Sizce Tasinmali miyim?

Hep merak etmişimdir bu aile danışmanlığı seasnları nasıl geçiyor? Ne konuşuluyor, nasıl akıl veriliyor? buna bağlı işe yarıyor ya da yaramıyor..

bu devir de ya da ben en azından son 15 yılda kredisiz ev alana rastlamadım muhakkak ucundan kıyısından kredi kullanılanları gördüm hep bahane uyduruyor... faizi gibi düşünülmesini yanlış buluyorum. sonuçta bir işin gerekli paraydı ve o işin için aldın... faiz yerine masrafı olarak düşünün o zaman masum oluyor

bir de siz çalışıp para kazanıp ödeseniz... ev almak kolay değil hazır alınışken elinizden kaçırmayın çok pişman olursunuz

Evliliğe devam etme durumunda kesin sartim aile terapisine devam etmek 4 seans gidip bıraktı ama yanına gidersem devam edecekmis! Ve büyük ihtimalle psikiyatra yonlendirecek ona da gidilecek. Hatta ben başladım çünkü ciddi ciddi düşüp bayilmalara falan başlamıştım baskisindan zulmunden.
Uzaklaştırma artık son raddede istedim. Beni kilitleyip ölümle tehdit etti. Evet kulağa korkunç geliyor, sonra o kadar Ozurler diledi yalvarıp yakardi ki.... Ben 7 senede onun ağladığını hiç görmedim. Bana sarılıp katıla katıla ağladı. Gözyaşı rol gereği akar mı? Ben aşırı hassas yapıda bir insanım. Bir de kızım baba diye agladikca, o duzelcem diye yeminli konuştukça mantigim ne kaybedersin diyor. Kalbim de bir şans ver diyor. Ama iş gelip de evden çıkalım kiraya gecelime dönünce aklım bulanıyor. Bunu demese yani kabul edeceğim tekrardan denemeyi. Ama işte kesinlikle gelmeyeceğim oraya diyor.

Bir de şöyle bir teklifle geldi geçen gün. Anlaşmalı boşanalim hakkın Neyse al. Imam nikahı ile de yaşamaya devam edelim. Hee oldu canım dedim.

Bu arada darp olduğu için kamu davası açılmış yarın duruşması var. Gidip ifademi yalanlamami istiyor. Yani belki de bu kadar sirinligi onun için yapıyor. Yarın bu saatlerde hala sirinlik yapmaya devam edecek mi bakalım???

Tabi ki Çar çur olacak. Bir kısmını bankaya verip borcu kapatacak. Bir kısmı ile sözde babasına olan borcunu ödeyecekmiş. Ee geriye ne kaldı? Iyi ki söyledin artık hayatta sattirmam dedim.

Neden ayri yasiyordunuz sorunlar neydi?

Ölümle tehdit ve hakaretten uzaklastirma aldı ve bir daha dönmedi.

Bu arada evi terk etmekten suçlu durumda imiş bir avukatla görüşmüş. Ve ben dava acarsam tazminat alırım diye o acacakmis. Istemeye istemeye.... Aynen böyle söyledi.

Hep merak etmişimdir bu aile danışmanlığı seasnları nasıl geçiyor? Ne konuşuluyor, nasıl akıl veriliyor? buna bağlı işe yarıyor ya da yaramıyor..

Ilk seanslar genelde tanımaya çalışmakla geçiyor. Sorunu keşfetmeye. Terapist bilgi ediniyor önce. Bu arada sorunlar anlatildikca da araya girip bazı izahlar da yapıyor.

Ben de nıyetinin mal kaçırmak olduğunu düşünüyorum. Şiddetli gecimsizlik var. Başka konular da acmistim. Ama bir yanim inanmak istiyor hala. Nasıl anlayabilirim fikrini zikrini ki?
Evi kesinlikle satmıyorum diyerek anlayabilirsiniz. Planının (ki ben bunun mal kaçırmak için bir oyun olduğunu düşünüyorum) bozulduğunu anlayınca gerçek yüzünü gösterir. Komşudan utanan uzaklaştırılacak davranışlarda bulunmaz. Boşan boşanma diyemem, ama kendinizi sağlama alın. Kendini size affettirmek için gerçek çaba göstersin. Ayrıca yarım kalan aile danışmanı da beni işkillendirdi.

