• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizde de oluyor mu

merhaba.aynı dediğiniz gibi marketin ortasında karnımdan bir gürültü bir burkulma ve peşinden müthiş bir sıkıntı geldi.marketin ortasında kaldım tutmak imkansız...bu olayın üstünden nerdeyse 4 sene geçti.bu süre içinde aynı şekilde 4-5 kez daha rezil olmaktan kıl payı kurtuldum evde olduğum zamanları söylemiyorum bile.ve size şunu söyleyeyim dikkat edin stresli olduğunuz dönemlerde artar birde yediklerinize dikkat edin takibini yapın.ben dikkat ettim öyle.

bende de var bu illet. anım anıma uymuyor. sabah ishal oluyorum akşama bakıyorum kabız olmuşum. bir anda karnımda bi ağrıyla bağırsaklarım bozulabiliyor. hele bu ara iyice dengesizleşti. ne zaman ne olacağı belli olmuyor. her an şiddetli bi karın ağrısı gelebiliyor. geçen sene doktor bi ilaç vermişti yemeklerden önce alınan. onu alınca karın ağrılarım bayağı bi hafifliyor.

Son düzenleme:
Selamlar. Universite 1. Siniftayken ders aninda diyare olmustum ve karnimdan sesler gelmisti. O gunden sonra bnde rezil olma fobisi,sosyal anksiyete olustu. Surekli karnim agriyor yine karnimdan ses gelicek diye diye insanlarin icinde oturamiyorum. Ve bu stresten dolayi gercekten diyare oluyorum. Simdi 4. Sinifim o kadar yil bu sorunu cektim. Ama arada durakladigi zamanlar oldu. Simdi yine basliyor gibi. Benim gibu olup atlatan var mi ya da ne yapabilirim antidepresan disinda? Psikolga gittim nolmus benim de karnimdan ses cikiyo diyor evet biliyorum cok komik bi dusuncem var ama bildigim halde atlatamiyorum.

Merhaba
Ben de irritabl bağırsak sendromuyla yaşıyorum 2 senedir.
Bunun tek çözümü beslenme şeklini değiştirmek ve stresten uzak durmak.

Ben karnımdan ses gelecek diye korkmuyorum ama bir defa dışarıda birden çok kötü oldum, bağırsaklarım birden çalışmaya başladı ve kendimi bir kafenin tuvaletine attım.
Çok fenalaşmıştım.

Sonra gittim doktora. testler yapıldı ve irritabl bağırsak sendromu teşhisi konuldu.

benim şöyle oluyor, diyare ve kabızlık sürekli birbirini takip ediyor. 1 hafta kabızlık çekiyorsam ertesi hafta ishal... :ssz:

Süt ve süt ürünleri bunu arttırıyor
Kırmızı et yememem gerekiyor
Alkol
Öğün atlama ve birden çok yemek yeme
Adet dönemi

bunlar etkiliyor.
ben bu yiyeceklerden uzak duramadığım malesef iyileşemiyorum :(

merhaba.aynı dediğiniz gibi marketin ortasında karnımdan bir gürültü bir burkulma ve peşinden müthiş bir sıkıntı geldi.marketin ortasında kaldım tutmak imkansız...bu olayın üstünden nerdeyse 4 sene geçti.bu süre içinde aynı şekilde 4-5 kez daha rezil olmaktan kıl payı kurtuldum evde olduğum zamanları söylemiyorum bile.ve size şunu söyleyeyim dikkat edin stresli olduğunuz dönemlerde artar birde yediklerinize dikkat edin takibini yapın.ben dikkat ettim öyle.

bende de var bu illet. anım anıma uymuyor. sabah ishal oluyorum akşama bakıyorum kabız olmuşum. bir anda karnımda bi ağrıyla bağırsaklarım bozulabiliyor. hele bu ara iyice dengesizleşti. ne zaman ne olacağı belli olmuyor. her an şiddetli bi karın ağrısı gelebiliyor. geçen sene doktor bi ilaç vermişti yemeklerden önce alınan. onu alınca karın ağrılarım bayağı bi hafifliyor.

