Sizde benim kadar sigara iciyormusunuz - iciyormuydunuz :(

2 paketmi :KK57: ve basardi oylemi bende yapabilirim insallah yapicam

ee ben de 13 yıldır ıcıyordum ortalama 1.5 paket gunde ve sabah kalkar kalkmaz kahvaltı hazırlarken bıle 3-4 tane ıcerdım... 3.5 haftalıkken ogrendım gebelıgımı ve orda bıttı, evet kabul edıyorum ılk gunler, basımda agrıdı, gozumden yaslar da geldı, sinirlerim yerle bir de oldu... ama o zirveyi bir atlat gerısı kolay, her içmediğin gün için kendinle gurur duyuyor ve ozguvenın artıyor, yapabılırsın hıc zor degıl, aşırı bagımlı dıye bısey yok, hepımız bagımlıydık ve nıhayet zor gunler gectı... kendınıze ınanın bence :KK66: kolay gelsın....

Ben sigara tiryakisiyim maalesef... çok girişimim oldu yapamadım... yinede uğraşıyorum bırakmaya... neyse, hamile olduğumu öğrendiğim an içmeyi bıraktım taki emzirme dönemi bitene kadar... bebeğim bana rabbimin emanetiydi, daha mini minnacık karnımdayken onu zehirlemeye hakkım yoktu... bebeğiniz doğduğunda onu nikotinle beslemek istemezsiniz değil mi? Lütfen bırakmaya çalışın ve sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alın...
Keske bende hamile oldugumu ogrendigim an biraktim diyenlerden olabilseydim. Gercektende guclu bi iradeye sahipmissin. Bana dua et

Ben sigara içiyorum 16 yıldır günde 1 pakete yakın. Fakat hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım.dogurdum ve bebegimin hijyeni içinde 4 ay kullanmadım. 2 aydır tekrar içiyorum. LÜTFEN HAMİLEYKEN SİGARA İÇMEYİN. gözümü kahve ve sigara ile acabilen ben bebeğimi Dumanlar içinde bogmadim.ayrıca belirtmeden gecemicem burdan yapanlar varsa üzerine alınsın. Dışarıda sıkça görüyorum bebeği çocuğu kucağında bir elinde sigara içiyorlar. Deliriyorum sinirimden.ben çocuklarımın yakınında asla icmedim.1 km gidiyorum öteye resmen.daha geçen gün gördüm 6 aylik bebek yaninda anne baba ve hala sanırım piknikteler ve 3u birden bebeğin yanında içiyor. Dik dik bakıp onları rahatsız etmek istedim onu bile anlamadilar .benimde kucagimda 6 aylik bebek ve 8 yaşında kızım var yanımda.ama böyle bir kötülüğü onlara asla yapmadım.bu arada doğumdan sonra 4. Ayda başladım sigaraya çünkü bebeğim mama ve ek gıda ile besleniyor sutum yoktu pek.

Her yudumda onu oksijensiz bırakıyordunuz.. Yediğiniz besinlerin demir emilimi neredeyse sıfıra indiğinden beslenemiyor bebek.

O şimdi size muhtaç . Yer değiştirmek istese bile yapamayacak, uyaramayacak, konuşamayacak bir durumda.
Siz sigara içtikçe o da esir gibi oluyor..

İsteseniz bırakırsınız.. Ağlama krizlerinde uyuyun.
Bol soğuk su için. Elma yiyin. Maden suyu için.
Dilinize kuru reyhan, kekik değdirin.
Patlıcan yiyin..Yürüyüş yapın. Duş alın.

Sakız çiğnemeyin. Size hatırlatmaktan başka işe yaramaz..
Elinize bir sigara alın. Yakmadan içiyormuş gibi yapın. Bu da çok etkili.
Şimdilik bunlar geliyor aklıma.

Yapamıyorum diye birşey yok. Herkes yapıyorsa sizde yapabilirsiniz.
O bırakanlar anne oldukları için bırakıyorlarsa sizde bırakmak zorundasınız. Emzirme dönemide var unutmayın. Bebeğinizin en çok besine ,sizin kokunuza ihtiyacı olduğu dönem.

Üstelik taşıyorsunuz diye sorumluluk sadece sizde değil. Babası da bırakmalı.

Ya ben hic sigara icmedim bir seyi merak ediyorum.Simdi hamile oldugunu ogrenip sigara icmeyenler bebek buyudukten sonra neden tekrar sigaraya baslamislar ki ?
Ben buna cevap vereyim kendi adıma. Aslında Birakicak kadar güçlü değildim yada bırakmak istemiyordum. Uzun süre içince hayatında yer ediyor
Ama sorumluluk duygusu durduruyor seni.ve baskı tekrar kalkınca bir süre sonra otomatik olarak eski hayatına devam ediyorsunn.kahvenin yanında bikere bitane ıceyim diyorsun ve hoop anlamadan geri donmussun. Bende böyle oldu.

