- 17 Ağustos 2011
- 22.558
- 141.581
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Böyle büyük miktarlar çekmek zorunda değilsin, ay sonunu getiremediğin - çok açıldığın- zorda kaldığında çocuklardan kisacagina esnek hesabıni tirtiklarsinBaktim az önce bende mobil uygulamadan onu bir araştırayım ben. Benim kredi kartım temiz eşim kendi kartına yuklendiOlmadı kendi adıma öyle birsey yaparım eşimin sağı solu belli olmaz en azından cocuklarimdan kismam. Çok teşekkür ederim.
Benim planım bankadan kredi cekmekti. Bu şekilde konuşmuştuk başta bu konudaki düşüncemi açıkça söylemiştim. Hatta babasi ilk nasıl yapacaksınız diye sorduğunda eşim onada demisti bankadan çekeceğiz borç falan istemiyoruz diye. Sonra kendi aralarinda anlaşmışlar. Ben hiç bir zaman onaylamadim onlardan para almasını.Ama o durumda araba modeli yükseltmesini engellemeniz gerekirdi.
Benim planım bankadan kredi cekmekti. Bu şekilde konuşmuştuk başta bu konudaki düşüncemi açıkça söylemiştim. Hatta babasi ilk nasıl yapacaksınız diye sorduğunda eşim onada demisti bankadan çekeceğiz borç falan istemiyoruz diye. Sonra kendi aralarinda anlaşmışlar. Ben hiç bir zaman onaylamadim onlardan para almasını.
Bu davranışı hiçbir anne babaya asla yakıştıramıyorum. Tamam az bir meblağ değil geri istiyorlardır fakat ağır konuşup sizi zorda durumda bırakarak istedikten sonra bankadan almak çok daha sağlıklı olurdu. Zaten sizi danışmadan kabul etmesi çok yanlış şimdi o sorumluluğu eşinizin alması gerek normal şartlarda. Birde anne baba böyle yapınca çok daha çirkin bana göre. Ne yalan söyliyim benim ki istemezdi bile. Ama dediğim az miktar değil fakat '' ne zaman paranız olursa o zaman ödersiniz '' demesini beklerdim aile budur bence.İyi geceler kızlar. Geçtiğimiz yaz arabanın modelini yükselttik Bunu yapmadan önce eşime ısrarla bankadan alalım aileleri karıştırma dememe rağmen babası ben borc veririm demiş bizim haberimiz olmadan babamdan da borç istemiş eşim bana bunu anlattığında kabul etmeyelim başımız ağrımasın ikisine de borçlanmak istemiyorum her ay bir miktar bankaya ödeyelim kafamız kulağımız rahat olur dedim. Eşim yinede kabul etti neyse kayınpederim önce benim babamın borcunu sonra onunkini ödememimizi söyledi. Geçen ay babamın yurtdisinda bir ev alma durumu oldu yaklaşık 58 bin TL borcumuzu kapattık. Kayinpederimede yaklaşık 10 bin TL odedik bu dönem içerisinde 20 bin TL borcumuz kaldi. Geçtiğimiz ay yüklü miktarda borç kapattigimiz için eşim ay sonunu getirmek için mecburen kredi kartına yuklendi bu ay hem onun borcunu kapattı hemde beklenmedik masraflar çıktığı için (çocuklarımın ikiside ateşli bir hastalik geçirdiler hastane masrafı tedavi için ek masraflar vs) eşim aylesine para veremedi. Benim maaşımdan bir miktar kaldı onunla 2/3 hafta idare ederiz diye düşündük. Eşimin ailesi geçen hafta eşimi aramış baya ağır konuşmuşlar. Niye ödemiyorsunuz bize olan borcunuzu evinize şu kadar para giriyor ne yapıyorsunuz o kadar parayı paramızı istiyoruz falan demişler. Bunun olacağını bildiğim icin hiç şaşırmadım. Eşim önümüzdeki ay maaşları olduğu gibi birleştirip borcumuzu kapatalım diyor ama bir ay nasıl idare edeceğiz iki çocukla o şekilde. Çocukların okul takisidi faturalar mutfak masrafı derken 20 bin TL denkleştirmemiz mümkün değil mecburen başka birinden de borc almamız gerekecek. Zaten bu ay çocukların hastalığından dolayı az çalıştığım için maaşım eksik yatacak. Eşim