Sizce Tasinmali miyim?

Sakın sattırma evi, seni kandırmasınada izin verme. Çocuklar babalarının ne mal olduğunu nerden bilsin tabiki düşkün olurlar. Şuan sadece kendini ve çocuklarının haklarını,çıkarlarını düşün. Uzaklaştırma aldıysa ya şiddet uyguladı yada uygulamaya kalktı , riske girme şutla gitsin

Evi sakın satmayın...
ne malum evi satıp parayı alıp hadi şimdide boşan nerede yaşayacaksın bakalım demeyeceği

Merhaba

Uzaklaştırma kararı verilen eşim birazcık kendine çeki düzen verme gayreti içinde gibi görünüyor. Göstermelik mi bilemiyorum. Tek istediği kendimize ait olan evimizi satıp kiraya çıkmak. Sonra da yarım bıraktığı aile danışmanı, psikiyatr ne varsa gitmek istediğini söylüyor.

Iki çocuğumuz var ve babalarına çok duskunler.

Aslında boşanmak istiyorum hatta epeyi kararliyim ama son bir kez gözümü karartıp guvensem mi diyorum.
Bahaneleri çok cılız geldi. Beni seviyosan bu evde oturalım evi satmayalım de satalım diye ısrar ederse bilki kocan bişeyler çeviriyor

sadece oradan taşınmaksa olay aslında her iki taraf da istediği olsun hesabı
evi kiraya verin siz de kiraya çıkın

Merhaba

Uzaklaştırma kararı verilen eşim birazcık kendine çeki düzen verme gayreti içinde gibi görünüyor. Göstermelik mi bilemiyorum. Tek istediği kendimize ait olan evimizi satıp kiraya çıkmak. Sonra da yarım bıraktığı aile danışmanı, psikiyatr ne varsa gitmek istediğini söylüyor.

Aslında boşanmak istiyorum hatta epeyi kararliyim ama son bir kez gözümü karartıp guvensem mi diyorum.
Sakın o evi sattırma. Eşin çakallık peşinde gibi.

neden evi satıyorsunuzki...kiraya çıkınca bu sefer maddi sorunlar çıkar..aldatma vs yoksa 2. bir şansı hakettiğini düşünüyorum..umarım gerçekten değişmiştir..

Arkadaslar çoklu alıntı yapmayı bilmiyorum -bir kere yaptım nasilsa- hepiniz aşağı yukarı aynı fikirdesiniz. Zaten tanidiklarim da aynı fikirde. Evin üzerine şerh koydurmustum. Tapuda aile şerhi var yani. O yüzden gidip satamiyor.
kiraya çıkıp burayı kiraya vermeyi ve ortalik durulana kadar da öyle yaşamayı teklif etmistim. Ona da cevabi su
1.si evin henüz kredi borcu bitmedi. Artık krediyi odeyemiyorum patron maasimi düşürdü uzaklastirmadan dolayı dedi. Sonra da zaten maasim fazla değildi o zaman öyle demiştim ama yalandı aslında evin kredisini hep babam ödedi ve şimdi de ödemek istemiyor ev satılacak öyle ya da böyle diyor. Zaten kredi borcu odenmezse banka sattiriyor. Yani kiraya çıkmak da çözüm olmazmis.
Bir de biz bu evi faizle aldık ve harama bulastik bu yüzden yuvamiz yıkılıyor diyor. Kendi suçunu başka bir olaya bağlamak da farkindaligini sorgulamami gerektiriyor.

bak bızım bır yakın boşanmadan döndü mahkemden,kadın boşamadı anlaşmalı idi,çekişmeliye çevirid,adam açtı davayı,ve kaç kez ayrılıktan kabgadan döndüler,buna rağmen,sonra oturdukları evi sattıcam dedi adam kredisini kapıcam,küçük ev alıcam,valla o kadın guvendı satılar,yenı ev aldırlar,1 yıldır mutlu mutlu yaşıyolar,artık o adam nasıl bir guvence verdi ise,o kadın nasıl inandı ise,bizde şaştık,böle iyi örnekde var...