İnsanlar öyle kolay kolay değişmezler, iyi niyetli düşünüyorsunuz belliki, ama lütfen dikkatli olun. Ölümle tehdit etme varsa sorun sandığınızdan da büyük olabilir. Hergün eşi tarafından öldürülen kadınların haberlerini okuyoruz, içinizi karartmak istemiyorum ama lütfen bunları aklınızdan çıkarmayın.

Eşinize açılan ceza davası sizin şikayetiniz ile açılır fakat daha sonra kamu davasına dönüşür yani siz şikayetinizden vazgeçseniz bile dava sonuçlanıncaya kadar devam eder tabi hukuksal bilgiye sahip olmayan bir insan bunu da bilemeyeceği için siz şikayetinizden vazgeçince dava düşecek yani amiyane tabirle ceza almayacak sanır.

Eşinizin açıklamalarının elle tutulur hiçbir yanı yok,siz evliliğin içinde olduğunuz ve eşinizle uzun yıllar geçirdiğiniz için eşinizin anlattığım şekilde olmadığına inanıyorsunuz. Fakat boşanma davası açma sürecinde tüm erkekler aynı şeyleri söyler, 'anlaşmalı boşanalım hakkın neyse al', 'istediğin boşanmaksa boşanalım ama ben senden ayrılmak istemiyorum birlikte yaşamaya devam edelim', 'ne istersen yapacağım söz boşanmayalım' , 'artık değişeceğim, çocuklarımla ilgileneceğim ' vs. ama eş boşanmaktan vazgeçince daha beterleri yaşanır.

Çiftlerin boşanması taraftarı değilim fakat boşanması 'gereken' çiftlerin boşanması taraftarıyım. Siz eşinizi seviyorsunuz bahsettiklerimin olmayacağını, eşinizin değişeceğini umut etmektesiniz, anlattıklarım size çok uzak değil, zira eşiniz gördüğüm diğer erkek davranışlarından farklı davranış sergilemiyor.

Geçenlerde müşteki vekili olarak önüme gelen bir dosyada şiddet yüzünden boşanmak isteyen kadının, eşinin değişeceğim sözlerine inanıp vazgeçmesi sonucunda boşanmaktan vazgeçmesinin ardından 4 ay sonra kadını çocuklarının gözlerinin önünde bıçaklayıp kaçan bir koca, ifadesinde ' sürekli aşağılayıp, gururumu incitti, sinirlendirdi, erkekliğime laf etti, bir anlık sinirime denk gelmiş gözüm karardı ' dediğini okudum. Üzgünüm ama bölye bir dosya da siz de olabilirsiniz.Sizin yapacağınız seçim sizi ve çocukların hayatını etkileyecek, benim kocam öyle biri değil demeyin bunları yaşayanlar da böyle olacağını tahmin etmiyorlardı. Yine de herhangi bir sıkıntınız, tereddütünüz olursa bana yazın cevaplarım, Tüm belirttiklerimi bir kenara bırakıp emin olduğum şeyi söyleyeyim; eşinizin ifadeleri çok tutarsız, inandırıcı bir profil sergilemiyor, unutmayın boşanma davalarında kadınlar her zaman 2-0 önde başlar, boşanmaktan korkmayın. Kolaylıklar diliyorum.

Eşiniz sizi öyle böyle kandırmıyor, şimdiye kadar bu konuda eşim bunları dedi diye anlattıklarınızın hiçbiri doğru değil, hala eşiniz olduğu için inanacağınızı düşünerek bayağı bir kandırmış.
Öncelikle davayı önce açanın hak kaybı yahut kazancı olmuyor. Eşiniz evlilik birliğinin devamı süresince sizden daha kusurlu davranmışsa ki şiddet uygulamış, hakaret tehdit vs mevcut bu sebeple siz manevi tazminat talep edebilirsiniz boşanma davası açarken dava dilekçesinde yahut eşiniz açarsa cevap dilekçesinde.

