- 29 Mart 2012
- 796
- 90
-
- Konu Sahibi naneli_limon
Benim sütüm sagdıkça çoğaldı ama mutlaka emzirmeye de devam et. Memeden yorulup çekemeyince biberonla anne sütü ver . memeleri ne kadar boşaltırsan o kadar hızlı ve çok dolu.olurlar. beyin hemen süt üretmeliyim dermiş ve hızla dolarmış. Memede süt bırakma. Yaptığın gayet iyi dağa fazla meme daha az biberon..İkiz bebeklerim oldu 1aylık. Kuvözde kaldılar ve ben hep sağdım. Eve geldiler ve ben hem emziriyorum hemde sağıyorum. Özellikle büyük oğlum daha iyi emiyo benden. Bende genelde onu emzryom diğerine biberonla anne sütü veryorum ama hep sağdığım için daha çok biberon veryorum çünkü yeterince süt çıkaramıyorlar göğsümden .. ayrıca daha hızlı acıkıyolat. Küçük olan ise göğsümün sadece uç kısmnı emiyo. Ne kadar zorlasamda uç kıssmndan ilerisini almıyor. Büyük daha iyi emiyor. Ama her ikiside çok uzun sürede emiyolar ve biberon daha iyi oluyo. Yinede benide emmeyi bırakmalarını istemiyorum. Deneyimli annelere soruyorum bebekler beni enmeyi bırakırmı biberona alışınca? Biberonum avent tek delikli. Bebekler göğsümden bütün sütü ememiyolar. Ve aç oluyolar. Sağdığımda çok süt oluyo. Ama o çok sütlü halimle emdilermi yine doyamıyo özelkle küçük oğlum.. kafam çok karışık. Zor olsada Bi kaç gün sağmayı bırakıp tamamwn emzirmeye mi alştrmaluym? Süt sağan anneler sütünzkesildi mi?
Şişman horozum (iştahsız kızıma hitap şeklim) 7 aylık. Şimdiki aklım olsa tövbe biberon vermezdim. Artık nadiren emzirebiliyorum. Devamlı sağsam da sütüm azalıyor. Çok sinir bozucu bi durum
İkizler çok zor ya :) memelerden eşit miktarda süt gelmiyor genelde, adaleti nasıl sağlıyorsunuz?
Kolay gelsin :)
Geçen bir ikiz annesi anlattı çizelgesi varmış
Biri kız biri erkek
Meme çizelgesine adlarının ilk harflerini yazarmış
Sağ x sol y saat 1
Sağ y sol x saat 2
Şeklinde
Oğlan daha iri şimdi, bebekliklerini bilmiyorum pek
Adaleti severim, hak geçmesin :)
Ben hiç biberon vermedim. Sağdığımı mememin arasından, emzirirken aynı anda şırıngayla verdim. Hem daha hevesli emiyorlar, süt çıkardıklarını düşünüp. Hem de onlar emdikçe süt geliyor. Biraz meşakkatli ama yüzde yüz işe yarıyor.
Sağlıkla büyütün.
Kesinlikle öyle. Yoksa biberon vermeyip kaşıkla içirene kadar canım çıkıyordu. Hele gece beslenmelerinde.Benzer yontemi serum hortumuyla yapiyorlar. Hem bebek emmeyi iyice ogreniyor hem memeden sogumuyor hem de ac kalmiyor. Olabilen en iyi yontemler bence.