Sizce sütüm kesilir mi? Deneyimli anneler bakarmsnz?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
İkiz bebeklerim oldu 1aylık. Kuvözde kaldılar ve ben hep sağdım. Eve geldiler ve ben hem emziriyorum hemde sağıyorum. Özellikle büyük oğlum daha iyi emiyo benden. Bende genelde onu emzryom diğerine biberonla anne sütü veryorum ama hep sağdığım için daha çok biberon veryorum çünkü yeterince süt çıkaramıyorlar göğsümden .. ayrıca daha hızlı acıkıyolat. Küçük olan ise göğsümün sadece uç kısmnı emiyo. Ne kadar zorlasamda uç kıssmndan ilerisini almıyor. Büyük daha iyi emiyor. Ama her ikiside çok uzun sürede emiyolar ve biberon daha iyi oluyo. Yinede benide emmeyi bırakmalarını istemiyorum. Deneyimli annelere soruyorum bebekler beni enmeyi bırakırmı biberona alışınca? Biberonum avent tek delikli. Bebekler göğsümden bütün sütü ememiyolar. Ve aç oluyolar. Sağdığımda çok süt oluyo. Ama o çok sütlü halimle emdilermi yine doyamıyo özelkle küçük oğlum.. kafam çok karışık. Zor olsada Bi kaç gün sağmayı bırakıp tamamwn emzirmeye mi alştrmaluym? Süt sağan anneler sütünzkesildi mi?

Bende ikizlerimde bir ay sağıp süt götürdüm poşetle hastaneye.
Eve geldik bı daha sağladım sütüm kesildi çünkü(

Ama doymuyorlarsa doktora sorup mama takviyesi yapabilirsiniz

Emme refleksi eme eme daha da geçilecek
Ve sağdıkça değil emdikçe artar sütünüz.bu yüzden emzirmeye devam edin

Emzirmeye devam ettiğin sürece kesilmez.
Ama pompa tek başına zamanla azaltıyor.
Biberon da öyle aşırı fark ettirmiyor zaten.
Ama şeyi atlama, emzirme bittikten sonra sağ, yani sağdığın ön süt olmasın sadece.

Bu arada helal olsun iki çocuk emzirmek, ben birini beceremiyorum

Kim dedi size bebeklerin sütü sizden tam emmediğini? Yanlışınız var bence. Hiç bir makine bebekten daha iyi sağamaz memeyi. Emerek aynı zamanda size prolaktin hormonu salgılatıyorlar.

Hem biberon rahatlığına alıştıkları için emmek zor gelir.

Ayrıca anne memesi sadece beslenme için değil manevi bir sürü ihtiyaç içindir. Bence büyük küçük ayırmadan eşit emzirin.

Memeyi tam almayan için bana hemşirenin öğrettiğini yazıyorum. Önce memenizi kahverengi bölgeyle birlikte siz tutun ağzının etrafında dolaştırın. Ağzını tam açtığı anda sokun. Ve lütfen bunu bıkmadan yapın. Sütünüzün bol olması emmelerine bağlı.

Geceleri çok uykusuz kaldığım için mecburen biberon veriyorum. Korkum biberona alışması ve beni reddetmeleri avent biberonla bu başıma gelir mi acaba?

Bizimki de 1 aylik, aventle sagip buzluga atiyorum cunku sutun hepsini ememiyor.Siz emzirmek icin elinizden geleni yapin,derin uykuya daldiklarinda da sagin ben öyle yapiyorum.Ilk kizimda sagmadim, hemen doyuyordu sut de kaliyordu.1_2 aylikken de azaldi ve mama takviyesi yapinca hepten kesildi.Pompayi beyne daha çok sut yap sinyali gitsin diye aldim çok sukur ise yaradi. Bu arada biberona alisir mi demissiniz,ben alisir diye biliyorum.En çok emzirmeye odaklanin kalani sagin derim.Emxirirken pompaya göre daha fazla sut gelir

Bebekten bebege degısıyor
Ben gunduzlerı emzirip geceleri biberonla sagdıgım sutu verıyordum
Hem emdi hem bıberona devam ettı
Hıc bıberon tutmamasıda kotu rahatsızlandım emzıremeyecek sekılde
Esım bıberonla besledı ıyıkı bıberonada alısmıs dedım memeyıde bırakmadı ama cunku emzırmeye devam ettım emmesede memede beklettım 15 dk
Sagdıgım ıcın benım kesılmedı

