden 'next' diyeceksiniz. Bazi arkadaslar kizabilirler ama bazen o ilk tanisma evrelerinde bir baskasi cikarsa onuda cevirmeyeceksiniz : ) emin olun o ilk tanisma evrelerinde erkekler icinde gorustukleri kiz sadece siz olmuyorsunuz cunku.
ben ise 20 yaşında evlendiğime pişmanım .
Keşke daha geç yaşta evlenseymişim ama başkaları ile de görüşme kısmına katılıyorum.
Bir kızı bin kişi ister bir kişi alır diye boşuna dememişler haklısınız .
Erkekler bu inceliği haketmiyorlar .
Kendilerine gelince en güzelini en tahsillisini seçmeyi biliyorlar .

En sînir olduğum lafda vakti gelince olur lafı.belkide hiç evlenemeyeceğim nereden biliyorsunuz dimi yani.vakti falan gec..

iyiki önceden farketmişsiniz yanlış yaptığınızı, seneler sonra geç yaşınızda da farkedebilirdiniz, bundna sonra iyi insanlarla karşılaşırsınız inşallah
Amin canim sagol. Kötü bir tecrübe oldu, ama hallisiniz zararin neresinden dönersen kâr :)

X