Evi kesinlikle satmiyorum dedim ve anlaşmalı boşanalim o zaman dedi. Evden hakkın Neyse al ama dini nikahla da yaşamaya devam edelim???

Bu nedir ya?

İlginize ve bu cevapla bütün arkadaşlara candan teşekkür ederim.

Bosanmaktan korkmuyorum. Ailem arkamda. Elimde delillerim var. Şiddet hakaret sanal aldatma tehdit eve kapatma yasaklar cezalar bir de imzaladı arkadaş!

En son benimë kendini odaya kapattiginda enistemi arayıp oldurecegim bu o.yu dedi. Gsm den kaydı alınır.

Ama psikolojik hasta olduğunu ve belki tedavi olursa duzelecegini düşünüyorum. Cılız bir umut ama tutunmak istiyorum işte. Kızımın baba diye aglamasina dayanamıyorum.

Bu arada son bir gelisme. Ve bir soru. Yarınki davaya gidip de biz baristik desek ne olur? Ileride olur da bosanirsak dava sürecinde olumlu olumsuz ne gibi bir katkısı olur bana?

Avukatı ole görüştüm. Davayı erteleme taraftarı. Neden sizce?

Bugün ölsem üzülmem sanırım. Ama cocuklarimin bir anneye ihtiyaçları var. Allah korusun.

Boşanma davalarında zamanla pişen avukatlar daha profesyonel daha duygusuz bakıyor olaya, biz gençler gelen müvekkillere ''boşanmak son çareniz'' diyerek önce geri gönderiyoruz fakat üstadların çoğunluğu boşanmak isteyene hayır demiyor, e müvekkilinin talepleri doğrultusunda davayı açıyor, onun taleplerine göre hareket ediyor yani eşiniz avukatın bunu ifade etmesini talep etmiş olabilir.

Ceza davası sizin şikayetinizi geri almanıza göre düşmez, öncelikle siz darptan dolayı şikayetçi olmuşsunuz , bir soruşturma başlatılmış, delil toplanmış ve toplanan deliller neticesinde bir ceza davası açılmış, siz barışsanız bile darp, şiddet gerçekleştiği için birşey ifade etmez,yani ceza alacak. Eğer yaralama da mevcutsa aile içi olduğu için verilecek ceza arttırlır.

Siz boşanmak istedikten sonra gereken her türlü delil toplanır, mesaja gerek bile duyulmaz sözkonusu ceza davası bile hakimin hem boşanmaya hem de manevi tazminata hükmetmesi için yeterli bir delil.

Çocuk baba sevgisi alacak diye annesiz mi kalsın , kardeşim inanma o adama ya. Bırak git Allahından bulsun . Sana ettiklerini unutma. 7 sinde neyse 70inde de odur. İnanma güvenme.

Konu sahibi sadece zavallisin. Ve acimayi bile hak etmiyorsun. Adam seni cocuklarinin onunde kesmeye kalkmis, sen hala cocuklarim babaya duskun diyorsun sirf kocissiz kalmayayim diye. Babalik nedir nasildir bilmem oyle bir duygum yok ama annelik bu degil. İnsallah o bebeler en az hasarla kurtulur sizden. Yazik gunah.

Bugün ölsem üzülmem sanırım. Ama cocuklarimin bir anneye ihtiyaçları var. Allah korusun.
Hayat bir erkekten ibaret değil, ne demek bugün ölsem üzülmem? Bir anne olarak şu an yapmanız gereken tek şey güçlü olmak, 3 çocuğuyla ortada kalıp merdiven silerek ve bir dükkanda yaşayarak çocuklarını büyüten aslanlar gibi bir kadın tanıyorum. Üstelik, mahallenin erkekleriyle mücadele etti, açlıkla mücadele etti, kocana döneceksin diyen babasıyla mücadele etti. Ama yılmadı. Bunu yapan nice kadın var, kendinize acımaktan vazgeçin. Bir erkeğin gölgesi olmadan da pekala yaşayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…