sizcede dorumu?

tutuile

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2007
144
7
bir yakınım vardı bana dediki birgün erkekler bekarken hayatında bir sen varsındır kimsecikler yoktur ama evlendikten sonra o kadar cok akraba eş dost ahbap çıkarki bir sen bile şaşırırsın sizcede böyle olurmu?????

gerçekten en azından bence doğru mesela benim eşim bekar yaşıyordu kaç sene ailesi (ablaları)da ist oturuyordu evin yerini bile bilmiyorlardı kaynanamlar seninin en az 6 ayını burda geçirirlerdi de bir gidip oglumuz nerde yaşıyor eksiği varmı temizlenecegi varmı diye bakmazlardı ne zamanki biz evlendik ooooo pek kıymetli oldu allah var kaynanamlarla sorunum yok ama yinede bana yapmacık geliyor asıl o zaman ihtiyaç vardı sizlere şimdi zaten yanında ona bakan yediren içiren biri var nerelerdeydiniz o zman diye kızmıyor değilim yani

Bence çok doğru. Bide bu eş dost anne baba bekarken olmadığı kadar kıymete biniyorki sorma. Tabiki yakınlarımız çok kıymetlidir ama daha önce neden bu kadar değildi. Bu değişimin sebebini ben anlamadım malesef.

Valla yakın bi arkadaşımla geçenlerde dertleştik onunki biraz farklı gerçi.
Eşi evlenmeden önce ailesinin bile üstünde tutarmıs , evlendikten sonra da ana kuzusu olmus.

Evlenince çoğu şey değişiyor kanımca.Aileler uzakta ise çıkıp çıkıp geliyorlar.Gelmeyin denmez,çünkü bizlerin de aileleri gidip gelecektir.Ben öyle bir durumda ailem gelsin ,bende kalsın çok isterim,ama eşimin ailesi ne kadar iyi de olsa onları o derecede istemem.Onların dediği her söz bana batacaktır.Aynı sözleri ailem sarf etse kırılmam doğrusu.
Çoğu bayan bu duygular içinde hareket eder.Eşimin ailesi zırt pırt gelip huzur bozacaksa,bana karışacaksa bu durumdan keyif almam söz konusu olamaz.İçleri temizse ,beni yargılamayacaklarsa,işime karışmayacaklarsa başımın üstünde yerleri var.İnat yapıp eşleri karşımıza almamak bu durumda en mantıklısı.Yoksa öbür türlü evin huzuru kaçacaktır.Biraz oyunculuk kabiliyetimizin olması şart.yerimseniben

kayınvaldem hep derki bu çocuk bekarken bizi hiç önemsemezdi gece gelir gece giderdi der.. abiside hep ailesi ile beraber olurmuş.. ve ikiside evlenince eşim ailesine çok düşkün oldu, abisinde ise durum tam tersine döndü :) şikayetci değilim ama ben bu durumdan..

bir arkadaşımla böyle bir konudan bahsederken o eşi için söylemişti "çarşıdan aldım bir taneydi eve geldim bin tane" diye:))) çok gülmüş ve çok hoşuma gitmişti espiriyle karışık doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüştüm..

ben eşim için böyle birşey söyleyemem çünkü tek çocuk bir anne ve babası var akrabalarıda hep şehir dışındalar pek sık görüşemiyorlar..yani benim için evlilik önceside sonrasıda durum aynı:)

X