Merhaba
Ben de irritabl bağırsak sendromuyla yaşıyorum 2 senedir.
Bunun tek çözümü beslenme şeklini değiştirmek ve stresten uzak durmak.

Ben karnımdan ses gelecek diye korkmuyorum ama bir defa dışarıda birden çok kötü oldum, bağırsaklarım birden çalışmaya başladı ve kendimi bir kafenin tuvaletine attım.
Çok fenalaşmıştım.

Sonra gittim doktora. testler yapıldı ve irritabl bağırsak sendromu teşhisi konuldu.

benim şöyle oluyor, diyare ve kabızlık sürekli birbirini takip ediyor. 1 hafta kabızlık çekiyorsam ertesi hafta ishal... :ssz:

Süt ve süt ürünleri bunu arttırıyor
Kırmızı et yememem gerekiyor
Alkol
Öğün atlama ve birden çok yemek yeme
Adet dönemi

bunlar etkiliyor.
ben bu yiyeceklerden uzak duramadığım malesef iyileşemiyorum :(

Cok tesekkurler yorumlariniz icin. Sagolun varolun. İnsallah bi gun bu illetten tamamiyle kurtuluruz.

merhaba ben de yaklasik 6 senedir ayni dertten muzdaribim :( kesinlikle mayalı seyler, kahve ve sut urunleri tuketmemem gerekiyor. Ben de et ya da baklagil sorun yaratmadi su zamana kadar. Bol bol su için ve stresli ortamlardan uzaklasın:) bir de ne olursa olsun sakın kahve içmeyin :)

Selamlar. Universite 1. Siniftayken ders aninda diyare olmustum ve karnimdan sesler gelmisti. O gunden sonra bnde rezil olma fobisi,sosyal anksiyete olustu. Surekli karnim agriyor yine karnimdan ses gelicek diye diye insanlarin icinde oturamiyorum. Ve bu stresten dolayi gercekten diyare oluyorum. Simdi 4. Sinifim o kadar yil bu sorunu cektim. Ama arada durakladigi zamanlar oldu. Simdi yine basliyor gibi. Benim gibu olup atlatan var mi ya da ne yapabilirim antidepresan disinda? Psikolga gittim nolmus benim de karnimdan ses cikiyo diyor evet biliyorum cok komik bi dusuncem var ama bildigim halde atlatamiyorum.

Öncelikle üşütme ve aç gezme...Bir kısmı bu sebeplerden oluyordur o seslerin.Ve de gaz.Annem de yıllardır ibs.daha çok gıda allerjisi ve psikolojik kökenli bir rahatsızlık.
Önce sana dokunan gıdaları bulmaya çalış.mesela ne yiynce daha çok sıkıntın başlıyor.genelde MAYALI GIDALAR,KAVUN KARPUZ GİBİ MEYVELAR özellikle soguk yenirse,turşu,lahana yemekleri,hububat yemekleri ...kurufasulye ,mercimek gibi...
Onları bulunca az tüketmeye gayret et.
Cebinde hep normal leblebi taşı.diyare-ishale karşı iyidir.üstelik migde suyunu da alır ve gurultun azalır belki.
Psikolojik olarak rahatlamaya çalış.gittigin psikologa sosyal fobin nedeniyle andidepresan içmen gerekir mi danış.SENİ BELKİ PSİKİYATRİ ye yönlendirir.Çünki ilaç kullanman gerekicek boyutta sıkıntıdaysan ancak bir PSİKİYATIR recete eder ilacı ve dozajı...

Geçmiş olsun.

merhaba ben de yaklasik 6 senedir ayni dertten muzdaribim :( kesinlikle mayalı seyler, kahve ve sut urunleri tuketmemem gerekiyor. Ben de et ya da baklagil sorun yaratmadi su zamana kadar. Bol bol su için ve stresli ortamlardan uzaklasın:) bir de ne olursa olsun sakın kahve içmeyin :)

ayy özellikle türk kahvesiiii
gaz bombası gibi oluyorum 1 yudum bile içsem!!