Normal elektrikli Pompalar sutu zamanla azaltiyor.hastane tipi sutsagma makinesi edinebilirsiniz.kiralayabiliyorsunuz

Uzun süre sağarsanız zamanla azalır sütünüz. Unutmayın anne sütü çabuk sindirildiği için çabuk acıkıyorlar,doymadıklarından değil. Bol bol emziren, emzirdikçe sütünüz artar. Sağlıcakla büyütün bebişleri

Benim sütüm sagdıkça çoğaldı ama mutlaka emzirmeye de devam et. Memeden yorulup çekemeyince biberonla anne sütü ver . memeleri ne kadar boşaltırsan o kadar hızlı ve çok dolu.olurlar. beyin hemen süt üretmeliyim dermiş ve hızla dolarmış. Memede süt bırakma. Yaptığın gayet iyi dağa fazla meme daha az biberon..

Oğlum 3,5 aylıkken gündüz sağmaya başladım beni bulunca da o emdi

30 ay emdi süt vs kesilmedi yani

Küçük olana meme emmeyi öğretin biraz büyüyüp güçlenince daha rahat emer

Arkadaşımın ikizleri vardı biri bir memeden diğeri öbüründen emiyormuş

Az emenin menesinden sağınca da az çıkıyormuş

O mama da veriyordu hatta sütü az emene mamayı çok yiyene verdi bir süre

Kolay gelsin sağlıkla büyüsünler

Şişman horozum (iştahsız kızıma hitap şeklim) 7 aylık. Şimdiki aklım olsa tövbe biberon vermezdim. Artık nadiren emzirebiliyorum. Devamlı sağsam da sütüm azalıyor. Çok sinir bozucu bi durum

İkizler çok zor ya :) memelerden eşit miktarda süt gelmiyor genelde, adaleti nasıl sağlıyorsunuz?

Kolay gelsin :)

Geçen bir ikiz annesi anlattı çizelgesi varmış

Biri kız biri erkek

Meme çizelgesine adlarının ilk harflerini yazarmış

Sağ x sol y saat 1

Sağ y sol x saat 2

Şeklinde

Oğlan daha iri şimdi, bebekliklerini bilmiyorum pek

Ben hiç biberon vermedim. Sağdığımı mememin arasından, emzirirken aynı anda şırıngayla verdim. Hem daha hevesli emiyorlar, süt çıkardıklarını düşünüp. Hem de onlar emdikçe süt geliyor. Biraz meşakkatli ama yüzde yüz işe yarıyor.
Sağlıkla büyütün.

Bebekler ,kuvozde kalmis ,daha az enerji harcamalari icin biberon verin ,bebekler cok enerji harcar emmek icin hatta bu yuzden zayiflamasinlar diye ,anne sutu sagilip biberonla veriliyor ,sizin sutunuz iki bebege gittigi icin daha cabuk bitebilir ,sagmakta bir sakinca yok ,bebekler biraz daha toparlarsin ,arada da meme emzirirsiniz ,
Gule gule buyutun

Adaleti severim, hak geçmesin :)

Benim sutum pek yeterli degildi, kilo alimi dusuk olunca mamaya basladim. Biberonu nuby zor akisli aldim. Anne gogsu hissine en yakin biberon bence. Emerken ayni anne gogsunde oldugu gibi cenesini iyice acip vakumlayarak emebiliyor. Zor akisli olunca da boylece kolaya alismamis oldu. Ikisini bir arada goturdum.

Benzer yontemi serum hortumuyla yapiyorlar. Hem bebek emmeyi iyice ogreniyor hem memeden sogumuyor hem de ac kalmiyor. Olabilen en iyi yontemler bence.

Benzer yontemi serum hortumuyla yapiyorlar. Hem bebek emmeyi iyice ogreniyor hem memeden sogumuyor hem de ac kalmiyor. Olabilen en iyi yontemler bence.
Kesinlikle öyle. Yoksa biberon vermeyip kaşıkla içirene kadar canım çıkıyordu. Hele gece beslenmelerinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…