sizce söylesem mi sevgilime iki arada kaldım :(

Daha yeni gelmiş, askerde muhakkak fiziksel ve psikolojik olarak yorulmuştur. Şimdi bir de siz psikolojik olarak "işe gir gir" diye yıpratırsanız ezilir, depresyona girer mazallah ne sizi ne kendini mutlu edebilir. Bence kendinize de ona da 1 ay verin, destek olun, mutlu olunca çabalama hevesi artar.

Öte yandan şunu örnek vermek istedim. Bir doktor arkadaşım var, sevgilisi öğretmendi ve nişanlandılar. Ama kızın annesi arkadaşımın başını yedi, çocuğu yakıştıramadı hiçbir zaman, kabullenemedi. (Bu arada kızın annesi hiç okumamış). Sonra kızın kafası karıştı ve nişanı attı, çocuk kahroldu ama zamanla kendine geldi ve evlendi. Ve bu arkadaşım aradan 6-7 sene geçmesine rağmen hala onu sayıklıyor, niye ayrıldım pişmanım diye, ağlayıp duruyor yıllardır.

aynı benim annem gibi. çok üzüldüm arkadaşına. ben sevgilime söylesem benden önce o ayrılır :/

erkek arkadaşınızın eğitim durumu küçümsenmeyecek kadar iyi.
sizin tıp okumanız onun mesleki durumunu yok saymaz.
bunun geçerliliklerini oturup annenize anlatmakta size düşer.
aksi halde erkek arkadasınız öğrendiğinde annenize cephe alacaktır.

ne kadar anlatsamda annem kabullenmiyor maalesef

ne kadar anlatsamda annem kabullenmiyor maalesef
Annenizde her annenin düşündüğü gibi düşünüyor bu bizim elimizde değil malesef evlatlar söz konusu olunca akan sular duruyor, hele bi iş bulsun çalışmaya başlasın düzelir sıkmayın canınızı.
Anneye de kızmayın sizde anne olacaksınız sevgiler

Evlilik ticaret degildir. Ask ve sevgi uzerine kurulur. Iki insan birbirini seviyorsa asgari ucretle bile mutlu olabilir. Ama bir cikar durumu varsa doktor muhendis degil milletvekili olsa da o evlilik yurumez. Bence siz acaba tembel mi is bulur mu annemler hakli mi vs dusunmektense bu adam beni seviyor mu benim icin herseyi goze alir mi diye sorgulayin. Benim babam da ayni sebepten evlenmemi istemedi. Uvey annem ne dolaplar cevirdi evlenmemem icin. Ama ben kimseyi dinlemedim esime sonsuz guvenim vardi ve evlendim. Simdi olsa yine aynisini yaparim. Herseyden onemlisi sevgi guven..

Doktor olmuş olabilirsiniz ama tıp fakültesinin 7 yıla ve mühendisliğin 4 yıllık bir müfredata yayılmış olması kimseyi bir diğerinden üstün kılmaz kesinlikle. Öbür konunuza yorum yapmıştım buna da yazıyorum. Sevgiliniz silkelenip kendine gelmeli. Ömrü boyunca ne babasının torpiliyle bir yerlere gelebilir ne bir evi geçindirebilir ne de sizi mutlu edebilir. Sizi ve ilişkinizi en önemlisi kendi geleceğini düşünüyorsa eğer biraz çabalamalalı ve bence torpil yerine çalışarak atanmalı. 82 çok ekstrem bir puan da değil.
Anneniz için de belki tabirim biraz kaba olacak şimdiden söylüyorum kusura bakmayın ama lütfen siz adamın koynuna gireceksiniz o değil. Sizi mutlu ediyorsa ve onun sizi yarı yolda bırakmayacağına inanıyorsanız ailenize bu durumu net bir biçimde açıklayın ve sevgilinizinde birazcık çabalamaısnı sağlayın. Umarım aklı başına gelir de sevginiz boşa gitmez. Ama hiçbirşey yapmıyorsa eğer kendi hayatınızı yoluna koymanız çok daha mantıklı olacaktır.