Merhaba ben de 3 yıldır İbs hastasıyım. Çok saçma çok aptalca insanı çıldırtan bir hastalık. Ama taktıkça daha da çok azıtıyor bundan eminim. ben kesinlikle baklagil tüketemiyorum. Muz yiyemiyorum vb. Kesin olarak bildiğim bir şey var ama en az 8 saat uyumanız gerekiyor. Binlerce lira harcadım ben cidden ..doktordan doktora gittim. İlaç falan nafile. İyi uyumanız, iyi beslenmeniz ve stresten uzak durmanız gerekiyor. Kesinlikle işlenmiş gıdalar, az pişmiş gıdalar yememelisiniz. Sarımsağın pek çok kişinin ibs ini tetiklediği biliniyor. Bazıları süt içebiliyor ama ben mesela soya sütü kullanıyorum. Ama arada 8 kat fiyat farkı var 1 lt de. Kesinlikle ağrı kesici içmemelisiniz. en çok da sık içilen ağrı kesiciler neden oluyor. Antibiyotikten bile daha çok dokunuyor bağırsaklarınıza. Ben 2 yıldır vitamin haricinde hiç bir ilaç kullanmadım ve şu an çok daha iyiyim. Probiyotikler almalısınız. Onun dısşında ben inek sütünden yapılmış peynir yerine keçi sütünden yapılmış olanları alıyorum. Makarnalardan tam tahıllı olanları alın. Ekmek içinse kepekli yemeyin onun yerine hep çavdar ekmeği tüketin. Benim en kötü dönemlerimde hep hastaneye kaldırıldım. Minicik bi insanım ama karnım 6 aylık hamile gibi şişiyordu hergün ve birisi bağırsaklarımı çekip koparmaya çalışıyor gibi acı çekiyordum. Şimdi eskiye göre daha iyiyim şükür.
Ama çok dikkat ediyorum. en sevdiğim şeyleri bile yiyemiyorum. Umarım kesin olarak geçer bir gün. Bir de sakın çok fazla şeker tüketmeyin.Fazla şeker de bağırsakları rahatsız edip gaz yapan bakterilere daha çok besin sağlıyor.

merhabalar arkadaşım. seni en iyi ben anlayabilirim sanırım. üniversite birinci sınıftayken benimde karnımdan ve hatta bağırsaklarımdan çıkan sesler yüzünden arkamda oturan kişilere rezil olmuş ve yıllarca en arka sıralara oturmuşumdur. dersin ortasında aniden sıkışmalar, yollarda otobüs duraklarında aniden sıkışmalar ve rezil olmalar en yakın tuvaleti bulmalar vs. doktora gittiğimde çok yoğurt yediğimden bahsetmiştim. o da okadar yoğurdu bende yersem bendede olur gurultu demişti. herneyse 4 sene bu saçmalıklarla cebelleşerek ve çözümü bir türlü bulamayarak geçti. en son memlekete dönüp aile hekimime gittim ve bana iki tane ilaç yazdı. sabh öğle akşam kullan dedi. ben hergün düzenli olarak tuvalete 2-3 kez çıkardım. bu ilaçlar sayesinde günde birkez düzenli olarak tuvalete girmeye başlamış ve diğer gaz sıkışma gibi sorunlarımdanda uzaklaşmış oldum. stres kesinlikle etkiliyor bu arada. doktor banada ilk başlarda psikolojik demişti ama bağırsak düzenleyici hapları kullnmak gerekiyor gerçekten. ben ilaçları 8-10 ay kadar kullandım bıraktım. çünkü uzun süre kullanımda kabızlık sorunu yaşamaya başladım. ama yinede kullanmaya başlayın derim. günlük yaşamınızda daha rahat olursunuz.

Back