Sizce tutumum nasıl olmalı?

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.351
8.749
İyi geceler kızlar. Geçtiğimiz yaz arabanın modelini yükselttik Bunu yapmadan önce eşime ısrarla bankadan alalım aileleri karıştırma dememe rağmen babası ben borc veririm demiş bizim haberimiz olmadan babamdan da borç istemiş eşim bana bunu anlattığında kabul etmeyelim başımız ağrımasın ikisine de borçlanmak istemiyorum her ay bir miktar bankaya ödeyelim kafamız kulağımız rahat olur dedim. Eşim yinede kabul etti neyse kayınpederim önce benim babamın borcunu sonra onunkini ödememimizi söyledi. Geçen ay babamın yurtdisinda bir ev alma durumu oldu yaklaşık 58 bin TL borcumuzu kapattık. Kayinpederimede yaklaşık 10 bin TL odedik bu dönem içerisinde 20 bin TL borcumuz kaldi. Geçtiğimiz ay yüklü miktarda borç kapattigimiz için eşim ay sonunu getirmek için mecburen kredi kartına yuklendi bu ay hem onun borcunu kapattı hemde beklenmedik masraflar çıktığı için (çocuklarımın ikiside ateşli bir hastalik geçirdiler hastane masrafı tedavi için ek masraflar vs) eşim aylesine para veremedi. Benim maaşımdan bir miktar kaldı onunla 2/3 hafta idare ederiz diye düşündük. Eşimin ailesi geçen hafta eşimi aramış baya ağır konuşmuşlar. Niye ödemiyorsunuz bize olan borcunuzu evinize şu kadar para giriyor ne yapıyorsunuz o kadar parayı paramızı istiyoruz falan demişler. Bunun olacağını bildiğim icin hiç şaşırmadım. Eşim önümüzdeki ay maaşları olduğu gibi birleştirip borcumuzu kapatalım diyor ama bir ay nasıl idare edeceğiz iki çocukla o şekilde. Çocukların okul takisidi faturalar mutfak masrafı derken 20 bin TL denkleştirmemiz mümkün değil mecburen başka birinden de borc almamız gerekecek. Zaten bu ay çocukların hastalığından dolayı az çalıştığım için maaşım eksik yatacak. Eşim bir şekilde idare ederiz diyor bende bir yere kacmayacagiz büyük bir kısmını ödeyelim diğer kısmını ondan sonraki ay öderiz diyorum hayır onlara daha fazla borçlu kalmak istemiyorum diyor. Ona kalsa mutfak masrafındanda kisacagiz ama benim cinlerim tepeme çıkıyor çünkü başta soylemistim onlardan para almayalım tertemiz bankayla anlaşalım kimsenin lafıni sözünü cekmeyelim diye dinletemedim. İki tarafında böyle yapacağını biliyordum biz zaten aydan aya oduyorduk bir anda borcun tamamını istemeleri ayrı sinirimi bozuyor eşimin buna fırsat vermis olması ayrı bozuyor sinirimi. Ne yapıyorsanız yapın diye aradan cekileyimmi yoksa zorlayıp borcumuz bir an önce kapansin diyemi ugrasayim. Siz olsanız ne yapardınız?

Çocuklarımı ve beni mağdur edecek hiçbir şey yapmazdım.

Tefeci ailesinden borç alan koca çözümü kendi bulsun, her türlü lafı bir zahmet kendi duysun, yutsun ve size yansıtmasın.
En çokta bana yansıtıyor. Çocuklarla markete gidiyoruz borcumuz var çok harcama diyor

1 ay sifirla gecmez. Yollayabiliyorsaniz 10bin yollayin. Sonraki ayda 10bin atar bitirirsiniz. Yahut kredi cekin
Bende öyle söylüyorum yok diyor. Kredi çekeceğini de sanmam. Başta beni dinleseydi böyle olmayacaktı zaten. Hayır bir yere kaçıyoruz sanki acil ihtiyaclarida yok madem lafını yapacaksın ne diye borc verirsin.

Bende öyle söylüyorum yok diyor. Kredi çekeceğini de sanmam. Başta beni dinleseydi böyle olmayacaktı zaten. Hayır bir yere kaçıyoruz sanki acil ihtiyaclarida yok madem lafını yapacaksın ne diye borc verirsin.
Borclarini istemelerine bisey diyemrm. Ama bundan sonra hesap kitap islerini esinize birakmayin. Bir ay parasiz gecinebilecegini dusunecek kadar uçuyor

Bir ayda 10 bin odeyecek gucunuz var ise kredi cekin 3 4 ay taksitle daha iyi ben olsam ceker gonderir kapatirdim agizlarini evlat bu yani sanki 4 5 ay gecmis odenmemis gibi para istemek nedir hemen kış geldi zaten insanlar nereye yetişsin

Esnek hesap dediğiniz ne tam olarak. Pek anlamıyorum böyle işlerden
Hangi kredi kartlarınız var?
Mesela bende denizbnak var, şimdi açtım mobilden uygulamayı.
Kartlarına girdim ve taksitli nakit hesabı seçtim
Açılan sayfada ne kadar para çekmek istiyorsam onu yazdım,20.000 diye kac taksitle ödemek istediğimi yazdım, mesela sizin için 4 ay diyorum ödemeye.

Aylık 5228 TL taksit ile 4 ayda bitiriyorsunuz, ekstradan odediginiz rakam 915 TL.
O da çok mu? Bence bu enflasyonda değil.
Bankaya gitmek yok,kredi verirler mi vermezler mi derdi yok, haayt sigortası falan gibi masraflar yok...ben genelde nakit ihtiyacım olunca bundan hallediyorum hemen .
Ha şu var, kredi kartından cekmissiniz gibi olduğu için kartınızda limit çok yüksek değilse bitebilir,odemeleri hep oradan yaptık dedin ya. Onun da çaresi gidip esnek hesabı olan bir bankadan kart cikarmak:) kart fiziksel olarak eline geçmeden internet bankacılığı ile hemen halleder,çekersiniz. İşiniz bitince de iptal edersiniz

Baktim az önce bende mobil uygulamadan onu bir araştırayım ben. Benim kredi kartım temiz eşim kendi kartına yuklendi Olmadı kendi adıma öyle birsey yaparım eşimin sağı solu belli olmaz en azından cocuklarimdan kismam. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…