sizde bir akıl verin

baskasey

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2015
143
25
21 yaşındym ve bir süredir iyi giden bir ilişkim var çok şükür..bizde diğer evlenen arkadaşlarmz gibi kendimizi çok olgun ve evliliğe hazr hissediyoruz sorumluluklar zor zamanlar v.s ( evlilik hakknda okuduğumuz kitaplar bile oldu nasl daha iyi eş oluruz birbirimize diye) evlilik düşünüyoruz bizde en sağlıklı şekilde olsun diyede çabaladık uzun zaman,aile,durumlar derken..şuan hiçbir engelimiz yok iş ev aileler falan..ama diyorum şimdi kız isteme söz nişan evlilik falan derken evlendğimde 22 yaşım bitmiş oluyor hesaplarmza göre Herşeyi kenara bıraktgmda yaşım küçükmü diye kendimi sorgulamadanda geçemiyorum sizce yaşa taklp boşuna herşeyimiz hazrken boş boş yaşı beklemek doğrumu ? yoksa kendimize güvenimiz hissettiklermz yaşı bikenara atmayı gerektirirmi? cevaplarnzı düşüncelernizi bekliyorum kzlar :)

birbirinizi seviyorsanız geçiminizi sağlıyabilcekseniz çok fazla yaşı düşünme

Merhaba
22 yasındasınız ve her anlamı ıle maddı manevı evlılıge hazır hıssedıyorsanız 22 yası bıtırdıgınızde degısen bırsey olmayacak.Madem hazırsınız 3-5 ay ıle neyın degısmesını bekleyeceksınız.Yok eger hazır degılım henuz evlılıge desenız zaman kazanmak ıcın bekleyın derım ama her seyı ıle hazırsanız beklemekte anlamsız gelıyor...

hiçbir sorunumuz yok çok şükür.Anlattğm gibide herşeyimizle hazrz ama böyle evlilik yaşı denildimi 25 27 ler gelirya akla küçükmüyüm acaba diyorum ama deidğinizide düşünüyorum ben maddi manevi olarak hazrken 3 5 8 ay bize kayptan başka ne olabilirki. çok kafam takldı başkasna da soramyorum ailemden çünkü hepsi ilişkim oldupunu biliyo ve böyle bişey sorulduğunda akla ilk gelen hazr degilsin olur genelde öyle bişey olmasnı istemedim.

Bence de hazırsanız yaşı beklemek anlamsız ya. herşeyin iyi gideceğini düşünüyorsam, engelim de yoksa neden günlerimi sevdiğimden ayrı geçireyim ki ?! aileniz evlilik durumuna ne der onu düşünmek lazım bide onlar erken demesin de..

Evlenin ve mutlu olun Net..

onlar için 30da çok erken 40ta Onlarda olumlu canm tek sorun benim şu takntlarm

Ben de 22 yasindayken evlenebilirim diye dusunuyordum kendimi 25 yasinda evlendim. Ha ne oldu daha bilincli akilli oldum. Ama 22 sinde evlensem de facia olmazdi yani. Cunku insanin fikirleri 20 den sonra daha da oturuyor. 20 desen bekle derdim ama 22 cok da erken degil. Ama su bir gercek ki bugun dünkü aklini begenmiyor insan.

kesinlikle doğru söylüyosun canm biz planlyoruz kuruyoruz ne zaman nasipse o zaman oluyo 22 de düşünüp 25 te evlenmiş olsam bu düşünceleirmn boşa çktğna yanarm

Allah mutlu mesut etsin aşkınızı sevginizi sonsuz kılsın canm benim böyle sevenler kavuşunca dualar edesim gelir hep heyecanlar telaşlarn vardr şimdi senin kolay gelsin valla
Amin çok sağol canım, koşuşturmacamız var tabi hep ama çok güzel şeyler darısı başına

hayata bakış açınızla alakalı diye düşünüyorum bu konu...
kimisi var aman ne evlenmesi, gezip tozayım hayatımı yaşayayım, sonra nasılsa evlenirim mantığında hareket eder..
kimisi de evleneyim nereyi gezeceksem eşimle gezerim der ve evlenir..

kimisi çocuk konusunda acele eder genç anne olmak ister, kimisi de çocukla uğraşamam şimdi der erteler..

sizin hayata bakışınız nedir bu durumda ?

helal olan kocamla istediğimi gönlümce yapmak varken neden haram bir şekilde hayatıma devam edeyim ki diye düşünür ve hemen evlenirdim :)

aynen öyle canm çok doğru diyosun:) erkek arkadaşm der sürekli bana şimdi elele olupta sevaba girmek varken neden günaha giriyoruz biz diye alttan mesajlar verir hep :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…