Merhaba

Evi satmayın kiraya verin onun parasıyla da gittiğiniz yerin kirasını ödersiniz ? Ya da eşinize böyle söyleyin bakalım kabul edecek mi? Bahane uydurursa kesin bir pislik düşünüyordur

Ben de nıyetinin mal kaçırmak olduğunu düşünüyorum. Şiddetli gecimsizlik var. Başka konular da acmistim. Ama bir yanim inanmak istiyor hala. Nasıl anlayabilirim fikrini zikrini ki?
cok istiyorsa evi kiraya verip kiraya cikin, ama satmayin sakin.

sakın evi satmayın. pek iyi şeyler düşünmedim açıkcası ben. bir arkadaş daha demiş burayı kiraya verip başka yere kiraya geçmeyi teklif edin

Ne kötü yıllardır evli olunan adamın niyetini anlayamamak,iki çocuğunuz varken size öyle bi kötülük edemez bence, kaldı ki gerekirse nafaka falan, canına okursunuz, sonuçta bu satışın ne zaman yapıldığı da ispat edilebilir. Ama gerçekten düzeltmek istiyorsa -ki kabullenip tedavi görmek de bir erkek için kolay değildir- etrafın bakışlarından bile rahatsız olabilir, çocuklarınız için denemelisiniz, keşke dememek, vicdan azabı çekmemek için.

Arkadaslar çoklu alıntı yapmayı bilmiyorum -bir kere yaptım nasilsa- hepiniz aşağı yukarı aynı fikirdesiniz. Zaten tanidiklarim da aynı fikirde. Evin üzerine şerh koydurmustum. Tapuda aile şerhi var yani. O yüzden gidip satamiyor.
kiraya çıkıp burayı kiraya vermeyi ve ortalik durulana kadar da öyle yaşamayı teklif etmistim. Ona da cevabi su
1.si evin henüz kredi borcu bitmedi. Artık krediyi odeyemiyorum patron maasimi düşürdü uzaklastirmadan dolayı dedi. Sonra da zaten maasim fazla değildi o zaman öyle demiştim ama yalandı aslında evin kredisini hep babam ödedi ve şimdi de ödemek istemiyor ev satılacak öyle ya da böyle diyor. Zaten kredi borcu odenmezse banka sattiriyor. Yani kiraya çıkmak da çözüm olmazmis.
Bir de biz bu evi faizle aldık ve harama bulastik bu yüzden yuvamiz yıkılıyor diyor. Kendi suçunu başka bir olaya bağlamak da farkindaligini sorgulamami gerektiriyor.

Öncelikle bir avukat olarak cevaplayayım, kredi borcu sebebiyle banka evi direkt sattırmaz, önce alacağını başka türlü nasıl alabilir yollarına bakar. Zira evin açık arttırmada satılması, açık arttırma ilanı vs uzun zaman alan işler, bankadaki hesaplarında birikmiş para varsa evin satışından önce öncelik nakit olur banka için.
Siz eşinize inanmayın, işin usul ve yöntemini bilmediğinize güvenerek sizi kandırmaya çalışmış. Eve aile konutu şerhi koydurduysanız sizin rızanız ve imzanız olmadan satışa çıkamaz ev içiniz rahat olsun. Fakat rıza gösterir de evin satılmasına müsade ederseniz eşiniz sizden o parayı kaçırmak için bankaya yatırmayıp başka bir yerde saklarsa ( ki eşinizin hal ve tavrından sizi dolandırmak istediğini tahmin ediyorum) evlilik birliği içinde satıldığı için evin bedelinin yarısı sizin olduğu halde alamazsınız.