bir şekilde idare ederiz diyor bende bir yere kacmayacagiz büyük bir kısmını ödeyelim diğer kısmını ondan sonraki ay öderiz diyorum hayır onlara daha fazla borçlu kalmak istemiyorum diyor. Ona kalsa mutfak masrafındanda kisacagiz ama benim cinlerim tepeme çıkıyor çünkü başta soylemistim onlardan para almayalım tertemiz bankayla anlaşalım kimsenin lafıni sözünü cekmeyelim diye dinletemedim. İki tarafında böyle yapacağını biliyordum biz zaten aydan aya oduyorduk bir anda borcun tamamını istemeleri ayrı sinirimi bozuyor eşimin buna fırsat vermis olması ayrı bozuyor sinirimi. Ne yapıyorsanız yapın diye aradan cekileyimmi yoksa zorlayıp borcumuz bir an önce kapansin diyemi ugrasayim. Siz olsanız ne yapardınız?
Bu daha neki çok ucmuslugu var bu gibi konularda. Zar zor engel oluyorum her seferinde
bence ağır konuşmuşlar ise eşiniz haklı hemen kapatmak isteyebilir yarısını kapatın yatısını bi daha ki ay vermek üzere arkadaştan falan borçlanın büyük meblağalar değil büyütecek bi şey yokİyi geceler kızlar. Geçtiğimiz yaz arabanın modelini yükselttik Bunu yapmadan önce eşime ısrarla bankadan alalım aileleri karıştırma dememe rağmen babası ben borc veririm demiş bizim haberimiz olmadan babamdan da borç istemiş eşim bana bunu anlattığında kabul etmeyelim başımız ağrımasın ikisine de borçlanmak istemiyorum her ay bir miktar bankaya ödeyelim kafamız kulağımız rahat olur dedim. Eşim yinede kabul etti neyse kayınpederim önce benim babamın borcunu sonra onunkini ödememimizi söyledi. Geçen ay babamın yurtdisinda bir ev alma durumu oldu yaklaşık 58 bin TL borcumuzu kapattık. Kayinpederimede yaklaşık 10 bin TL odedik bu dönem içerisinde 20 bin TL borcumuz kaldi. Geçtiğimiz ay yüklü miktarda borç kapattigimiz için eşim ay sonunu getirmek için mecburen kredi kartına yuklendi bu ay hem onun borcunu kapattı hemde beklenmedik masraflar çıktığı için (çocuklarımın ikiside ateşli bir hastalik geçirdiler hastane masrafı tedavi için ek masraflar vs) eşim aylesine para veremedi. Benim maaşımdan bir miktar kaldı onunla 2/3 hafta idare ederiz diye düşündük. Eşimin ailesi geçen hafta eşimi aramış baya ağır konuşmuşlar. Niye ödemiyorsunuz bize olan borcunuzu evinize şu kadar para giriyor ne yapıyorsunuz o kadar parayı paramızı istiyoruz falan demişler. Bunun olacağını bildiğim icin hiç şaşırmadım. Eşim önümüzdeki ay maaşları olduğu gibi birleştirip borcumuzu kapatalım diyor ama bir ay nasıl idare edeceğiz iki çocukla o şekilde. Çocukların okul takisidi faturalar mutfak masrafı derken 20 bin TL denkleştirmemiz mümkün değil mecburen başka birinden de borc almamız gerekecek. Zaten bu ay çocukların hastalığından dolayı az çalıştığım için maaşım eksik yatacak. Eşim bir şekilde idare ederiz diyor bende bir yere kacmayacagiz büyük bir kısmını ödeyelim diğer kısmını ondan sonraki ay öderiz diyorum hayır onlara daha fazla borçlu kalmak istemiyorum diyor. Ona kalsa mutfak masrafındanda kisacagiz ama benim cinlerim tepeme çıkıyor çünkü başta soylemistim onlardan para almayalım tertemiz bankayla anlaşalım kimsenin lafıni sözünü cekmeyelim diye dinletemedim. İki tarafında böyle yapacağını biliyordum biz zaten aydan aya oduyorduk bir anda borcun tamamını istemeleri ayrı sinirimi bozuyor eşimin buna fırsat vermis olması ayrı bozuyor sinirimi. Ne yapıyorsanız yapın diye aradan cekileyimmi yoksa zorlayıp borcumuz bir an önce kapansin diyemi ugrasayim. Siz olsanız ne yapardınız?
