Sizde benim kadar sigara iciyormusunuz - iciyormuydunuz :(

Sanmiyorum alkol almak hosuna gidiyor babamin.Babamin da beyin damari tikali .yuksek tansiyonu var iciyor hala.Biza hic zarari olmadi bu konuda ama kendine zarar yani.Siz de birakin lutfen kiziniz icin.Benimde kizim var kasimda 3 yasina gircek.Halasini sigara icerken gormus ki cok dikkat eder halasi ama gormus.Anne bende bundan istiyorum dedi.O cok zararli birsey dedim.Ama halam iciyor dedi.Cevap veremedim.

İnşallah bırakacağım. Bıraktığım dönem çok güzeldi. İrade azim olsun inşallah. .

Internette lütfen ani bebek ölümlerini araştırın . 6 ata kadar bebeklerde herhangi bir hastalık olmadan ölümün nedenleri arasında annenin hamileliğinde sigara İçmesi de geçiyor. Sigara içen annelerin bebekleri sigara içmeyen annelerin bebeklerine nazaran 4 kat daha risk altında. Öyle ki ani bebek ölümlerinin önüne geçmek için sigara içen anne ile bebeğin aynı odada uyumadım bile salık verilmiş. Değil yanında içmek tene değer nikotinden bile bebekler zehiri alabilmekteymiş.
Allah güç kuvvet versin. Henüz anne değilim sizi kınamayacağım. Ben de sigara kullanıyorum çünkü. Ama bu yazdıklarım umarım sizin için bir fikir oluşturur

Sigaraya verdiğin parayi biriktir. Bebeğine her hafta güzel ciciler al. Motive et kendini. Bırakma cabasindayim ayda 500 küsür lira sigara için elimizden çıkıyor. Bunu biriktirecegim. Kızımla önümüzdeki yaz 1 kere değil 3 kez tatile gideceğiz:)

Bende yaptim hamileyken ictim :-(.
Bebegim erken dogdu ve ameliyat olmadan once doktor acik acik soyledi dogumdan sonra bebegi solunum cihazina baglayabiliriz (hem erken dogdugu icin.erken dogan bebeklerin cigrleri tam gelismiyomus.hemde sigara yuzunden)endiselenmeyin vs dedi.pismanmiyimm coooooookkkkk.cunku suan 10 aylik yavrum bronsit :-(.

Haa unutmadan bu meretten kurtulmak icin bende cok agladim yalvardim ama aglamakla vs olmuyo inan birakmak aglayip sizlanmaktan daha kolay.ramazanda biraktim bayramda basladim (kotu gunler cerirdim.ama bunlar bahane.)
Yani arkadasim inan ki birakmak sandigindan daha kolay insallah saglikli bi bebegin olur

Çok geçmiş olsun büyüdükçe güçlenip hepsini atlatacak inşallah.

Aynen canım ne kadar gizlemeye çalışsak da farkediyorlar. Çok acı. Tiryaki olmak bağımlılık. Kolay değil. Ama bırakmaliyiz. Anne kötü kokuyorsun dedi geçen gün. Yerin dibine girdim. İnş. Yakında mis gibi kokan annesi olacak.
İnsallah canim insallah birakiriz
Bayramda gorumceme gittim kiziyla mutfakta sigara iciyoruz kapi kapali cam acik.o ara kapi acildi sigarayi kulluge koydu biraz öteye koydu sanki o icmiyomus gibi bende kimden kacisyosun annenden mi bilmiyo mu falan dedim hem ablam yukarda vs dedim ya senin cocuklr ya benim kiz geldi dedim ben cocuklarimin gozu onunde icmiyorum ictigimi biliyolar cok bagimli da degilim olursa icer olmazsa icmem dedi.o an b*ktan sıkıntılar yuzunden sigaraya tekrar basladigim icin oyle pisman oldum ki anlatamam.anneligimi sorguladim :-(

Internette lütfen ani bebek ölümlerini araştırın . 6 ata kadar bebeklerde herhangi bir hastalık olmadan ölümün nedenleri arasında annenin hamileliğinde sigara İçmesi de geçiyor. Sigara içen annelerin bebekleri sigara içmeyen annelerin bebeklerine nazaran 4 kat daha risk altında. Öyle ki ani bebek ölümlerinin önüne geçmek için sigara içen anne ile bebeğin aynı odada uyumadım bile salık verilmiş. Değil yanında içmek tene değer nikotinden bile bebekler zehiri alabilmekteymiş.
Allah güç kuvvet versin. Henüz anne değilim sizi kınamayacağım. Ben de sigara kullanıyorum çünkü. Ama bu yazdıklarım umarım sizin için bir fikir oluşturur
Cok sagol yazdiklarin icin evet bende duymustum dogduktan hemen sonra bile ani ölüm olabiliyormus Allah korusun

İnşallah çok sağlıklı bir bebeğiniz olacak kötü düşünmeyin. Ama elinizden geleni yapın lütfen. Sağlıklı annesi olsun bunu da düşünün..

Biraz agir konusacagim kusura bakmayin!
Siz bencilsiniz.kendi keyfinizden odun vermeyip karninizda kacisi olmayan bebeginizi sigara dumanina maruz birakan kotu bir annesiniz.gunde 1 paket ne demek!
Bende sigara iciyorum.gecen yil hamile oldugumu ogrendigim an biraktim ve icmedim..birakin icmeyi yanimda icirmedim..

