Sizden Tavsiye ve Moral Rica Ediyorum

ZeyMurEl

Hamdım, pişiyorum, yanmaya daha çok var...
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
4.638
14.561
Merhaba arkadaşlar.

Siteye bikaç gün önce üye oldum, kk'yı senelerdir duyarım bilirim ama üye olmak nasip olmamıştı. Hep iş güç internete girmeye vaktim olmuyordu. Sonra kızım dünyaya geldi tüm vaktimi aldı elimden ama olsun tüm zamanım ona feda olsun :)

İşte benim hayatım kızımın doğumuyla değişti. Öncesinde kariyerim çok önemliydi. Yüksek mühendisim ve en son bir firmada yönetici olarak çalışıyordum. Yükselme şansım olan bir yerdi üstelik.

Sonra kızım dünyaya geldi, doğum izni vs derken ben bir türlü işe dönemedim, kızım bana çok bağlanmıştı ben de ona bağlandım ve işe başlayıp onu bırakma fikri bile beni mafedyordu. Öncesinde işe başlayamadım diyenlere kızar, aman bi senin mi evladın var git bakıcıya ver, annene ver vs derdim ama kazın ayağı öyle değilmiş.

Neyse eşimin de maaşı iyi diye güvenerek işe başlamadım, yerime başkasını alın dedim (ki bana kal, maaşını arttırırız, konumun değişir vs dediler) hatta o kişiyi eğittim ve işi bıraktım. Eeee bu süreçte kızım bana deli gibi bağlandı ve başkalarına hiç gitmez oldu hatta babasına bile. 1 yaşına gelene kadar iş bakmak bile istemedim ama artık bunalmaya başladım evde. Ama yine de olmadı yapamadım başka bir yerde sıfırdan başlamak, kızımdan saatlerce uzak kalmak olayını başaramadım.

Sonra eşime rica ettim bana küçük bi mağaza açalım birikimimizle biraz da kredi, ben işleteyim. Hani kendini döndürsün biraz da bize kalsın. Yani patron olalım, köşeyi dönelim değil olay başka bir yerde çalışacağıma kendi işim olsun, kızıma vakit ayırabileyimdi. Koskoca 7 yılımı çöpe atmaya razıydım.

İşimizi kurduk (çeyiz üzerine), 8 ay oldu. Kızıma vakit ayırabiliyorum ama şu anda istediğim şekilde işlemiyor dükkan. Kış uzun sürdü, yağmur, ramazan, ekonomik kriz vs vs derken bir türlü insanların ayağı alışmadı. Aslında güzel ve uygun fiyatlı ürünlerim ama karı geçmeyi bırakın cepten gidiyor hala.

Çok çabalıyoruz, herkes akşam olup dükkanını kaparken biz kalıyoruz, eşim işten çıkıp birde saatlerce burada kalıyor, kızım varken dükkanda hem onunla hem dükkanla ilgileniyorum. Ama bazen satış doğru dürüst olmayınca gardım düşüyor ve pes ediyorum. Tamam gidip kendi işimi yaparım kaparım dükkanı ama onca emek, maddi manevi çaba ne olacak? Ne emekler ne ümitler. Bir de seviyorum mağazamı. Bir mağazada dükkanda cama asılı KAPATIYORUZ yazısını görünce içim yanıyor o insanlar için. Onca emek sonrası bu duruma gelmelerine kahroluyorum ki ben aynısını yapmak zorunda kalırsam

Ya bana söyleyin, iş kurup sonradan işi açılan var mı? Siz ya da yakınlarınız bana akıl verin, moral verin. Bana başarılı olanları, kötüye gidiyorken herşeyi düzelenleri anlatın. Cidden gardım çok düşük, çok moralsizim ve umutsuzum... Umut olun biraz

İnsanların ayağı alışmadıkça zor ama kendi mesleğiniz dururken, böyle bir riske girmeniz pek iyi olmamış sanki...
Umarım işleriniz düzelir..