Eşiniz çok haklı banka en son faiz haram günah yapmayın ya baba idare edebilir çok mu zor yani hastane masrafı okul yani dersiniz su tarihe kadar ödeyebilirim ödersiniz sorun yapacaklarını sanmiyorumİyi geceler kızlar. Geçtiğimiz yaz arabanın modelini yükselttik Bunu yapmadan önce eşime ısrarla bankadan alalım aileleri karıştırma dememe rağmen babası ben borc veririm demiş bizim haberimiz olmadan babamdan da borç istemiş eşim bana bunu anlattığında kabul etmeyelim başımız ağrımasın ikisine de borçlanmak istemiyorum her ay bir miktar bankaya ödeyelim kafamız kulağımız rahat olur dedim. Eşim yinede kabul etti neyse kayınpederim önce benim babamın borcunu sonra onunkini ödememimizi söyledi. Geçen ay babamın yurtdisinda bir ev alma durumu oldu yaklaşık 58 bin TL borcumuzu kapattık. Kayinpederimede yaklaşık 10 bin TL odedik bu dönem içerisinde 20 bin TL borcumuz kaldi. Geçtiğimiz ay yüklü miktarda borç kapattigimiz için eşim ay sonunu getirmek için mecburen kredi kartına yuklendi bu ay hem onun borcunu kapattı hemde beklenmedik masraflar çıktığı için (çocuklarımın ikiside ateşli bir hastalik geçirdiler hastane masrafı tedavi için ek masraflar vs) eşim aylesine para veremedi. Benim maaşımdan bir miktar kaldı onunla 2/3 hafta idare ederiz diye düşündük. Eşimin ailesi geçen hafta eşimi aramış baya ağır konuşmuşlar. Niye ödemiyorsunuz bize olan borcunuzu evinize şu kadar para giriyor ne yapıyorsunuz o kadar parayı paramızı istiyoruz falan demişler. Bunun olacağını bildiğim icin hiç şaşırmadım. Eşim önümüzdeki ay maaşları olduğu gibi birleştirip borcumuzu kapatalım diyor ama bir ay nasıl idare edeceğiz iki çocukla o şekilde. Çocukların okul takisidi faturalar mutfak masrafı derken 20 bin TL denkleştirmemiz mümkün değil mecburen başka birinden de borc almamız gerekecek. Zaten bu ay çocukların hastalığından dolayı az çalıştığım için maaşım eksik yatacak. Eşim bir şekilde idare ederiz diyor bende bir yere kacmayacagiz büyük bir kısmını ödeyelim diğer kısmını ondan sonraki ay öderiz diyorum hayır onlara daha fazla borçlu kalmak istemiyorum diyor. Ona kalsa mutfak masrafındanda kisacagiz ama benim cinlerim tepeme çıkıyor çünkü başta soylemistim onlardan para almayalım tertemiz bankayla anlaşalım kimsenin lafıni sözünü cekmeyelim diye dinletemedim. İki tarafında böyle yapacağını biliyordum biz zaten aydan aya oduyorduk bir anda borcun tamamını istemeleri ayrı sinirimi bozuyor eşimin buna fırsat vermis olması ayrı bozuyor sinirimi. Ne yapıyorsanız yapın diye aradan cekileyimmi yoksa zorlayıp borcumuz bir an önce kapansin diyemi ugrasayim. Siz olsanız ne yapardınız?