Siz daha yolun basinda tiryakiliginizi bahane ederek fedakarlik yapmiyorsunuz.yazik cidden.
Ne diyim insallah sizin o igrenc keyfinizin bedeli bebeginizden cikmaz

İnşallah çok sağlıklı bir bebeğiniz olacak kötü düşünmeyin. Ama elinizden geleni yapın lütfen. Sağlıklı annesi olsun bunu da düşünün..
Amin canim insallah bugun buna bi son vermeyi dusundugum icin ve yapilan yorumlarin destek olacagi icin actim bu konuyu. Hedefim önce su 3 zor gunu atlatmak cunku ilk gunler cok zor sonrasinda rahatlicami biliyorum

Biraz agir konusacagim kusura bakmayin!
Siz bencilsiniz.kendi keyfinizden odun vermeyip karninizda kacisi olmayan bebeginizi sigara dumanina maruz birakan kotu bir annesiniz.gunde 1 paket ne demek!
Bende sigara iciyorum.gecen yil hamile oldugumu ogrendigim an biraktim ve icmedim..birakin icmeyi yanimda icirmedim..

Siz daha yolun basinda tiryakiliginizi bahane ederek fedakarlik yapmiyorsunuz.yazik cidden.
Ne diyim insallah sizin o igrenc keyfinizin bedeli bebeginizden cikmaz
Haklisiniz ben cok bencil bir anneyim hemde cok kötüyüm :KK43: kacisi olmayan bi canliya resmen eziyet ediyorum

Gunde 1 paket sigara iciyor.30.haftasinda ustelik..sagliklimi olur sizce.
Diger yandan hamile kalip ilk sigara icmeyen,yedigine ictigine dikkat eden birinin bebegi ile bir olur mu..
Bi yakinim sigara iciyordu hamileyken bebegi gelisim geriligi yasiyir.
Kayinvalidem gorumceme hamileyken icmis kizi hala astimdan cekiyor..
Ve ne tuhaf bunlarin sebepleride anneleri

Amin canim insallah bugun buna bi son vermeyi dusundugum icin ve yapilan yorumlarin destek olacagi icin actim bu konuyu. Hedefim önce su 3 zor gunu atlatmak cunku ilk gunler cok zor sonrasinda rahatlicami biliyorum

İnşallah cnm.. ilk günler zor olur diye kendini şartlama. Çok iyi Çok doğru birsey yaptığını düşün. . Bebeğini düşün rahatlayacaksin.. yürüyüş yap bol bol. Su şişenle gez. Yetişkinler için boyama kitapları var çok etkili bi araştır. .

Haklisiniz ben cok bencil bir anneyim hemde cok kötüyüm :KK43: kacisi olmayan bi canliya resmen eziyet ediyorum
30.haftada olmasaniz daha yapici yorum yapabilirdim.simdiden sonra biraksaniz ne birakmasaniz ne..bebek alacagini almistir ne diyim.
Ins rabbim korumustur ins....azicik vicdaniniz varsa simdi atarsiniz o paketleri..

Gunde 1 paket sigara iciyor.30.haftasinda ustelik..sagliklimi olur sizce.
Diger yandan hamile kalip ilk sigara icmeyen,yedigine ictigine dikkat eden birinin bebegi ile bir olur mu..
Bi yakinim sigara iciyordu hamileyken bebegi gelisim geriligi yasiyir.
Kayinvalidem gorumceme hamileyken icmis kizi hala astimdan cekiyor..
Ve ne tuhaf bunlarin sebepleride anneleri

Tabiki çok kötü birsey yapıyor sigara içerek. . Zaten bunun aksini kimse iddia edemez. Ama 30. Haftada artık hasta bir bebeği olacağını düşünmesi ve haftaları mutsuz geçirmesi de bebeğe zararlı.. olumlu düşünüp inşallah iyi olacak demeli ve tabiki bir tane bile içmemeli artık.

Sigara içmek bebekte yüzde yüz kusur yaratır diyemeyiz ama ihtimalleri arttırır. Şöyle düşün, astımlı olarak doğan bir bebek söz konusu ise ve sen hamilelikte sigara içtiysen, bu senin kusurun ve ihmalkarlığın mı, yoksa bebeğin genetik kodlaması ile mi alakalı asla bilmezsin ve ömür boyu kendini suçlarsın.Ne gerek var bu yükün altına girmeye?

İçme arkadaşım içme, ihtimalleri düşür. Dünyaya bir insan getiriyorsun, zaten zor hayatlarımız var bari bir de sağlık sorunları ile uğraşmasın.

Bir gün boyunca bana 1 tane bile sigara vermemisti o gun basagrisindan uyuyamamistim oturup agladim. Uzuntuden bebege dusecek diye 1 tane verdi. Galiba ben cok asiri tiryakiyim. Hep dua ediyorum Allahim yardim et ne olur birakayim en azindan azaltayim diye yalvariyorum.

Icmedigimde cok etkileniyorum basagrisi basliyor ve cok agresiflesiyorum
Bence sen kendini öyle şartlandırmışsın. Bırakıcam diye şartlandır kendini bak nasıl bırakıyorsun. İnan çok zor değil. Bende çok düskündüm 1.5 paket rahat gidiyordu günde. Bırakıcam dedim ve aynı gün bıraktım. Birden kestim azaltarak olmuyor. 12 sene oluyor bırakalı iyiki bırakmışım. Evlendiğimizde eşime de bırakırdım. O da kafasında bitirince zorlanmadı. Ayrıca senin bebeğin var o herseyden daha önemli kendimizden bile. Onun için senin hiç zorlanmaman lazım.

Bu saatten sonra iş inşallaha kalmış. İnşallah bebeğinizde bir hastalık çıkmaz, sağlıkla doğar.
Çok sinirleniyorum sizin gibilere. Bağımlılık çok zor bir şey, anlıyorum. Ama düşünüyorum da acımdan, yoksunluktan ölsem, krizlere girsem de bebeğime zarar vereceğini bile bile hiçbir şey içmem.

X