Uzaklaştırma kararı talep ettiğinize göre size veya çocuklarınıza şidet uygulamış vücut bütünlüğünü , hayatını tehdit etmiş ve sizi korkutmuş demektir. Siz korktuysanız çocuklar ne kadar korkmuştur ? yine aynı korkuları aynı tartışmaları küçük çocuklarınızın gözleri önünde yaşamaya hazır mısınız?
Sizce çocuklarınızın babalarını haftada 1kaç saat güzel aktiviteler ile yoğun bir vakit geçirerek mi görmesi güzel yoksa sizin üzerinize yürürken , sizi tehdit ederken yahut şiddet uygularken mi?
Çocuklarınızın başarılı, hem fiziksel hem ruhen sağlıklı birey olmaları için mutlu bir ortamda yetişmesi gerekir. Siz önceliğinizin kim olduğuna karar verin, kocanız olmadan yaşamaya korktuğunuz için önceliği kendinize mi veriyorsunuz yoksa öncelik çocuklarınızın mı ? Gazetelerde her gün okuduğumuz 3. sayfa haberlerindeki aile içi şiddet birden mi geliyor dersiniz? yoksa kadının sineye çekmesi ile mi büyüyor zamanla? Size yahut çocuklarınıza fiziksel zarar verene kadar devam mı evliliğe ?

Ne kötü yıllardır evli olunan adamın niyetini anlayamamak,iki çocuğunuz varken size öyle bi kötülük edemez bence, kaldı ki gerekirse nafaka falan, canına okursunuz, sonuçta bu satışın ne zaman yapıldığı da ispat edilebilir. Ama gerçekten düzeltmek istiyorsa -ki kabullenip tedavi görmek de bir erkek için kolay değildir- etrafın bakışlarından bile rahatsız olabilir, çocuklarınız için denemelisiniz, keşke dememek, vicdan azabı çekmemek için.

Malesef türk hukuk sistemi böyle işlemiyor; ev, evlilik birliği içinde satıldığından dolayı evin satış bedeli eşit paylaştırılmış yahut evlilik birliği içinde bir harcamaya tahsis edilmiş kabul edilir, yani aksi ispat oluncaya kadar aile konutu şerhi konulan ev iki eşin de rızası ile satılmışsa eşlerden biri diğeri tarafından dolandırıldığını ispat etmek zorunda bu da ancak diğer eş paranın yarısını eşine vermediğini mahkemede beyan etmesi ile mümkün.

Uzaklastirma karari çıktığı için kendisini kovulmus gibi hissediyormus. Komşular duymuş. Utaniyormus. O evde yasayamazmis. MIş mış mış.
Haha yalan soyluyo tabi ki. Aklinca mal kacirmaya calisiyo. Evi halledecek sonra da bosayacak seni. Inanmana cok sasirdim. Cok istiyosan da tamam madem oyle bizim evi kiraya verelim baska eve kiraya gidelim de kabul etmeyecegini goreceksin. Derdi mali alip kacmak

o kocana inanmak isteyen yanını sustur bence
madem barışmak istiyor niye illa o evi sattırmak istiyor ne varmış komşularda o rezillikleri yapmadan önce düşünseydi
en nihayet komşu ne diyecek karı koca ayrılırda barışır da
eşiniz masum gibi gelmedi bizim çok yakın bir tanıdığımız adam evliyken kötüyken birden meleke döndü iyi koca oldu evi sattırdı, kadının ona yakın bileziğini aldı, banka da ki tüm parayı da amcasının oğluna elden vermiş kadın boşanırken çul çaputsuz hç bir şey ispat edemeden boşandı
sakın bu oyuna gelme barışır mısın bilmem ama evi sattırma

Canin benim asla ve aslaaa evi sattirma sakin evi satarsan ben yokum gittigin yere tek gidersin de altin yumurtlayan tavuk kesilirmi ya ev satinca o para car cur olur kendi evinizi kiraya verin ordan aldiginiz kiraylada oturdugunuz evin kirasini verirsiniz..

Sans verme konusunda bosaninca mutlu olucagina eminmisin bilmiyorum bi sans daha ver bosandigin zaman keske bi sans daha verseydim demezsin en azindan ilerisini düşün Allah yardimcin olsun..

X