- 11 Eylül 2013
- 399
- 40
- 43
- Konu Sahibi kadifeligln
Stresten karnim agriyo surekli. Nasil gecirebilirim?
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Selamlar. Universite 1. Siniftayken ders aninda diyare olmustum ve karnimdan sesler gelmisti. O gunden sonra bnde rezil olma fobisi,sosyal anksiyete olustu. Surekli karnim agriyor yine karnimdan ses gelicek diye diye insanlarin icinde oturamiyorum. Ve bu stresten dolayi gercekten diyare oluyorum. Simdi 4. Sinifim o kadar yil bu sorunu cektim. Ama arada durakladigi zamanlar oldu. Simdi yine basliyor gibi. Benim gibu olup atlatan var mi ya da ne yapabilirim antidepresan disinda? Psikolga gittim nolmus benim de karnimdan ses cikiyo diyor evet biliyorum cok komik bi dusuncem var ama bildigim halde atlatamiyorum.
merhaba.aynı dediğiniz gibi marketin ortasında karnımdan bir gürültü bir burkulma ve peşinden müthiş bir sıkıntı geldi.marketin ortasında kaldım tutmak imkansız...bu olayın üstünden nerdeyse 4 sene geçti.bu süre içinde aynı şekilde 4-5 kez daha rezil olmaktan kıl payı kurtuldum evde olduğum zamanları söylemiyorum bile.ve size şunu söyleyeyim dikkat edin stresli olduğunuz dönemlerde artar birde yediklerinize dikkat edin takibini yapın.ben dikkat ettim öyle.
bende de var bu illet. anım anıma uymuyor. sabah ishal oluyorum akşama bakıyorum kabız olmuşum. bir anda karnımda bi ağrıyla bağırsaklarım bozulabiliyor. hele bu ara iyice dengesizleşti. ne zaman ne olacağı belli olmuyor. her an şiddetli bi karın ağrısı gelebiliyor. geçen sene doktor bi ilaç vermişti yemeklerden önce alınan. onu alınca karın ağrılarım bayağı bi hafifliyor.
Merhaba
Ben de irritabl bağırsak sendromuyla yaşıyorum 2 senedir.
Bunun tek çözümü beslenme şeklini değiştirmek ve stresten uzak durmak.
Ben karnımdan ses gelecek diye korkmuyorum ama bir defa dışarıda birden çok kötü oldum, bağırsaklarım birden çalışmaya başladı ve kendimi bir kafenin tuvaletine attım.
Çok fenalaşmıştım.
Sonra gittim doktora. testler yapıldı ve irritabl bağırsak sendromu teşhisi konuldu.
benim şöyle oluyor, diyare ve kabızlık sürekli birbirini takip ediyor. 1 hafta kabızlık çekiyorsam ertesi hafta ishal...
Süt ve süt ürünleri bunu arttırıyor
Kırmızı et yememem gerekiyor
Alkol
Öğün atlama ve birden çok yemek yeme
Adet dönemi
bunlar etkiliyor.
ben bu yiyeceklerden uzak duramadığım malesef iyileşemiyorum
Cok tesekkurler yorumlariniz icin. Sagolun varolun. İnsallah bi gun bu illetten tamamiyle kurtuluruz.
umarım sana da geçmiş olsun. :)
ben bugün yine çok fenaydım.
İrritabl Barsak Sendromu (spastik kolon) - Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri
şu linkte güzel bilgiler var.
Selamlar. Universite 1. Siniftayken ders aninda diyare olmustum ve karnimdan sesler gelmisti. O gunden sonra bnde rezil olma fobisi,sosyal anksiyete olustu. Surekli karnim agriyor yine karnimdan ses gelicek diye diye insanlarin icinde oturamiyorum. Ve bu stresten dolayi gercekten diyare oluyorum. Simdi 4. Sinifim o kadar yil bu sorunu cektim. Ama arada durakladigi zamanlar oldu. Simdi yine basliyor gibi. Benim gibu olup atlatan var mi ya da ne yapabilirim antidepresan disinda? Psikolga gittim nolmus benim de karnimdan ses cikiyo diyor evet biliyorum cok komik bi dusuncem var ama bildigim halde atlatamiyorum.
merhaba ben de yaklasik 6 senedir ayni dertten muzdaribim kesinlikle mayalı seyler, kahve ve sut urunleri tuketmemem gerekiyor. Ben de et ya da baklagil sorun yaratmadi su zamana kadar. Bol bol su için ve stresli ortamlardan uzaklasın:) bir de ne olursa olsun sakın kahve içmeyin :)
merhaba.aynı dediğiniz gibi marketin ortasında karnımdan bir gürültü bir burkulma ve peşinden müthiş bir sıkıntı geldi.marketin ortasında kaldım tutmak imkansız...bu olayın üstünden nerdeyse 4 sene geçti.bu süre içinde aynı şekilde 4-5 kez daha rezil olmaktan kıl payı kurtuldum evde olduğum zamanları söylemiyorum bile.ve size şunu söyleyeyim dikkat edin stresli olduğunuz dönemlerde artar birde yediklerinize dikkat edin takibini yapın.ben dikkat ettim öyle.