• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce yaptırsam mı?

Aselkocak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
410
167
23
30
Merhaba arkadaşlar. 25 yaşındayım. Gebelik öncesi dişlerimi kontrol için dişçiye gittim. Dişle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım. Ne ağrı ne de başka birşey.
Çalıştığım kurumdaki doktor gömülü dişim olduğunu, 20'lik dişlerimin yan olduğunu, çürüğümün olmadığını söyledi. Burada tedavi yapamıyoruz. Başka doktora git dedi. Evime yakın olan özel ağız ve diş sağlığı merkezine gittim. Gömülü dişin kendisinde de olduğunu sıkıntı olmayacağını ama yirmilik dişin sıkıntı olacağını söyledi. Tomografi istedi. Çürüğim varmış. Dolgu yapalım dedi. Bir çok şey saydı. Bilmiyorum ama güvenemedim. Sanki para kazanmak için yapıyor söyledi gibi geldi. Başka bir özel doktora gittim. Gömülü dişime bu zamana kadar sıkıntı yaşamamışsın takip et. Ağrı olursa alırız dedi. Çoğu zaman sıkıntı çıkartmıyor dedi. 20lik dişlerime alınması gerekiyor aslında ama tam sinirlerinin yanında alırım. Aldığım zaman 6 ay kadar ağrı, uyuşma olur dedi. Ağrın yoksa sıkıntı yaşamıyorsan yapmayalım dedi. Tamam dedim çıktım. Ama eminde olamadım. Bana sıkıntı çıkartmazsa birşey yaptırmakta istemiyorum. Benim gibi yaşayan ya da bilen varsa yardımcı olur musunuz?

Eklentiler

• 20190412_105059.jpg
    20190412_105059.jpg
    76,9 KB · Görüntüleme: 108
  • 20190412_104930.jpg
    20190412_104930.jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 120
Bende de 20lik dişlerim çıkmadan doktor hepsini alalım demişti ve tüm arkadaşlarım da aynı şekilde çıkmadan aldırmıştı fakat ben emin olamamıştım sonuçta şikayetim yoktu. Şu an 20lik dişlerim çıktı ve yakın zamanda yine kontrole gittiğimde (bu sefer başka bir doktor) 20likler çıkmış ama istemezsen ve bi problem yaratmıyorsa şimdilik almama gerek Yok dedi ki ağrım veya şikayetim de Yok.
Aslında doktordan doktora değişiyor bu. Bazısı hiç problem çıkmadan erkenden alalım ki ileride diş yapısını kaydırmasın diyor kimisi de ağrıtmadığı sürece işleme gerek Yok diyor. Doktor olan akrabama sorduğumda elbet bi gün sorun çıkaracaktır demişti.
Özetlemek gerekirse yine sende biten bir olay (tabi eğer gerçekten bir sorun görüldüyse tespit edildiyse çektirmen iyi olur)
Ayrıca 6 ay süren bir ağrı da olmuyor bildiğim kadarıyla. Çok sık yapılan bir işlem zor alışılmadık değil. Sadece 1-2 hafta sincap gibi yanakların şişiyor (arkadaşlarımdan biliyorum) 😛

Merhaba arkadaşlar. 25 yaşındayım. Gebelik öncesi dişlerimi kontrol için dişçiye gittim. Dişle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım. Ne ağrı ne de başka birşey.
Çalıştığım kurumdaki doktor gömülü dişim olduğunu, 20'lik dişlerimin yan olduğunu, çürüğümün olmadığını söyledi. Burada tedavi yapamıyoruz. Başka doktora git dedi. Evime yakın olan özel ağız ve diş sağlığı merkezine gittim. Gömülü dişin kendisinde de olduğunu sıkıntı olmayacağını ama yirmilik dişin sıkıntı olacağını söyledi. Tomografi istedi. Çürüğim varmış. Dolgu yapalım dedi. Bir çok şey saydı. Bilmiyorum ama güvenemedim. Sanki para kazanmak için yapıyor söyledi gibi geldi. Başka bir özel doktora gittim. Gömülü dişime bu zamana kadar sıkıntı yaşamamışsın takip et. Ağrı olursa alırız dedi. Çoğu zaman sıkıntı çıkartmıyor dedi. 20lik dişlerime alınması gerekiyor aslında ama tam sinirlerinin yanında alırım. Aldığım zaman 6 ay kadar ağrı, uyuşma olur dedi. Ağrın yoksa sıkıntı yaşamıyorsan yapmayalım dedi. Tamam dedim çıktım. Ama eminde olamadım. Bana sıkıntı çıkartmazsa birşey yaptırmakta istemiyorum. Benim gibi yaşayan ya da bilen varsa yardımcı olur musunuz?
Beniimde böyle bir sıkıntım olmuştu dişler sinire çok yakın aslıda sıkıntı çıkarmayan dişleri takip ediyorlar fakat dişlerin diğer dişlerine dokunduğu için zaman içinde onları çürütecektir iyi bir cerraha gitmeni tavsiye ederim ankarada isen dt. yalçın genç bu konuda tek geçerim değilsen dentapolleri bir araştır derim dt kadroları çok iyi ilk muayeneleri ücretsiz.

Back