sizce tüp bebek güvenli mi?

derask

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
4
0
45
herkese merhaba,

yeni üye oldum. istanbul da yaşıyoruz. bir çok merkez ile görüştükten sonra artık tüp bebek yapmaya eşimle karar verdik.
ama kafamız biraz karışık ve korkuyoruz. okuduğumuz bazı haberlerde, laboratuvarda yumurtalar karışmış. merkezler her ne kadar bizde karışıklık olmaz merak etmeyin deselerde bu bizi çok korkutuyor. çünkü yaşanmış olaylar var.

bu konuda düşüncelerinize ihtiyacım var.

herkese sevgiler,

Yok artık ya.nr kadar titiz çalişiyorlar biliyormusunuz?aldikları her tüpün üzerinde barkod var.hiç mi kimse görmemiş?daha ywni ben ikinciyi yaptırdım ikiside farklı hastanelerde oldu ben kariştirilicqpini aklımdan bile geçirmedim o titizlik o dikkat karşisinda geçirmemde.

işte tam da bunun olmaması için güvenli merkezlere ve işi bilen personele gitmek lazım... valla ben kendi spermini kullanan doktor bile duydum açıklaması da şu 'çocukları olmayacaktı onları bebek sahibi yaptık ' ne fena bir durum değil mi ??? Rabbim kimseye yaşatmasın ama olmaz diye bir durum yok aslında.. Yani tecrübe, güvenilir ve işi bilen bir merkez bulmak lazım öncelikle.. ama bu durum herkesin başına gelecek diye bir şey yok tabi ki ...

bence fazla abartıyorsunuz, kendi merkezimden pay biçersek transferden önce 4 kişi ikiler defa ismimi telafuz ederek embriyoları aldı. tüp bebekte tek sorun ilaçların kilo aldırması ve çok da belirli birşey olmasa da ilaçların kanseri tetiklemesi ama o da kesin değil.

guvenmiyorsan yaotirmaa bencee bunu tartip dusunecek durumdamisiniz rabbim dogal yoldn nasip etmedi cabalamicazmi cocuk istiyorsaniz yaptirin bukadarda indirip kaldirmayin boyle dusunuyorsanizda yaptirmayin cocuk oldugundada acabami dersiniz cocugada hayati zindan etmeyin gunahlari boynuna!!!!

düşünceleriniz için hepinize teşekkür ederim. elbette çocuk sahibi olmak için her türlü riski göze almış durumdayız.
fakat gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki haberler pek iç açıcı değil.
Türkiyede geçen yıl olmuş bir karışıklık http://birgun.net/news/view/acibademde-bebekler-karisti/2732
Yurt dışında ise durum daha vahimmiş . İngiltere de yılda ortalama 500 hastanın tedavisinde karışıklık yada sorun oluşuyormuş http://www.itv.com/news/update/2014-07-08/grade-a-mistakes-made-during-ivf-treatment/

bu konuyu fazlaca kafaya taktım biliyorum ama güvenliğine önem veren ve içimi rahatlatacak bir merkezde tedaviye başlayacağım.

araştırmaya devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…