Herşeyin günahını geçtik bir bankanın günahına kaldık dimiEşiniz çok haklı banka en son faiz haram günah yapmayın ya baba idare edebilir çok mu zor yani hastane masrafı okul yani dersiniz su tarihe kadar ödeyebilirim ödersiniz sorun yapacaklarını sanmiyorum
tabiki bankadan kredi çekerim.İyi geceler kızlar. Geçtiğimiz yaz arabanın modelini yükselttik Bunu yapmadan önce eşime ısrarla bankadan alalım aileleri karıştırma dememe rağmen babası ben borc veririm demiş bizim haberimiz olmadan babamdan da borç istemiş eşim bana bunu anlattığında kabul etmeyelim başımız ağrımasın ikisine de borçlanmak istemiyorum her ay bir miktar bankaya ödeyelim kafamız kulağımız rahat olur dedim. Eşim yinede kabul etti neyse kayınpederim önce benim babamın borcunu sonra onunkini ödememimizi söyledi. Geçen ay babamın yurtdisinda bir ev alma durumu oldu yaklaşık 58 bin TL borcumuzu kapattık. Kayinpederimede yaklaşık 10 bin TL odedik bu dönem içerisinde 20 bin TL borcumuz kaldi. Geçtiğimiz ay yüklü miktarda borç kapattigimiz için eşim ay sonunu getirmek için mecburen kredi kartına yuklendi bu ay hem onun borcunu kapattı hemde beklenmedik masraflar çıktığı için (çocuklarımın ikiside ateşli bir hastalik geçirdiler hastane masrafı tedavi için ek masraflar vs) eşim aylesine para veremedi. Benim maaşımdan bir miktar kaldı onunla 2/3 hafta idare ederiz diye düşündük. Eşimin ailesi geçen hafta eşimi aramış baya ağır konuşmuşlar. Niye ödemiyorsunuz bize olan borcunuzu evinize şu kadar para giriyor ne yapıyorsunuz o kadar parayı paramızı istiyoruz falan demişler. Bunun olacağını bildiğim icin hiç şaşırmadım. Eşim önümüzdeki ay maaşları olduğu gibi birleştirip borcumuzu kapatalım diyor ama bir ay nasıl idare edeceğiz iki çocukla o şekilde. Çocukların okul takisidi faturalar mutfak masrafı derken 20 bin TL denkleştirmemiz mümkün değil mecburen başka birinden de borc almamız gerekecek. Zaten bu ay çocukların hastalığından dolayı az çalıştığım için maaşım eksik yatacak. Eşim bir şekilde idare ederiz diyor bende bir yere kacmayacagiz büyük bir kısmını ödeyelim diğer kısmını ondan sonraki ay öderiz diyorum hayır onlara daha fazla borçlu kalmak istemiyorum diyor. Ona kalsa mutfak masrafındanda kisacagiz ama benim cinlerim tepeme çıkıyor çünkü başta soylemistim onlardan para almayalım tertemiz bankayla anlaşalım kimsenin lafıni sözünü cekmeyelim diye dinletemedim. İki tarafında böyle yapacağını biliyordum biz zaten aydan aya oduyorduk bir anda borcun tamamını istemeleri ayrı sinirimi bozuyor eşimin buna fırsat vermis olması ayrı bozuyor sinirimi. Ne yapıyorsanız yapın diye aradan cekileyimmi yoksa zorlayıp borcumuz bir an önce kapansin diyemi ugrasayim. Siz olsanız ne yapardınız?