sizce söylesem mi sevgilime iki arada kaldım :(

erkek arkadaşınızın eğitim durumu küçümsenmeyecek kadar iyi.
sizin tıp okumanız onun mesleki durumunu yok saymaz.
bunun geçerliliklerini oturup annenize anlatmakta size düşer.
aksi halde erkek arkadasınız öğrendiğinde annenize cephe alacaktır.

Sizin daha önceki konularınızı biliyorum. Anneniz çok kibirli. Allah yardımcınız olsun.

Senin dilinden , mesainden , psikolojinden anlayacak biriyle evlenmelisin bence. Ha çok aşık mısın bilemem. Adam zaten bu işin gururunda olsa tamam 1 haftada çalışmaya başlamış olması beklenemez ama iş arayışına girerdi yada sana hissettirirdi.
Annenin konusundan bahsetme , senin aklın yokmu der çıkar. Okuduguma göre annende kibirli vsvs mişşş..
Ama bende bır anneyım kızım doktor olacak , ülkemizde en kıytırık mühendislik diye bahsedilecek bölüm mezunu adamla flört edicek (eşimde orman müh. topa tutmayın benı ) belkı bende aynısını yapabılırdım bilemıyorum. o senı pratısyen hekıme bıle yakıstırmaz artık. annelık güdüsü yaa..
anne olmak apayrı bır konu arkadaslar.

Annenizin sözlerini sakın yansıtmayın.
İleride evlilik olursa, içten içe kin tutar annenize.
En ufak şeyde annenin evine git zaten istemiyordu beni ya da ben sana layık değilim demi diyebilir.
Aman dikkat !!

aynen tembellik var bu kesin annem haklı bu konuda. işe girmeni istiyorum dedim bakalım. kaç yaşına gelmş artık kaybetcek zamanı yok

ewet çok olmuş geleli bi hafta yaa en az bır ay musade etmelısınız bır ay sonra hala yatmaya devam edıyorsa uyarabılırsınız

drsunuz peki operatör falan mı oldunuz özel ihtisas alanınız var mı yoksa pratisyen misiniz

son olarak böyle aşagılamak hos degıl ben de 4 yıl okudum öğretmenım ve dr arkadaslarım var bana oyle aşağılık ezik süprüntü muamelesı yapmıyorlar acaba onlar da mı sorun merak ettım yanı bu durumda bizim de myo mezunlarını aşagılamamız mı gerekıyor ?????

kafamda deli sorular

Canım ben de öğretmenim benim de doktor arkadaşım var ama arkadaş olmak ayrı evlilik ayrı
Mesleki durumu geçtim vatandaş tembel
Ve ilişkide ağırdan alıyor anladigim kadarıyla. Erkek asla tembel olmamali
Askerden döndüğü gibi ise başlasın demiyorum is bulma gayreti içersinde olsun.ben de annenin yerinde olsam gönlüm razi olmazdı

ben çocuğun yerinde olsam ve bunları öğrensem bir dakika durmaz ayrılırım.
doktor, hakim ve hatta başbakan olmanız fark etmez o eve girince diplomalarla geçinilmiyor.
ruh uyumu lazım varsa devam etmeye değer.

Cnm beni biliyosun aynı durumdayız ve ben söyledim sevgilime hem de ilk günden. Gerçi benim sevgilim anneme hak veriyo seninki nası bi tepki verir bilmiyorum. Söylemek biraz daha durumun ciddiyetine varmasını sağlayabilir

Daha yeni gelmiş, askerde muhakkak fiziksel ve psikolojik olarak yorulmuştur. Şimdi bir de siz psikolojik olarak "işe gir gir" diye yıpratırsanız ezilir, depresyona girer mazallah ne sizi ne kendini mutlu edebilir. Bence kendinize de ona da 1 ay verin, destek olun, mutlu olunca çabalama hevesi artar.

Öte yandan şunu örnek vermek istedim. Bir doktor arkadaşım var, sevgilisi öğretmendi ve nişanlandılar. Ama kızın annesi arkadaşımın başını yedi, çocuğu yakıştıramadı hiçbir zaman, kabullenemedi. (Bu arada kızın annesi hiç okumamış). Sonra kızın kafası karıştı ve nişanı attı, çocuk kahroldu ama zamanla kendine geldi ve evlendi. Ve bu arkadaşım aradan 6-7 sene geçmesine rağmen hala onu sayıklıyor, niye ayrıldım pişmanım diye, ağlayıp duruyor yıllardır.

1 haftada kim iş bulmuş ki erkek arkadaşınız da bulacak.
Annenizin söylediklerini iletmeyin, gururu kırılır.

Her ne olursa olsun,annenin fikirleri annenle senin aranda kalsın.

Tabi söyleyin ondan sonrada ileride ailenizle eşiniz arasında uçurumlar açın ve siz arada kalın... nur topu gibi yeni konular açarsınız artık....Neden söyleyesiniz annenizin dediklerini erkek arkadaşınıza her anne evladının iyi bir evlilik yapmasını ister elbet...Bence annenizin söylediklerini demek yerine erkek arkadaşınıza bir an önce iş bulması hususunda telkinlerde bulunun...Annenizde abartmasın bir doktor bir doktorla evlenebilir ama meslekten ziyade karakter uyuşmasıdır evlilikte esas olan bunu annenize anlatın....

söylersen de kalbi kırılmaz mı ?

Ne diyeceksiniz ki? Çok kırıcı sözler. Benim k.valide adayım böyle bir şey dese ona karşı hep mesafeli davranırım ömrüm boyunca.

Yazdıklarınızın hepsini okumadım ama kendinize mi annenize mi alacaksınız? Adam geleli 1hafta olmuş bırakın da dinlensin birkaç hafta. Yani askerlik kolay mı sanıyorsunuz? Allah Aşkın'a kendinize denk bulmuyorsanız ayrılın yani ne kadar ayıp. Ya da söyleyin annenizin düşündüklerini de adam ayrılsın sizden. Çok kızıyorum şu olaylara ya. Sen doktorsan o da mühendis yani. Siz 6 yıl okudunuz o 4 yıl okudu diye sizden daha mı düşük oluyor. Sanki üniversite okumamışta hanımlar onu değerlendiriyor.

söyliyim derken tabiki onun söylediği gibi değil. o sekilde söylersem sevgilim bitirir direk. daha yumuşatarak duyursam m diye düşünmüştüm. bi anlk sinirşe öyle yazmışm işte

evet canım biliyorum. benimki direk ayrılr birini bile duysa o yüzden sonsuza dek saklamak zorundayım :/

söyliyim derken tabiki onun söylediği gibi değil. o sekilde söylersem sevgilim bitirir direk. daha yumuşatarak duyursam m diye düşünmüştüm. bi anlk sinirşe öyle yazmışm işte
hayır yumuşatarakta olsa söylemeyin erkekler bizim gibi düşünmez maalesef iş bulması konusunda cesaretlendirin yeter

Müstakbel kayınvalidenizin olumsuz fikirlerini sevgiliniz size söylermi öyle bir durum olsa HAYIRRRRR yada söylese ne hissedersiniz işte bu sorunun cevabı aslında senin aradığın cevap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…