Bende Eylülde iş kuracağım. Işimi kızımın doğumundan sonra bıraktım. İs konusunda şunu söyleyebilirim,ilk başlarda herkes benzer sorunlar yaşamıştır diye düşünüyorum pes etmeyin. Sosyal medya hesaplarınızdan indirimler,kampanyalar yapın/duyurun. Gerekirse ürün resmi koyup (çok pahali birsey olmasına gerek yok,uygun fiyatlı bir parça) beğenip profilinde paylaşan 1 kisiye hediye ediyorum deyin. Az maliyetle reklam/tanıtım yapmış olursunuz.
İlk etapta aklima gelenler bunlar dilerim ise yarar

İnsanların ayağı alışmadıkça zor ama kendi mesleğiniz dururken, böyle bir riske girmeniz pek iyi olmamış sanki...
Umarım işleriniz düzelir..

Ben ikinci çocuğu da düşünüyorum ve sürekli bir yere gir çık çok zor. Hani bırakabileceğim güveneceğim kimse de yok. Ayrıca belli bir yaştan sonra mühendislikte özellikle çıtan yükseldikçe iyi bir iş bulmakta çok zorlaşıyor. Biraz da bundan korktum.

Ticaret bambaşka bir şey ve maalesef herkesin altından kalabileceği bir şey de değil. Doğru zamanda doğru yerde doğru işi kurmani gerekir. İnternet satışlarına ağırlık vermeyı deneyin sosyal medyanın gücünü kullanın. Bir çok insan dükkan bile açmadan instagramda üzerinden ürünlerini satıyor. Sizde bunu deneyebilirsiniz.

Dukkaninizin nerede olduguna etrafinizda hic sizin gibi dukkan olup olmadigina ve daha bircok parametreye bağlı dukkanin gelecegi. Birde isiniz hanimlara yonelik oldugu icin hanimlar icinde tutulmaniz kulaktan kulaga yayilmaniz lazim. Reklam, el broşürü, uygun fiyat, taksit imkani, farkli tasarim urunler gibi yollara basvurmanizi oneririm birde tanidiginiz ev hanimlarini kullanin gittikleri gunlerde sizin brosurlerinizi dagitabilirler mesela

Bunların bir kısmını denedik aslında. Ama insanların alım gücü bu aralar çok düşük. Bir de sosyal ortamda bir dönem insanlar deli gibi alış-veriş yaptılar ve kazıklandılar. Şimdi insanlar çok temkinli. Özellikle çeyizlik ürün olunca ellemeden bakmadan almak istemiyorlar.

Tabi hediye vs olabilir. Sağolun yorumunuz için :) :)

Bizim de bir dukkanimiz var. Gelen müşterinin gönlünü hoş tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle hediye etmek için dükkanda bulundurdugumuz ürünler var kimsenin poşetinı sadece aldığıyla göndermiyoruz . Ufak tefek de olsa bir hediye koyuyoruz ve çok şükür memnun kalan herkes arkadaşını bize gönderiyor.

Instagramdan, ggden falan da satis yapabilirsiniz.
bir kac senedir ramazanin yaza gelmesi bile inanin etkilemistir sizi.
bide ceyiz alirken insanlar genelde senetli alisverisi tercih ediyor. Ben de senetli almistim zamaninda...

Kalite, farklı ürünler, uygun fiyat, kredi kartına taksit hepsi var. Aslında gelenler çok memnun yine geliyor. Ya da millet bayılıyor ürüne ay başı gelcem diyor, ayırt diyor sonra ses yok :) :) Yani ne çeşit insanlarla tanıştım anlataman. Biraz işler düzeldi yağmurlar ve ramazan girdi. Yine ben tepetaklak. Hani dükkanımda oldukça iyi yerde. Şans işte. Yoksa biz açarken çok fizibilite çalışması yaptık, araştırdık. Bu dükkanlar nerede nasıl ne kadar iş yapıyor. Eşimde ticaret kafası da var. Ama ne bileyim şans heralde biraz da.