Ya bu aksam bayagi devrik cümle kullanmisim.uykum gelmiş herhalde benim. Kendi yazdıklarımı garipsedim:KK53:

Ya ben hic sigara icmedim bir seyi merak ediyorum.Simdi hamile oldugunu ogrenip sigara icmeyenler bebek buyudukten sonra neden tekrar sigaraya baslamislar ki ?

Hamile kalınca bıraktım. Tiryaki idim. Sen doğurur doğurmaz yakarsin sigarayı diye alay edenler bile oldu. Ben de öyle hissediyordum. DoğurduM ve kızım 1 yaşına geldi emzirmedigim halde hiç başlamadım. 1 yaşının doğum günü gecesi ilk kez Ateşlendi acile gittik. O gece 1 tane içtim. 2 yıldır içiyorum yine. Sigara bırakılan birsey ama ne zamana kadar sürüyor tekrar eline almak o biraz garip. Not. Çok pişmanım tekrar başladığıma. Sil baştan bırakma zorlukları beni bekliyor.

Bende yaptim hamileyken ictim :-(.
Bebegim erken dogdu ve ameliyat olmadan once doktor acik acik soyledi dogumdan sonra bebegi solunum cihazina baglayabiliriz (hem erken dogdugu icin.erken dogan bebeklerin cigrleri tam gelismiyomus.hemde sigara yuzunden)endiselenmeyin vs dedi.pismanmiyimm coooooookkkkk.cunku suan 10 aylik yavrum bronsit :-(.

Haa unutmadan bu meretten kurtulmak icin bende cok agladim yalvardim ama aglamakla vs olmuyo inan birakmak aglayip sizlanmaktan daha kolay.ramazanda biraktim bayramda basladim (kotu gunler cerirdim.ama bunlar bahane.)
Yani arkadasim inan ki birakmak sandigindan daha kolay insallah saglikli bi bebegin olur
Bir gün boyunca bana 1 tane bile sigara vermemisti o gun basagrisindan uyuyamamistim oturup agladim. Uzuntuden bebege dusecek diye 1 tane verdi. Galiba ben cok asiri tiryakiyim. Hep dua ediyorum Allahim yardim et ne olur birakayim en azindan azaltayim diye yalvariyorum.

Icmedigimde cok etkileniyorum basagrisi basliyor ve cok agresiflesiyorum

Şu an bıraksaniz bile çocuğunuzun her sorununda acaba diyeceksiniz maalesef. Annelik boyle birsey. Daha da ağır olmasın yükünuz bırakın. Kızım 3 yaşında büyüyünce senin gibi olacağım diyor gururlaniyorum. Ekliyor senin gibi sigara içicem. Yıkılıyorum. Hergün bırakmaya çalışıyorum. Henüz tam başaramadım ama yakında inşallah. .

Duygulandim seda :-(
Benim kizim da kamu spotunu izlemis artik nasil dusundu nasil boyle bi sonuca vardiysa anne icmeeee vallaaa bak ölürsün diyo.vicdanim beni kemiriyo.

Konu sahibi arkadasim bi arada sigara krizi vuruyo ya hani canim o kriz cok fazla surmuyo bir iki dakika da geciyo hemen ugrasacak birsey yap kriz geciyo yanliz ilk baslarda sık sık vuruyo kriz gun gectikce yarim satte 1 saatte vuruyo giderek azaliyo
Şu an bıraksaniz bile çocuğunuzun her sorununda acaba diyeceksiniz maalesef. Annelik boyle birsey. Daha da ağır olmasın yükünuz bırakın. Kızım 3 yaşında büyüyünce senin gibi olacağım diyor gururlaniyorum. Ekliyor senin gibi sigara içicem. Yıkılıyorum. Hergün bırakmaya çalışıyorum. Henüz tam başaramadım ama yakında inşallah. .

Bende yaptim hamileyken ictim :-(.
Bebegim erken dogdu ve ameliyat olmadan once doktor acik acik soyledi dogumdan sonra bebegi solunum cihazina baglayabiliriz (hem erken dogdugu icin.erken dogan bebeklerin cigrleri tam gelismiyomus.hemde sigara yuzunden)endiselenmeyin vs dedi.pismanmiyimm coooooookkkkk.cunku suan 10 aylik yavrum bronsit :-(.