Kesinlikle söylemeyin. Bırakın biraz sivil hayatın tadını çıkarsın. Zaten bir süre sonra girer bir işe.

Doktor olmuş olabilirsiniz ama tıp fakültesinin 7 yıla ve mühendisliğin 4 yıllık bir müfredata yayılmış olması kimseyi bir diğerinden üstün kılmaz kesinlikle. Öbür konunuza yorum yapmıştım buna da yazıyorum. Sevgiliniz silkelenip kendine gelmeli. Ömrü boyunca ne babasının torpiliyle bir yerlere gelebilir ne bir evi geçindirebilir ne de sizi mutlu edebilir. Sizi ve ilişkinizi en önemlisi kendi geleceğini düşünüyorsa eğer biraz çabalamalalı ve bence torpil yerine çalışarak atanmalı. 82 çok ekstrem bir puan da değil.
Anneniz için de belki tabirim biraz kaba olacak şimdiden söylüyorum kusura bakmayın ama lütfen siz adamın koynuna gireceksiniz o değil. Sizi mutlu ediyorsa ve onun sizi yarı yolda bırakmayacağına inanıyorsanız ailenize bu durumu net bir biçimde açıklayın ve sevgilinizinde birazcık çabalamaısnı sağlayın. Umarım aklı başına gelir de sevginiz boşa gitmez. Ama hiçbirşey yapmıyorsa eğer kendi hayatınızı yoluna koymanız çok daha mantıklı olacaktır.

zaten kpss den 78 aldı ek puanla 82 oluyor. aslında tembel değil. ama beklemeden girmeye çabalıyor babası. ben de bi yandan hayatım yoluna koymaya çalşyorum çırpınıyorum. ama o daha rahat. ben onun yerinde olsam ne biliyim ne yapar ne eder çalışrım. ama o oyle değil. sadece lafta gibi söyledikleir. istesem anında işe girerim yok teklif geliyo filan. güya devlet olsun diye babası yapsın diye bekliyo.. bakalm süreç uzarsa iyiden iyiye ailemin fikirlerini söylerim

ben doktorum, sevgilim çevre mühendisi ve işi yok. askerden yeni geldi işe girmeye çalşıyor. annem sevgilimi yerden yere vuruyo. sen kaç sene okudun o 4 seneyi zor okumuş. kendine onu mu layık gördün. işsiz güçsüz berduşun teki.

bkıktımm arkadaşlar sevgilime diyemiyorum. sevgilimde yavaş davranıyo. babasınıın torpille işe sokmasnı bekliyo. özele gir diyorum daha yeni geldim diyo. bir hafta oldu geleli :/

sevgilime annemin dediklerini söylesem mi sizce?
aralarını soğutma derim ben. fakat annene hak veriyosan tüm bunları kendi görüşünmüş gibi anlatabilirsin. "yavaş davranıyosun ömrümce senin hayatını düzene koymanı mı bekliycem" diyebilirsin

Doktor hanim doktor es bulsun yaa. Benimde kızım doktor olsa valla başka meslekten aday ne olursa olsun içime sinmezdi. Tıp bu be borumu. Ay resmen zeka Ürünü tip demek. Bence anneye sahip çıkalım, kararlarını dinleyelim. Sevgiler

Doktor hanim doktor es bulsun yaa. Benimde kızım doktor olsa valla başka meslekten aday ne olursa olsun içime sinmezdi. Tıp bu be borumu. Ay resmen zeka Ürünü tip demek. Bence anneye sahip çıkalım, kararlarını dinleyelim. Sevgiler

annen şu konuda haklı. senin gecen gndzün olmuycak diyor sürekli ders çalışmak zorundaym mesela. o bunları kaldrcak mı diyo. ortamın farklı olcak diyo.tamam hakl ben hak veriyorum zaten. ben de korkmuyor değilim açıkçası :/

X