Yani iş kurup sonradan başaran var mı? Onu merak ediyorum :)

Kalite, farklı ürünler, uygun fiyat, kredi kartına taksit hepsi var. Aslında gelenler çok memnun yine geliyor. Ya da millet bayılıyor ürüne ay başı gelcem diyor, ayırt diyor sonra ses yok :) :) Yani ne çeşit insanlarla tanıştım anlataman. Biraz işler düzeldi yağmurlar ve ramazan girdi. Yine ben tepetaklak. Hani dükkanımda oldukça iyi yerde. Şans işte. Yoksa biz açarken çok fizibilite çalışması yaptık, araştırdık. Bu dükkanlar nerede nasıl ne kadar iş yapıyor. Eşimde ticaret kafası da var. Ama ne bileyim şans heralde biraz da.

Yani iş kurup sonradan başaran var mı? Onu merak ediyorum :)

Is yerinizin ceyizci olmasi dezavantaj bence avmlerde o kadar cok ceyiz satan magaza var insanlar oralara yoneliyor.
Benim belli bir isim varken ceyizci dukkani acmak istemezdim heralde.
Bence gida alanina yonelin.

Anladim Rabbim yardimciniz olsun. Senet ile taksit imkaniniz varsa onuda kullanin ev hanimlarinin hosuna gidecektir. Bir dedigim gibi ev hanimlari yaptiklari oturmalarda birbirlerini cok etkiliyorlar biri birsey alsin onu ovsun basliyor digerleride almaya ev hanimi tanidiklarinizdan bu konuda yardim isteyebilirsiniz.

Çeyizci dükkanı da benim gözümde canlanmadı içinde ne var

6-9 lu gecelik takımları mı

Havlu mu

Masa örtüsü vs mi

Züccaciyeci sormuştu; 3 alana biri bedava yap demiştik bazı ürünlerde

Ama sizinki zor geçen gün AVM de bir mağazadan 3 tane erkek külot aldım 10 TL'ye pazarda tanesi 5 TL

Ama amaçları kapıdan sokmak; külot aldım; çorap aldım vs. Sutyen denedim; olsa onu da alacaktım; bu şekilde bir çok satış yapacakla

Is yerinizin ceyizci olmasi dezavantaj bence avmlerde o kadar cok ceyiz satan magaza var insanlar oralara yoneliyor.
Benim yaşadığım yerde çok AVM yok aslında, insanlar öyle mağazalardan alıyor. Çeyiz dediğime bakmayın yani herşey var. Günlük kullanım içinde insanlar geliyor sonuçta. Gıda işi civarda aşırı derecede çok var. Açanlar kapatıyor kısa sürede. Ama çeyizlik açıp çok uzun süre işletenler var. Biz uzun uzun kafa patlattık aslında. Ben tek bir marka ürünü satıyorum bayiyim.

Kısmet çok önemli..Dua et umutsuzluğa kapılma kendine ve işine güven.
Çevredeki dükkanlarla tanış, herkes birbirine müşteri yönlendirebiliyor.
Arkadaşların dediği gibi sosyal medyada dükkanın sayfasını oluşturup reklamını yap.
Çevre apartmanlara dağıtmak üzere broşür oluştur.

Okurken hocalarım ilk 6 ay iş yerinizden birşey beklemeyin derdi. Sizin daha yeni. Internete sosyal paylaşım sitesinde grup kurun. Tanıdık larınizdan paylaşmanı isteyin. Sürekli paylaşım yapin. Ürünü resimlerini fiyatlarini atin. Hediyelikler hazirlayin. Onlarıda grupta duyurun... yaza doğru işleriniz artması lazım. Biraz daha çaba harcayın. Olmazsa daha fazla zorlamayın bu sezon da elinizden geleni yapın. ..

Benim yaşadığım yerde çok AVM yok aslında, insanlar öyle mağazalardan alıyor. Çeyiz dediğime bakmayın yani herşey var. Günlük kullanım içinde insanlar geliyor sonuçta. Gıda işi civarda aşırı derecede çok var. Açanlar kapatıyor kısa sürede. Ama çeyizlik açıp çok uzun süre işletenler var. Biz uzun uzun kafa patlattık aslında. Ben tek bir marka ürünü satıyorum bayiyim.

Bilindik bir markanin bayisi mi? Franchies bedelide odediniz mi?
Eger oyleyse bir muddet daha sabredin isleriniz acilir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…