Haa unutmadan bu meretten kurtulmak icin bende cok agladim yalvardim ama aglamakla vs olmuyo inan birakmak aglayip sizlanmaktan daha kolay.ramazanda biraktim bayramda basladim (kotu gunler cerirdim.ama bunlar bahane.)
Yani arkadasim inan ki birakmak sandigindan daha kolay insallah saglikli bi bebegin olur
Amin Allah razi olsun yavrunuza sifa versin rabbim. Birakicam insallah konuyu bilerek actim yapilan yorumlarin bana destek verecegini biliyordum. O kadar insan bi kerede birakmayi basarmis. Ilk 3 günü atlatirim insallah

Duygulandim seda :-(
Benim kizim da kamu spotunu izlemis artik nasil dusundu nasil boyle bi sonuca vardiysa anne icmeeee vallaaa bak ölürsün diyo.vicdanim beni kemiriyo.

Konu sahibi arkadasim bi arada sigara krizi vuruyo ya hani canim o kriz cok fazla surmuyo bir iki dakika da geciyo hemen ugrasacak birsey yap kriz geciyo yanliz ilk baslarda sık sık vuruyo kriz gun gectikce yarim satte 1 saatte vuruyo giderek azaliyo

Aynen canım ne kadar gizlemeye çalışsak da farkediyorlar. Çok acı. Tiryaki olmak bağımlılık. Kolay değil. Ama bırakmaliyiz. Anne kötü kokuyorsun dedi geçen gün. Yerin dibine girdim. İnş. Yakında mis gibi kokan annesi olacak.

Ben buna cevap vereyim kendi adıma. Aslında Birakicak kadar güçlü değildim yada bırakmak istemiyordum. Uzun süre içince hayatında yer ediyor
Ama sorumluluk duygusu durduruyor seni.ve baskı tekrar kalkınca bir süre sonra otomatik olarak eski hayatına devam ediyorsunn.kahvenin yanında bikere bitane ıceyim diyorsun ve hoop anlamadan geri donmussun. Bende böyle oldu.
Uzun sure icmeden durabilmissiniz tamamiyla birakabilirdiniz bence umarim birakirsiniz kisa zamanda

Hamile kalınca bıraktım. Tiryaki idim. Sen doğurur doğurmaz yakarsin sigarayı diye alay edenler bile oldu. Ben de öyle hissediyordum. DoğurduM ve kızım 1 yaşına geldi emzirmedigim halde hiç başlamadım. 1 yaşının doğum günü gecesi ilk kez Ateşlendi acile gittik. O gece 1 tane içtim. 2 yıldır içiyorum yine. Sigara bırakılan birsey ama ne zamana kadar sürüyor tekrar eline almak o biraz garip. Not. Çok pişmanım tekrar başladığıma. Sil baştan bırakma zorlukları beni bekliyor.
Umarim kisa surede birakirsiniz.Babam alkol ve sigara kullaniyordu.Doktor sigarayi yasakladi ve o gun birakti 10 yildir icmiyor.Alkolu 1 yil birakti geri basladi.Cunku alkolu seviyor.Insan istese bagimli olduklarindan kurtulur gibime geliyor.

Umarim kisa surede birakirsiniz.Babam alkol ve sigara kullaniyordu.Doktor sigarayi yasakladi ve o gun birakti 10 yildir icmiyor.Alkolu 1 yil birakti geri basladi.Cunku alkolu seviyor.Insan istese bagimli olduklarindan kurtulur gibime geliyor.

Babam bypass oldu 2 yıl önce o günden beri icmiyor. Kızım bırakmak için kesilmeyi bekleme demisti:KK43: çok doğru. İnşallah herkes bırakır içinde ben de.. alkol daha güçlü bir bağımlılık umarım onu da Yener babanız.

bende bu ara yaşadığım sıkıntılar yüzünden başladım ilk başta mangobasına falan diye kendimi kandırıyordum ama bayağı alıştım ağzıma aldığım zaman hiç bitmesin istiyorum ve işin kötü tarafı bu durumdan gayet memnunum sanki benim en yi sırdaşım oldu

Babam bypass oldu 2 yıl önce o günden beri icmiyor. Kızım bırakmak için kesilmeyi bekleme demisti:KK43: çok doğru. İnşallah herkes bırakır içinde ben de.. alkol daha güçlü bir bağımlılık umarım onu da Yener babanız.
Sanmiyorum alkol almak hosuna gidiyor babamin.Babamin da beyin damari tikali .yuksek tansiyonu var iciyor hala.Biza hic zarari olmadi bu konuda ama kendine zarar yani.Siz de birakin lutfen kiziniz icin.Benimde kizim var kasimda 3 yasina gircek.Halasini sigara icerken gormus ki cok dikkat eder halasi ama gormus.Anne bende bundan istiyorum dedi.O cok zararli birsey dedim.Ama halam iciyor dedi.Cevap veremedim.

X