sizce?

cbrt

hayat seninle guzell
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
256
25
20 yaşındayım diye hala ergen kiz mi olmus oluyorum.. Yada kendi kararlarimi kendim doğru düşünüp verme yasim degil mi arkadaslar sıkıldım artik cocuk muammelesi gormekten..

20 yaşında olman herşeyi kendin karar vereceksin anlamına gelmiyor bence. bende 26 yaşındayım ama hala aileme karşı sorumlu olduğum durumlar var.
konuya bağlı yani sizin durumunuz

Bunun bizce olan kısmı nerde?

Kimi insan vardır 40 ın da olgun değildir. Kimi insan vardır 20 sinde olgundur.
Bu işin yaşla alakası yok. Ama tecrübe diye birşey var Büyük sözü dinlemek şart. ...

Bence 20 yas genellikle yanlis kararlar verdigimiz bir yas. Dogru yaptigimizi sanip yanlis yapiyoruz o yasta..

Olgunluk yaşta değil baştadır bence.
Düşünce şekliniz, sorumluluklarınız bunları biçimlendirir.
Aileler hiçbir zaman çocuklarının büyüdüğünü kabullenmez.
Yani 20 de olsanız 40 da olsanız aileniz yönlendirmeye çalışabilir.
Ve şunu bilir şunu söylerim; anne baba birşey diyorsa yol gösteriyorsa asla karşı çıkmamak gerekir çünkü sonunda onlar haklı çıkar.

20 yaş ne güzel zamandır ancak doğru karar verme zamanı değildir
Şimdilerde sıkar biraz seni ailenin çocuk muamelesi ama zamanla doğru yaptıklarını anlarsın
Tecrübe denen bir şey var, işin sırrı orada
Bir de ne var biliyor musun, yuvadan uçtuğunda, hayatın sorumluluğunu aldığında, bu zamanlarını çok özleyeceksin o yüzden tadını çıkar

Kız kardeşim 22 yaşında ve adeta ergenlikten çıkamamış gibi. Sen de bu durumdan şikayetçi olduğuna ve çevren sana çocuk muamelesi yaptığına göre, hareketlerin ve kararlarinla ailene büyüdüğünü hissettirememişsin. Demek ki biraz daha büyük sözü dinlemekte fayda var. Zira sen ben çocuk değilim diye yakindikça, daha da ergen görüneceksin.

20 yaşındayım evet bazı kararlar verebilirim ama aileme bağlıyim öyle de olmasi gerekmez mi reşit olduk diye her kararı alabilcez diye bir şey yokki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…